Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
Znam ja to, ne moraš meni da objašnjavaš)))
Samo nam se ppostavljač teme nešto ne oglašava![]()
Nije bilo namenjeno tebi,nego postavljaču !
On ima problem....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam ja to, ne moraš meni da objašnjavaš)))
Samo nam se ppostavljač teme nešto ne oglašava![]()
da li je taj vet uradio analize ili je dao dijagnozu 'piroze' odokativnom metodom?
Мој мачак повраћа нешто жуто, мислим да је жуч. Све је почело јуче.
Шта мислите шта је то, и како да се то среди (излечи)? Јел то вирусно обољење или је отрован (имам одвратне комшије)?
.... A moguće je da je počela da se koti , pa se mače zaglavilo ....Imam problem, macka moje drugarice se cudno ponasa. Ono zivi u selu i tamo nema veterinara a nema mogucnosti trenutno da je odveze dalje... Danas je bilo sve okej sa njom, normalno se ponasala, onda je duze vreme nije bilo i nasla je kako lezi kod nekih stepenica i kad joj je prisla mjaukala je mnogo glasno, na cudan nacin. Takodje nece nista da pojede/popije i ne dozvoljava da se podigne ili okrene samo da se pomazi i prede pomalo tad, kad se pomazi. Ne znam sta bi moglo da joj bude, maca ima tako skoro godinu dana i zensko je. Macka nije debela tako da ne sumnja na to da ce da se okoti... Ako neko zna sta bi moglo da bude neka javi.. Unapred hvala.
Pas .često , treba da primi i teću vakcinu . Tzv. buster, u zavisnosti od toga kada je primio predhodne dve i kakvog su kvaliteta.životinja mora primiti obe vakcine da bi se imunitet formirao tek posle dva meseca od prve vakcine imunizacija je kompletna.
Problem je i sama vakcina, često se kupuje na crnom tržištu i drži u neadekvatnim uslovima. Tvoj pas ne bi smeo da ugine od virusa da je vakcina odradila svoj posao. Virus može opstati u spoljnoj sredini i godinu dana, dezinfikuje se izbeljivačima na bazi hlora, npr. domestos.
Žao mi je zbog tog dogadjaja. nisam baš sasvim razumeo....koliko je vremena prošlo od te hormonske injekcije.Imam problem i nadam se da mi mozete pomoci,umrela mi macka pre nekoliko dana i pao sam u depresiju jer neznam sta se desilo.Bila je samo 4 godina stara i zivila je uglavnom napolju (zimom vecinom unutra),imali smo problema sa macicima koje smo naravno hranili ali ipak poneka nazalost umrla pa sam odlucio da to prestane i da macu sterilizujem,to je bilo u februaru pa mi veterinar rekao da moram sacekati do leta da se to odradi.Bio je problem da do leta bi rodila jos macica a mi nismo u stanju da pazimo 5 mace pa se odlucio za hormonsku injekciju da odlozim teranje do leta pa da ide na sterilizaciju,od tada je sve bilo u redu osim blage prehlade koja je nestala nedavno.Pre 4 dana nadjoh macku napolju mrtvu sa jezikom na strani i macor koji lezi na njoj i grebe po njoj.
Moje pitanje je koji moze biti uzrok smrti? sve vise mislim da je ona hormonska injekcija za sve kriva,nemogu na miru da spavam,moram piti tablete za spavanje....
Hvala unapred!
Promenite veterinara za svaki slučaj, nema načina da utvrdite valjanost vakcine........inače kao što rekoh ne uvodite u kuću nevakcinisanu životinju. Treba barem mesec dana da se pojavi imunitet od prve vakcine. Imajte to u vidu.Prvo stene koje nam je nazalost ugunilo je bilo i vakcinisano i rekavcinisano,stene nisam izvodila napolje,cak je i nuzdu obavljao u stanu na peleni,izuvanje je obavezno, i bez obzira na sve se opet zarazilo!!! stan smo kompletno dezinfikovali,hvala na savetima!!!! E, sad me zanima kako da znam dali smo izabrali kvalitetnog veterinara???? i kako znati dali su vakcine kvalitetne??? stene nam stize za sedam dana,i primice samo jednu vakcinu,nazalost ja se tu ne pitam puno,nama je tako receno!!