Pitajte u vezi zdravlja

Proslo je 2 ipo meseci od te injekcije,imala je i malu prehladu ali mislim da je nestala pre mesec dana.Znaci bilo je sve ok,najela se dan pre toga i izasla napolje,nije se ponasala cudno ili sl.
Moje pitanje je dali moze biti ta injekcija kriva za smrt? takodje cujem neki iz komsiluka pricaju da je moguce da je macor udavio jer nije htela da se pari,po meni glupost pa da cujem ovde strucno misljenje ako moze,hvala unapred.

Ne verujem da je od injekcuje previše je vremena prošlo, to da je neki mačor kriv je stvarno teško poverovati i stvarno je glupost. Kažem pre će biti uzrok neki pas ili auto povrede često nisu vidiljive. Dakle neka vrsta mehaničke povrede, da je neka bolest bilo bi nekih simptoma predhodno.

Obzirom da mi je ovo prvi post na forumu i nažalost odmah problem pa da se ukratko predstavi,. Ime mi je Darko , i ponosan sam vlasnik prekrasnogai prepametnoga za svoju dob ( 6 mjeseci ) zlatnog retrivera. To mi je prvi pas i ućimo zajedno što od prijatelja koji imeju pse što ovako ćitajući forume . Zašto sam se odlućio na tu pasminu i rekao sam kad odem u mirovinu kao što jesam imati ću ga jer me jednostavno fasciniraju ti psi svojom privrženošću, razigranoššću, a i nestašlucima ( npr otvoriti sinu ladicu i iznesti mu sve ćarape van na dvorište na najveći pljusak hahahah, vala radi sve nestašluke točno onako kako o njima piše na forumu hahaha), ljubavi prema vodi, a pošto sam ribolovac uživamo zajedno.

PROBLEM
Vrativši se iz ribolova te nakon obaveznoga češljanja krenuo sam sa preventivnim prepipavanjem i pregledom dlake ( što radim svakodnevno i po nekoliko puta dnevno, mislim na prepipavanje, zbog odvratnih krvopija ) osjetio sam pod prstima na doljnjem dijelu vrata kao neku kvržicu i već sam se zbrecao eto odvratne krvopije, ali kad sam razmaknuo dlaku primjetio sam crvenilo kože , te je to onako hrapavo neznam točno kako to da opišem, kao recimo mnoštvo sitnih kvržica nešto slično kako se ljudima napravi koji imaju problema sa preuti, nakupine mrtve kože , dlaka ne ispada, jer i kada se češlja na četki ostaje jako malo dlake , e sad da li je to od ogrlice, ali ogrlicu ima samo kada idemo navećer u šetnju, znaći dnevno maksimalno nekih sat vremena , jer taj dio koji je zahvačen time mi nekako baš dođe u onom dijelu gdje je ogrlica i proteže se prema lijevom i desnom uhu , te sam isto nešta sličnofa primjetio da mu se pojavilo prije nekih dva tjeda pod pazduhom jedne prednje noge , te na laktu iste , ali sam to u prvi mah povezao obzirom da je štene ko štene svašta mu padne na pamet tako i optrgavanje ženinih ruža da se malo ispikao ili slučajno kod ćetkanja obzirom da je još malo nestašan pa da je došlo do nehotićnoga ozljeđivanja četkom , ali pravo sad sam gledao pod pazduhima nema više nićega, a na laktu je također crvenilo nestalo samo je ostala kao sasušena krasta koja polako nestaje , i dlaka me medostaje ni na jednom ni na drugom mjestu

Evo metnuti ću i nekoliko fotografija koliko sam uspio ga namoliti da uslikam, sa time da sam predhodno namoćio mu dlaku jer mu je dlaka na vratu izrazito gusta pa da lakše uspijem fotkati, jedino što baš te kvržice baš nisu vidljive

Što se tiće uvjeta za držanje psa više su mi nego odlićni, od dvorišta , dosta hladovine , grijane šupe cca 20 kvadrata koja je prazna i samo njemu na raspolaganju, a na jednoj fotki se vidi šta mu je i omogućeno sada u ove vruće dane gdje može boraviti i lagano se hladiti, hodnik na ulazu u kuću

1002851-1.jpg

1003139-1.jpg

1003144-1.jpg

1003145-1.jpg

Jasna stvar da ću potražiti sutra odma ujutro savjet veterniara i odvesti Bena na pregled, a nije mi daleko cca 500 metara od kuće specijalizirana amnulanta za pse, ali nakako koliko čujem da je kod nas važnije uzeti novac iz novčanika , a zdravlje životinje je sporedna stvar, a vala spreman sam i napraviti ekces za takovu stvar , pa obzirom da ste vi svi tu za mene doktori obrati sam se i vama za savjet ako se netko sreo sa nećim sličnim

