Pitajte u vezi zdravlja

ja sam pre mesec dana uzela frontline u spreju, proizvodjac francuska, kupila ga u pet centru na nbg, oni ga izgleda uvoze. pre toga sam jedva nalazila ampule, a spreja nigde nije ni bilo.
frontline combo - jel to to, ili je to nesto za sta ja ne znam?

Ja uzimam Frontline combo u jednom pet shopu na Banjici vec mesecima i ni jedne buve ni krpelja. Ne znam da li ima combo u spreju, ako je combo trebalo bi to i da pise, on je zeleni inace.

pronasla sam na ulici mache, malo, ne verujem da ima vise od mesec, mesec i po.
tesko je povredjeno, nema izvana nikakvih rana, ali ne moze da se krece, nekako se vuche lezheci.. prednje shapice ga sluze, izgleda, a i zadnje moze da pomera, ali kao da je negde "puk`o spoj".
zna li neko sta bi moglo biti? ima li leka?
(nemam trenutno para za veterinara, a hitno je da ne mozhe biti hitnije!)
HELP!

ja sam pre mesec dana uzela frontline u spreju, proizvodjac francuska, kupila ga u pet centru na nbg, oni ga izgleda uvoze. pre toga sam jedva nalazila ampule, a spreja nigde nije ni bilo.
frontline combo - jel to to, ili je to nesto za sta ja ne znam?

Taj sprej sam ja koristila za Leu i ostale stence, taj je bas za male kuce koje ne smeju ampule!!!
Mislim da to nije combo, to je obican sprej!!!
Kombo je zeleni i nije nista bolji od obicne frontlajn ampule, meni je tako rekao covek koji je imao neke veze sa uvozom!!!
Ja mojim psima stavljam obicam koji ide do 20kg i za sada je dobro!!!

tesko je povredjeno, nema izvana nikakvih rana, ali ne moze da se krece, nekako se vuche lezheci.. prednje shapice ga sluze, izgleda, a i zadnje moze da pomera, ali kao da je negde "puk`o spoj".
HELP!

Štipni ga malo za rep ili za zadnju nogu, proveri da li ima refleksa uopšte. Koliko je malo mače? Oni nešto kasnije prohodaju, prvo sa nekih nedelju do dve progledaju pa tek onda postaju stabilni na nožicama, možda je jednostavno beba. Ako je stvarno u pitanju povreda, treba mu što više kalcijuma i vitamina D i B. I ostalih, naravno, ali ovi su najbitniji, da bi se zaustavilo eventualno krvarenje, ubrzalo zarastanje eventualnih preloma i oporavak nerava ako su oštećeni. Svega toga ima najviše u jogurtu i žumancetu ali ti probaj i drugu hranu tipa kuvane piletine i pirinča...

Moja pudla je danas povratila, 4 sata nakon sto je jela, NESVARENE granule i komadice virsle, u zutoj tecnosti. Ocigledno da dok je jela nije ih ni grizla ali to me manje brine. Ono sto mi je neshvatljivo je kako je moguce da stomak za 4 sata nista nije svario? Jer je povratila sitne komadice virsle onakve kakvi su bili i granule samo malo nabubrele. Ne razumem... Da li neko ima objasnjenje sta se to desava stomaku kad ne vari hranu?

HELP!

super ako uspes da problem resis bez veta.
meni ne izgleda lako resiv.

Ne smeju uopšte do 6 meseci. Ako se jako isprlja, u vodu sipaj malo sirćeta, namoči krpicu i time ga istrljaj. Buldozi su jako, jako osetljivi psi, moraš s njim da budeš pažljiv kao da hodaš po jajima. Veruj mi, ne preterujem.

a zar nije bolje samo voda? znam za jedno stene od 3 meseca kome je dan posle pranja sircetom i vodom koza pocela jaaaaaaaako da se peruta, i to je trajalo oko mesec dana. pa proslo samo.
cisto me znaima?

Moja pudla je danas povratila, 4 sata nakon sto je jela, NESVARENE granule i komadice virsle, u zutoj tecnosti. Ocigledno da dok je jela nije ih ni grizla ali to me manje brine. Ono sto mi je neshvatljivo je kako je moguce da stomak za 4 sata nista nije svario? Jer je povratila sitne komadice virsle onakve kakvi su bili i granule samo malo nabubrele. Ne razumem... Da li neko ima objasnjenje sta se to desava stomaku kad ne vari hranu?

kao sto su ti vec rekli ne brini. mojoj se to desava i kada se prejede, i kada joj nesto od hrane ne prija, i ako ne miruje posle obroka. zavisi, kako kad. nekad se igra sa kojekakvim krpicama, flasicama, stapovima, proguta nesto od tih odpadaka i iziritira stomak. osetljiviji su od ljudi kad je u pitanju stomak.najesce se trave kad izadje pa ce biti bolje. osim ako nije ucestalo, e onda kod doktora...

Moje mace znaju s vremena na vreme da povrate nesvarenu hranu, totalno. Pretpostavljam da je u pitanju prezderavanje (neke zaista krkaju i svoju porciju i iz tudjih zdelica) i obicno posle klopanja travice (izbacuju dlake iz zeludca, ako se ne varam).

Za sad, nista alarmantno, a nadam se da ce i ostati tako...

Moja prijateljica je donela napustenog psa sa ulice koji je bolestan, krece se sporo, kao da je pod dejstvom alkohola i nije bas siguran na zadnjim nogama. Cesto pije vodu i slabo jede, mada nije bas uhranjen, hteo je samo sir dok je granule ignorisao, malo mu suze oci i povremeno dahce. Sutra ce ga odvesti kod veta i interesuje me da li je moze da mu da neki antibiotik ili nesto protiv temperature, posto meni ovi simptomi lice na jaku prehladu, ili upalu pluca, ili tako nesto. Odgovorite sto pre!

Hvala!

Jedan od "mojih" veterinara mi je, kad god donesem mace sa simptomima prehlade, bronhitisa, upale pluca (lose se oseca, ima temp, kaslje, oci inficirane, slabo jede...) uvek preporucivao DOVICIN u nekoj dozi adekvatnoj tezini. Iskreno, nije uvek pomagalo.

Sad zbog takvih simptoma idem kod veta koji daje injekcije onoliko koliko misli da treba, a posle toga prelazimo na antibiotik (suspenzija, valjda se tako kaze). Ako zelis, mogu da ti iscitam o kojim je antibioticima bila rec i otprilike ti kazem dozu u odnosu na tezinu mackem (a ti preracunaj za psa), ali je svakako najbolje da pas ode kod veta, sto i ti vec znas.

Moje poslednje mace mislim da bi umrlo da nisam otisla kod dobrog veta koji je izvukao od herpesa, kalci virusa, infekcije oka koja je trajalaaaa, temp skoro 40 i ni sama ne znam vise cega... Lecila sam je vise od 2 meseca. Temp joj je skidana antibioticima davanim injekcijom.

Menjaju. Rekao mi vet za ovo poslednje mace jer su mu dva zuba ispala (nasla ih), a ja se uplasila da je od antibiotika koje je morao da pije. Ispadanje se desavalo bas u starosnoj dobi koju navodis. Pretpostavljam da je taj slucaj i kod tvoje mace, a uvek mozes pitati i veta, kao sto sam ja ucinila.

Back