Pitajte u vezi zdravlja

Malisa je ok:) Kolko mi je bilo lakse kad sam dosla i videla da je ziv. Cak se ni voda nije skroz ohladila. A jadnicak je kad sam ga stavila u novu kucicu, poceo da sisa one plisane igracke i da ih lize:( Nahranila sam ga iz sprica, jedino ne znam koliko treba da mu dam al to ja otprilike, kad pocne da mrljavi prestanem. Ne znam sta mi je ciniti za kasnije dal da ga hranim jos jednom il da ga pustim da spava do ujutru u 9 kad bh ga opet nahranila jer i danas sam ga probudila i posle je bio sav uznemiren, kad sam odlazila jos je cvilio:(
Inace citala sam sad na nekom sajtu da stene sa 4 nedelje prestaje da puzi, pocinje pogledom da prati predmete i da reaguje na zvuk. Ovaj malisa to jos ne radi, tako da ima oko 3 nedelje:(

Evo ga malecki gospodin:)

U novoj kucici medju vestackom porodicom:(

Sto ste me bre budili???

A nemojte da me ostavljate samog...:sad2:

A ovo sam ja sada drugari, da li me se se sećate?

Poslednja izmena:
mrvica i cile - Psic je divan :heart:. Da li cete ga zadrzati ili pokusati da udomite ?

sayitright - Moj drugi macorcic, sterilisan u proslu sredu, primio je antibiotik (inj.) nakon sterilizcije (ako se ne varam) i sledeci dan sam ga vodila ponovo zbog inj. antibiotika. Vise nije.

Za sad je super, srce moje malo :D.

Ja se izvinjavam sto duze vreme nisam bio prisutan ovde ali poslovne i porodicne obaveze mi oduzimaju dosta vremena.trudicu se da pomognem koliko mogu.

Aleluja! :worth:

Mrvice, mališa je pravi slatkiš. Sayitright, Vilus je u pravu, antibiotska terapija traje nedelju dana ali može da se reši tako što ćeš odvesti Leu dva ili tri puta da primi depo-antibiotik, sa produženim delovanjem. Dok sam volontirala u Orki, prvog dana, još kroz infuziju su dobijali veliku količinu penicilina, onda naredna 3 dana gentamicin pa dan pred otpust još jednu dozu depo-penicilina.

molim za pomoc.imam malog (pa i nije bas mali) zlatnog retrivera starog oko2,5 mjeseca. primio je vakcinu, izvodimo ga vani, ali samo ispred kuce.prvo pitanje je da li ga smijemo okupati?drugo pitanje je sta da radim sa buhama, pojesce ovo moje preslatko stvorenje.sljedeca vakcinacija bi trebala biti za 15-tak dana.unaprijed veliko hvala!

molim za pomoc.imam malog (pa i nije bas mali) zlatnog retrivera starog oko2,5 mjeseca. primio je vakcinu, izvodimo ga vani, ali samo ispred kuce.prvo pitanje je da li ga smijemo okupati?drugo pitanje je sta da radim sa buhama, pojesce ovo moje preslatko stvorenje.sljedeca vakcinacija bi trebala biti za 15-tak dana.unaprijed veliko hvala!

Nemoj ga kupati!!! Buve tretirajte sa praskom( verovatno ima neki slican Intox-u, koji je kod nas za male stence)Pitajte u pet shopu sta imaju od sredstava protiv buva a da je sigurno za malenog!!!!Jos uvek je mali za fontline i za bilo kakve ogrlice!!!!
Srecno sa malisom!!!!!

Moze li neko da mi opise kako izgleda pocetna faza pojave katarakte? Primetila sam u oba oka, ima sivo plavkasti krug oko zenice. :( Ne znam da li je to - to, trazila sam na net-u ali ne nadjoh slike koje bi mi pomogle, jednu veterinarku sta god da pitam ima isti odgovor, "Ma dobro je to, nije nista, ona je sila bla bla", drugu ne mogu da dobijem na fon. Nasla sam slike odmakle faze kada je cela zenica vec prekrivena, ali zanima me ako to ukazuje na pojavu katarakte, da li je izlecivo, sta raditi? Koliko brzo je progresivno, da li je slepilo neminovno? Ima li resenje osim operacije? :cry:

Imam i ja jedno pitanje za naseg forumskog veterinara :)

Imam kavkaskog ovcara, zenku koja je stara 4 godine i koja se do sada nije parila. Vec dva puta u razmaku od nekoliko meseci joj se desilo da su joj grudi uvecane i da iz njih izlazi pomalo mleko. Kada joj se to desilo nekoliko dana nije izasla iz boksa, i non stop je grickala zubima i napravila male ranice. Vec sam pitala veterinara medjutim on nije mogao da mi kaze sta da radim.... Ja sam joj onda stavljala pudera kako bi specila iritaciju...ali problem mi je jer ne znam sta da radim ako joj se to opet pojavi...

Moje pitanje za veterinara je ....da li postoje neke tablete koje bi mogla da pije? ili neki drugi savet sta da se radi?

Inace razmisljam da vodim da se pari, ali mi je problem jer ne mogu da nadjem kuzijaka u blizini mog grada (iz Kusevca sam)...

Hvala unapred i sve pohvale za trud i zalaganje :))

Back