Treba mi pomoć. Našeg tornjaka kupali smo prije oko 7 dana, i 2-3 dana nakon kupanja počeo je da se linja, baš mnogo. Čitala sam da znaju da se linjaju i u avgustu, pa sam to smatrala normalnim, i nepovezanim sa kupanjem. Prije 3 dana mu je nateklo desno oko i otok mu je nestao do večeri, bila sam uvjerena da ga je nešto ujelo, pošto ima običaj da ganja bube, pčele,ose i ko zna šta još, ali danas mu je nateklo lijevo oko, pa se plašim da nije aleričan ili bolestan. Ako neko zna šta bi moglo biti molim vas da pomognete...:S

Tesko ovako, na forumu mozemo da ti pomognemo, bolje da to pogleda veterinar. Cime si ga kupala i je li dobro ispran? Cetkate li ga makar povremeno? Tamo iza Svetog Ilije sam pre neku godinu tornjaku mog pokojnog brata od tetke izvadila za 3-4 pune kese dlaka samo rukama, bez cetke. I prijalo mu je, videlo se da mu je laknulo, ali taj otok kod tvog psa me malo brine.

Kupali smo ga Friskes šamponom za štence, trebalo bi da jeste ispran. Do sada se nije linjao, malo mu je opadala dlaka, ali nije nešto mnogo. Do sada sam ga četkala 2-3 puta sedmično, sad nekih dan-dva ne mogu da nadjem češaj nekih, pa mu skidam dlaku rukama. Ne znam, stalno trči za pčelama, osama, laje na paukove, bubamare, mrave i sve ostalo, pa sam mislila da ga je pčela, osa ili šta već pecnulo, ali sada je otok na drugom oku. Taj otok je prošli put spao za 6-7 sati.. Nadam se da će i ovaj...:(

Obzirom da mi je ovo prvi post na forumu i nažalost odmah problem pa da se ukratko predstavi,. Ime mi je Darko , i ponosan sam vlasnik prekrasnogai prepametnoga za svoju dob ( 6 mjeseci ) zlatnog retrivera. To mi je prvi pas i ućimo zajedno što od prijatelja koji imeju pse što ovako ćitajući forume . Zašto sam se odlućio na tu pasminu i rekao sam kad odem u mirovinu kao što jesam imati ću ga jer me jednostavno fasciniraju ti psi svojom privrženošću, razigranoššću, a i nestašlucima ( npr otvoriti sinu ladicu i iznesti mu sve ćarape van na dvorište na najveći pljusak hahahah, vala radi sve nestašluke točno onako kako o njima piše na forumu hahaha), ljubavi prema vodi, a pošto sam ribolovac uživamo zajedno.

PROBLEM
Vrativši se iz ribolova te nakon obaveznoga češljanja krenuo sam sa preventivnim prepipavanjem i pregledom dlake ( što radim svakodnevno i po nekoliko puta dnevno, mislim na prepipavanje, zbog odvratnih krvopija ) osjetio sam pod prstima na doljnjem dijelu vrata kao neku kvržicu i već sam se zbrecao eto odvratne krvopije, ali kad sam razmaknuo dlaku primjetio sam crvenilo kože , te je to onako hrapavo neznam točno kako to da opišem, kao recimo mnoštvo sitnih kvržica nešto slično kako se ljudima napravi koji imaju problema sa preuti, nakupine mrtve kože , dlaka ne ispada, jer i kada se češlja na četki ostaje jako malo dlake , e sad da li je to od ogrlice, ali ogrlicu ima samo kada idemo navećer u šetnju, znaći dnevno maksimalno nekih sat vremena , jer taj dio koji je zahvačen time mi nekako baš dođe u onom dijelu gdje je ogrlica i proteže se prema lijevom i desnom uhu , te sam isto nešta sličnofa primjetio da mu se pojavilo prije nekih dva tjeda pod pazduhom jedne prednje noge , te na laktu iste , ali sam to u prvi mah povezao obzirom da je štene ko štene svašta mu padne na pamet tako i optrgavanje ženinih ruža da se malo ispikao ili slučajno kod ćetkanja obzirom da je još malo nestašan pa da je došlo do nehotićnoga ozljeđivanja četkom , ali pravo sad sam gledao pod pazduhima nema više nićega, a na laktu je također crvenilo nestalo samo je ostala kao sasušena krasta koja polako nestaje , i dlaka me medostaje ni na jednom ni na drugom mjestu

