Baraba na kvadrat
Elita
- Poruka
- 17.135
Kolko joj to stoji ispod oka ? Mislim jel se javilo veceras ili ima vec neko vreme 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam primetio pre mozda pola sata... sad sam primetio da ima i iznad nosa al je mnogo manje... izgleda kao da je ujeo komarac ili nesto (to na nosu)..
a na oku kao da je ujela osa pa oteklo...![]()
neznam sta da ti kazem... izgleda kao ujed ose... al neverujem nema osa kod mene samo gomila komaraca.. neznam... jel ta cista opasna..??
Zbog tog crvenila, onako, napamet, kupi u humanoj apoteci Neodeksacin kapi, one sadrže i antibiotik i kortizon, ublažiće joj upalu, ali to neka ti bude poslednja opcija, pokušaj ipak da pronađeš veterinara, ništa ne može da zameni klinički pregled, gde bi on to opipao.
otok joj je sam spao nisam je nigde vodio niti ista..
Kao što mu i ime kaže demodex folicularis živi u dlačnom folikulu i njime se hrani, tako da može lako da se dda je baš to. Samo, malo mi je neobično, obično kreće sa istih mesta kao šuga, od njuške i šapa, gde je dlaka najkraća. Inače, sa njim je jako nezgodno što je kao primarni uzročnik kožnih promena često zamaskiran prisustvom bakterija, najčešće iz roda stafilokoka, naravno staphylococcus aureus prednjači, a dijagnostika je najsigurnija na parazitološkom mikroskopu, posmatranjem nekoliko otkinutih dlaka sa graničnog područja između zdravog i promenjenog dela kože. I još je problem što se povlači u unutrašnja tkiva tokom lokalne terapije i čim se steknu "povoljni" uslovi, ponovo bukne ako se ne tretira kako treba, ivermektinom ili onim novijim preparatom kom nikako da upamtim imea u kom je aktivna supstannca selamektin, sličan ivermektinu ali gotovo netoksičan čak i za kolije i njihove mešance, za razliku od ivermektina koji je za ovu poslednju kategoriju pasa i za mačke letalan. E sad, ako se neko seća fabričkog naziva tog drugog leka, neću mu ništa.
![]()
Jel znas za slucajeve da demodex nije krenuo od njuske i glave? Sve se nadam da ipak nije to![]()
I ja sam pomislila na prehladu, ali me brine to tesko disanje koje se bas cuje. Ne mora se prici, cuje se sa par metara, zvuci otprilike kao asmaticno![]()
Jedan mali pas u kraju ceo dan kija i primetila sam da ima momente kao da se gusi i tesko dise
(slicno kao kod coveka sa astmom), to tesko disanje, koje se bas cuje, traje oko15-ak sekundi. i prestane.
Ne znam u cemu bi mogao da bude problem.