Pitajte u vezi zdravlja

Ako je toliko netrpeljiva prema makazama i ceslju onda bih ti preporucila ipak sediranje, jer druga opcija je da je stave u onu spravu za shishanje, gde pas stoji nekako vezan, sa korpom na nosu, i to je prilicno traumaticno iskustvo za njih, vecina pasa koji su prosli kroz takvo shishanje se uzasava pri samom nagovestaju cetkanja ili neceg slicnog. To sediranje stvarno nije opasno, a tako ce je vet bolje oshishati i ocetkati, umesto da morate da joj stavljate korpu, pa da se ona otima, grebe, i da ceo proces traje tri puta duze.

Moj Snupi se plasi vode, letos smo ga kupali, tresao se ko prut, na kraju je bio cist i ko lutka sredjen, al se za revolt uvaljao u zemlju!
Veterinarka mi je rekla da ga ni ne kupam i da ga dodatno ne stresiram bez obzira koliko je prljav, vec samo da ga brisem!
To je moje iskustvo!

Pa kako stvari stoje, moraću da pristanem na to, da ne bi došlo do povredjivanja kako nje, tako i frizera...
Plaši me ceo taj postupak, ali ako je to jedino rešenje, onda šta mi preostaje...
Hvala Ti Mačkić!

Još i ja malo da uskočim: Mačkić zna o čemu piše, skoro je njen Tedi bio na snimanju kukova i to su radili u anesteziji. U pitanju je tzv. brza anestezija, iz koje se životinja brzo probudi i nekih posledica skoro da i nema. I muž i ja smo skoro kupirali uši jednom kuconji za kog su nam rekli da je staford (garant ima i pita među precima ali dobro, nije to tema) i dok smo završili, dovezli ga nazad u komšiluk njegovih vlasnika, on se tako fino razbudio da je sa malim gazdom odšetao niz ulicu. ;) Samo da znaš verovatno će, s obzirom na to da se već ućebala, morati da je ošišaju skroooz na kratko, nemoj da se začudiš, izgledaće kao potpuno drugi pas.

Zravo,

Može li mi neko preporučiti dobrog veterinara oftamologa - specijalistu za oči? Možda neko ima već iskustva...ko je vodio ljubimca na operaciju očiju...
Ja živim u Novom Sadu, ne znam da li ima ovde neki ili bi morala u Bg....

Hvala

mimi's mom, draga moja prijateljice!

Sjajan ti je potpis ispod teksta, to prvo da napisem. Oborio me s nogu!
I da, i ja sam svesna da će morati da se ošiša skroz na kratko, jer nema drugog načina da joj se ti "dredovi" na neki drugi način razmrse.
Ma valjda joj neće biti hladno... ma znam da se samozavaravam, biće joj hladno jer nije navikla na beogradski minus, košavu i sneg koga će sigurno biti... ali mora da se šiša, pa kako nam bude.
Ima neki zlatiborski debeli džemper što sam ga prepravila za nju, pa će valjda biti sve u redu. Samo da joj ne bude hladno, da mi ne nazebe.
Ko nema kuče, mače, papagaja ili neko drugo mezimče taj ne zna šta znači briga za njih.

Zdravo brbljiva,
Ja imam ženku Cotona, isto mi se bila ućebila na šapicama. I to BAŠ JAKO. Ali sam uspela da je isčetkam. Uzela sam svoj omekšivač za kosu (onaj sprej od Gliss kura, nije ovo reklama:)) i poprskala sa tim i onda po malo rasčešljavala. Uspela sam ali iz dva puta. Na kraju sam je okupala kako bi joj sprala to. A kladim se da bi je frizer ošišao, niko se ne bi cimao oko toga. Ali naravno, ako baš nikako ne ide onda pomaže samo cut cut cut....

Pozdrav

Zravo,

Može li mi neko preporučiti dobrog veterinara oftamologa - specijalistu za oči? Možda neko ima već iskustva...ko je vodio ljubimca na operaciju očiju...
Ja živim u Novom Sadu, ne znam da li ima ovde neki ili bi morala u Bg....

Hvala

Žozi, ja sam potpuno zaboravila da si ti u NS! :lol: Ne znam kako je tamo, trebalo bi da na faxu ima neko dovoljno stručan, na kraju krajeva, sigurno imaju hirurgiju. Ako ne, na faxu u BG bih ti toplo preporučila katedru za hirurgiju, čini mi se da je Hadžimilić uzeo oftalmologiju za subspecijalizaciju. A s obzirom da je i kao hirurg opšteg smera bio odličan i da je jako fin ovako, verujem da je i oftalmologiju savladao odlično. Pa javi nam kako je malecka. Nisam nešto snimila da vam je tema aktivna, daj nam mali update, pls! :D

mimi's mom, draga moja prijateljice!

