Pitajte u vezi zdravlja

E ovako, da vam kazem, koristila sam jos dok su bili bebe vitaminthe-ovu pastu i mogu vam reci da nije djelovala uopshte...Potrazicu te tablete, ali kod nas nema nista za male zivotinje :( Tako da cu zamolit nekog u Podgorici to da mi vidi :/ Imam kaodiar, to sam im davala.

Ja mislim da je mojima u pitanju toksoplazmoza, gledala sam na netu i podudara se swe :( Nabavila sam Klindamicin i pocela sam da im ga dajem...ako za 3 dana ne budu bolje, prestacu :( Ne znam sta da radim vise, ocajna sam...Ako imate jos neki savjet bila bih jako zahvalna...
PS:ne mogu da pronadjem koliko dugo je aktivna u kaki, radi eventualnog prosijavanja i koristenja istog pijeska...???

Modesty, toxoplazmoza je veoma specifična.. može se definitivno utvrditi samo analizom krvi mačeta.. često je i zamaskirana i ne može se videti..
Klindamicin je veoma jak antibiotik, a zna da utiče i štetno na bubrege (info od nefrologa), rizično je davati ga na svoju ruku mačićima.

Modesty, toxoplazmoza je veoma specifična.. može se definitivno utvrditi samo analizom krvi mačeta.. često je i zamaskirana i ne može se videti..
Klindamicin je veoma jak antibiotik, a zna da utiče i štetno na bubrege (info od nefrologa), rizično je davati ga na svoju ruku mačićima.
Razumijem, ali ova dva starija maceta su katastrofa, oci su im upaljene, sline, kijaju, kaslju, grokcu, guse se, malaksali su...povremeno imaju visoku temperaturu...sta jos da dodam na ovo...:(.... Ja nemam dobrog veterinara u okolini, ne znam sta da radim...sa ovom veterinarkom iz Br se sve dogovaram preko telefona, a sta vrijedi to kad ona ne vidi sta se njima u stvari desava...strah me je...ova dva starija su sve gore i gore...

Razumijem, ali ova dva starija maceta su katastrofa, oci su im upaljene, sline, kijaju, kaslju, grokcu, guse se, malaksali su...povremeno imaju visoku temperaturu...sta jos da dodam na ovo...:(.... Ja nemam dobrog veterinara u okolini, ne znam sta da radim...sa ovom veterinarkom iz Br se sve dogovaram preko telefona, a sta vrijedi to kad ona ne vidi sta se njima u stvari desava...strah me je...ova dva starija su sve gore i gore...

Možda da probaš da nazoveš telefonom nekog drugog veta?
Oni su zagušeni tim glistama, mnogo zavisi i od njih..kako će se izboriti.. u tom slučaju vet samo pomaže majci prirodi da ih isceli.. te gliste se ne mogu odjednom izbaciti, i to je srž njihovog problema, koliko se meni čini. Mislim, oni su puni parazita :confused: .
(a inače, paraziti, kad su u velikoj meri namnoženi, daju sličnu kliničku sliku kao toxoplazmoza.. imam iskustva s tim, kod mog mačora su sumnjali i na jedno i na drugo).

Ja mislim da je mojima u pitanju toksoplazmoza, gledala sam na netu i podudara se swe :( Nabavila sam Klindamicin i pocela sam da im ga dajem...ako za 3 dana ne budu bolje, prestacu :( Ne znam sta da radim vise, ocajna sam...Ako imate jos neki savjet bila bih jako zahvalna...
PS:ne mogu da pronadjem koliko dugo je aktivna u kaki, radi eventualnog prosijavanja i koristenja istog pijeska...???

Jako su prehladjeni...što se tiče simptoma ...zuzne oči...slina...šlajm...
U tim slučajevima koristim vitamin "C" nastrugan u paštetu i dobro izmešan.....kiseo je i ako ga osete neće da jedu....
Koristim i andol takodje sa vitaminom C....veterinari kažu da andol nije dobar za mačke ali ja sam davao jednokratno..ili par puta....ništa im se loše neće dogoditi...
Sa vitaminom C imam dobra iskustva...samo je problem dati....naravno količina srazmerna njihovoj masi....vitamin c se nemože predozirati....višak ide napolje..kroz urin......

Za Toxoplazmozis neznam....vidi ovde

Za gliste je najefikasniji "Cestal"....ako si davala drugo možda je slab efekat...

Zovi veta, vidi sa njim da li da mu daješ neki antibiotski sirup, da je samo virus, dosad bi verovatno prošlo.

Pitala sam šta je u pitanju, odmah je prepoznao, nisam ni odvela mače još! Reče da je to e sad, da sam zapamtila tačno - nisam ali neka vrsta bakterija na crevima koja se ubija sa tri inekcije u periodu od tri dana! Pitala sam da li je opasno - strašno da malo pričekam, (finansije) i ne bi trebalo čekati. To je 1800 dindži... :sad2: Inače, mačkić super napreduje, raste kao iz vode i nije mu više crvena guzičica... Nikako da ga uhvatim kad kaki da vidim da nisam možda te sreće (a i on sam) da ga je prošlo samo od sebe... :roll:

Treba napraviti razliku izmedju proliva i meke stolice...proliv je bas vodnjikav i vise puta dnevno...ako je to daji mu pomalo dehidrata, zamijeni mlijeko jogurtom i probaj sa 'Kaodiar S'-om, to je dobro za stomak macica :)

Mačkić ne pije ni mleko ni jogurt, niti bilo koji mlečni proizvod, dobija gotovu hranu u vidu dehidrata već nešto oko mesec dana (od kad sam ga pronašla!)

Back