Pitajte u vezi zdravlja

Malo je bolje. Već je zainteresovana za griženje :lol:, što znači da joj je definitivno bolje. Mada opet traži prvo mesto gde će da legne, sa igračkom.

Neću joj sada meriti temperaturu, osim ako joj ne bude lošije ponovo. Nadam se da je to prošlo.
Zvala sam veterinara, kada je prvo počeća da cvili i on mi je rekao da hoće da boli to mesto, ali ništa mi nije pominjao malaksalost/kenjkavost. A baš joj nije bilo ni do čega. Kada je došao moj dečko, još dok joj nije bilo skroz loše, ona je cvileći ustala da ga pozdravi.
Ne znam, ovo mi je prvi pas. malo mi je čudno da revakcina tako uzdrma ceo organizam. A opet, sam čula upravo sada, od druga, da nije neuobičajeno ni da kuca dobije temperaturu. Jedino ako takvo stanje potraje da je to problematično. Baš čudno.

I moram da vam se zahvalim na tako brzim odgovorima! Baš sam se uplašila.

Hvala Harry. Nadam se da će joj proći malaksalost do jutra. Sada sam se i uželela griženja i petljanja oko nogu kada hodamo :lol:

Sarina ideja je super. Baš bi bilo lepo kada bi postojala neka tema sa spiskom veterinara, i koji rade 24h i koje preporučujete generalno. Ne znam koliko se to protivi pravilima foruma, ali mnogo bi značilo.

Hvala Harry. Nadam se da će joj proći malaksalost do jutra. Sada sam se i uželela griženja i petljanja oko nogu kada hodamo :lol:

Sarina ideja je super. Baš bi bilo lepo kada bi postojala neka tema sa spiskom veterinara, i koji rade 24h i koje preporučujete generalno. Ne znam koliko se to protivi pravilima foruma, ali mnogo bi značilo.

Okej, Širli je bolje, drago mi je. Normalno je da reaguje na vakcinu, čak ni deca ne prolaze bolje, mi smo silu Eferalgana potrošili kad Mimi primi vakcinu. Samo ako potraje takvo stanje, može da ukaže na prodor imuniteta i razvoj bolesti. Ljubi pufnicu u moje ime.

A što se tiče lepljive sa brojevima vetova, tako bi se direktno prekršio pravilnik foruma po kom je najstrože zabranjeno reklamiranje. Postoji jedino pf Mali oglasi. Sad, možda Smeh, Mili i Vilus uspeju da umilostive Taba i ostale pa zbog neophodnosti teme ipak uspeju da je postave...

Jeste! U punoj energiji je i grize, skače.. :super:
Doduše, malopre je povratila malo. Ali, mislim da to nema veze sa revakcinom, nego je pojela komad zrna grožđa koje je našla na podu.. I nastavila sa skakanjem odmah, čim je to obavila :roll::lol:
Sada su mi rekli, kao što kaže i MM, da je to uobičajeno i za decu.. Ali, kako bih ja to znala :mrgreen: Najbolje mi je kada dobijem savet tipa, nemoj ništa da se sekiraš, ponašaj se prema njoj kao da je mala beba. :aha: A kako ja da znam kako treba sa malim bebama? :lol::besna::lol:

Kako je Donna? Je li joj sve prošlo?

Poslednja izmena:
Snupija je neko pustio napolje, ja ga nadjem u onom parkicu gde su trovali pse da jede nesto, u kesi je bila neka paprika i meso koje nije stigo sve da pojede, ali je kesa bila umazana necim roze, kao od visanja kad se umaze kesa, tako neka boja!
Ja sam mu odmah stavila so na koren jezika da ispovrati ali nije povracao, posle sam mu dala mleko, nisam merila temperaturu, nece da miruje, za sada se ne trese!
Kako sad....

Snupija je neko pustio napolje, ja ga nadjem u onom parkicu gde su trovali pse da jede nesto, u kesi je bila neka paprika i meso koje nije stigo sve da pojede, ali je kesa bila umazana necim roze, kao od visanja kad se umaze kesa, tako neka boja!
Ja sam mu odmah stavila so na koren jezika da ispovrati ali nije povracao, posle sam mu dala mleko, nisam merila temperaturu, nece da miruje, za sada se ne trese!
Kako sad....

Sruči mu u grlo 3% hidrogen, od toga će pod garant da povrati. Roze je onaj mišomor u granulama, žut je kreozan... Većina tih stvari izaziva pucanje krvnih sudova i unutrašnje krvarenje, mislim a ti je mleko bilo pametan potez. I verovatno ga je pustio taj ko je i postavio otrov.

Poslednja izmena:
Povratio je, onako kao belu penu, verovatno je to mleko, ne znam...njuska je suva i hladna, a njemu je njuska uvek takva, ne trese se, dala sam mu opet mleko, pio je i otisao u kucicu!
Veceras cu mu izmeriti temperaturu, al dal da mu dajem samo mleko bez granula, jadnicak sav je zbunjen!

Koliko ja znam taj roze otrov je pastelno roze boje, a ne boje visnje.
U svakom slucaju ako je pojeo nesto otrovno u naredna dva sata, a verovatno i pre, ce mu se pojaviti simptomi. Drzi ga na oku, i ako mozes zakljucavaj kapiju. Spremi za svaki slucaj i onaj medicinski ugalj.

Valjda je kuci bolje, to prvo da napišem.
I ja se bojim kada moja Mili gura svuda svoju njuškicu, opasnost vreba na sve strane.
Ima poganih ljudi, šta drugo da kažem, vole da povrede nekog, bilo koga, pa to bilo i nedužno kuče.
Nadam se da nije trovanje u pitanju, jer da jeste, simptomi bi se odmah pokazali, ne daj Bože...

Ja opet imam pitanje:
Moram da vodim Mili na šišanje... rekla sam veterinaru da ona ne voli da saradjuje, pa mi je vet rekao da će je sedirati u tom slučaju. Ja prosto ne mogu da verujem da je sediranje baš toliko neophodno, ali vet me uverava da mojoj Mici nece biti ništa od toga, tj. neće imati nikakve posledice od sedativa.
Da li da pristanem na to ili da tražim drugog frizera koji će umeti da je ubedi da joj je šišanje neophodno?
Užasno se bojim, ali ona je toliko čupava, toliko se "ućebala" da je to prosto neverovatno.
Da napomenem da ne voli ni pod tačkom razno da se češlja, uvek se posvadjamo oko toga, ne da mi da je češljam, bori se svim sredstvima da ostane neočešljana, ja uvek izvučem deblji kraj, jer me izgrize ko koskicu u tim momentima...
Molim Vas za savet!

Back