Pitajte u vezi zdravlja

Doziraš prema kilaži, pisali smo već detaljno o tome na temi o Srećku i ostatku legla. Čini mi se tri dana uzastopce na 8h. Uzmi u obzir da za manju kilažu ide proporcionalno veća doza i tako je kod svih lekova, pretpostavljam malo manje od mililitra po mačetu. Uzmi plastični špricić radi lakšeg doziranja.

Mislim da sa "Novakom" nećeš promašiti.
Ali, neka kažu Beograđani. ;)

Smeh, bolje ne Novake.
I ja sam loše prošla sa njima kod redovne terapije za epileptičnog mačka, a kada ih je moja drugarica zvala za psa koji se gušio, nisu hteli da dođu "jer nije njihov pacijent". Suviše politika igra ulogu u njihovim gestovima!
Mada, to verovatno zavisi i od toga na kog Novaka naleti ..

:rumenko: Priznajem da nisam najbolje upućena.
Ja sam imala lepai pozitivna iskustva sa njima... ali pre dosta godina.
Zato postoji ovaj Forum ;)

Kažu da su oni stariji Novaci efikasniji :).
Daleko od toga da ti nisi upućena :) naprotiv, nego imam utisak da i kod istog veta ne prođe svaki pacijent podjednako. Otuda i toliko različitih uisaka...
No ono što se i meni desilo, i toj mojoj drugarici me je navelo da se ipak oglasim .

Mi smo kod njih poceli da idemo pre oko 10godina sa predhodnom kerusom. Telefon sam nasla u imeniku a otisli smo kod njih jer su nam posle mesec dana svakodnevnog odlaska na fakultet poceli da predlazu da otvore psa da vide sta mu je .... Jedna studentkinja nam je cak u poverenju rekla da se sprdaju sa nama jer smo toliko para dali na dzukelu koja se najverovatnije nece izvuci. Tada sam odlucila da probam sa privatnicima i trazila imena 3 u to vreme najpoznatija veterinara u Beogradu. Tako smo zavrsili kod njih i kerusa je sa nama podelila jos 8 divnih godina.

Tacno je da prave razliku izmedju stalnih pacijenata i onih sa strane ali to je valjda normalno. Tacno je i da ne dolaze na kucu. Nisu tako koncipirani. To rade u izuzetnim slucajevima i to samo sa svojim pacijentima. Pre par meseci Denis nam je dosao kuci u 3 ujutru. To je bilo prvi put da smo ga zvali za 10 godina i dosao je samoinicijativno. Ja kao njihov pacijent znam da mi je veterinar dostupan 24 sata dnevno. I znam da kad okrenem telefon oni tacno znaju o kom psu je rec tj imaju u glavi veci deo predhodne anamneze mog psa bez gledanja u karton. Hiljadu puta sam ponovila da moji psi imaju bolje veterinare nego ja doktore. Znali smo da se konsultujemo sa njima i za neke probleme koje mi imamo (rana supruga koja nije htela da zaraste 6 meseci). Ova konsultacija je bila cisto prijateljska (napominjem da smo prvi put u ordinaciju usli bez bilo kakve preporuke i poznanstva.

Tacno je i da nisu svi isti. Svako od njih ima svoj plus i minus u nasim ocima (znamo sve zaposlene jako dobro) ali daleko od toga da nisu odgovorni i strucni. I ono sto se meni najvise svidja nisu sujetni.

Sa Novacima je problem što su dosta skupi i što ne daju nikakve povoljnosti za lečenje lutalica. Stekla sam iz diskusija ovde, na forumu, utisak da su u Rotu predusretljivi.

Ovo je najverovatnije tacno. Kad smo mi poceli da idemo kod njih imali su istu cenu kao na faxu. To je bilo pre oko 10 godina. Sada je cena ... pa ako naletimo na nekog ko se preziva Novak ne naplacuju nam pregled vec samo terapiju a ako naletimo na nekog od zaposlenih sve je po cenovniku :) Ne znam da li znate da je matori Novak sa studentom i srednjoskolcem 90-tih godina spakovao kofere i poceo od nule? Veterina je njihov posao od koga zive. Ne smeta mi cena jer vidim i da jako puno ulazu u svoju profesiju (kongresi, strani strucnjaci kao gosti kod nas, nova ordinacija...)

