Pitajte u vezi zdravlja

Nasli samo macu na ulici samu, staru oko 3 nedelje. Uzeli smo je kako bi smo je hranili i udomili. posle 2 sata od kako smo je uveli u kucu dali smo joj razblazeno kravlje mleko i jela je malo. onda smo uzeli whiskas junior, dali joj, i pocela je halapljivo da jede. medjutim, nakon 20 sekundi pocela je kao da kija, odnosno da se gusi. Tad krece panika, vadio sam joj hranu tako sto sam joj sisao iz usta jer su joj usta jako mala, izvadio sam malu kolicinu ali ona je i dalje otezano disala a onda je pocela da joj ide pena i na nos i na usta... odmah sam je odve do veterinara. na putu do veterinara sve je teze disala. i pena je i dalje izlazila... Kad smo stigli, pola sata od pocetka svega toga samo sto nije umrla... veterinar je odmah pomislio na alergiju odnosno trovanje hranom i zadklucio da je u pitanju anafilakticki sok. dao joj je tri inekcije i smirila se odmah... medjutim posle spavanja od 5 sati kada smo joj dali malo mleka sve je opet pocelo iznova....

sad je kod drugog veterinara, ima temperaturu 35C...
Molim vas ako imate slicna iskustva recite sta je u pitanju... Veterinari kod kojih sam je vodio ne znaju kako da joj pomognu.... :(
i da, inekcije koje je primila prvi put su: dve doze dexavet i jedna doza antropin...

Nemam bas iskustva sa tim,kako sam zakljucila iz ovog teksta mozda je tvoja maca alergicna na laktozu u mleku.Izvini nisam ti bas puno pomogla i da samo da ti kazem da whiskas kako sam bas ovde na ovom forumu cula stvara zavisnost!Javi nam kako je maca.:heart::heart::heart:

Naravmo da je opasno. Štene čak ne mora ni doći u dodir sa drugim psom a može se zaraziti preko trave koju njuška, preko koskice na koju naidje.
Štene prima vakcinu sa otprilike dva meseca starosti. Nakon mesec dana od davanja vakcine prima revakcinu. Deset dana nakon primanja revakcine ove dve vakcine zajedno štite štene. Dakle 10 dana nakon prijema revakcine štene je zaštićeno. Za to vreme štene ne treba da izlazi van dvorišta, ne treba da bude u kontaktu sa drugim psima. Ovo se svakom novom vlasniku čini kao sumanuto, ali nije tako. Tako malo štene i ne treba da bude sa drugim psima upravo zato što je malo, što može i da se uplaši od drugog psa jer psihofizički nije stasalo. To vreme treba iskoristiti na najbolji mogući način a to je da se štene prilagodi novom čoporu, tj. porodici jer je ono svoj čopor samo zamenilo ljudskim čoporom, treba da se nauči na svoje ime, komande "dodji" "donesi" "sedi! "ne to" "stani"......sve ono što vam treba kada izadjete napolje jer pogrešno je učiti štene svim ovim komandama tek kada izadjete. Ono tada od znatiželje i svega novog uopšte ne obraća pažnju na vas. Tako dobijemo psa koji ne sluša, koji jede svašta napolju....
Dakle, posvetite to vreme štenetu u dvorištu i nikada nećete zbog toga zažaliti.

