Pitajte u vezi zdravlja

Bobaa
Registrovan korisnik

Učlanjen: 29.10.2007.

--------------------------------------------------------------------------------

Imam macora starog devet godina.Jutros je ustao i pao,jedva se podigao na noge,ali kada ide zanosi u desnu stranu kao da mu je otisao centar za ravnotezu,ili kao pijan.Jede i pije vodu normalno,lize non stop zid i plocice na terasi sto pre nije radio.Trenutno sam sama i bolesna.kako nisam u mogucnosti da odem kod veterinara dok mi nedodje porodica,molila bi veterinara da mi odgovori da li je opasno.

Bobaa
Registrovan korisnik

Učlanjen: 29.10.2007.

--------------------------------------------------------------------------------

Imam macora starog devet godina.Jutros je ustao i pao,jedva se podigao na noge,ali kada ide zanosi u desnu stranu kao da mu je otisao centar za ravnotezu,ili kao pijan.Jede i pije vodu normalno,lize non stop zid i plocice na terasi sto pre nije radio.Trenutno sam sama i bolesna.kako nisam u mogucnosti da odem kod veterinara dok mi nedodje porodica,molila bi veterinara da mi odgovori da li je opasno.

obzirom da je u pitanju macka u ozbljnim godinama (9 godina), meni ovo lici na centralne simptome.(CNS) Moze da bude cak i neki oblik metabolicke bolesti (kao sto je dijabet ili cak znaci uremije - i bolesti bubrega u ozbiljnoj fazi) ili trovanja. Macka mora da ide kod veterinara. Cak i ako se simptomi delimicno povuku, ne znaci da se stanje nece vratiti ili ne daj boze pogorsati.

Nabavio sam ženkicu američkog stafordskog terijera, ima dva meseca. Imam veoma važno pitanje: Da li je moguće da period rastenja zuba prođe bez griženja nameštaja i sl.? Molim da mi neko hitno odgovori!!!

mozhe.
prvo namestaj zastiti i naspricaj nekom ljutom ili kiselom tecnoscu. Postoje i trixi-jevi sprejevi koji se koriste bas za te namene.
nabavi joj puno igracaka koje moze da gricka - imas i gumenih igracaka bas za to.

Kad god krene na namestaj - strogo "ne", i utrapi joj odmah igracku i cim krene da gricka igracku, pohvali.

Naravno, sve ti ovo nece pomoci ako nemas stene po ceo dan na oku. Znam jer meni nije :D

rotvajler, 3 god, primetili smo da se cesto cese u predelu rebara sa obe strane, a nema buve niti bilo kakve promene na kozi ili dlaci. iako je u kucici u boksu, cisti mu se redovno a i dobar deo dana provodi sa nama u kuci. nisam primetila da se bilo sta oseca pod rukom. Ne bih mozda ni obratila paznju toliko, moram priznati, da mi nije komsija koji ima rota istog uzrasta pricao kako je njegov imao iste simptome a bila je neka upala zlezda. Prvi put cujem za to, kao to dobijaju muzjaci u tom periodu ( ne svi naravno). o cemu se radi?

Хоће то, знам, и мој рот је имао упалу жлезда и вечито га је мучио свраб. Посебно се гризу у пределу изнад репа и око ануса, али може да се одрази на кожу.
Решење је цеђење жлезде код ветеринара што НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ, јер онда жлезда губи своју природну функцију и почиње чешће да прави сметње, тј. мора стално да се цеди.
Дакле, дај псу да једе кости (не пилеће, наравно, нити оне које су шупље да му не нанесу повреде у трбушној дупљи) и те несварене делове кости ће пас избацити путем столице а самим тим ће и да "исцеде" жлезде, ако ме разумеш. Не би било лоше ни да га, ипак, одведеш код вета да нема случајно неки проблем на кожи. И да ... јел чишћен од паразита? То раде увек када пса водиш на вакцинацију против беснила.

Колико сам приметила, корисник под ником AOM NUT је банована (не знам како нити зашто), претпостављам да неће моћи да нам помаже својим саветима убудуће. Чисто да вам скренем пажњу.

ciscen je letos kad je vakcinisan. Hvala puno na savetu, on se ne cese oko repa, ali sam sad ukapirala da je to mozda razlog sto je poceo mnogo vise nego pre da uziva kada ga ja cesem iznad repa. Sav se istopi, nigde ga nema od uzivanja. Prvom prilikom cu ga odvesti kod veta. I jos nesto, posto sam i ja iz Zemuna, da li moze preporuka nekog veta, posto mi je dosadasnji blago receno neozbiljan. Hvala ponovo