Sjajan ti je potpis ispod teksta, to prvo da napisem. Oborio me s nogu!
I da, i ja sam svesna da će morati da se ošiša skroz na kratko, jer nema drugog načina da joj se ti "dredovi" na neki drugi način razmrse.
Ma valjda joj neće biti hladno... ma znam da se samozavaravam, biće joj hladno jer nije navikla na beogradski minus, košavu i sneg koga će sigurno biti... ali mora da se šiša, pa kako nam bude.
Ima neki zlatiborski debeli džemper što sam ga prepravila za nju, pa će valjda biti sve u redu. Samo da joj ne bude hladno, da mi ne nazebe.
Ko nema kuče, mače, papagaja ili neko drugo mezimče taj ne zna šta znači briga za njih.

Jao, Kišice, biće joj hladno, em je rasa poreklom iz mnogo toplijih krajeva, em je ona dobar deo života provela bliže ekvatoru. Ali ne verujem da, kad se dođe do stadijuma dredova, ima pomoći. Moj Gizmo ih je imao gomilu iza ušiju kad smo ga našli i nije bilo šanse da ih raščešljamo, morale su da rade makazice. Sad, Milici će verovatno trebati malo vremena da se navikne na taj džemperčić ali videće i sama da joj je toplije u njemu. Počni polako da je navikavaš da ga nosi unutra po par minuta i polako produžavaj taj period. Srećno i javi kako ste prošle.

I još nešto, Žozi, za kotone je uobičajeno da im se mrsi dlaka, naročito na šapicama, čak je i Gordana svojim kucama skraćuje pomalo. Veruj mi, lično mi je rekla. I gledala sam kako ih raščešljava pred samo uvođenje u ring, najobičnijim češljem, malo čvršćim plastičnim sa tankim, jakim zupcima. Naravno, oni su od štenaca prošli taj dril i treba im u globalu malo vremena da se naviknu, moj Gizmo i dan-danas, posle 13 godina, i dalje beži kad me vidi da nosim češalj ili četku za njega.

Idemo sutra na štrickanje, pa ćemo Vam javiti kako smo se provele.
Ne moram ni da kažem da imam užasnu tremu kako će sve to izgledati.
Inače, Milica nije iskusila temperaturu nižu od +3 stepena, tako da će sigurno biti problema kada temperatura vazduha padne na nula i niže.
"Zlatiborac" mora da radi.
A fiziološke stvari neće da radi u stanu ni pod tačkom razno.
Samo da je zeleno, kad je muče te brige. Tako da će biti povuci-potegni sa njom, kada se zabele travnjaci. Ona sneg u svom životu nije videla.

Zdravo,

Hvala ti mimis mom! Prvo ću je odvesti kod mog veta, premda on mi još ništa nije rekao da bi je morala operisati, ali mislim da on i nije taj tip koji odmah šalje životinju pod nož. Premda ne bi ni ja jer se plašim da se nešto ne iskomplikuje, ali jako joj suze okice i svaki dan je moram umivati, premda to radim 3 puta nedeljno, čak joj sa sapunom perem dlaku ispod ociju (naravno pazim da joj ne uđe u okice!!). Ali to ništa ne pomaže sutra dan je opet isto.
Inače koristim verovali ili ne običan muški češalj, i to onaj klasični crni. Sve sam probala! Ali kad je treba baš rasčešljati i to svaku dlaku onda mi je on najbočji. Inače sam probala češčjeve i sa širiom razmakom između zubaca, ali to nije to.
Sad je sve ok, nego nisam je bila duže češljala, imala sam puno posla i malo sam je zanemarila bila, mislim dlaku njenu. ALi sad je opet sve ok....nisam je morala šišati. Ali to više neću dozvoliti da se desi. Jer posle treba stvarno jako puno strpljenja i volje da se to rasčešlja.
Inače tema Cotton de Tulear, je opet malo živnula, ali na žalost ima negativu tendenciju. Videćete šta sam pisala i kakvo sam imala iskustvo sa uzgajivačem gde sam kupila moju malu princezu. Biće još nastavaka...i obećavam da će biti jako zanimljivo. Sama činjenica da sam upoznala ovde na forumu osobu koja ima istog kera kao i ja (mislim i da imamo iste papire, što mi je veoma zanimljivo bilo:)) dokaz je kako je svet postao mali od kad postoje ovakvi forumi i da ih treba koristiti.

Pozdrav

Kišice, sve najbolje, pa može i neka fotkica ošišane Milice! :D

Žozi, videla sam šta se dešava, ti i Tatanka Yotanka ste dobili istu kujicu, razlikuje se samo broj čipa a o polivalentnoj vakcini nije bilo ni govora. Zato ja stalno kukam za Gordaninim psima, žena to radi prvenstveno iz ljubavi. Naravno, sad ćeš morati na svakih godinu dana da je revakcinišeš tom štenećom vakcinom da bi je zaštitila. Mada, Novaci to svakako i preporučuju, Slobodanu Novaku je uginuo 9 godina star NO od štenećaka. I ja se nešto mislim da odvojim koji dan da vakcinišem Gizma jer je on kod mene došao kao mlad pas sa štenećakom u inkubaciji što bi značilo da nikad nijednu vakcinu nije primio-osim ovih protiv besnila.

