Pitajte u vezi zdravlja

Upooooooooooomoooooooooooooc...
Ocajan sam i ne zelim kritike.
Dakle bio sam na nekom razgovoru za posao i ostavio macku (Duda, ruska plava, 6 meseci) sa cimerom, medjutim dosla mu je neka ludaca od drugarice koja je macki nalakirala nokat. Srece njena pa nije bila tu kad sam se vratio inace bi bilo cirkusa. Ocajan sam, Duda se ponasa manje-vise normalno, jedino sto je hiper aktivnija nego obicno, gledam da joj nekako ne dozvolim da lize tu sapu, ali kad tad lizace je, u pitanju je prednja i kao sto znate radi umivanaj cesto je lizu. Majmun od cimera nije odmah oprao vodom, valjda bio zauzet smejanjem sa tom opajdarom, i sada nema sanse da skinem vodom a plasim se da je aceton otrovan za njih. Veta ne mogu da dobijem na telefon, i molim svakog ko moze nekako da mi pomogne da to i ucini. Hvala svima... :besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna:

Nema druge nego vata i malo acetonom na vati i onda joj kad se sve skine dobro oprati vodom...
Jaoooo ljudi, glava me rastura, uzmem malo mace da je cuvam, pazim, mazim, negujem, lecim, a ne da mi je budale (u cimera sam imao poverenja) mazu macki nokte... Milim sta je sledece.... Hvala na savetima...

NF, pazi, mi svoje nokte ne ližemo. A probala ja jednom nešto (tipa čipsa) da jedem sa sve nalakiranim noktima, i bilo gorko. Ali u pravu si, i samo bi se brzo skinulo, posebno što mačke uvlače nokte a ne verujem da debilka kojoj bi to palo na pamet ima neki ekstra kvalitetan/trajan lak poput MF Nailfinity, pojedinih Revlonovih... Pre će biti Golden rose ili neki kineski. Aceton, vatica i dooobro isprati vodom a možda čak i oprati sapunom pa isprati.

Bio je neki roze-ljubicast. Skinut je acetonom, pa dobro isparno vodom. Kako se samo Duda, mukica moja, otimala. Svasta sam cuo i video da deca rade zivotinjama prilikom igre (strasno) ali da debilka od 24 godine macki lakira nokte e to nisam video nikad. Stoka!

e, sad macki fino namazi sapice necim da se ne isusi koza
tipa obicnog vazelina...aceton, osim sto jest toksican, oce napraviti
i problem s kozom...
sto se...drugarice tice
ne ostavljaj je vise nasamo s mackom...:lol:

Upooooooooooomoooooooooooooc...
Ocajan sam i ne zelim kritike.
Dakle bio sam na nekom razgovoru za posao i ostavio macku (Duda, ruska plava, 6 meseci) sa cimerom, medjutim dosla mu je neka ludaca od drugarice koja je macki nalakirala nokat. Srece njena pa nije bila tu kad sam se vratio inace bi bilo cirkusa. Ocajan sam, Duda se ponasa manje-vise normalno, jedino sto je hiper aktivnija nego obicno, gledam da joj nekako ne dozvolim da lize tu sapu, ali kad tad lizace je, u pitanju je prednja i kao sto znate radi umivanaj cesto je lizu. Majmun od cimera nije odmah oprao vodom, valjda bio zauzet smejanjem sa tom opajdarom, i sada nema sanse da skinem vodom a plasim se da je aceton otrovan za njih. Veta ne mogu da dobijem na telefon, i molim svakog ko moze nekako da mi pomogne da to i ucini. Hvala svima... :besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna::besna:

ama slobodno acetonom pa onda isperi vodom maci...aceton je lako ispraljiv tako da koza ni ne stigne da ga upije...slobodno...ne drami nece macki biti nista

a toj glupaci iscpuaj kosu kad je vidis:evil:
nije ona nastetila maci nista al sve jedno to se ne radi debilka

