Pitajte u vezi zdravlja

Evo ovako
Bio je veterinar, jeste treci kapak u pitanju, plus, on je rodjen sa bradavicom na oku, veterinar nam je ranije pricao kako mu to ne smeta, medjutim pocelo je da mu smeta, tako da ce mu ujedno i to skinuti. Kaze da nije to neki problem i da operacija kratko traje. To cemo zavrsiti u ponedeljak, utorak. E, sad mene zanima da li je taj postoperativni period tezak, jer on je razmazen do zla boga i velika kukavica :-) , pa ne znam kako ce mu ovo pasti.
U svakom slucaju hvala za sve informacije.
Javljam vam kako je razmazenko prosao :-D

imam pitanje koje mozda i nije za ovaj forum,ali me malcice brine.Cula sam da su macke prenosnici mononukleoze i steriliteta kod ljudi.Interesuje me dali je to tacno s obzirom da moja maca spava samnom u krevetu?U svakom slucaju i da su prenosnici ne bi je ostavila,ali bi volela da znam da li su to prazne price ili u tome ima nesto!unapred hvala

iwana81:
Evo ovako
Bio je veterinar, jeste treci kapak u pitanju, plus, on je rodjen sa bradavicom na oku, veterinar nam je ranije pricao kako mu to ne smeta, medjutim pocelo je da mu smeta, tako da ce mu ujedno i to skinuti. Kaze da nije to neki problem i da operacija kratko traje. To cemo zavrsiti u ponedeljak, utorak. E, sad mene zanima da li je taj postoperativni period tezak, jer on je razmazen do zla boga i velika kukavica :-) , pa ne znam kako ce mu ovo pasti.
U svakom slucaju hvala za sve informacije.
Javljam vam kako je razmazenko prosao :-D

Posto je laka operacija i postoperativan tok je lak.Ne brini nista.Cini mi se da si se ti vise uplasila nego pas :)

Imamo dilemu, ne znamo da li su to "babske price" ili istina, ali ko bi na to mogao da nam da bolji odgovor od veterinara :) Vidimo da su slicno pitanje postavljali za mace ali niko za pse. Da li je istina da kucni ljubimac moze da bude uzrocnik "problema u trudnoci", i ako je to istina kojih i kako ih spreciti? I jos jedno, da li psa treba cistiti na svaka 3 meseca od parazita ili samo ako primetimo potrebu za tim?
Unapred hvala!

Ево да вам кажем ја, док се Срђа не јави (ветеринар).
Ја сам имала 2 пса са првом трудноћом и није било апсолутно никаквих проблема што се тога тиче, нити сам чула да је нека имала проблем.
Друго, пас се од паразита чисти у прва 3 месеца старости, на сваких месец дана. После се чисти сваких годину дана када прима и вакцину против беснила.

Mili:
Ево да вам кажем ја, док се Срђа не јави (ветеринар).
Ја сам имала 2 пса са првом трудноћом и није било апсолутно никаквих проблема што се тога тиче, нити сам чула да је нека имала проблем.
Друго, пас се од паразита чисти у прва 3 месеца старости, на сваких месец дана. После се чисти сваких годину дана када прима и вакцину против беснила.

Mili, hvala puno na odgovoru!!! I naravno sve pohvale za trud i zalaganje na ovom forumu!!!

Naravno da nema nikakvih problema u trudnoci zbog pasa.Ponavljam opet onda ni jedna veterinarka nebi imala dete tako da treba biti bez brige oko toga.Inace moram da ispravim moju dragu net koleginicu Mili jel ciscenje od glista bi trebalo sprovoditi svaka 3-4 meseca a ne jednom godisnje.
Nadam se da sam vam smanjio brige.

Ако си ме исправио, Срђане, ја сам раније овако научила и тако сам одржавала своје псе, уопште није било потребе често да их чистим од паразита.

Srdjan_NS:
Naravno da nema nikakvih problema u trudnoci zbog pasa.Ponavljam opet onda ni jedna veterinarka nebi imala dete tako da treba biti bez brige oko toga.Inace moram da ispravim moju dragu net koleginicu Mili jel ciscenje od glista bi trebalo sprovoditi svaka 3-4 meseca a ne jednom godisnje.
Nadam se da sam vam smanjio brige.
Hvala puno, brige su smanjene na min :)
Sve to nastaje pod uticajem "briznih mama i okoline" : "te psece ili macije dlake,pa posle kontakt bebe i ljubimca,itd,itd..." Ja sam odrasla uz ljubimce, ali nikad nije na odmet informisati se.
Sve cestitke za forum i strpljenje koje posvecujete nasim "bleskastim" pitanjima :)

Srdjan_NS:
Nadam se da se ne ljutis,nista lose nisam mislio.

