Pitajte u vezi zdravlja

evo!
ugrejali smo je, dva dana je grejemo, stalno... vodim je napolje tri cetiri puta dnevno, istisnem joj mokracu stiskajuci blago stomak. to joj ocigledno prija.
onaj deo materice koji je bio podvezan smo konacno resili, vet je odsekao, jer je to bilo mrtvo. nije je bolelo, niti je krvarilo. odlicno je nakon secenja. ona danas, posle druge infuzije (fiz.rastvor) ima temperaturu 38.4, vrcka guzicom i seta se, jednom je danas sama piskila, a ostalo je piskila automatski, nekontrolisano.
kaze vet da je ta nemogucnost kontrolisanja mehancke prirode zbog nadrazaja malog misica koji regulise da li ce da ispusti mokracu ili ne. sutra ponovo idemo da dobije infuziju, jer je jos malo dehidrirana. medjutim, danas smo uspeli, (vrlo veliko i neocekivano iznenadjenje) da je vodimo manji krug da seta, cak je i trcala. kakila je, jede kao luda, pije puno vode.
pitala sam za bubrege, rece da ce sacekati da vidi ako ne bude mogla sama da piski kada joj se temperatura stabilizuje i bude 38.8 bez grejanja dodatnog i pokrivanja. jer je ona stalno "upakovana" u cebad.
kada sam je videla da je sama piskila danas (samo jednom, ali je to ogroman napredak) za malo da pocnem da placem od srece! ali tek kada nas je iznenadila tom eto tako odjednom potrebom da ode napolje u setnju... juuu... :D jos i trci :D
ali stavila sam je ponovo u njenu kucu, uvila u pokrivace i ici cu oko 22 da joj dam jos da jede. i sutra jos jedna infuzija, topla, i mislim, cini mi se da ce biti dobro!
javicu kako je sutra!

hvala ljudi sto brinete!!!

Moram eto da vas obavestim, jer sam obecala da hocu.
Luna je u nedelju bila dobro. u ponedeljak je trebalo da idemo da vadi krv. ujutru je imala ispod 32 temperaturu. odveli smo je, naravno, sto pre. podigli smo joj za ceo dan na 35. oko pola 8 smo dosli s njom kuci, i ja sam je nastavila grejati. u 22h joj je temperatura bila oko 39 sa 7. nosili smo je hitno u ambulantu. tamo su joj spustili na 38 sa 5. pa smo pregurali noc...
juce ujutru (utorak) temperatura je skoro normalna - 37 sa 7. ali, stomak joj se puni vodom, a ne besika.
moja micika je umrla u 13 i 25 od uremije. drzala sam je u narucju, srce joj je stalo a ona je prebledela i u 1 sekundi umrla.
lekari kazu kako nikad to nisu videli, tj par razlicitih lekara kaze isto. nije imala komplikacije od te intervencije. usled povisenih hormona, telo nije uspelo da se ovog puta bori sa nekim drugim problemom. na ultra-zvuku smo videli da joj je stomak pun vode, ali su svi organi bili na mestu i dobre velicine, samo sto nismo mogli da nadjemo mokracni mehur. nismo smeli da je operisemo jer ne bi izdrzala operaciju, nije mogla ni da hoda a voda se pocela nagomilaviti u pluca i gusila ju je.
vagina i besika su bile prohodne za izbacivanje mokrace stavili su joj kateter. medjutim, voda ili neki poremecaj koji je imala od ranije se sada ispoljio i mokracni mehur se negde izgubio. sve bi bilo bolje da je bila jaca da je mogla da izdrzi operaciju... ali ne bi izdrzala. ovako, umesto na stolu, umrla je na mojim rukama. verujem da joj je bolje sada, jer sada vise nema probleme. verujem da joj je draze sto je poslednje videla mene, sto je poslednje osetila moj zagrljaj nego hladan sto i nepoznate ljude.
rekli su mi da je nista nije bolelo, ni u jednom momentu. i sam kraj je trajao svega 1-2 sekunde, samo se zgrcila i vec je bilo gotovo.
znam da ce nekima smetati sto sam mozda ovako detaljno objasnila sve, ali jako mi je tesko, i morate sve da uradite kako bi pomogli vasem ljubimcu. ja sam uradila sve sto je ikako bilo moguce. pitala sam puno doktora, puno njih ju je pregledalo. svi su isto rekli. molili smo se, samo nam je to ostalo na kraju.
zao mi je ako sam nekoga mozda povredila ovom pricom.
ne znam sta da radim sa sobom. ne znam sta da radim...