HITNO! nasla sam na ulici jako tromog (mislim da ima ostecen ili polomljen kuk ili cak oba, mada se krece, samo malo zanosi zadnjim delom tela) psica, cini mi se da je stara. ne znam kako bi izgledala polomljena vilica kod psa, ali ako bih morala da opisem laicki bih opisala kao ovu koju ima ova kujica. Jako je u losem stanju, stalno kija, o pod vuce povremeno lice, kao da je svrbi. nije mnogo dehidrirana, stomak joj je tvrd, i u opipu se osecaju neke grudvice svuda po stomaku. pas lici na pekinezera. ne dozvoljava mi da joj pipnem vilicu. kada joj istegnem zadnju levu nogu u redu je, dok desnu trgne i zacvili. najvise me brine to sto ima grudvice po stomaku i naravno vilica koja je slomljena po mom misljenju. ima neku infekciju ociju, mada je to najmanja briga sad...
da li smem da joj dam da proba da jede nesto?! dacu joj vode, jer moze da pije vodu...

nasla sam je pored puta i zamalo da je udare kola... ne znam, mozda su je vec udarila kola, cim je u ovakvom stanju. neuhranjena je, oseca se i dlaka joj je u uzasnom stanju!

Bio je neki roze-ljubicast. Skinut je acetonom, pa dobro isparno vodom. Kako se samo Duda, mukica moja, otimala. Svasta sam cuo i video da deca rade zivotinjama prilikom igre (strasno) ali da debilka od 24 godine macki lakira nokte e to nisam video nikad. Stoka!

Pa jel' nosila Paris Hilton Zvončicu na manikir/pedikir? :aha: Što kaže Vragana, namaži nešto tipa Pavlovićeve, vazelina ili tako nečega i kretenku više ne ostavljaj nasamo sa mačkom.

hvala, Val, bas sam se uplasila za nju, kad ona, srce malo, stara baka :) juce sam bila kod drugarice, vidim tamo je Lili (tako se zove kuca) lezi, sunca se... preslatka je, samo sto je jaaako stara, pa joj pasiraju hranu... slabo vidi, nista ne cuje, ma... ali vole je, jako bas :)

Evo mene opet ,imam jedno pitanje!Aja, moj rot, vec dve noci se upiski u snu,nikada joj se to do sad nije desavalo.NE znam da li je to normalno ili treba da se obratimo vetu?Inace sasvim se normalno ponasa,i svako vece pred spavanje ide napolje da obavi sve sto treba!

Izvinjavam se ako je nešto slično već pisano,ali nisam imala vremena baš detaljo da češljam forum.Pokušaću da skratim priču.Naime,pas ima 15 godina,za svoje godine je vitalan i do sada je uvek bio dobrog opšteg zdravstvenog stanja.Pre nekoliko godina mu se pojavila izraslina na prednjoj preponi koja vremenom raste.Vodili smo ga na analize,na sreću nije ništa maligno ali mu malo smeta pri hodu u fizičkom smislu,a operacija se ne preporučuje zbog rizika.Međutim,sem toga,u poslednje vreme ima i problem sa zadnjim nogama,ne može više dugo da se kreće,noge počnu da mu se ukrštaju i zatim sedne.Tek nakon odmora može da nastavi sa hodanjem.A poslednjih dana je počeo i noću da mokri,jednostavno nema dovoljno vremena da skrene pažnju da ga izvedemo napolje.
Podrazumeva se da se redovno izvodi,ali zbog njegovih potreba to je sve učestalije.Nije problem ni noću,ali kada mi on mogao samo na vreme da traži.Da li na osnovu ovih šturih podataka možete da mi kažete šta je u pitanju i da mi preporučite nekog dobrog dijagnostičara na Novom Beogradu?Preporuka sa br. telefona može naravno na pp.Pretpostavljam da na žalost nije u pitanju ništa akutno,ali ako bi se utvrdilo šta je konkretno u pitanju verujem da bi mu odgovarajuća terapija pomogla.Hvala unapred

Back