Pitajte u vezi zdravlja

Што се тиче бува, када нам је их је маца унела у кућу, пробала сам стари рецепт: у плитак тањирић сипа се цеђени лимун и буве саме ускачу у тај тањир и удаве се. И успело је. Мада, ако су се запатиле, тешко да ће то много помоћи. У праву је Bi2 - треба све темељно очистити. Највише бораве по намештају, колико сам приметила.

Ma da, Mili. Udju u krevet, fotelju, ćebad, neki deo garderobe..pa, sa njim eto ih i u ormanu.
Ako se očisti kuća, a unese nameštaj s buvama, džaba trud.. :sad:
Nego, zapamtiću savet VETERINAR-a za svaki slučaj. Ektomin, znači. ;)

Zdravo svima!!!
Prvi put sam ovde i ima jedno pitanjce u vezi malog mackica koji ima 2-2,5 meseca i kod mene je vec 12 dana ..posle ciscenja od parazita mackic ima dijareju ..isli smo kod veterinara i dobio je neke bocke sinolux valjda i kaodiar i savetovao mi je da mogu i kuci da mu dam pa sad ne znam koju dozu da mu dam posto pise 1ml za 2 kg ali on sigurno nema 2 kg....mnogo redje ide u wc mada jos uvek ima retku stolicu mada ponekad ima i nekog zgusnutog delica ;-) i koliko ce dugo jos morati da jede samo kuvanu piletinu,supicu i pirinac.....
hvala vam i pozdrav!!!

VETERINAR:
Imam i ja jedan dobar recept : samelje se kilo junece dzigerice i u to dodaju 4 zumanca i 4 kasike maslinovog ulja, naprave se loptice kao za tenis i zamrznu. Daje se 2-3 puta nedeljno prethodno odmrznuta na sobnoj temperaturi loptica.Ne dajte belanac psu, lose utice na dlaku.

Mojim mačorima seckam svežu džigu i dajem im u tanjirić po celo jaje. Imaju crnu dlaku sjajnu i meku kao najskuplje krzno.. ;) I sveže papaline, zaboravih.

P.S. Shvatili ste, mislila sam na sirove papaline. ;)

balcan_cat:
Zdravo svima!!!
Prvi put sam ovde i ima jedno pitanjce u vezi malog mackica koji ima 2-2,5 meseca i kod mene je vec 12 dana ..posle ciscenja od parazita mackic ima dijareju ..isli smo kod veterinara i dobio je neke bocke sinolux valjda i kaodiar i savetovao mi je da mogu i kuci da mu dam pa sad ne znam koju dozu da mu dam posto pise 1ml za 2 kg ali on sigurno nema 2 kg....mnogo redje ide u wc mada jos uvek ima retku stolicu mada ponekad ima i nekog zgusnutog delica ;-) i koliko ce dugo jos morati da jede samo kuvanu piletinu,supicu i pirinac.....
hvala vam i pozdrav!!!

Mačkama dajem mebedazol tablete, ali ne kad su tako mali. Bojim se da im ne uništim floru creva. Taj tvoj macan je star otprilike kao i ova moja, znači ima negde oko 1,2 kg. Mislim da si trebao malo sačekati.

Moji macani su stari po 7,5 meseci. Jedan ima 4 kg. a drugi 4,5 kg ! Isto kontejnerci, al preslatki su. Kao mede. Mislim da si mu samo iritirao creva. Neka ga još koji dan na supicama i pirinču, ništa mu neće faliti, dok mu se stolica ne reguliše. Ljubi ga.

Ako je kontejnerac, kao ovi moji, nema potrebe da mu kupuješ tu skupu klopu. Navadiće se na to.. ;) Ovim mojima kupujem suvu na kilogram, povremeno im dajem one vitaminčiće po 2 din. kom. Kad se oporavi,baci ga na crnu džigu. Ponekad mu daj po jedno sirovo jaje,odlično je za dlaku. A, klopicu im kuvam. Ne znam jel imaš iskustva sa macama. Kuvam im pileće šije ili ledja ali obavezno sa povrćem. Šargarepicu i tikvice moji momci obožavaju.. :lol:
Pečenu papriku, takodje.. ;) A, ne samo meso!

Срђо, једно теоријско питање за тебе!
Нашла сам мачиће на тавану, старе 3 недеље (мама им је погинула), тај дан смо их и извукли одатле и унели у кућу. И ... тачно 6 дан после тога, чује се мјаук и ми одемо опет горе и извучемо још 2 мачета! Сад, како је могуће да су тако мали, који су још сисали, преживели 6 дана без хране и воде? И при том нису били мршави, напротив, били су живахни и облих стомака. Јесу после тога сваки час јели, али .... сви смо у дилеми и не можемо да се начудимо.

Mili iskreno nigde u literaturi nisam pronasao podatak o tome ali tesko mi mi je poverovati da mogu preziveti 6 dana bez hrane i da jos budi zivahni i obli.Da mozda nisu od druge mace ili ko zna mozda ih je druga dojila,priroda je cudo.Btw jesteli videli Haski kerusu koja je prihvatila malog pantera?

Ето, Срђо, сад и ти знаш да је то могуће! Можеш да видиш слике на последњој страни теме "Поклони, куце, маце и остало", ако те не мрзи. А других маца нема! Проверено! А где могу да видим ту хаски керушу?

Zloupotrebicu malo ovu temu (jer je jedna od najcitanijih), da bih rekla kako moderatori jedino mogu da brisu postove (jedan po jedan), sto, vrlo cesto predstavlja dugotrajan proces. Ma koliko da se mi trudimo da negujemo toleranciju, postujemo jedni druge i ponasamo se civilizovano, uvek ima nevaspitanih besposlicara kojima je to jedini nacin da privuku paznju na sebe. Najpametnije i najdelotornije je da takve likove i njihove besmislene postove ignorisemo.
Pozdrav svima!

balcan_cat:
Bi2,nemam bas nikakva iskustva sa mackama ali evo trudim se ...poslusacu tvoj savet dziga i sirovo jaje....a kako da mu dam to jaje ...muckam zajedno belance i zumance ili....nesto odvajam.....svaki savet mi je dragocen.....puno pozdrava:)

Ma, jok. Stavim im samo razbijeno jaje u tanjirić. I polapaju ga, očas posla. ;)
Recimo dva puta mesečno, dovoljno.pozz

Nego, da iskoristim priliku i pitam vas jedno pitanjce, koje dugo muči moju kumu i mene. Životinjke uglavnom ne dobijamo. Samo ih nekako nadjemo u dvorištu, pred vratima i tako... Imamo u komšiliku i kuće u koje nikada ne svraćaju nikakve životinje. Kako mače ili kuče zna gde treba da dodje? Gde ima upražnjeno mesto za njih?

Back