Pitajte u vezi zdravlja

Ej, hvala vam puno za savete. Jako mi puno znači da mi neko ko se razume objasni oko maca.
Već smo danas došli do zaključka da ćemo ih sutra odneti veterinaru da ne bi bilo posle,
i ako ja verujem da je Srdjan dao pravilan savet mislim da je i njegovo mišljenje da bi
najbolje bilo da uživo veterinar prosudi da li je 100% šuga i da li smeju tako mali mačići od dve tri nedelje da se leče Neostomosanom.
Mada bi bilo sjajno da mi daš taj broj tvog veterinara Mishu13 ;) .
Tako da ako ste videli sličice ovih malenih šugavica - sačekate još desetak dana kad budem stavila slike jakih izdravih mačića.
Onaj crni je dečko, a tigrasta je devojčić! :D
Eto tako. Sve najbolje svima vama što ste mi puno pomogli!
E da, i... od juče sam im stavila 3-4 puta Hloramfenikol i već su lepo progledale, za razliku od onog stanja na slikama od juče!!!

Ja sam vec ovde pitala za kucu koju sam uzela sa ulice i koja je ociscena od parazita i jede normalno ali ne dobija na tezini (samo 1 kg. za tri meseca koliko je kod mene). Sada imamo izgleda ozbiljnijih problema. Ona je usla u teranje oko 28.jula (tada je pocela da "prlja") i to se sve zavrsilo pre nekog vremena, ali posle toga su sike pocele da joj oticu i sada su prilicno tvrde i kao da modre. Meni se cak cini i da su kao nekog geometrijskog oblika (kao da imaju ostre ivice te otekline). Sta to moze da bude, ja sam i pre imala keruse i sike su im u teranju malo oticale ali ne ovako. Jos je nisam odvela kod veterinara ali cu uskoro jer me bas brine.

mačorčić CULE :):
Ej, hvala vam puno za savete. Jako mi puno znači da mi neko ko se razume objasni oko maca.
Već smo danas došli do zaključka da ćemo ih sutra odneti veterinaru da ne bi bilo posle,
i ako ja verujem da je Srdjan dao pravilan savet mislim da je i njegovo mišljenje da bi
najbolje bilo da uživo veterinar prosudi da li je 100% šuga i da li smeju tako mali mačići od dve tri nedelje da se leče Neostomosanom.
Mada bi bilo sjajno da mi daš taj broj tvog veterinara Mishu13 ;) .
Tako da ako ste videli sličice ovih malenih šugavica - sačekate još desetak dana kad budem stavila slike jakih izdravih mačića.
Onaj crni je dečko, a tigrasta je devojčić! :D
Eto tako. Sve najbolje svima vama što ste mi puno pomogli!
E da, i... od juče sam im stavila 3-4 puta Hloramfenikol i već su lepo progledale, za razliku od onog stanja na slikama od juče!!!

За очи можеш и Гентамицин (да нагласниш у апотеци да је за очи), мојим мацама је то баш помагало, брзо би почела да им се повлачи инфекција!
А за проблем са кожом (длаком), боље да ветеринар утврди шта је, уживо. Наравно да не сумњам у Срђу, али може да буде нешто друго осим шуге. Ја, такође, имам другара, ветеринара, који иде на терен, и такође ти нудим помоћ ако треба.

Za Kleopatru nemam pojma. Al, da je ovaj Doca, posle mog posta, rekao da je u pitanju megakolon, to jeste. Džukac je dan posle operisan od megakolona. Što se tiče kučića, mačića i pačića...hm..vidi, oni se bolje socijaliziju.Pozz

Samo, da se još jednom zahvalim Srdjanu i društvu na dobroj volji i značajnim savetima. Ove dve mace je posetio veterinar i preporučio negu. Rečeno je da imaju Generalnu Mikozu; da ih okupamo u Mikoseb šamponu što smo i uradili; da krenemo da mažemo Kanesten što će da traje nekoliko nedelja. Ja ću vas obavestiti kako napredujemo sa ozdravljenjem i poslaću koju slikicu. Hvala vam puno!
Okice su im puno bolje. Dečkiću Crnom sjajne skroz zdrave, a devojčici tigrastoj još malkice!
Nego, ubačena su još 4 mačeta u to isto dvorište sa njima, pa ću otvoriti novu temu kao oglas da probam da ih udomim!
http://img183.imageshack.us/img183/564/1yb1.jpg
http://img183.imageshack.us/img183/1688/17gl3.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/9249/23ut8.jpg

Nema na cemu i nema porebe da mi se zahvaljujete jel znam da bilo ko ovde dodje ceni savet koji dobije.Dobro je sto je bio veterinar jel pravi pregled nista ne moze da zameni.Ovde dajem savete ,mozda sumnju ali nikada dijagnozu.To bi bilo ili vrhunska nadmenost ili vrhunska glupost.