Moj mackic ima 11 nedelja i vec mesec dana se borimo sa infekcijom ociju. Naime, prvo se pojavio treci kapak preko polovine oka, a zatim je pocelo da se gnoji i ia gornjeg i donjek paka se pocela navlaciti neka membrana i bilo je belo.veterinar je konstatovao herpes virus i mace je dobilo 3 inekcije a uz to sam mu stavljala Neodeksacin kapi i Vezemycin mast nepunih 5 dana nakon cega mu se stanje popravilo pa je veterinar rekao da prekinem sa kapima ( da se kapi smeju koristiti maximalno 10 dana) i da nastavim da stavljam mast ujutru i uvece. Nakon 5 dana sam otisla na kontrolu kada su mi rekli da potpuno prestanem sa terapijom jer su oci izgledale dobro. Oci su mu lepo izgledale, bile su bistre. Mace je ipak ostalo dosta slabovido (reaguje na svetlost i vidi neke pokrete). 3 dana kasnije stanje je postalo jos gore, ponovo je pocelo da se gnoji i ponovo je dobio inekciju i rekli su mi da stavljam Gentokulin kapi. Posle 2 dana sam ponovo otisla na kontrolu i dobio je jos jednu inekciju i rekli da stavljam Aciklovir kremu. Nakon nedelju dana su mi rekli da ne moze biti bolje i da ce se stalno beliti zbog bakterija koje ce ga napadati. Od Gentakulina i Aciklovira nisam primetila bas nikakva poboljsanja, cak su se oci povremeno zacrvenele. Kasnije sam mu opet stavljala Neodeksacin i jedino sa njim mu se stanje popravi.I dalje mu stavljam Vezemycin i plasim se da prestanem http://forum.krstarica.com/images/smilies/sad2.gif:sad2::sad2: Ponovo su se oci zamutile i postale bele. Mace je sve vreme raspolozeno, cak i hiperaktivno, nema iscedak iz nosa, niti ima bilo koje simptome gripa, normalno jede i vrsi nuzdu. Da li zaista vise nista ne moze da se uradi?

Moj mackic ima 11 nedelja i vec mesec dana se borimo sa infekcijom ociju. Naime, prvo se pojavio treci kapak preko polovine oka, a zatim je pocelo da se gnoji i ia gornjeg i donjek paka se pocela navlaciti neka membrana i bilo je belo.veterinar je konstatovao herpes virus i mace je dobilo 3 inekcije a uz to sam mu stavljala Neodeksacin kapi i Vezemycin mast nepunih 5 dana nakon cega mu se stanje popravilo pa je veterinar rekao da prekinem sa kapima ( da se kapi smeju koristiti maximalno 10 dana) i da nastavim da stavljam mast ujutru i uvece. Nakon 5 dana sam otisla na kontrolu kada su mi rekli da potpuno prestanem sa terapijom jer su oci izgledale dobro. Oci su mu lepo izgledale, bile su bistre. Mace je ipak ostalo dosta slabovido (reaguje na svetlost i vidi neke pokrete). 3 dana kasnije stanje je postalo jos gore, ponovo je pocelo da se gnoji i ponovo je dobio inekciju i rekli su mi da stavljam Gentokulin kapi. Posle 2 dana sam ponovo otisla na kontrolu i dobio je jos jednu inekciju i rekli da stavljam Aciklovir kremu. Nakon nedelju dana su mi rekli da ne moze biti bolje i da ce se stalno beliti zbog bakterija koje ce ga napadati. Od Gentakulina i Aciklovira nisam primetila bas nikakva poboljsanja, cak su se oci povremeno zacrvenele. Kasnije sam mu opet stavljala Neodeksacin i jedino sa njim mu se stanje popravi.I dalje mu stavljam Vezemycin i plasim se da prestanem http://forum.krstarica.com/images/smilies/sad2.gif:sad2::sad2: Ponovo su se oci zamutile i postale bele. Mace je sve vreme raspolozeno, cak i hiperaktivno, nema iscedak iz nosa, niti ima bilo koje simptome gripa, normalno jede i vrsi nuzdu. Da li zaista vise nista ne moze da se uradi?

To je zbog majčine genitalne infekcije, pune su ulice, jarci i šume bolesnih mačića. Pogledaj ovu temu: http://forum.krstarica.com/threads/375337

Moj persijski mačor takodje ima problema sa jednim okom koje mu se vremenom zamuti i zacrvni...stavim gentokulin kapi i sve je uredu nekoliko dana.....posle sve iz početka....tako godinu dana...

Vrlo rado bih ti dao savet ali ni ja nemam ideju zbog čega se sve to dešava......lično mislim da je u pitanju kombinova infekcija....jer gentokulin je antibiotik širokog spektra ali ne i toliko širokog da bi obuhvatio baš sve infekcije....zato treba denzinfikovati oko sa nekim antiseptikom kao što je "acetiborid" i sl.

Davanje injekcija zbog infekcije oka je malo diskutabilno jer je u pitanju lokalna infekcija i kapi su bolje rešenje....gentokulin se može davati nekoliko nedelja...jednom dnevno ako je u pitanju teška upala....