Evo metnuti ću i nekoliko fotografija koliko sam uspio ga namoliti da uslikam, sa time da sam predhodno namoćio mu dlaku jer mu je dlaka na vratu izrazito gusta pa da lakše uspijem fotkati, jedino što baš te kvržice baš nisu vidljive

Što se tiće uvjeta za držanje psa više su mi nego odlićni, od dvorišta , dosta hladovine , grijane šupe cca 20 kvadrata koja je prazna i samo njemu na raspolaganju, a na jednoj fotki se vidi šta mu je i omogućeno sada u ove vruće dane gdje može boraviti i lagano se hladiti, hodnik na ulazu u kuću

1002851-1.jpg

1003139-1.jpg

1003144-1.jpg

1003145-1.jpg
Jasna stvar da ću potražiti sutra odma ujutro savjet veterniara i odvesti Bena na pregled, a nije mi daleko cca 500 metara od kuće specijalizirana amnulanta za pse, ali nakako koliko čujem da je kod nas važnije uzeti novac iz novčanika , a zdravlje životinje je sporedna stvar, a vala spreman sam i napraviti ekces za takovu stvar , pa obzirom da ste vi svi tu za mene doktori obrati sam se i vama za savjet ako se netko sreo sa nećim sličnim

Vodis i njega na pecanje? Verovatno je pokupio neku infekciju iz vode, najverovatnije sstafilokoku, najbolje da se uradi bris a dotad, nabavi Flogocid mast.

Nisam ni imala vremena da pitam... :sad2:

Nije izlazila iz dvorista (da bi pojela nesto napolju)...primetila sam da je nesto muci, sledeceg dana je malo jela, sledeceg je dosao veterinar i rekao da je to depresija zbog sindroma (jer se nije parila)...kad sam ga opet pozvala (juce) jer odbija hranu dobila je 5 bockica (ne znam sta sve), izgledalo mu je da je "mozda nesto pojela sto ne moze da svari"...pocela je da povraca i svaku kap vode...jutros primala infuziju...popodne uginula. :sad2: ..nista ne znam, zasto, kako...samo je nema vise... :sad2:
Dve godine, labrador, zdrava, vesela i najmilija... :heart:

Zao mi je, znam kako ti je. :( Je li joj merio temperaturu?

Merio, nije imala temperaturu. Nije imala klasicne znake trovanja. Nije imala proliv, nije povracala odmah. Tek narednog dana je prestala da jede a bila sve vreme zedna. I kako popije vode, nakon 10 sekundi je ispovraca u mlazu, sve odjednom.
On, vet., je na kraju pomenuo mogucnost uvrnutog zeludca. Ne bih rekla da je moglo to da se dogodi, jer posle jela nije bila aktivna na takav nacin da bi doslo do toga.
Najvise sumnjam da je mozda deci (koja dolaze na kapiju da je maze) zagrabila kesicu sa hranom i tako celu progutala. Nisam pametna sta da mislim, ali ni snu ne bih zelela da neko prozivi ovo moje iskustvo. :sad2:

Da je progutala kesicu, verovatno bi joj izazvala zatvor, osim ako je neka razgradiva kesica od stetnih materijala.

Sve se odigralo vrlo brzo...vece pre nego je dosao veterinar sam primetila da je cudno mirna (sto se nikada pre nije dogodilo), zato sam ga zvala, on je protumacio to kao nekakav siondrom...Ona je malo jela te veceri, ali kad je sutradan odbila hranu on je dosao oko podneva, izbockao je i rekao da je to sve za narednih 24 sata...ona je u medjuvremenu svaku kap popijene vode povracala...dosao je opet, dao joj terapiju, infuziju...nista nije pomoglo, naprotiv, kao da joj je posle toga naglo postalo lose i ...eto... :(

(Kako nista nije jela, nije ni kakala...)

Nisam ni imala vremena da pitam... :sad2:

Nije izlazila iz dvorista (da bi pojela nesto napolju)...primetila sam da je nesto muci, sledeceg dana je malo jela, sledeceg je dosao veterinar i rekao da je to depresija zbog sindroma (jer se nije parila)...kad sam ga opet pozvala (juce) jer odbija hranu dobila je 5 bockica (ne znam sta sve), izgledalo mu je da je "mozda nesto pojela sto ne moze da svari"...pocela je da povraca i svaku kap vode...jutros primala infuziju...popodne uginula. :sad2: ..nista ne znam, zasto, kako...samo je nema vise... :sad2:
Dve godine, labrador, zdrava, vesela i najmilija... :heart:

Boze,Boze, kakva tragedija. Tako mi je zao da ja reci nemam. Dve godine stara.

