Pitajte u vezi zdravlja

new_folder jako je moguce da je direktno pojeo jer je on tada bio malo mace. Vodili smo ga veterinaru i on mu je dao neke vitamine(nisam bio prisutan pa ne znam). Tj, dobio je u inekciji. Ja se slazem sa vama mimi's mom u vezi potresa mozga. Nije mi to palo na pamet ali po njeogovom "nekadasnjem" ponasanju mi se cini da je potres mozga. Nadam se da ce "opametiti" i normalizovati. Dan za danom mi se cini da je bolje i da pocinje da se ponasa kao ranije. Da bude precizniji- jede sam, pije sam, trkcara napolju(ali nikad bez mog prisustva), cini mi se da reaguje na svjetlost(probao sam kad je bila noc sa LED lampom), lize se sam i sto me najvise iznenadilo je da rezi kao ranije kada mu njegov brat pridje dok on jede :D. Siguran sam da ima pomaka i nadam se dace se normalno razvijati. Stalo mi je do njega jer onako mali a ipak se iscupao SIGURNE SMRTI. On je za mene pravi mali borac. Nadam se da ce se jos normalizovati. Ovo jos jednom kazem jer zna ponekad da se cudno ponasa.(da budem precizniji to sto ide u krug(u lijevo) nikako mi nije jasno)). Hvala vam za pomoc. Puno sam vam zahvalan! Pozz ZIL_44.

Imam retrivera vec 9 meseci, pre vise od mesec dana primetila sam neku oteklinu ispod vrata tacnije blizu grudnog kosa, mislila sam da se udario, da ce se povuci, ali i dalje je isto. :( Kada ga pretisnem izgleda kao voda... nesto meko, ali ga ne boli pri dodiru... Da li neko zna sta bi to moglo biti? :( Bojim se odvesti ga veterinaru... :( Molim vas HITNO mi odg. Unapred hvala! marija

Cao. Imam dobre vijesti. hvala Bogu, moj macak se potpuno oporavio. Drago mi je jer se ponasa kao prije... Gricka mi prst i masira. :D Msm da znam problem oko hoda u krug. Neki dan sam uradio test... Msm da mu ne radi jedno oko. U krug ide u smjeru oka koje ne radi. Zao mi je sto mu oko nije u redu ali sam PRESRECAN sto je konacno ozdravio i ponasa normalno. Zna da se desi nekada da je malo izgubljen ali rijetko. Hvala vam SVIMA na pomoci. Pozdrav ZIL_44.

imam stene rotvajlera sad ce 4 meseca, problem je nastao kada je primila prvu revakcinu za stenecak...pocela je sve slabije da jede, da ima krvave stolice, da spava po ceo dan itd...odveli smo je kod veta i ispostavilo se da je primila vakcinu kojoj je istekao rok trajanja 2 GODINE , imala je terapije i sve se dovelo u red ali ona i dalje slabo jede, nece pa nece, 3-4 razlicite vrste granula, kuvano, cisto meso nista je ne privlaci, za stene i to jos rota trebalo bi da bude alava a ono skroz suprotno, lepo ona raste i vidi se da napreduje u visinu ali kad bi je neko pogledao rekao bi da nije jela 5 dana...

e sad treba mi neki savet oko ishrane, ili bilo cega sto ce pomoci da vrati kilazu i da pocne da se goji...

jeste ciscena je od glista zadnji put sad 6og februara a revakcinu (vazecu) je primila 13og februara...danas je opet imala krvavu stolicu kao proliv ma kao da piski na doope samo krv...inace pije vitamine kalcijuma i multivitamine (trixi), ne znam sta da radi ona uopste ne izgleda bolesno sem tog ne jedenja i stolice (hehe sem) :)

zvala sam veta (ovog koji je lecio posle bajate vakcine) moze da nas primi tek u ponedeljak nije tu otputovao negde...rekao mi da pratim situaciju pa da mu javim ako se nesto promeni...proliv ne smrdi, msm smrdi ko svako go.vno ali nista specijalno...

Izmeri joj temperaturu, naulji vrh toplomera pa u gu.zu, normalna je oko 38-39, a vetova valjda imas i drugih na raspolaganju. Znam jednog takvog koji sedi u basti kafica, zovu ga, macka ima temperaturu, a on kaze, Nisam tu, u Tutinu sam, operisem neke kucice.

nisam mogla ranije da se javim nije mi radio net...bili smo kod veta kaze da je sve u redu sa psom, nista nije mogao da nadje kao razlog njenog stanja, dobila je neke dve vitaminske inekcije..ovih dana cu je voditi u pancevo kod nekog veterinara cim se snadjem za kola..

Imam kuju crnog labradora staru tri godine. Primetila sam u poslednjih nekoliko nedelja da se preterano linja, dlaka joj uopšte nema sjaj i pojavila joj se perut. Inače je vesela, lepo jede i raspoložena je. Nisam je vodila kod veta nego joj pokušavam rešiti problem dodavanjem vitamina u ishranu.
Ne znam da li da nastavim tako i dokle? Koliko uopšte da čekam da se stanje popravi?
ima li neko savet?

Sve u svemu, mnogo su skloniji alergijama nego sto mi mislimo, moze da se desi i to da je u pitanju, Trainer hranu reklamiraju kao hipoalergijsku. Da li se pojacano cese? Da li ima mesta gde je dlaka opala u pecatima? A mozda pomogne i mesavina zacina i zrnevlja sledeceg sastava: jednaki delovi susama, lana, sirovih suncokreta (oljustenog) i golice, cimeta i kokosa, sve to samleveno i recimo posuto preko granula ili potopljeno u jogurt. Kafena kasicica jednom u 2-3 dana.

Da, pročitala sam negde i to o alergijama, a ovu hranu koju joj dajemo već duže vreme jede i nikad pre nije imala problema.
Dlaka joj dosta opada ali nisam primetila ogoljena mesta ..ne znam, valjda ravnomerno opada ali baš puno. i puna je peruti, ali nisam primetila češanje.
Baš ću da probam sa promenom hrane a ova kombinacija začina i semenja zvuči kao odličan savet, hvala! :)

Ma od ove mesavine sam im jednom pravila keksice, jos sa medom i pulpom posle cedjenja bademovog mleka, otimali su se kuja i obe macke! Vec u jogurtu kad dobiju, opet, otimacina i ciste cinije.

Sad razmisljam sta bi jos moglo da bude uzrok, ima li sad nekih alergena... Da joj nisu pune analne zlezde?

Back