Pitajte u vezi zdravlja

Pozdrav. Ja imam jedan veliki problem, imamo 4 male mace, sad su 2 nedelje stari i juce sam primetila da imaju proliv(sve osim jedne, ta je dobro), nece da sisaju,zure u prazno ili spavaju...Majka dobija mesne konzerve, dobro je hranjena, unutra su u stanu...jako se plasim da ne uginu...Sta je ovo uzrokovalo ili sta se moze uopste uciniti u vezi ovog? Molim za odgovor. Unapred zahvalna.

Nažalost, ni za jednu ni za drugu ne bih baš davala dobre prognoze. Hator, ako majka neće da ga prihvati, verovatno ona misli da mu nema pomoći a ako tvoj otac ne želi da VI uradite nešto, biće da je, nažalost, mama u pravu.

Kari, meni to liči na neku infekciju unetu spolja. Veterinar će to svakako bolje da proceni, ako je virus, nažalost, malo šta može da se uradi kod tako malih mačića. Ponavljam, u oba slučaja bih volela da nisam u pravu ali... :(

Mislis unetu izvan stana? Macke ne idu uopste napolje, nikad nisu bile izvan stana....ja mislim da se nisu mozda prehladile...ne znam u tom slucaju sta moze da se uradi...ako uopste moze...:(Do sad smo imala dva put macice i nismo imali nikakav problem a sad ovo...srce mi se cepa...gledam ih i ne znam sta da uradim...

streptomicin sulfat (prah u injekciji) se negde preporucuje za macke koje boluju od dijareje. ali za toliko male macice, nisam sigurna da je pozeljno... isto tako, nisam sigurna ni da li je moguce pravilno odrediti dozu... naravno, ne bi trebalo da das macama inekciju nego se to razmuti u spricu pa se da u usta macetu, tj u grlo. DEFINITIVNO NE ZNAM ZA TAKO MALE MACICE... :(
ne znam uopste da li postoji neka "terapija" za toliko male mace.. :|

pokusaj da prokuvas vodu, sipas u 2dl vode (obicna visoka casa), pola kasikice caja od dunjinog lista (nemoj vise sipati!) i procedi posle nekih 20 min. ohladi na sobnu temperaturu i macicima koji imaju dijareju uprskaj spricem u grlo (tako da progutaju jer su mali pa ne znaju jos sami da piju) recimo cetvrt tog sprica u sredini pa kroz pola sata jos cetvrt i ponovi to jos dva puta... iskreno, ne mislim da ce nesto mnogo pomoci, ali sam za to da se nesto pokusa! lekove ne preporucujem za male macice NIKAKO a narocito ako niste isli kod veta... dunjin list pomaze da dijareja prestane, medjutim, ako je virus ili bakterija nece to pomoci... ali je to prirodno pa im nece ni odmoci kao sto bi mogao pogresan lek da odmogne... ne znam... :(

Poslednja izmena:
spric_050207.jpg
evo, ovaj spric u sredini bi bio mera... mozes ga kupiti u apoteci ako nemas kod kuce... kazes im da ti treba neki srednji spric... :|

hm,dogodila se nezgoda,i mace je zavrsilo pricepljeno kapijom.........sada pada na desnu stranu,disanje se menja u rasponu od gotovo neprimentnog do ubrzanog......tiho je,tek ponekad majuce........macka ne zeli da mu se priblizava,rezi na njega,tako da prepostavljam da to znaci da ce uskoro uginuti.......moji ne zele da mi daju da ga vodim kod veterinara,tvrde da je "samo malo ugnjecen"
ja msm da se bas muci,i samo zelim da mu olaksam nekako,a ne znam kako.......pa me interesuje cisto da li neko mozda zna cime........?

Ne vredi, njega mora da vidi veterinar. Sigurno je jako nagnječen čim pada na jednu stranu, i čim mu se disanje menja :( .
Ako već ne možeš da ga odvedeš, pitaj ih makar telefonom za savet, mnogi su voljni da pomognu.

Dobra strana (u ovom slučaju) streptomicina je da ne prolazi u krvotok kad se daje oralno što znači da opet može i da bude tačno. Ali kod tako malih i tako bolesnih mačića, verovatno je i sluznica u crevima bila oštećena pa bi lek imao šanse da prodre u krvotok.

Nigde nisam mogao da nadjem jednu temu za pitanja i pomoc strucnjaka a znam da je imala pa evo otvorio temu samo zbog jednog pitanja.

U pitanju je moj pas eng.buldog pojavile mu se 2-3 tacke na telu od nekih 2cm i na tom mestu nema dlake i koza je tu crna, jel ima neka mast za lecenje toga???I da li je opasno?

Back