Steta je sto nije odmah isla na ultrazvuk jer bi se vec odmah videlo da li ima nesto u stomaku.

Mada, verjuj mi, ima puno slucajeva gde i tako mlad pas ugine jer je rodjen sa srcanom manom, koju niko nije primetio.
Zaista mi je uzasno zao. Taman kada je odrasla, prosla sve periode jako nestasnog detinjstva ( labradori su neunistivi dok ne
napune godinu dana:heart:) ona je otisla. Sta mislis da uzmesh odmah drugog?

Boze,Boze, kakva tragedija. Tako mi je zao da ja reci nemam. Dve godine stara.

Steta je sto nije odmah isla na ultrazvuk jer bi se vec odmah videlo da li ima nesto u stomaku.

Mada, verjuj mi, ima puno slucajeva gde i tako mlad pas ugine jer je rodjen sa srcanom manom, koju niko nije primetio.
Zaista mi je uzasno zao. Taman kada je odrasla, prosla sve periode jako nestasnog detinjstva ( labradori su neunistivi dok ne
napune godinu dana:heart:) ona je otisla. Sta mislis da uzmesh odmah drugog?

Oduvek sam sa psima, svi su uginuli od starosti, neki cak sa 17 godina. Nikada, ali nikada nisam pomislila da je nesto ovako moguce, da izgubim tako drago stvorenje u jednom danu takoreci. (Moja dalmatinka se prvi put razbolela sa 12 godina, pa mi je i to bio sok.)
Veterinar je zeleo da je odvede na ultrazvuk od kako je drugi put dao terapiju, ali je odlozio za par sati...posle je bilo kasno. :( Imam utisak da ni on nije prepoznao ozbiljnost situacije iako sam ga upozorila da ja u njenom pogledu vidim da joj je mnogo tesko.

Ona je bila poklon mom sinu...ne treba da vam pricam kako deca pate za njom. :sad2:

Inace, imamo jos dva psa i sigurno cemo opet po jos neko novo malo stvorenje, samo da kucne pravi cas za to.

Oduvek sam sa psima, svi su uginuli od starosti, neki cak sa 17 godina. Nikada, ali nikada nisam pomislila da je nesto ovako moguce, da izgubim tako drago stvorenje u jednom danu takoreci. (Moja dalmatinka se prvi put razbolela sa 12 godina, pa mi je i to bio sok.)
Veterinar je zeleo da je odvede na ultrazvuk od kako je drugi put dao terapiju, ali je odlozio za par sati...posle je bilo kasno. :( Imam utisak da ni on nije prepoznao ozbiljnost situacije iako sam ga upozorila da ja u njenom pogledu vidim da joj je mnogo tesko.

Ona je bila poklon mom sinu...ne treba da vam pricam kako deca pate za njom. :sad2:

Inace, imamo jos dva psa i sigurno cemo opet po jos neko novo malo stvorenje, samo da kucne pravi cas za to.

I ovaj moj ima 12 godina, polako posustaje, ali to je neki normalan tok zivota ( i kod nas ljudi, ne samo kod zivotinja), psihicki se
i ja pripremam na njegov sudnji dan, ali ovako , od jednog momenta na drugi izgubiti to mlado stvorenje, zaista je beskrajno bolno
i tuzno. I da, svakako ces sama znati kada je pravi momenat za novog prijatelja, probudis se ujutru i kazes " danas je taj dan":)

U pitanju je moj hrcak kog sam kupio juce. Bio je sav zivahan nije prosto mogo da se naraduje kavezu . Medjutim sada vise ne trci ne skace samo spava i jede sa zatvorenim ocima kada sam pokusao da ga probidim nije mogo da otvori jedno oko i tako vec 30 min, malo kasnije ga je otvorio i poceo malo da se mrda i da se penje ali ipak je nekako malaksao u odnosu na juce i vec spava ceo dan ne znam sta da radim molim vas pomozite jako se plasim da ne boluje od necega ili da nije pred smrti jako je mlad ima sigurno mesec i 2 do 3 nedelje hvala unapred :(

dobar dan svima:) Evo o cemu se radi:
Danas,cim sam se probudila,opazila sam da je moj kartuzijski macak(10 meseci) povratio nasred sobe.:confused: To se nije desilo danas prvi put,vec se desavalo i juce,na dva mesta.Zaista sam se uplasila za njega.Hranimo ga pravilno,sa royal cannine hranom,nikad nije jeo neku nekvalitetnu hranu.Stvarno ne znam od čega je povratio... Samo se nadam da nije ništa ozbiljno.Htela bih da vas pitam da li mozda znate sta je u pitanju?:( unapred hvala

Back