joj tazice, ja sam pratila priču i baš se obradovala kada si rekla da joj je bolje... uremija je užasna, podmukla i za jako kratko vreme može imati užasne posledice
dali ste sve od sebe, borili ste se sa njom maksimalno,bila si jaka dok je sve trajalo, nije se dugo mučila, to su sve stvari koje su u ovakvim monetima bitne... bila je srećna i pružali ste joj maksimalnu ljubav i pažnju...
znam kako je grozan gubitak ljubimca, želim ti svu snagu ovog sveta da prebrodiš to i nadješ pozitvne misli u svemu ovome :heart:

Žao mi je zbog loših vesti.......

Imao sam pre više godina priliku da vidim sličnu situaciju, komšijski pas imao je problema vodom....bio je pun vode kao bure jedva se kretao...vodili su ga kod veterinara vadili vodu i ništa....na kraju su ga negde odveli negde da ugine...bar su tako rekli
Nikad neću zaboraviti scenu kako teškom mukom ulazi u kaimion i odlazi.....znao sam da ga poslednji put vidim.

Ne zna se tačno od čega je bolovao...da li je u pitanju udarac auta koji je preživeo ili kako sam posle čuo...mogući tumor

Eto ova tvoja tužna priča podsetime na dogadjaj koji se odigrao pre više od 15 godina....zvao se Aga

Poslednja izmena:
Evo i ja da se prikljucim prici,nazalost na tuznom kraju,ali me je tvoja prica i situacija celokupna asocirala na moju pricu od pre nekih sest meseci kada sam ostala bez mog voljenog macora Glise.....Uzasno mi je bilo tesko ali me je tesilo upravo to sto si rekla sto je poslednje trenutke proveo u mom narucju i u svom domu i sigurna sam da je sada na nekom boljem mestu ,u "macijem raju".U svakom slucaju vrlo brzo sam nabavila novog ljubimca i znam da Glisino mesto vise niko nece moci da zauzme,ali sam uz Megi uspela da prebolim.Iako je Glisa bio nesto posebno za mene,to ne znaci da zbog njegovog odlaska svoju ljubav i dom ne treba da pruzim nekom drugom malom,slatkom i nemocnom stvorenju.

Tako da koliko god to mozda u ovom trenutku surovo zvucalo moj savet ti je da sto pre nabavis novog ljubimca.

Tazzice, jako mi je žao i veruj mi, tačno znam kroz šta si prošla, pre nešto manje od dva meseca sam imala gotovo identičnu priču sa Gizmom-taman kad smo pomislili da je bolje i da za njega ima nade, stanje se pogoršalo toliko da sam morala da ga uspavam. Ako ti je za utehu (a sigurna sam da nije) nju barem ništa nije bolelo. I ne mogu da se složim sa Marinom, nemoj da žuriš sa nabavkom novog ljubimca, sačekaj da osetiš pravi trenutak. Ja čekam još uvek.

Puno hvala svima ljudi na podrsci!
Uzasno mi je kada izadjem u dvoriste, nje nema. Kada dodjem kuci, niko me ne doceka...
Imala sam kosmar nocas, ceo dan mislim o tome.Kosmar je bio u vezi sa njom, ali se danas nekako bolje osecam jer mislim da ce ona biti sretna ako ja budem sretna. I zbog nje cu da se trudim.
Hvala vam jos jednom, vasa podrska mi znaci mnogo da izguram ovaj uzasan period koji me je snasao. I to tako, odjednom...

