Obzirom da mi je ovo prvi post na forumu i nažalost odmah problem pa da se ukratko predstavi,. Ime mi je Darko , i ponosan sam vlasnik prekrasnogai prepametnoga za svoju dob ( 6 mjeseci ) zlatnog retrivera. To mi je prvi pas i ućimo zajedno što od prijatelja koji imeju pse što ovako ćitajući forume . Zašto sam se odlućio na tu pasminu i rekao sam kad odem u mirovinu kao što jesam imati ću ga jer me jednostavno fasciniraju ti psi svojom privrženošću, razigranoššću, a i nestašlucima ( npr otvoriti sinu ladicu i iznesti mu sve ćarape van na dvorište na najveći pljusak hahahah, vala radi sve nestašluke točno onako kako o njima piše na forumu hahaha), ljubavi prema vodi, a pošto sam ribolovac uživamo zajedno.
PROBLEM
Vrativši se iz ribolova te nakon obaveznoga češljanja krenuo sam sa preventivnim prepipavanjem i pregledom dlake ( što radim svakodnevno i po nekoliko puta dnevno, mislim na prepipavanje, zbog odvratnih krvopija ) osjetio sam pod prstima na doljnjem dijelu vrata kao neku kvržicu i već sam se zbrecao eto odvratne krvopije, ali kad sam razmaknuo dlaku primjetio sam crvenilo kože , te je to onako hrapavo neznam točno kako to da opišem, kao recimo mnoštvo sitnih kvržica nešto slično kako se ljudima napravi koji imaju problema sa preuti, nakupine mrtve kože , dlaka ne ispada, jer i kada se češlja na četki ostaje jako malo dlake , e sad da li je to od ogrlice, ali ogrlicu ima samo kada idemo navećer u šetnju, znaći dnevno maksimalno nekih sat vremena , jer taj dio koji je zahvačen time mi nekako baš dođe u onom dijelu gdje je ogrlica i proteže se prema lijevom i desnom uhu , te sam isto nešta sličnofa primjetio da mu se pojavilo prije nekih dva tjeda pod pazduhom jedne prednje noge , te na laktu iste , ali sam to u prvi mah povezao obzirom da je štene ko štene svašta mu padne na pamet tako i optrgavanje ženinih ruža da se malo ispikao ili slučajno kod ćetkanja obzirom da je još malo nestašan pa da je došlo do nehotićnoga ozljeđivanja četkom , ali pravo sad sam gledao pod pazduhima nema više nićega, a na laktu je također crvenilo nestalo samo je ostala kao sasušena krasta koja polako nestaje , i dlaka me medostaje ni na jednom ni na drugom mjestu
Evo metnuti ću i nekoliko fotografija koliko sam uspio ga namoliti da uslikam, sa time da sam predhodno namoćio mu dlaku jer mu je dlaka na vratu izrazito gusta pa da lakše uspijem fotkati, jedino što baš te kvržice baš nisu vidljive
Što se tiće uvjeta za držanje psa više su mi nego odlićni, od dvorišta , dosta hladovine , grijane šupe cca 20 kvadrata koja je prazna i samo njemu na raspolaganju, a na jednoj fotki se vidi šta mu je i omogućeno sada u ove vruće dane gdje može boraviti i lagano se hladiti, hodnik na ulazu u kuću
Jasna stvar da ću potražiti sutra odma ujutro savjet veterniara i odvesti Bena na pregled, a nije mi daleko cca 500 metara od kuće specijalizirana amnulanta za pse, ali nakako koliko čujem da je kod nas važnije uzeti novac iz novčanika , a zdravlje životinje je sporedna stvar, a vala spreman sam i napraviti ekces za takovu stvar , pa obzirom da ste vi svi tu za mene doktori obrati sam se i vama za savjet ako se netko sreo sa nećim sličnim