Pitajte u vezi zdravlja

Sad možeš nju nekako da skloniš, recimo da je vežeš, kad već nije sve uradila sama, da štencima makazama presečeš vrpce i da ih prebrišeš mokrim peškirom, da ih prebaciš na pripremljeni ležaj i tek onda nju da dovedeš unutra, kod njih. I ni po koju cenu ne daj da ih ponovo nosi napolje, danas će biti 38 stepeni! Javi kako si prošla.

jutros sam otisla,namamila sam jesa pastetom ,da ustane ,,onda dokjeona jela pastetu ja sam ih pokupila u krpu neku ,i odnela ihu kucu ,,,ona se nije bunila,poslusno je isla pored mene:)
,i eno je sada sadecom leze tamo gde sam ih jutros ostavila
,,jedno pitanje
da li tata kuca moze da ide kod mladunaca? ili bolje ne?

jutros sam otisla,namamila sam jesa pastetom ,da ustane ,,onda dokjeona jela pastetu ja sam ih pokupila u krpu neku ,i odnela ihu kucu ,,,ona se nije bunila,poslusno je isla pored mene:)
,i eno je sada sadecom leze tamo gde sam ih jutros ostavila
,,jedno pitanje
da li tata kuca moze da ide kod mladunaca? ili bolje ne?

Najbolje bi bilo da ni jedna zivotinja ne ulazi kod njih i da se cak ni mama ne mota mnogo po dvoristu,ustvari bilo bi naidealnije da niko od zivotinja ne izlazi van dvorista,ako je to naravno moguce.

Mama kucu hrani jednolicno,znaci ono sto si joj dala da jede kad se ostenila,nek samo to jede dok god stenci sisaju. Nemojte joj davati nista sa strane,a idealno bi bilo da je hranite granulama za stence i daj joj slobodno sto vise jogurta. Ali svaki dan isto,jer ako ubacis nisto novo u ishranu majke,promenice joj se hemijski sastav mleka i stenci ce dobiti proliv,sto nikako ne valja.

U slucaju da stenci ipak dobiju proliv kupi liobif u ampulama i daj im na spric.

Rado bih izmlatila i onog ko je doneo kutiju sa 9 mačića, nesposobnih za samostalan život, na obalu Dunava na milost i nemilost problematične dece i istih takvih vlasnika pasa (nisu svi takvi, ali ih ima).
Od 9 mačića, ja sam uzela dva i jedan dečko je uzeo jedno. Ostale smo odneli pred crkvu koja se nalazi 100-tinjak metara dalje. Ostale je uzeo sveštenik, ali pošto su bili mali, verovatno i bolesni, samo je moje, drugo mače, preživelo.
Mada i ono ima problem sa konjuktivitisom i glistama, ali smo u fazi izlečenja.

dakle,mali koga sam hranila je na onom svetu
jos jedan malisa nas je napustio juce
i bilo je tuzno gledati majku kako istrcaava po onoj oluji i vetru ,u dvoriste i trci tamo gore dole noseci ga u zubima ,a zna da ga ne moze vratiti medju ostalim stencima, a ne zeli da ga ostavi bilo gde...
..Jedan prijatelj mi je rekao da je to verovatno jer su joj prvi kucici ,i da do petog dana u takvom leglu obicno par njih odena onaj svet pre vremena,,,
Kaze ,oni koji docekaju peti-sesti dan ,prezivece,,,
ima li istineu tome..
Takodje mi je isti rekao kako je moguce da majka ima gliste ..pa kroz mleko je njih zarazila ..pa tako nesto ,nisam ga razumela bas najjasnije
...
Zanima me ako SVE ovo moze biti istina ,da lipostoji nacin da ha uradim nesto po tom pitanju-jer samo meni kuja daje da joj se priblizim i diram kucice
Malo pre sam bila kod kucica ,,jos jedan je isplazio jezik...
Da li je moguce da im je suvise vrucina,,,pa da od toga,,,oni jesu unutra ,ali u sobi koja je najtoplija...
sigurno im je bolje nego da su ostali napolje,,,
Ne znam,,

Poslednja izmena:
Mlada je i neiskusna, možraš maksimalno da joj pomogneš. Štenci su još mali da bi im išta davala protiv glista ali njoj barem možeš, ono što joj inače daješ, i ako je ne budeš sterilisala, slobodno i sledeći put kad bude skotna smeš da je očistiš, jer je tačno, štenci se još u materici zaraze glistama. Sad možeš da ih prebaciš u neku svežiju prostoriju, da njoj daješ dovoljno tečnosti i da se nadaš najboljem.

