Pitajte u vezi zdravlja

Pozdrav svima, imam problem sa macorom, pre oko godinu dana primetio sam da mu se na donjoj usni pojavljuju crne pegice, vremenom broj pega se uvecavao, a pre nekoliko dana uocio sam nekoliko sitnih i na nosu. Macor se iskljucivo krece po kuci i terasi, napolje jako retko izlazi i to pod mojim nadzorom. Star je oko 2,5 godine, a mesanac je persijske i domace macke. Ne pokazuje nikakve znake bolesti, jede normalno, radi sve sto i ostale normalne macke. Zanima me sta bi to moglo biti i da li je poseta veterinaru neophodna?

Kako to izgleda uzivo:

Unapred hvala

Ivan

Moja zuta maca ima takve flekice o kojima pricas od kad znam za nju. Cak i na kapcima. Nisam primetila da se povecavaju u br. i velicini, pa pretpostavljam da su urodjene. Mozes da pitas tel. i "svog" veta da cujes misljenje.

P.S. Fotka i macor su ti divni :D.

Moja zuta maca ima takve flekice o kojima pricas od kad znam za nju. Cak i na kapcima. Nisam primetila da se povecavaju u br. i velicini, pa pretpostavljam da su urodjene. Mozes da pitas tel. i "svog" veta da cujes misljenje.

P.S. Fotka i macor su ti divni :D.

Hvala :D

U medjuvremenu sam iskopao na netu podatak da se crne pegice karakterisu kao "Lentigo Simplex", koliko sam uspeo da shvatim to su sitni mladezi koji su karakteristicni samo za zute macke, javljaju se na oko godinu do godinu ipo dana starosti na usnama, desnima, nosu i kapcima, uglavnom se uvecavaju (umnozavaju) vremenom, sasvim normalna pojava, tako da smo resili problem i Cvaja nece ici kod veterinara. :)

Kod nekih macaka je bas izrazeno:
http://farm1.static.flickr.com/177/466616998_2e96349a9f.jpg

Pozz!

Mislim da imam problem sa najstarijim macorem. Svakako ga vodim danas ili sutra na pregled. Stvar je sledeca:

Kad je dosao kod mene kao mali, prilicno rano, pokazivao je drhtavicu u budnom stanju (kao kad nam je hladno pa drhtimo) koja je bila retka i kratko trajala. Tadasnji vet mi je rekao da ne obracam paznju, da je ok.

Poslednjih oko 7 dana to je mnogo cesce, izrazenije (bar meni), ukljuceno je celo telo, primecuje se drhtanje sapa, a juce sam bas obratila paznju na njega vise nego inace i zabrinula se. Odmah sam telefonski konsultovala veta, ali ne zelim da vam prenosim njegovo misljenje vec bih rado cula vase. Macor je star oko 4-5 g. (morala bih da proverim njegovu zdravstvanu knjizicu za tacan podatak).

Unapred hvala na komentarima.

Moja kuca je primila injekciju,nakon toga joj je ostao mali čvorić na tom mestu(zadnji deo ledja).I ranije nam se to dešavalo sa nekim kucama i veterinar nam je objasnio da je to normalno i da će splasnuti,svaki put i jeste,ali kod ove kerušice je ostao čvorić,već više od 2 nedelje.Nju to ne boli(rekla bih jer ne beaguje bolno na dodir),ali se ne smanjuje i ne nestaje.Možete li nam pomoći,jeli alarmantno?

Setih se,imam još jedno pitanje.Imamo jednu ženku koja je ranije živela na ulici i svašta joj se izdešavalo,a između ostalog ima gastritis.Često je muči stomačić,povraća i ponekad neće da jede čak ni piletinu ili neko tako meso koje uobičajeno obožava.Ona ime želju da jede i znam da je gladna,ali verovatno sama zna da će povratiti i da je muči želudac pa odbija.Pitanje je:koja je najbolja hrana za nju?Nemam poja,ali čula sam da oni kupovni gulaši nisu dobri za ovakve slučajeve.
P.S.Mi joj najčešće spremamo pirinač sa nekim mesom ili kupovnom hranom.

Mm draga :D.
Potpuno te razumem jer sam i ja ovom svom vec sela na glavu sa brigom oko zivotinja :rumenko::D. A stvarno ih ima dosta :think:.
Sto se mene tice, razumem te, a problem koji sam navela par postova ranije, nadam se da cu uspeti da resim sa vetom kod kojeg idem danas i da ce se sve zavrsiti najbolje moguce :heart:.
Cuvaj sebe i porodicu sa svim pratecim elementima :heart: i nemoj da nam odlazis sa foruma :D.

Poslednja izmena:
Danas odvela najstarijeg macora kod veta. Ima temperaturu i otuda je izgleda drhtavica. Primio je prvu inj. antibiotika i infuziju. Sutra - ponovo.

Najmanji macor koji je pre oko 4 meseca usao u kucu jako bolestan zarazio je moje ostale ljubimce. Prvo Zuleta, a sad je i Misko popustio sa zdravljem iako je redovno vakcinisan.

Ko vec ima ljubimce, treba da razmisli o uvodjenju novih medju vec postojece koji mogu takodje da se zaraze (da ne pricamo o ostalim pratecim efektima), a onda upadamo u zacarani krug iz kojeg se ne izlazi lako i pored sve ljubavi, truda, novca...:heart:

Sve ih volim, ni jednog nemam nameru da se odreknem cak ni da mi neko plati sav ulozeni trud, ali shvatila sam kakve sve komplikacije mogu da se izrode... :think:

Izboricemo se mi ipak ovaj put, nadam se :D.

Bila je pre izvesnog vremena na temi žena koja se sažalila na zapuštenog persijskog mačorčića u pet-šopu i tako svojoj dvojici starijih mačora i svim ukuanima prenela gljivičnu infekciju kože i bakterijsku očnu. Vrteli su se mesecima. Baš me zanima šta je s njom, odavno je nema na forumu. Mačori su se zvali Henri, Stenli i najmlađi Deni a za psa nisam sigurna.

Back