Pitajte u vezi zdravlja

ria&tuborg:arrow:Istu situaciju sam imala kao i ti...Definitivno trauma od necega tog dana...Savetujem ti da probash da se setish shta je bebicu uplashilo,miju bebu su uplashili drugi psi pa smo to korigovali i danas prilazi svakom psu trazeci od njega da se igra...

ria&tuborg:arrow:Istu situaciju sam imala kao i ti...Definitivno trauma od necega tog dana...Savetujem ti da probash da se setish shta je bebicu uplashilo,miju bebu su uplashili drugi psi pa smo to korigovali i danas prilazi svakom psu trazeci od njega da se igra...
PA jedino sto je mogla bude je chipovanje jer je malo cvileo jer ga je bolelo a i ona igla je ........
Sad je sve ok! nije se ponovilo!

PA jedino sto je mogla bude je chipovanje jer je malo cvileo jer ga je bolelo a i ona igla je ........
Sad je sve ok! nije se ponovilo!

ria nemoj da kritikujes chipovanje...nije fer :(
trebalo mi je dve godine da tu metodu ustolicim u nasoj zemlji (to je bio moj projekat 2004 - 2006) zamisli da si bebu vodila na tetoviranje kljestima u OBE usne skoljke odvratnim iglama i kljestima bojom koja se posle nekog vremena obrise...

kada bi samo znala koliko je izgubljenih pasa vec pronaslo svoje gazde zahvaljujuci mikrochipu! :)

dakle...beba je LUTKA!
(sto bi babe rekle puj puj )

ria nemoj da kritikujes chipovanje...nije fer :(
trebalo mi je dve godine da tu metodu ustolicim u nasoj zemlji (to je bio moj projekat 2004 - 2006) zamisli da si bebu vodila na tetoviranje kljestima u OBE usne skoljke odvratnim iglama i kljestima bojom koja se posle nekog vremena obrise...

kada bi samo znala koliko je izgubljenih pasa vec pronaslo svoje gazde zahvaljujuci mikrochipu! :)

dakle...beba je LUTKA!
(sto bi babe rekle puj puj )
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
MA AOM
LJUBIM TE U PROJEKAT!!!!!!!!!;);););)
SVAKA CAST
Naravno da pozdravljam chipovanje
Ja sam ustvari htela da vi pomislite kako ja moju kucu samo mazim pa eto jedino stresno joj je to cipovanje jer joj se nista drugo uz mene(DEBELU BRKATU ENERGICNU ZENU)
nije moglo desiti!!!!!!:D:D:D
Bas mi je zao sto je tako ispalo!!!!
NI na kraj pameti mi nije bilo tako nesto!!!!
SORRY AOM!

Ja sam udata...:D;)Shteta...
Imam jedno pitanja...Jako je bitno...ustvari imam dva...
1.Kako i odakle i sa cim (da trazim da kupim) da izvadim bris psu iz uveta ako sumljam na neku od mogucih bolesti.Stalno ceshe ushi i neprijatno mu mirishe iz duplje...I ako mu cistim ushi,mazem flogocidom jer je imao ranice,i cistim 3% hidrogenom i stavljam jod...
Ali zanima me na koji nacin da mu uzmem bris i iz uveta i peruti na obodima ushiju jer mu jekoza tu suva...

2.Korekcija ushiju,silikonom...Ako moze neshto vishe o tome i koga bi preporucili kao i cene koje su sporedan faktor u odnosu na strucnost...U pitanju su ushi "visoki plamen" koje se nisi podigle zbog ovih vrucina i svraba koji smo navukli (ovo gore pod jedan) a tako malo nam je falilo ali nam se desila i ziva rana niodkuda koju smo zalecili pa onad nismo nosili pracke...Zapravo rana se stvorila pod prackama nije bilo tragova ceshanja a i da se to dogodilo (cheshanje) znali bi...Pa poshto smo sda klempavi mi bi smo korekciju pa vas molim za savete...Mogu i slike ushiju da poshaljem

Tanana...lepo je znati da si udata...sto tebi da bude bolje nego meni :)

Spekuleta je ona sterilna epruveta sa stapicem za uzimanje brisa iz uha...moze da se kupi u svakoj apoteci, ali mislim da je pametnije da to uradi tvoj veterinar! Izmedju osstalog zato sto ce on najbolje izabrati mikrobiolosku laboratoriju kojoj veruje i kojoj bi poslao nalaz na analizu. Jedna od mogucnosti je mikrobiologija na veterinarskom fakultetu.
Drugo...flogocid i hidrogen...hm,
najgora kombinacija. Osecam da si ovu kombinaciju smislila kao domacu radinost.
Usi koje nisu pod infekcijom treba cistiti originalnim losionima koji u sebi imaju specijaalne odmascivace i koji nece kao hidrogen svu necistocu uterati dublje u kanal! Hidrogen se koristi u nekim situacijama kada se uhoo ispira sa dubokim kanilama i kateterima...kada veterinar indikuje to...ali za redovnu higijenu uha samo iskljucivo LOSION ZA CISCENJE USIJU!
(moja preporuka su EPIOTIK i OTIFREE)
Sto se tice korekcije i ugradnje silikona, ne znam da li kod nas neko to radi, verujem da ima ali nemam informaciju tako da necu da izmisljam...
Mozda postoji nacin da se uho podigne konzervativnijom metodom???
Koliko je star pas? Doga??? ILI? Kada su secene usi? Da li bi pristala da se usi skrate a da stoje uspravno? i...da..postiraj sliku neka svi vide upalu u deskvamacije na kozi kao posledicu zarastanja isecenih usiju.
STA TI JE TREBALO DA SECES USI? :(