Ja zapravo imam jedno pitanje...Imam jedno stene i nedavno je pocela da grize svoje sape...ne bih panicila da ne pocinjem da vidjam da se iste crvene...da li je to normalno i zasto ona to radi? ponavljam, ona je jos beba, ima nekih 6 meseci...upomoc!
pozdrav
Jovana

Zašto pekinezerima sa godinama vid ''oslabi''?
Bobi ima 10 godina i vid mu se dosta pogoršao u poslednje vreme(poslednjih godina)
recimo,moze nekoga da ''prepozna'' tek kad stane ispred njega,ponekad mu se desi da se zatrči i udari u nešto,imam osećaj da većinu stvari radi ''napamet''...to je tako tužno...:(
Da li će mu se vid još pogoršavati?Da li je tačno da oni ne smeju da jedu slatko?

Inače brzo se zamara i teže se penje uz stepenice.
Da li je tačno da pekinezeri ne bi trebali da koriste stepenice kada ostare?

HVALA UNAPRED I VELIKI POZDRAV DIVNOM ČOVEKU KOJI JE OTVORIO OVU TEMU!

nedavno mi se omacila macka i rodila 2 slatka macete, sve je bilo ok dok nisu progledeali odnosno otvorili oci. Cini mi se da im iz ociju curi gnoj ustvari tako neka tecnost. U roku od 2 nedelje manje mace je uginulo, a drugo se jos uvek drzi.Dolazio nam je veterinar, posto smo na selu, ali on ne zna sta je to kaze da su mu se jos neke komsije zalile.
Ovo je vec drugo leglo od iste macke da tako prolazi. Neznam sta da radim volela bih da mi neko da bilo kakav savet
hvala vam u napred

mozda moje pitanje nije za ovo mesto, ali postavicu ga...nadam se da ce neko imati odgovor.
cula sam da je dlaka persijske macke opasna za trudnice.
planiram uskoro da ostanem u drugom stanju, ali nemam nameru da dajem svoju macku nekome,
da mi je cuva, dok sam ja trudna.
sta da radim?

Сврати на тему "Питајте ветеринара"! Прелистај мало странице, можда нађеш нешто, а ако не, питај самог ветеринара. Тамо се спомињу капи и маст за очи.
Поздрав!

Ja mislim da da tecnost koju si ti zanzvala gnoj je ustvari krmelj u tecnom stanju. (jos se nije osusio ili ti zgrudvao), Video sam to kod mnogih macica pa cak i u stanju kad su im oci pune krmelja da ne mogu da ih otvore, ali zivotinje su to tako da ce se to sve samo resiti po sebi.
Moj savet ti je da ako se macetu na oku bas nakupi ta tecnost (za koju ja mislim da su krmelji u tecnom stanju) da je lagano blagim pokretima pokupis stapicem za usi ALI DOBRO PAZI DA MU NE POVREDIS OKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jovana81:
Ja zapravo imam jedno pitanje...Imam jedno stene i nedavno je pocela da grize svoje sape...ne bih panicila da ne pocinjem da vidjam da se iste crvene...da li je to normalno i zasto ona to radi? ponavljam, ona je jos beba, ima nekih 6 meseci...upomoc!
pozdrav
Jovana
Izvinjavam se na kasnjenju odgovora ali sada radim i po 14 casova dnevno pa ne stizem da odgovorim.Mislim da kuca verovatno ima neke kozne parazite.Probaj je okupati neostomosanom pa da vidimo kako ce biti.

PuNkKiSs:
Zašto pekinezerima sa godinama vid ''oslabi''?
Bobi ima 10 godina i vid mu se dosta pogoršao u poslednje vreme(poslednjih godina)
recimo,moze nekoga da ''prepozna'' tek kad stane ispred njega,ponekad mu se desi da se zatrči i udari u nešto,imam osećaj da većinu stvari radi ''napamet''...to je tako tužno...:(
Da li će mu se vid još pogoršavati?Da li je tačno da oni ne smeju da jedu slatko?