Не усуђујем се уопште да се наљутим на тебе, у питању је велико поштовање!
А увек кажем да ме неко исправи, ако грешим, боље и тако него да неком учиним "медвеђу" услугу!

Oskar Blue:
Hvala puno, brige su smanjene na min :)
Sve to nastaje pod uticajem "briznih mama i okoline" : "te psece ili macije dlake,pa posle kontakt bebe i ljubimca,itd,itd..." Ja sam odrasla uz ljubimce, ali nikad nije na odmet informisati se.
Sve cestitke za forum i strpljenje koje posvecujete nasim "bleskastim" pitanjima :)

Мој старији син је одрастао уз 2 пса. Јел ми верујете да уопште није имао проблема са алергијама? И дозвољавала сам псима да му прилазе док је био беба. А сад млађи одраста уз мачку, као и старији. И ништа им није. Стога, без бриге. И не слушајте те ткз. брижне душе, увек се нађу најпаметније.

Mili:
Мој старији син је одрастао уз 2 пса. Јел ми верујете да уопште није имао проблема са алергијама? И дозвољавала сам псима да му прилазе док је био беба. А сад млађи одраста уз мачку, као и старији. И ништа им није. Стога, без бриге. И не слушајте те ткз. брижне душе, увек се нађу најпаметније.
Mili, sta reci osim hvala,hvala,hvala.... :)

ljudi jako sam zabrinuta!moja maca ima neke male krastice na vratu i danas smo bili kod veterinara i rekao je da je to sugarac.dao joj je inekciju protiv svraba i neostomosan da je kupam.glavni problem je sto ona nije vakcinisana protiv macijeg kaslja pa je rekao da postoji mogucnos da ga dobije.zanima me koliko je to ozbiljno i sta da radim da ga ne dobije s obzirom da vakcinu moze da primi tek za dve nedelje.unapred vam mnogo hvala.od skoro sam na forumu i vec ste mi puno pomogli.

Kuja se parila pre par dana,a nije ciscena tabletama protiv parazita,mislim nije ciscena polednjih 6 meseci.Moje pitanje glasi moze li se sada nesto uciniti po tom pitanju ili ne????
Kada se najranije moze utvrditi da li je opste ostala skotna i koja metoda je najsigurnija osim rengena-skenera kako vec.
Prvo od ova dva pitanja mi je veoma bitno i bio bih zahvalan za bilo kakvu pomoc u vezi s'njim.

Skotnost se moze utvrditi sa ultrazvukom.Ne vidim u cemu je toliki problem sto nije ciscena od parazita.Postoje preparati koji se mogu dati i tokom gravidnosti ali ja sam za to da se saceka da se osetni i kada se odbiju kucici da se daju tablete (ili pasta) protiv glista i kuji i kucicima

Hvala puno malo si me opustio posto sam od vise nazovi "veterinara" cuo da je VEOMA bitno da se kuja pre parenja obavezno ocisti.
Nisi mi odgovorio kada se najranije moze utvrditi da li je ostala skotna (ultrazvukom)?
A kada se najranije moze utvrditi da li je ostala skotna drugim metodama a da nije ultrazvuk,i koje su to metode?
Sve ovo te pitam posto zivim u gradu gde nemozes ni lasom nahvatati veteriinara,a i kad ih nahvatam bez pardona mi kazu da nemaju opremu u stanici i sl.,ail je ima u Zajecaru i otici cu tamo samo bih voleo da znam kada?
Sada mi je prevashodno bitno da se nadje mirno i toplo mesto da je sto pre tamo smestim posto napolju da se koti 15 februara nema sanse,hranu sam joj vec promenio tj.polako je menjam i smatram da je nepotrebno kljukati je dodatnim vitaminima ako vec ima gotovu hranu namenjenu za nju u ovom trenutku?
Izvinjavam se sto sam malo konfuzan ali eto...

Pitanje:moja maca vuce tur po podu,pa mu je veterinar dao pola tablete "Pratel-a".Rekao mi je da obratim paznju na to da li ce mu se pojaviti glistice u izmetu.Proslo je 6 dana,gliste nisam primetila a on se i dalje isto ponasa.Veterinar mi je rekao da ga dovedem jer postoji mogucnost da je problem sa zlezdom koja se nalazi ispod repa.Sta vi mislite o tome i da li je to opasno?Inace mace je staro oko 6 meseci,normalno se ponasa i ima dobar apetit.Unapred hvala

Back