uh al sam te izgrdila...izvini, uzasno sam iskrena!

aom_nut:arrow: Hvala na odgovoru...Nisi me izgrdila ila ja to prosto nevidim tako,trazila sam savet :D:D;)...Moram da napomenem da su njemu ushi nakon kupiranja lepo zarasle i nije bilo problema,nikakvih...Zapravo sa ushima je nastao problem ovako...
MAli svrab je postojao i ja sam ga odvela kod veta i on je rekao nije nishta...
Sledeci put muz ga je odveo zbog nekih bubuljica kod veta i on je terapiju utvrdio "na oko" i rekao koprivnjaca...Ali to je bila alergija na salame (konzervans)...Mi smo inace pracke drzali najduze 3-4 dana,sigurna sam da nije bilo potparenja jer smo zaista vodili racuna o tome...
I tada veterinar (kada je "oko terapiju") da psu neke tri injekcije (neznam koje,muz je bio tamo)...Taj dan pas nije imao zavoj,zapravo taj dan uvece sam mu i stavila zavoj poshto smo pravili pauze od 3-4 sata...Ushi samo sto nisu bile perfekcija,kad ono medjutim,ziva ranana spoljnjem delu skoljke...Da pri tome ja nisam mogla ni da naslutim da me ceka rana jer znakova krvi na zavju nigde nije bilo,tragova ceshanja ili neceg slicno (u to sam sigurna)...
I od tada problemi...Ranu smo bivacinom zalecili videcete sliku...
A imamo privatnu laboratoriju, hocu to da odradim sama jer bi vet pnovo uradoio "na oko" uvid a znajuci sebe ja nebi umela da mu se suprodstavim...

Da u pitanju je Nemacka Doga,Ushi su mu kupirane sa 4 meseca (malo kasno),sad ima tacno godinu dana i da josh jednom objasnim nakon kupiranja 7 dana rana je zarasla i sve je bilo apsolutno OK,sve sto se dogodilo bilo je nakon mesec ipo,dva meseca...
Shto se tice korekcije informishem se shto vishe mogu,nije mi problem novac ukoliko je upitanju strucnost...Dosta ljudi me je uputilo kod nekog coveka koji se nalazi kod Beograda...Pa da udvrdim shta je sa ushima i da ih izlecim pa korekcija...

Evo i slika (bolje nemam) ako neshto protumacite kometarishite...Samo da dodam da je svrab pracen i ruznim mirisom iz duplje...
QV5qIQY_M9aSF9tN.v.jpg

Rana sa spoljne strane izlecena bivacinom..
t6aAgGIgPvwDmdyR.v.jpg

OSiWIfDDgv77ullp.v.jpg

A evo i duzine ushiju

_28DFSESO9HxjDp1.v.jpg

Molim za odgovor...ako neshto mozete da vidite sa slika....Hvala unapred...

ja imam štene patuljastog šnaucera, staro tri meseca. čovek od koga sam ga kupila kaže da mu je dao dve vakcine. zanima me da li treba da ga odvedem kod nekog veterinara koji će ga pogledati i objasniti mi da li i šta sve treba da primi, i uopšte šta sve treba da nabavim za njega i kako da mu dajem? ja se samo bojim da ta poseta ne bude skupa. ili je dosta da mu dam tabletu za protiv glista (dala mu jutros) i da mu kupim ulje protiv buva i stavim za svaki slučaj? molim vas, pomozite mi, ja sam potpuni laik. ovo mi je prvi put da imam psa.

ja imam štene patuljastog šnaucera, staro tri meseca. čovek od koga sam ga kupila kaže da mu je dao dve vakcine. zanima me da li treba da ga odvedem kod nekog veterinara koji će ga pogledati i objasniti mi da li i šta sve treba da primi, i uopšte šta sve treba da nabavim za njega i kako da mu dajem? ja se samo bojim da ta poseta ne bude skupa. ili je dosta da mu dam tabletu za protiv glista (dala mu jutros) i da mu kupim ulje protiv buva i stavim za svaki slučaj? molim vas, pomozite mi, ja sam potpuni laik. ovo mi je prvi put da imam psa.