Могу да ти препоручим човека који иде по терену (значи, долази кући) и јако је добар ветеринар. Бр. телефона ћу ти послати на ПП. Знам још једног који је исто добар али је много скуп, па не бих њега да ти препоручујем. Јел` можеш да ми напишеш на ПП који је тај "неозбиљан" ветеринар, можда га знам?

molim vas, šta mislite o kastraciji pasa? ja razmišljam da odvedem mog psića na kastraciju, ali me zanima da saznam malo više o pozitivnim i negativnim posledicama, kao i kad je pravo vreme da se to radi? moj pas ima između tri i četiri meseca

Има тема о томе, додуше, видим да су у питању женке али ко зна, можда се и нађе неки одговор, а ако не, надам се да ће неко већ одговорити на ваше питање.

http://forum.krstarica.com/threads/115843&highlight=sterilizacija

Dobili smo macu, ima nedelju dana možda, mislim kako je tu. Po nekoj mojoj proceni pretpostavljam da je neka "aprilska klasa" mada deluje prilično malo, verovatno je bila nečija ali je zalutala, lepa je, čista i razmažena. I ponaša se kao beba, mjauče po ceo dan i samo traži da je neko uzme :? da bi ućutala.

E sad, prvo je jela malo, onda nikako. Qpili smo joj i hranu za mace koju je isprva baš volela, ali se onda jednom ispovraćala i od tada ne jede ništa :(
Da li je mala za ogrlicu protiv buva? Skinuli smo je i ne vredi... Da li je možda ta hrana za mačke neprimerena njenom uzrastu? Na kesi ništa ne piše. Koliko toga treba davati?
Ne jede ništa, samo malo mleko, ponekad...

Da li je neko imao sličnih problema sa macama?

Hehe, zvučim kao "posao"..... :?

Hm, ovo je vise pitanje za veterinara, jer maci mozda nije dobro. Ako deluje da kunja ili da je nevesela onda znaci da verovatno ima nekih porblema sa stomakom.
Ako je i dalje vesela kao i ranije, moze da se desi da joj jednostavno ta hrana vise ne prija. Inace postoji razlika izmedju hrana za odrasle i male mace, a pokusajte da joj kupite i neku hranu u konzervi ili one kao pastete.

Ако се испостави да маца није болесна, онда се "баците" на тему "Кувана или гранулирана храна". Али прво контакт са ветом, није на нама да нагађамо да ли је маца болесна или не. С` обзиром да смо остали "кратки" за једног ветеринара овде која је делила несебично савете, а Срђа нам ретко свраћа, не би било лоше, ипак, мацу спаковати и право код вета.

Hvala na interesovanju. Sada već deluje neveselo, i dalje stalno mjauče. I gricka mi ruke, ako je to bitno. Čak i da nam veterinar daa nešto za, recimo, apetit? ne bismo imali načina da joj to damo, pošto je totalno nezainteresovana za hranu. Ni mirisi je ne zanimaju, ništa :(
Izgleda da će stvano morati kod veterinara, samo je problem što ovaj lokalni jedino ume da pelcuje svinje, a i to radi traljavo :?

Treba mi pomoc. Hocu da uzmem papagaja. Nikad ranije nisam imala nekog. Otprilike sam svela izbor na nimfu ili rozelu. Posto mi je prvi papagaj, mislim da mi treba neki koji manje pravi problema, koji je laksi za odrzavanje itd. Ima li neko neki savet? Hvala vam puno unapred! :confused:

Treba mi pomoc. Hocu da uzmem papagaja. Nikad ranije nisam imala nekog. Otprilike sam svela izbor na nimfu ili rozelu. Posto mi je prvi papagaj, mislim da mi treba neki koji manje pravi problema, koji je laksi za odrzavanje itd. Ima li neko neki savet? Hvala vam puno unapred! :confused:

što veći kavez.

dole postaviš pod koji se izvlači.

čistiš svaki dan.

menjaš vodu svaki dan.

raznovrsna hrana.

sipina kost.

da ima dovoljno svetla.

da imaju svoju kućicu u koju se mogu povući.

u principu je svejedno koji, mada se meni više sviđa rozela (kupi par obavezno).....

to je otprilike to.............i da u malom kavezu će biti nesrećni............

Ја знам о кандиди код људи, али претпостављам да то дође исто. Међутим, требало би да ветеринар препише одређену терапију. Знам да постоје 2 масти за спољашну употребу: Дактанол и Нистатин. Можда да питаш вета телефоном да ли смеш да му мажеш те масти на уши и да ли треба нека "унутрашња" терапија.
Колико видим, АОМ НУТ се не појављује од бановања, а Срђе нигде нема. Једино да га контактирам путем ПП-а и да га замолим да чешће свраћа и да му скренем пажњу на то да смо овде "остали без вета".

Back