Danas vam dolazim sa pitanjem u vezi sa mačkom, mojom. On je mužjak, živi u dvorištu, jede sve što i mi jedemo (povrća dosta, hleb izčupkan i preliven npr saftom od paprikaša...)
Problem nije jako velik, on je jako aktivan za svoje godine, ima oko 7 godinica.
Ispali su mu zubici. Ne svi, one najveće ima. Ali odbija mi tvrde granule, malo gricne i kao da ne može da ih grize, i ne može, razum ga. kupila sam mu mekane, one mokre, to mu se zaglavi među zube, za desni.
Sad mi je smršao, više nego što je inače bio mršav u proleće (jako je aktivan sa drugim cicama...)
Šta da mu dam da ručka a da mu hranjenje ne bude problem?

ne moze da pije mleko, nije tolerantan.

pokusacu da kupim sutra neko meso kao sto je dzigerica, pa cu da je skuvam...
da li ako ne moze mleko moze jogurt?

mislim da mu je gadno da jede granulice sa malo vode, nekako odbija... a inace nije uopste probirljiv, naprotiv, sve jede.
i da, dala sam mu tabletu protiv parazita pre nepuna dva meseca.

Moj pas Rover, 4-godišnji mešanac sa puno terijera u sebi ima nekoliko problema: Prvo, ima sistemsku alergiju kože koja čini da mu dlaka otpada sa leđa. Drugo, ima neizdržive muke sa buvama. Šta pomaže u ovom slučaju, da li neko zna?

Moj pas Rover, 4-godišnji mešanac sa puno terijera u sebi ima nekoliko problema: Prvo, ima sistemsku alergiju kože koja čini da mu dlaka otpada sa leđa. Drugo, ima neizdržive muke sa buvama. Šta pomaže u ovom slučaju, da li neko zna?

Npr neostomosan ili neomecid, kupanje i cetkanje, pa kad ga ocistis od buva zastitis, ali pre svega toga, mora da se resi pitanje alergije, prvo uzrok, pa onda sve ostalo.
Ono sto moze da izazove alergiju jeste i pljuvacka buva, na koju psi cesto dobijaju alergiju.
Ali pre svega ovoga navedenog, trebalo bi uzeti bris i ustanoviti sta je u pitanju, mozda su gljivice uzrok opadanja dlake, ili pak cesanje...
Znaci, pravac veterinar!

Danas vam dolazim sa pitanjem u vezi sa mačkom, mojom. On je mužjak, živi u dvorištu, jede sve što i mi jedemo (povrća dosta, hleb izčupkan i preliven npr saftom od paprikaša...)
Problem nije jako velik, on je jako aktivan za svoje godine, ima oko 7 godinica.
Ispali su mu zubici. Ne svi, one najveće ima. Ali odbija mi tvrde granule, malo gricne i kao da ne može da ih grize, i ne može, razum ga. kupila sam mu mekane, one mokre, to mu se zaglavi među zube, za desni.
Sad mi je smršao, više nego što je inače bio mršav u proleće (jako je aktivan sa drugim cicama...)
Šta da mu dam da ručka a da mu hranjenje ne bude problem?

Trebalo bi da ga odvedeš kod veterinara..ne bi smelo da ispadaju zubi....verovatno ima upalu desni....to mora da se leči

ne ispadaju, ispali su neki mali, oni bas mali.
on zivi napolju, stalno je van kuce, samo dodje da jede i ode, vodi zestok ljubavni zivot.
vise je divlja macka nego domaca... vidi se da je ostario, jako se vidi. prema tome sto zivi tako kako zivi, nece doziveti kao njegova mama (persijska macka koju sam imala 13 godina od njene druge godine) 15 godina sigurno. njega je nemoguce maziti, tj moguce je ali brzo postane nervozan pa sve izgrebe... jako je dobar u sustini, ali je bukvalno poljska macka koja ne trazi nista, i koja u principu nikada i nije kod kuce osim kada je gladan... pipala sam mu desni, nije reagovao, dobre boje su, roze, nista mu se u ponasanju ne menja. a zube nema vec godinu dana... samo sto je sad meni, makar na izgled mrsaviji, a i kad ga pipnmem, kad gledam da li ima krpelje nekako mi je tanji... praticu ga i dalje, pa cemo videti, a izmedju ostalog cu mu kupiti dzigericu i jogurt...

To se ponekad desi mom Frodu. Ništa strašno, jačaš mu imunitet (ehinacea je super za to), a kad izbije, mažeš Flogocidom. Tako je mene uputio vet. Nego, ne bi bilo loše da ga odneseš na pregled, da se vidi da li je to - to. I naravno, vakcinisati ga protiv zaraznih bolesti.

Back