Ja vam preporucujem da se malo posavetujete sa prijateljima koji vec imaju kucu, da vam preporuce nekog veterinara kojem oni veruju (da se ja ne mesam, ja ih znam previse pa bi mi bilo tesko da se odlucim gde da vas posaljem :)) i da svoju novu malu kucu odvedete na prvi pregled i upoznavanje sa doktorom koji bi trebalo da prati njegovo zdravlje do kraja zivota. Veoma je vazno da se pas nauci da odlazi u kliniku pre nego sto mu tamo spreme neke strasne bolne preglede i igle...
Sigurna sam da ce svaki moj kolega sa radoscu odvojiti nekoliko minuta za razgovor sa vama, uputiti vas u neke tajne uzgajanja steneta i da vas taj pregled nece mnogo kostati (ja sam u svojoj klinici taj prvi konsalting :) davala kao poklon za babine :))
E sad, ako budete imali nekih konkretnih pitanja mi mozemo da malo pripomognemo, ali pas mora da ima svog doktora, i veoma je vazno da mu ZAISTA verujete.
Ako je vase prvo pitanje DA LI CE TO PUNO DA ME KOSTA, iskrena da budem, ja bih vam preporucila da mozda jos jednom razmislite da li ste spremni da imate psa!
Psa je najjeftinije kupiti...sve ostalo je SKUPO!

Pozdrav, zelim vam sve najbolje.

Imam jedno pitanje i potrebno mi je da mi odgovorite sto pre je moguce.Naime, imam samojeda, zenka je! Parila se sa svojom vrstom ali smo je zatekli kako taj cin izvodi i sa jednim komsijskim psom! Sinoc se okotila i sada imamo tri bela, skroz, i dva crna, i jedno uginulo! O cemu se tu radi? Da li je moguce da je ostala skotna i sa jednim i sa drugim?

postoji mogucnos i da su svi stenci potomci komsije iredente!
To sto su beli ne garantuje cistu krv! (iako su povukli na majku!)
Preporucujem da ne uzimas papire i ne prijavljujes leglo, mislim da postoji opasnost da nekog prevaris!

Da li mi mozete reci kako se manifestuje lazna trudnoca? Pudla ima 3 godine i u avgustu je imala teranje. Pre par dana pocela je svakodnevno da pokusava da mi jase nogu a kad je pustim da to uradi otrci na krevet i pocne da kopa. To traje oko 5 minuta sa sve cviljenjem i jaukanjem. Onda se ili smesti tu gde je kopala ili ode negde drugde. Ne znam da li to moze da znaci laznu trudnocu i ne znam da li treba da je pustam da me jase ili da joj branim? Hvala unapred

Imam jedno pitanje i potrebno mi je da mi odgovorite sto pre je moguce.Naime, imam samojeda, zenka je! Parila se sa svojom vrstom ali smo je zatekli kako taj cin izvodi i sa jednim komsijskim psom! Sinoc se okotila i sada imamo tri bela, skroz, i dva crna, i jedno uginulo! O cemu se tu radi? Da li je moguce da je ostala skotna i sa jednim i sa drugim?

Posto zenke pasa imaju vise posteljica, one kad se pare sa vise pasa mogu od svakog da imaju po nekoliko stenadi (kobinacije su razne). To moze da znaci da su male bele kuce potomci vaseg i tog drugog samojeda, a ti crni vaseg i tog komsijskog psa, ali uopste ne mora da bude. Kao sto je aom_nut napisala, moze da se desi da je tim belim kucama tata komsijski pas a da one po svemu lice na majku, a moze da se desi da im je tata zaista samojed. Mislim da bi to moglo da se utvrdi samo dnk analizom, sto ne znam da li iko ovde radi a mislim da se i ne isplati. Moj savet bi bio da ispoklanjate te kuce, jer se ne zna u sta ce da izrastu, a sledeci put drzite na oku zenku, ili jos bolje ostavite je kod muzjaka svih nedelju dana (ako postoji mogucnost), pa cete tako biti sigurni da ce stenad biti sto posto samojedi.

Najdraži veterinaru, upomoć!
Prekjuče sam tretirala mačka Neostomosanom, a posle je izlazio napolje. Ujutru, kad se vratio, čudno je hodao, nekako cupka i sudara se sa stvarima, kao da ne kontroliše baš najbolje zadnje noge, može da skoči ali izbegava, i neprekidno trza uvetom. Pomislila sam da se olizao i otrovao, ali su mi rekli da su to pre simptomi udarca nego trovanja. Detaljno sam ga prepipala, ne reaguje ni na šta kao da ga boli, prede.
Jutros se isto ponaša. Star je 4,5 godine, 6,5kg (ali nije debeo). Nije vakcinisan. Manje je jeo nego obično.
E, sad, pitanje:
Jel može mačka da ima štenećak? Dal taj Neostomosan deluje parališuće (malo sam jaču koncentraciju napravila)? Ili da ga vodim na rendgen, al kakve to veze ima sa tikom ušiju? Ili je nešto drugo? Jel da da će da prođe???
Unapred hvala, hvala, hvala...

Back