Mlada je i neiskusna, možraš maksimalno da joj pomogneš. Štenci su još mali da bi im išta davala protiv glista ali njoj barem možeš, ono što joj inače daješ, i ako je ne budeš sterilisala, slobodno i sledeći put kad bude skotna smeš da je očistiš, jer je tačno, štenci se još u materici zaraze glistama. Sad možeš da ih prebaciš u neku svežiju prostoriju, da njoj daješ dovoljno tečnosti i da se nadaš najboljem.

ne, ja mislim da je sterilisem sledeci put,
dakle moze da se desi da umiru od glista?
jase ne secam da li sam joj dala peotiv glista nesto ,tj
ne secam se sta joj je veterinar dao...
da jeja ipak odvedem kod veterinara da joj on da nesto?

Ne možeš ništa da uradiš protiv prirode...ti štenci su toliko mali da ne možeš intervenisati ničim....
Postoji problem ako su prevremeno rodjeni....to niko ne može da utvrdi...
Što se parazita tiče životinje se radjaju sa njima....tako da se ne postavlja pitanje da li ih imaju...imaju ih svi.....mislim da nije dobro davati neke lekove...zbog mleka
Skloni štence od prevelike vrućine.......

Sad možeš da joj daš nešto blaže, tipa Soltrik sirupa, Banminth paste ili tako nečega što je inače namenjeno za decu (Soltrik) ili štence (Banminth) ali oni su još premali i za to, mislim ovako, na neviđeno da je kod njih kombinacija trovanja i upala od glista i toplote i dehidracije. I podržavam sterilizaciju, sačekaj samo da njih podoji do kraja. :)

Molim vas za pomoć.
Imam tigricu, stara je jedva nešto više od mesec dana, pre par dana je došla kod nas.
Bila je dobro par dana, dok nismo primetili da stalno isteže noge.Kada smo pogledali ispod repa, primetili smo veliku količinu stvrdnutog izmeta koji ona pokušava da počupa. Dakle, ptica želi da kaki, ali ne može, zbog nekog začepljenja.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom?
Mi smo pokušali da joj to izvadimo i malo smo uspeli, ali je ostalo još dosta stvrdnutog izmeta. Bojimo se da se ne uplaši nas i ostane divlji, pa smo jako pažljivi.
Šta da radimo? Puno bi značilo da nam neko ko se razume da neki savet.

Molim vas za pomoć.
Imam tigricu, stara je jedva nešto više od mesec dana, pre par dana je došla kod nas.
Bila je dobro par dana, dok nismo primetili da stalno isteže noge.Kada smo pogledali ispod repa, primetili smo veliku količinu stvrdnutog izmeta koji ona pokušava da počupa. Dakle, ptica želi da kaki, ali ne može, zbog nekog začepljenja.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom?
Mi smo pokušali da joj to izvadimo i malo smo uspeli, ali je ostalo još dosta stvrdnutog izmeta. Bojimo se da se ne uplaši nas i ostane divlji, pa smo jako pažljivi.
Šta da radimo? Puno bi značilo da nam neko ko se razume da neki savet.

Moja tigrica je imala isti problem na pocetku. Koliko se secam ja sam to prala mlakom vodom i mackala nekom kremicom iziritiran deo (recimo hlorenfenikol za oci) Terapija je trajala par dana i nikad vise posle toga nije imala probleme. Ali bila je i neka caka sa ishranom tipa sipina kost obavezna, vitamini koje sam sipala u vodu a dobila od veterinara...
U svakom slucaju sam ga vodila kod veterinara

e ovako... imam mesanca 7 meseci.. skoro je imala teranje..
primetio sad da ima se ima kesu ispod oka.. povecu...
Fotografija-0060.jpg

Fotografija-0061.jpg

evo slika... sad je 4:30 tako da nijedan veterinar neradi...
samo mi recite da li je to opasno... ili ako zna neko sta je to...
znaci neznam sta da radim... :( :dontunderstand: :think:

Back