Bile smo sinoć i prezadovoljna sam tretmanom koji je dobila moja Milica.
Plakala jeste i pružala otpor, ali nije bila sedirana.
Malo ju je devojka, inače i veterinar - posekla po vratiću, ali nadam se da će joj to proći.
Ošišana je na trojku, kako se to kaže, mnogo mi je slatka, od one ovčice kakva je bila, sada mi je glistasta, sva vretenasta.
Svi su mislili da je debeljuca, a sada kada više nema krzna, tako mi je mrškasta...
Ali, slatka mi je sada, oči su joj došle do izražaja :)
Malo joj je bilo hladno jutros kada sam je vodila napolje, nije ni zlatiborac pomogao, drhtala mi je sva, valjda mi se neće prehladiti.
E da, više nemamo dugačke noktiće, ovom prilikom da podsetim sve koji imaju kuce da im ih redovno skraćuju...
Sve pohvale dobroj veterinarki tj. Pet Vet klinici na Dedinju. Toplo ih preporučujem.
Pozdrav za sve sa ovog podforuma.

Imam problem sa zlatnim retriverom. Pre 2 dana smo ga setali pored tise i on je malo usao u vodu,na 10ak sekundi a bilo je poprilicno hladno. E sad..posle toga smo primetili da teze ustaje na zadnje noge pogotovo kada malo duze lezi. Inace je raspolozen,danas smo isli u setnju,na koju je on insistirao i tracao je svo vreme mada mi se cini da zadnje noge koristi kao jednu kada brzo trci. Ne znam da li to ima veze sa tim kupanjem u tisi ili je mozda Displazija kukova? Kada ga masiram po butinama ne buni se,znaci da ga ne boli ali kada ustane posle lezanja od 10-15 min malo jadno izgleda. Inace je star skoro 7 meseci i ima oko 23kg. Da li je moguce da je u pitanju Displazija kukova i kako se leci?
Hvala

Imam problem sa zlatnim retriverom. Pre 2 dana smo ga setali pored tise i on je malo usao u vodu,na 10ak sekundi a bilo je poprilicno hladno. E sad..posle toga smo primetili da teze ustaje na zadnje noge pogotovo kada malo duze lezi. Inace je raspolozen,danas smo isli u setnju,na koju je on insistirao i tracao je svo vreme mada mi se cini da zadnje noge koristi kao jednu kada brzo trci. Ne znam da li to ima veze sa tim kupanjem u tisi ili je mozda Displazija kukova? Kada ga masiram po butinama ne buni se,znaci da ga ne boli ali kada ustane posle lezanja od 10-15 min malo jadno izgleda. Inace je star skoro 7 meseci i ima oko 23kg. Da li je moguce da je u pitanju Displazija kukova i kako se leci?
Hvala

Pročitaj nekoliko poslednjih strana na temi o zlatnim retriverima, baš smo dosta pisali o displaziji.

Moja kuca, Bela, je dobila buwe, od guze pa swe po kichmi skoro do wrata joj je bilo kwawo kada je padala kisha....Ja sam se prepala, widela sam da su duwe, sutradan sam joj kupila inpulu i naprskala joj onu technost..........swe kako mi je rekla prodawachica........Sada je chishcena i koza joj je opet lepa i ok...Kakwa bi trebalo da bude!!! Mada idu xladni dani i ja xocu da spawa u kuci, mada se plashim da opet ne dobije buwe....Kako da budem sigurna da je saswim ochishcena...... I da zashto je bila krwawa....
Xwala unapred...........:).........

Moja Milica ima ogrlicu Frontlajn i mogu reći da sam prezadovoljna.
Od kako je ima nije pokupila ni jednu... da ne spominjem šta, jer se tih stvorova užasno plašim... ne smem ni da ih spomenem...
Samo je potrebno da ogrlica ne steže kucin vratić, tj. da ima prostora da se stave dva prsta izmedju kucine kože i ogrlice.

Ma nisu to rane nego se buvlja kaka rastvorila od kiše i došla je do izražaja crvena boja od hemoglobina. I meni je sigurniji onaj Virbakov proizvod na fazon Fronta, čak je i jeftiniji.

Modovi, ovo je za temu Buve, krpelji i ostala gamad.

Imam zenku SOP-a koja se do sad stenila 3 puta,pa me brine sto steni puno stenaca.Prvi put je imala 15 stenaca,drugi isto a treci put(pre dva meseca)je ostenila 22 steneta.Brine me koliko bi to bilo obasno za nju ako bi se stenila kad bude starija a da ima kucica negde priblizano kao do sad?

Back