Pitajte u vezi zdravlja

Nažalost, nemaju baš puno prilika da se ispraksuju, većina ljudi tigrice tretira kao "potrošne" ljubimce. :( Baš sam čula da su jednom imali pacijenta-pticu, valjda je fazan bio, i bili su :klap: ptica, da vežbamo malo! :D Možda je prolapsus, a možda je tumor, ili prepunjeni testisi, on verovatno nikad nije imao ženku i nije se pario?

Nažalost, nemaju baš puno prilika da se ispraksuju, većina ljudi tigrice tretira kao "potrošne" ljubimce. :( Baš sam čula da su jednom imali pacijenta-pticu, valjda je fazan bio, i bili su :klap: ptica, da vežbamo malo! :D Možda je prolapsus, a možda je tumor, ili prepunjeni testisi, on verovatno nikad nije imao ženku i nije se pario?

E bedak :(.
Sad treba smisliti, kako da se pomogne ptičici ...
Kad sam ja bila na vet. faxu, primili su neku tigricu sa prolivom i smišljali kako da joj daju antibiotik (koliko sam shvatila onako sluđena, jer moj mačak je imao epi napad tad)..i valjda su joj dali nešto što se rastvara u vodi. Kontam da će možda makar imati neku ideju šta dalje :(.

ja sam iz vrsca, ne znam ni da li ima veterinara za ptice, verovatno ne... jel postoji mogucnost da ima zatvor, sta bi moglo biti?

evo ja jedino ovako mogu da ti pomognem imas pet cetar veterinara pitas ih porukom verovatno ce ti do sutra uvece odgovorit jeste mozda kasno ali ipak pokusaj,a mogu i ja poslati poruku pa cu ti prenijet sta su napisali
http://www.pet-centar.rs/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=3&Itemid=43 ovo je to
i ako hoces da ja posaljem samo kazi....

evo novi problem,sad dok sam gledala poruke na forumu jedan macic je jako mjauknuo mama njegova je otisla do njeg a zatim i ja kad da vidim on kaki :D ali nije problem sto kaki nego sto ga boli mnauce kao velika macka,izgleda da ima i proliv nije bas rijedak ali nesto izmedju,,,sta da mu dam od ovih tableta za ljude posto nemam nista drugo jedino neke tablete za povracanjeza macke i pse a to sigurno nece pomoci,,a jedno mace se umazalo posto su drugi spavali dok je ovaj vrsio nuzdu na jih:hahaha::hahaha: kako da ga ocistim ili ce to uraditi njegova mama,a macic koji je imao problem je veseo i dalje igra se,,plz helpp

evo novi problem,sad dok sam gledala poruke na forumu jedan macic je jako mjauknuo mama njegova je otisla do njeg a zatim i ja kad da vidim on kaki :D ali nije problem sto kaki nego sto ga boli mnauce kao velika macka,izgleda da ima i proliv nije bas rijedak ali nesto izmedju,,,sta da mu dam od ovih tableta za ljude posto nemam nista drugo jedino neke tablete za povracanjeza macke i pse a to sigurno nece pomoci,,a jedno mace se umazalo posto su drugi spavali dok je ovaj vrsio nuzdu na jih:hahaha::hahaha: kako da ga ocistim ili ce to uraditi njegova mama,a macic koji je imao problem je veseo i dalje igra se,,plz helpp

Mokra krpica ili peškirić, nemoj baš da mama sve čisti. Ako imaš medicinski ugalj, to je dobro i kod proliva i kod povraćanja, a možda bi trebalo i od glista da ih očistiš već.

a oni jos ne znaju da piju sutra im je 4 nedelja ali neznaju samo se hrane majcinim mlijekom pokusavala sam da im dam mlijeko ili nesto drugo ali ne umiju.....a taj soltrik kako se upotrebljava? izvini ako dosadjujem :D:D:D

Ne znam za macice,ali stenci sa 4 nedelje vec uveliko jedu cvrstu hranu. Probaj da ih naucis da jedu,mislim da im je malo samo mleko.

Mada,kazem ne znam za macice :think:

a oni jos ne znaju da piju sutra im je 4 nedelja ali neznaju samo se hrane majcinim mlijekom pokusavala sam da im dam mlijeko ili nesto drugo ali ne umiju.....a taj soltrik kako se upotrebljava? izvini ako dosadjujem :D:D:D

Verovatno ce ti odgovoriti ljudi koji bolje znaju, ja samo da ti kazem da uzmes jedan spric pa da probas tako da im das, sa strane usne duplje istisnes sadrzaj iz sprica i oni ce to progutati, nemoj naglo da ne bi veci deo iscureo. Tako sam ja kad sam bila mala i lecila zivotinjice po ulici :rumenko:, moguce da ima drugi nacin i to ce ti onda javiti strucniji i mozda ovo nije adekvatno ali meni je jedino pomagalo, jer na cuclu nisu hteli ili nisu znali, ni oni a ni ja.

Hmm:think: tu je ocigledno napravljena greska negde u toku odrastanja prilikom uspostavljana hierarhije. Pas mora da veruje svom vlasniku, tj vodji copora. jer on zna najbolje sta je dobro za njega. Ako poverenje postoji, on ce se povinuovati svakoj intervenciji ( kupanje, mazanje, inekcija...) bez pogovora. To znaci da ako mu na pravi nacin objasnite sta hocete od njega, strpljivo i malo uz igranje na kartu "ja sam gazda" on ce da prihvati svaku situaciju u koju ga stavite.