Inače brzo se zamara i teže se penje uz stepenice.
Da li je tačno da pekinezeri ne bi trebali da koriste stepenice kada ostare?

HVALA UNAPRED I VELIKI POZDRAV DIVNOM ČOVEKU KOJI JE OTVORIO OVU TEMU!

Hvala na pozdravima.Pogorsanje vida je normalno za sve rase kada su stariji (kao i kod nas ljudi) mada su oci pekinezera nesto vise izlozene spoljasnjim uticajima zbog svog anatomskog polozaja.Prognoza se tacna ne moze dati ni posle pravoga pregleda a kada bi ja sada nesto jos na ovaj nacin prognozirao bilo bi ili suvise sarlatanski od mene ili nadmeno.
Probajte malo da stavljas u oci kapi AD3E vitamina ili ako ima krmelji previse onda stavi kapi Neodeksacin mada bi ipak u tom slucaju savetovao odlazak kod veterinara,jel ni jedna prica ovde ne moze da zameni pravi pregled.
Sto se tice slatkog,moze malo ali ne preterano.
Pozdrav

dragus:
nedavno mi se omacila macka i rodila 2 slatka macete, sve je bilo ok dok nisu progledeali odnosno otvorili oci. Cini mi se da im iz ociju curi gnoj ustvari tako neka tecnost. U roku od 2 nedelje manje mace je uginulo, a drugo se jos uvek drzi.Dolazio nam je veterinar, posto smo na selu, ali on ne zna sta je to kaze da su mu se jos neke komsije zalile.
Ovo je vec drugo leglo od iste macke da tako prolazi. Neznam sta da radim volela bih da mi neko da bilo kakav savet
hvala vam u napred
Opet da ponovim da je ovako tesko dati dijagnozu pa necu ni da pokusavam.Ocistite macku od glista a macicima koji imaju krmelji mazite oci enbecin mascu.

loo-fay:
mozda moje pitanje nije za ovo mesto, ali postavicu ga...nadam se da ce neko imati odgovor.
cula sam da je dlaka persijske macke opasna za trudnice.
planiram uskoro da ostanem u drugom stanju, ali nemam nameru da dajem svoju macku nekome,
da mi je cuva, dok sam ja trudna.
sta da radim?
Cisti je redovno od glista i uzivaj u trudnoci i bebi bez brige.Zelim ti da sto pre zatrudnis.

Srđane, prvo da kažem da se ne zezam. Stvarno se brinem za svoju zečicu (ili zeca???), to ranije nije tako izgledalo. Naime, kad sam joj danas podigla repić, videla sam dve VELIKE (oko 2cm dugačke) kožne izrasline, koje sam kad sam kasnije posmatrala zeku dok skače lepo mogla da vidim od nazad. Nije tako bilo ranije, sigurno. Pokušala sam da je okrenem na leđa i vidim tačno kako izgleda, ali se previše otimala, pa nisam htela da je maltretiram. Koliko sam videla, one su razmaknute. Da li je to normalno? Nije se parila, uzeli smo je kao malu u maju, od tad nije sigurno imala kontakt sa drugim zečevima. Stvarno se brinem :(

И ја сам се уверила да прашкови против бува не помажу. Има нека ампула али није Фронтлајн да се купи у тим Пет шоповима, раствара се у води и прска, и пожељно је одмах после тога штенету или мачету ставити огрлицу против бува. Код мог пса и код мојих маца је то увек помагало. Жао ми је што нисам запамтила како се зове та ампула, али проверићу па ћу написати, а исто тако и за огрлицу. Тај раствор стварно истреби буве, али ако се не стави огрлица, буве се опет накупе.

Samo da napišem da one mace šugavice (sa Mikozom) napreduju.Uskoro slike!
Sa koliko meseci se sme sa bubi praška preći na ogrlicu ili frontline?
I ako može malko o tome (to pitam za moje kućne mace)? ;)
I da li se ulicni mačići čiste od glista i vakcinišu? Koliko košta vakcinacija?

teresa:
Imam kuju i dva kuceta stara 4 nedelje. Imaju buve. Pokusala sam nekim praskovima da ih istrebim ali nije pomoglo. Koje sredstvo je najbolje?

Sto se tice praskova za buve ja nisam pobornik toga i po dosadasnjem iskustvu to je samo bacanje para.Najbolje je kupanje Neostomosanom,posipanje Frontlineom ili ko je iz inostrastva Fleagardom od Bayera.To je najbolje resenje

Back