Pitajte u vezi zdravlja

malopre mog mačora udario auto.
tačnije udariše jedan o drugog, ovaj bežao od kera...ali je leteo..par metara i udarac je bio...
srećom " nije mu ništa" samo je odrao krzno recimo 2mm širine, a nekih 7mm dužine duž oka.
ostatak u redu.
skače, vere se, trči...
ja sam sada pole persena dobro, hvala na pitanju;)
pošto moj vet nije dostupan do ujutru,
ima li leka apoteka, i šta da mu radim?
ipak se ne ponaša normalno, legao je kod klinca u krevet
(što radi kada mu je hladno, kada mu nije dobro ...i neki put preko dana)
jeo je.ne posrće..samo čekam da piški...

pajamaca:
malopre mog mačora udario auto.
tačnije udariše jedan o drugog, ovaj bežao od kera...ali je leteo..par metara i udarac je bio...
srećom " nije mu ništa" samo je odrao krzno recimo 2mm širine, a nekih 7mm dužine duž oka.
ostatak u redu.
skače, vere se, trči...
ja sam sada pole persena dobro, hvala na pitanju;)
pošto moj vet nije dostupan do ujutru,
ima li leka apoteka, i šta da mu radim?
ipak se ne ponaša normalno, legao je kod klinca u krevet
(što radi kada mu je hladno, kada mu nije dobro ...i neki put preko dana)
jeo je.ne posrće..samo čekam da piški...

Za ovakve slucajeve se nista ne moze pomoci na ovaj nacin.Izgleda da je macor dobro prosao ali treba sto pre ga odvesti kod veterinara.

Hvala na sugestijama.Iz licnog iskustva znam da deluje bez problema.naravno uz dovoljnu paznju i naravno mislim da se takvi preparati kupuju kod veterinara ili u veterinarskim apotekama gde ce im skrenuti paznju na upotrebu.Ja nemam dovoljno vremena da objasnjavam svaki detalj upotrebe nekog preparata niti je to poenta ovog foruma.U svakom slucaju hvala na trudu.

Hvala na odgovoru ali nisam sve objasnio.Reč je o tri mnogo lepa razigrana mačeta od majke uličarke i ništa boljeg oca. Obzirom da nisu kućni mačići ja ne mogu da snosim troškove lečenja. Znači, ako su već ulični a ulica pripada gradu Beogradu onda bi gradonačelnik morao da plati trošak. Ja jedino mogu da kombinujem tanjirić sa razblaženim mlekom i onu salamu što prodaju 99 din kg kod Matijevića. Ja sam probao ali ne jedem a ljudi kupuju. Verovatno za mačke jer je mekana.

Значи, 1/4 таблете против глиста - Cestal и маст за очи (Gentamicin, Hloramfenikol), пробај мачету да тај део таблетице убасиш у уста или да му даш са парчетом хране. Таблета је негде око 100 динара (ако не грешим). Једини је проблем ухватити маче. Пробај, па ако успеш .... Јави нам шта си урадио.

Ja bih ovde kupila stene francuskog bulgoda pa bih ga onda nosila u Grcku posto tamo zivim pa me zanima kakva je procedura sta mi sve treba za pas od dokumenata i da li je bitno da pas ima pedigre zbog prleaska u EU ali meni licno taj pedigre nije bitan:)

nacafaca:
Ja bih ovde kupila stene francuskog bulgoda pa bih ga onda nosila u Grcku posto tamo zivim pa me zanima kakva je procedura sta mi sve treba za pas od dokumenata i da li je bitno da pas ima pedigre zbog prleaska u EU ali meni licno taj pedigre nije bitan:)

Већ је била тема о овоме, пробајте са претраживачем! Више пута су питали исто.
Поздрав!

Da li je bash neophodno kastrirati machka kada, je li, pochne da pokazuje znake zainteresovanosti za mace? U pitanju je petogodishnji don zuan, koji na sve nachine obelezava teritoriju po kuci. Sada to vishe nije periodichno vec se deshava skoro svaki dan..... :sad: Shta da radim? :confused: Jako je plashljiv u spoljashnjoj sredini, tako da opcija pushtanja napolje nikako ne dolazi u obzir.... :roll:

Pa ako ne zelis da ga kastriras onda postoji jos samo dva resenja, a to je da mu nadjete macu ili da ga odvedete kod veterinara da mu da hormonsku inekciju koja ce ga drzati mirnog 6 meseci. Medjutim te inekcije nisu bas najzdravije jer su ipak u pitanju hormoni, tako da je moj savet ako vec ne zelis da ga pustas napolje a ne mozes da mu nadjes macu onda na sterilizaciju.
Moj macor je tri godine dobijao po 2 inekcije godisnje i posle toga smo ga sterilisali, i nije mu ostao nikakv poremecaj od tih inekcija, ali sam cula da one nisu bas najzdravije.

cherry_girl:
A koliko koshtju te injekcije?Otprilike.... I kastracija...

Jao stvarno se ne secam, to je bilo '98 pa do 2001. smo ga vakcinisali, a vidis ne secam se ni koliko je kostala kastracija...recimo da je jedna inekcija kostala do (danasnjih) 1000din, kazem "do" jer sigurno nije bila skuplja od toga, a kastracija je bila skuplja recimo do 50e. S tim sto se te inekcije daju samo dva puta godisnje pa onda to ne dodje toliko skupo.

Back