Kakav je inace vas odnos, jer zna da je" Ne" stvarno ne, i "Budi miran" nema drugu opciju?
Vecina vlasnika pravi gresku jer previse razmazi svoje ljubimce, dopustajuci mu stvari koje nebi trebalo i praveci kompromise gde netreba. Pas je najsrecniji kad tacno zna pravila ponasanja, sta sme, sta ne sme i dokle sme da ide u svojim zeljama, a to vecina vlasnika ne shvata. Dopustajuci mu da radi stvari koje hoce i ne drzati se u potpunosti postavljenih pravila u stvari kao produkt daje jedinku koja je izgubljena pa zbog toga pravi gluposti i opterecuje vlasnika umesto da zajedno uzivaju. Da li ce se to manifestovati kroz hiperaktivnost, manicnu neposlusnost (tzv. razmazeni zahtevni pas) depresiju ili agresiju zavisi od psihickog sklopa svakog psa pojedinacno.
Druga varijanta (pored razmazenog) je zapostavljen pas, u smislu da se njime nije bavilo dovoljno na pravi nacin, sto ima opet iste posledice.

Nije mi namera da nikog uplasim, niti da bilo koga prozivam ovim, te greske se desavaju i sve je to resivo samo trazi vreme i volju da se odnosi poprave.

Sta podrazumevate pod "lepo je vaspitan"?
Da li on radi sta mu je volja ili postoje neka striktna pravila (zabranjene zone kretanja, ne dirati stvari brz dozvole...)?
Da li se igrate kad on hoce ili kad vi odredite?
Da li vuce u setnji ili ide lepo?
da li dozvoljava da mu se dira hrana?

Poslednja izmena:
Ne znam za macice,ali stenci sa 4 nedelje vec uveliko jedu cvrstu hranu. Probaj da ih naucis da jedu,mislim da im je malo samo mleko.

Mada,kazem ne znam za macice :think:

:tick:

Verovatno ce ti odgovoriti ljudi koji bolje znaju, ja samo da ti kazem da uzmes jedan spric pa da probas tako da im das, sa strane usne duplje istisnes sadrzaj iz sprica i oni ce to progutati, nemoj naglo da ne bi veci deo iscureo. Tako sam ja kad sam bila mala i lecila zivotinjice po ulici :rumenko:, moguce da ima drugi nacin i to ce ti onda javiti strucniji i mozda ovo nije adekvatno ali meni je jedino pomagalo, jer na cuclu nisu hteli ili nisu znali, ni oni a ni ja.

:tick:

Imam pitanje za vas. Megi, pas koga sam predstavila na usvajalištu, je ujeo jedan pas. Ostala joj je rana na butini i to baš dosta velika i bila je jedna majušna na korenu repa sa te strane.
Pas je ujeo u subotu uveče (ili je nešto udarilo, pošto sam videla samo ranu, ne znam kako je nastala). U nedelju je primila antibiotik depo i ispirala sam joj hidrogenom 3x dnevno. Ona je inače u dvorišti ispred zgrade. Međutim danas se našao jedan pametan veterinar koji je rešio da je uvede u anesteziju i da tu veliku ranu zašije. Sada sam je uvela kod mene. Problem je što ona liže i malo gricka ranu gde su konci, a uveliko je svrbi rana na repu. Koja se usput još i rascvetala. Što sama od sebe, što od njenog griženja. Zašto grize tu ranu na repu? Ovu veliku ranu, dok je danas nisu zašili nije dirala.
I šta da radim?
Da li je moguće da je ta rana na repu od nečega drugog? Čini mi se da nema buva, ima Kiltix ogrlicu već neko vreme (10tak dana) i ne češe se.
I da li je problem zbog Širli ta rana? Ako je od nečega drugog. Mada ne znam od čega bi bila..

pa probala sam na sve moguce nacine ali nece i spricom takodje ali rekoh da im taj med.ugalj rastvorim u vodi pa da napunim u spric

Nisam pratio od početka...mačići sa 4 nedelje prelaze na samosatalno pijenje mleka...postaviti činiju gurni... da se pokvasi njuška...počinju da ližu i posle piju...

korisno da se zna........ishrana malih mačića

Nije mi jasno zašto davati aktivni ugalj mačićima...najbolje ništa ako nije nešto hitno...previše su mali...

Nisam pratio od početka...mačići sa 4 nedelje prelaze na samosatalno pijenje mleka...postaviti činiju gurni... da se pokvasi njuška...počinju da ližu i posle piju...

korisno da se zna........ishrana malih mačića

Nije mi jasno zašto davati aktivni ugalj mačićima...najbolje ništa ako nije nešto hitno...previše su mali...

pa pokusala sam i to ali am danas primijetila da malo pocinju sami da piju ,,,,pa nisam dala puno med.uglja samo sam malo i sad je thanks god dobro

Dobila sam tri mace dve su baš male i jedna oko dve nedelje starija...e sad, ove dve male imaju proliv već par dana bila sam u veterinarskoj apoteci i dali su mi nešto za gliste i još neke kapi za njih ali ne vredi:(....ova veća maca je u redu:)...e sad da li može da bude problem što sve tri jedu istu hranu tj. hranim ih sa onom salamom za mačke...veća više nema plave oči ali ove dve imaju...pa da li sam pogrešila što sam im dala da jedu tu salamu a ne mleko i da li bi mleko sad eventualno pogoršalo to njihovo stanje da im recimo ukinem salamu.

Hvala

Back