Zna mimi s mom o mom problemu. Vec sam pisala na ovom podforumu...
Imam zenku, sterilisanu, Havanezerku, ima sest godina.
Prosle godine u maju je imala ispadanje patele na zadnjoj levoj nozi. Bila je kod veta i pila je lek za ojacavanje zglobova. Glukozamin. Tako nekako.
Posle toga nije imala ispadanje, evo godinu i po i pre tri dana se desilo da joj opet ispadne patela.

I sad opet ne moze lepo da stane na zadnju levu šapu.

Jao, šta da radim da joj olaksam??? Da li je to boli. Ona ne cvili kad hoda, ali primecujem da vise nije onako aktivna.
Ne mogu da je gledam kako se muči, srce ce mi prepući.
Naravno, odmah sam je odvela kod veta, namestio joj je patelu, i cim je dosla kuci, odmah joj je ispala. :...(
Ja je ponovo odvedem kod veta i ponovi se ista stvar kod kuće.
Inace, vec pije Glukozamin tablets, redukovala sam joj ishranu, jer hoce i od toga da ispadne patela.
Vet mi kaze da mogu i ja sama da joj vratim patelu u kanal, zljeb, ali posle sam procitala na nekom sajtu da to mora da radi iskljucivo veterinar.
Ja jednostavno ne smem sama da petljam, da ne napravim jos goru stvar.
Jedva tom nogom dotice pod.
Sad se pitam zasto se to moralo desiti i da li to znaci da ipak mora da ide na operaciju. Vet mi kaze da nije toliko hitno, da sacekam jos, ali ja vec gubim strpljenje i ne zelim da mi Mili pati.
Da li neko zna koliko bi koštala operacija na Veterinarskom fakultetu. ili mozda neko zna nekog dobrog vet hirurga?
Molim Vas za pomoć, ako neko nešto zna. Da li ja smem (kao sto mi je rekao doticni veterinar), sama da eksperimentisem sa njenom nogom, pa po principu verovatnoce odnosno nekom ludom srecom, da joj vratim patelu na mesto.
A nije resenje da je stalno vodim kod veterinara da joj namesta nogu. To je jednostavno nemoguce svakodnevno raditi.
Pitala sam ga da li moze da dobije neki povez, nesto kao elasticni zavoj da joj se taj zglob malo stegne, on mi je rekao da ne moze, da se to ne radi. Ne znam, meni njegov odgovor nije logican.
Ocajna sam.
Da li je jos neko imao ovakvo neprijatno iskustvo sa svojom kucom???