Dakle potrebno je malo menjati terapiju.....pa šta se pokaže bolje....
Moguće da je pozadina problema neka gljivična infekcija oka koja samo generiše druge upale......neki antiseptik koji uništava gljivice možda bi pomogao....

Poslednja izmena:
jedno pitanje...
izaslo je mom stenetu dva tri bubuljice na stomaku,i veterinarka mi je rekla da joj ocistim jodom 3-4veceri i da je to neka mala infekcija travom.
moze taj jod da se zameni florofenikolom (ako sam pogodila naziv)?

Bubuljičice, iritacija iz trave, osvetila joj se što jede cveće. :lol: Imaš li u kući šta tog tipa? Povidon jod, 3% hidrogen ili alkohol za čišćenje a Hloramfenikol mast ili Flogocid kad ih već iscediš vaticom sa jodom. Nakapaš nešto od ovo troje na vaticu i malo agresivnijim trljanjem samo zguliš te bubuljičice, onda novom natopljenom vatcom opet obrišeš i to ti je sva mudrost. Hidrogenom čak možeš drugi put samo da zaliješ, ne da natapaš vaticu.

Bubuljičice, iritacija iz trave, osvetila joj se što jede cveće. :lol: Imaš li u kući šta tog tipa? Povidon jod, 3% hidrogen ili alkohol za čišćenje a Hloramfenikol mast ili Flogocid kad ih već iscediš vaticom sa jodom. Nakapaš nešto od ovo troje na vaticu i malo agresivnijim trljanjem samo zguliš te bubuljičice, onda novom natopljenom vatcom opet obrišeš i to ti je sva mudrost. Hidrogenom čak možeš drugi put samo da zaliješ, ne da natapaš vaticu.

:rumenko::rumenko:
onu kremu sto sam pominjala je hloramfenikol :lol: koju ja ne umem da izgovorim.hvala,sad cu naci sve potrebno ;)

Evo ljudi jutros je padala kisa i plasila sam se da ce biti poplave pa sam uvela psa na podkrovlje a macice u kucu ,nego jedno mace je 2 puta povratilo,,,,,,,i to sve ono sto je sinoc jela malo krompirica i mlijeka,,,,,,,,sada je bilo redje,,ona nece niti da doji niti da jede davala sam im hranu whiskes junior u kesice i svi su pojeli a on nije ni takao,,,,,on je i dalje veseo sada se trenutno igra sa svojom bracom,jedino sto privremeno legne na jedno 10 s ,,,,,ocdje nema veterinara pa molim vas preporucite mi nesto isz humane apoteke ako je potrebno

Uh, malo moze da se zakljuci iz onoga sto si rekla. Mace, kao i psi, povrate ako ne mogu da svare hranu ili ako se prejedu, a pod uslovom da su zdravi.Veovatno je malo osetljiviji ili mu je nadrazen stomak. Ja bih ti preporucila da skuvas i ispasiras neko povrce, pa da probas to da mu das, da vidis kako reaguje!

Uh, malo moze da se zakljuci iz onoga sto si rekla. Mace, kao i psi, povrate ako ne mogu da svare hranu ili ako se prejedu, a pod uslovom da su zdravi.Veovatno je malo osetljiviji ili mu je nadrazen stomak. Ja bih ti preporucila da skuvas i ispasiras neko povrce, pa da probas to da mu das, da vidis kako reaguje!

Ok probacu ,,,inace macic je sada dobro,,,,nije povracao,,,,,spavali su svi.....

Pozdraw.
Imam malu kucu nedavno su joj zubi rasli.Bila je bas vesela,i jutros se bila lepo igrala.
Ali sad nekih 5-6 sati je nekako pokunjena,i neraspolozena.Iznenada jaukne(skikne) kao da je nesto boli.Ko kada jace pritisnete,ili udarite psa,i onda tise skikne par puta zaredom.
Znaci lezi,hoda,ili je drzimo u rukama,mazimo,i odjednom skikne kao da je neko pritisnuo.

Desavalo se to,i juce,i prekjuce,ali samo par puta.Danas je dosta cesce to uradila.

Sta bi to moglo biti?:think:

Back