Da je parfezona odvela stene kod njih to bi je kostalo par hiljada ali bi sigurna sam i snimili psa (da nije nesto progutao) i odradili sve potrebne analize (gliste?). Ne bi ga sigurno lecili od krajnika na osnovu klime i komsije! Pas bi najverovatnije bio i dalje ziv. Pa zar nije to ono sto trazimo od veta?

Ja bi samo jos da dodam da je matori Novak proveo sate i sate sa mnom u razgovoru kao covek (ne veterinar) kad je doslo vreme da se oprostim sa svojom predhodnom kerusom. Pomogao je i meni i mom detetu koje je tada imalo 17 godina i psa od 13.5 kojem je bilo vreme da ga pustimo da ode iza duge. Njegovo zivotno i profesionalno iskustvo je ogromno.:)

Poslednja izmena:
Ovo je sve tačno, prema pričama jedne njihove nekadašnje klijentkinje. Žena je svoju kerušu kod njih lečila dok je živela na Čuburi ali se onda preselila u Filmski grad, pa joj je sticajem okolnosti auto dugo ostao neregistrovan i morala je da prebaci Gacin karton kod veta iz kraja koji dolazi na poziv ali Slobodan joj je sve do samog kraja ostao na raspolaganju kao prijatelj, za razgovor, za savet, i stručan i prijateljski, i žena i dan-danas za njih nema dovoljno reči hvale.

Kada se moj pas iznenada razboleo (zdrav pas koji je sa devet ipo godina prvi put primio bilo kakav lek... ne računam one za proliv), sa deset malo više od godina, odvela sam ga kod veterinara kod koga sam lečila i prethodnog.
Kad mi je, nakon nekoliko dana, rekao da je sve u redu - nisam imala razloga da sumnjam.
Na žalost, nije bilo u redu. :(
Naš veterinar je otišao na godišnji odmor, pa sam tražila rešenje...
Da ne prepričavam to sad (rastužim se momentalno, jer sam ubeđena da je mogao proživeti lepo još neku godinicu) i sasvim slučajno, ljudi koji se bave psima, upute ma na Novaka i daju mi broj telefona.
Pozvala sam da pitam kad i kako rade, ali je čovek po mom glasu prepoznao da ima još nečega, pitao da li je pas lečen... ja ispričala sve, on me pažljivo i strpljivo saslušao, rekao da uradimo bris ovde, pa da ga tek onda dovedem... Način na koji je vodio taj razgovor, razumevanje koje je ispoljio, logična objašnjenja i uputstva koja mi je dao... ne ukazuju na manjak empatije. Ni prema psu, ni prema meni.
U svakom slučaju, mogu samo da žalim što se sve to nije desilo bar nekoliko dana ranije.

Kada se moj pas iznenada razboleo (zdrav pas koji je sa devet ipo godina prvi put primio bilo kakav lek... ne računam one za proliv), sa deset malo više od godina, odvela sam ga kod veterinara kod koga sam lečila i prethodnog.
Kad mi je, nakon nekoliko dana, rekao da je sve u redu - nisam imala razloga da sumnjam.
Na žalost, nije bilo u redu. :(
Naš veterinar je otišao na godišnji odmor, pa sam tražila rešenje...
Da ne prepričavam to sad (rastužim se momentalno, jer sam ubeđena da je mogao proživeti lepo još neku godinicu) i sasvim slučajno, ljudi koji se bave psima, upute ma na Novaka i daju mi broj telefona.
Pozvala sam da pitam kad i kako rade, ali je čovek po mom glasu prepoznao da ima još nečega, pitao da li je pas lečen... ja ispričala sve, on me pažljivo i strpljivo saslušao, rekao da uradimo bris ovde, pa da ga tek onda dovedem... Način na koji je vodio taj razgovor, razumevanje koje je ispoljio, logična objašnjenja i uputstva koja mi je dao... ne ukazuju na manjak empatije. Ni prema psu, ni prema meni.
U svakom slučaju, mogu samo da žalim što se sve to nije desilo bar nekoliko dana ranije.

To samo potvrđuje moju teoriju da zavisi - na kog Novaka naletiš.
Žao mi je zbog tvog iskustva sa psom :( ..

Po svim ovim vasim recima, to je jedan jedini vet u nasoj zemlji koji je takav... :(

Ne mislim da su jedina takva ordinacija kod nas. Ja samo nemam snage, volje a ni potrebe da trazim dalje.
Predhodna kerusa je kao sto sam rekla bila kod njih oko 8 godina pacijent. Za to vreme imali dve operacije, sterilisali je u prvoj fazi pyometra, izvukli je bez operacije kod torzije zeludca, izvukli je jednom iz akutnog pankreatita...

Meni leze kao ordinacija sto ne znaci da mora svima.

Pa nije, samo su najopremljeniji u zemlji. Ima još vetova koji nisu "operisani" od empatije.

Tacno tako. Vise puta mi se desilo da prisustvujem kad njihove kolege posalju ili cak i dodju sa psom ili mackom da odrade zajedno neku operaciju jer ovi imaju opremu.
Secam se vizle koja je pojela feder od kreveta. Operisali su zajedno sa kolegom koji je psa poslao kod njih.

To samo potvrđuje moju teoriju da zavisi - na kog Novaka naletiš.
Žao mi je zbog tvog iskustva sa psom :( ..

Naravno da postoji razlika izmedju matorog Novaka sa bogatim zivotnim i profesionalnim iskustvom i nekog ko ima daleko manje staza i jos uvek gleda samo napred. Ja ih kao ordinaciju i volim zbog tog spoja ambicije i iskustva. Dovoljno dobro znam ja njih a i oni mene (svi zaposleni) tako da mogu da biram kod koga cu.
Ima puno stvari u kojima je Denis jaci od tate :)

Jos jednom napominjem da u Beogradu sigurno postoje jos jako puno dobrih ordinacija i veterinara.

Ne mislim da su jedina takva ordinacija kod nas. Ja samo nemam snage, volje a ni potrebe da trazim dalje.
Predhodna kerusa je kao sto sam rekla bila kod njih oko 8 godina pacijent. Za to vreme imali dve operacije, sterilisali je u prvoj fazi pyometra, izvukli je bez operacije kod torzije zeludca, izvukli je jednom iz akutnog pankreatita...

Meni leze kao ordinacija sto ne znaci da mora svima.

Tacno tako. Vise puta mi se desilo da prisustvujem kad njihove kolege posalju ili cak i dodju sa psom ili mackom da odrade zajedno neku operaciju jer ovi imaju opremu.
Secam se vizle koja je pojela feder od kreveta. Operisali su zajedno sa kolegom koji je psa poslao kod njih.

Naravno da postoji razlika izmedju matorog Novaka sa bogatim zivotnim i profesionalnim iskustvom i nekog ko ima daleko manje staza i jos uvek gleda samo napred. Ja ih kao ordinaciju i volim zbog tog spoja ambicije i iskustva. Dovoljno dobro znam ja njih a i oni mene (svi zaposleni) tako da mogu da biram kod koga cu.
Ima puno stvari u kojima je Denis jaci od tate :)

Jos jednom napominjem da u Beogradu sigurno postoje jos jako puno dobrih ordinacija i veterinara.

Denis je hirurg i ortoped, mislim, ako ne najbolji, onda među najboljima kod nas, njegova žena Nikoleta je vrhunski stručnjak iz oblasti ginekologije, Slobodan je neprevaziđen za veštačko osemenjavanje kod keruša, za ostale ne znam, znam samo da su podelili resore, tako da su sve oblasti pokrivene. Denis je, ako se dobro sećam, u Nemačkoj bio na specijalizaciji? Ponavljam, nisam ih lično upoznala, prenosim ono što sam čula od žene kojoj bezgranično verujem a koja se samo silom prilika prebacila kod drugih veterinara, inače bi njena Agata verovatno još poživela.

Nemam bas puno iskustva sa Novacima,samo jednom sam bila kod njih i to kada smo slali spermu mog psa u Split da bi se jedna kujica oplodila,dobili smo 3 beke :D
Za njih sam cula i dobre i lose price i iskustva raznih prijatelja i poznanika.

Denis je hirurg i ortoped, mislim, ako ne najbolji, onda među najboljima kod nas, njegova žena Nikoleta je vrhunski stručnjak iz oblasti ginekologije, Slobodan je neprevaziđen za veštačko osemenjavanje kod keruša, za ostale ne znam, znam samo da su podelili resore, tako da su sve oblasti pokrivene. Denis je, ako se dobro sećam, u Nemačkoj bio na specijalizaciji? Ponavljam, nisam ih lično upoznala, prenosim ono što sam čula od žene kojoj bezgranično verujem a koja se samo silom prilika prebacila kod drugih veterinara, inače bi njena Agata verovatno još poživela.

Zoki Loncarevic neurologija, ortopedija, fizioterapija

Nikoleta je specijalizirala i akupunkturu i od prosle godine i to moze.
Denis ima ovlascenje ili kako se to vec zove za snimanje kukova kod NO koje je priznato u nemackoj...

Ma nasa Lara na zalost ima bolje veterinare nego ja doktore :dash::dash::dash:

Pitanje za veterinara, hitno!
Juče sam iz Dunava izvadila jedno mače koje su deca bacila da se udavi (neka bolesna igra). Na obali sam našla još jedno, ali to se nije uspelo pokvasiti. Kada smo došli kući, mali davljenik se potpuno oporavio. Igrao se, pio mleko i čak je jeo malo kuvane piletine. Njegov brat je samo kunjao i tek predveče, liznuo malo mleka. Pošo mu je oko krmeljavo i zatvoreno,ispirala sam ga bornim rastvorom i mazala sa masti za oči, Hloramfenikol.
Jutros je situacija bila potpuno drugačija. Mali krmeljavko je do pola otvorio oko, nema krmelja, jede kao lud i igra se, ali je davljenik skroz klonuo. Vidim da je povratio piletinu (čvrsto, nesvareno) i kada je hteo da kaki, počeo se grčiti kao da će da povrati. Ništa od toga nije uradio, ali je ceo dan prespavao i ništa nije jeo. Vidim da je malo povratio, kao žućkastu penu. Da li je u pitanju prehlada, jer je bio u hladnom Dunavu ili prejedanje, da li je moguće da ima zapetljaj creva ili nešto slično?
Ako je maca prehlađena, šta da joj dam da je izlečim. Živim u gradu gde se veterinari bave svinjama, kravama i dr. korisnim domaćim životinjama, a psi i naročito, mačke, mislim da nisu u opisu posla (zato Vam se i obraćam). Pošto su u pitanju jako male mace (mogu same da se hrane imaju oko 1 mesec), interesuje me doziranje leka.

Evo, ja nisam veterinar, samo pretpostavljam.. Moguće je da su ga ta deca tukla... Ili da su ga povredila na drugi način... Moguće, ja zaista nemam pojma... Ovo je samo iz nekog mog iskustva. Jer, mačići ponekad (opet iz iskustva) jednostavno ne pokažu da imaju bolove, i prosto sve izgleda dobro. I stanje se kod unutrašnjih problema samo odjednom pogorša... Sačekaj još, neka neko odgovori ko zna. Ja sam napisala moje mišljenje koje dolazi iz sličnih situacija kada sam spašavala mačiće koje su ljudi/deca mučili ili tukli i svašta još radili...

Maca nije dobro. I jutros samo leži. Kada je videla brata kako pije mleko, krenula je i ona, ali je prednjim šapicama ušla u tanjir ilegla. Dala sam joj da pije mleko na špricu, ali mi se čini da joj nema pomoći.
Jako sam tužna zbog toga.

Back