Pitajte u vezi zdravlja

Imam jedno pitanje. Imam labradora,zenku staru 2 godine,i jako je sitna za svoj uzrasti-bez obzira sto je zenka. Ona je jedina iz legla bila bolesljiva kad je bila mala,pa se pitam da nije to uticalo na njen rast?
Moze li se sta uraditi sad,jer ipak ona ima vec 2 godine (neki vitamini ili sl?).Sto se tice hrane,uglavnom joj dajem hranu za pse,i cesto dobija kosti.

Hvala unapred na odgovoru!

A zasto bi hteli da vam kuca bude velika? I to sada? Postoje vitamini koji povecavaju misicnu masu, ali za rast koliko znam nema nista.
Inace verovatno ona nije bila mala zato sto je bila bolesljiva nego je bila bolesljiva zato sto je ocigledno bila najsitnija i najslabija u leglu, pa bi i bez bolesti bila tolika kolika je sada.

A zasto bi hteli da vam kuca bude velika? I to sada? Postoje vitamini koji povecavaju misicnu masu, ali za rast koliko znam nema nista.
Inace verovatno ona nije bila mala zato sto je bila bolesljiva nego je bila bolesljiva zato sto je ocigledno bila najsitnija i najslabija u leglu, pa bi i bez bolesti bila tolika kolika je sada.

Tačno, što se uradi do nekih godinu-godinu ipo, urađeno je. Posle može samo da se ide na mišićnu masu ali onda kuja više ne bi bila ženstvena.

Htela bih samo da bude normalne velicine,Duplo je sitnija od drugih labradora njenog uzrasta,svi misle da je mladja kada je vide. Htela sam ja sve vreme da ona skroz poraste,ali sam mislila da ima vremena i da ce to postepeno,ali je ona jednostavno prestala da raste.

Našli smo mačiće siročiće pre nedelju dana. Imaju otprilike mesec dana i desetak dana.Hranimo ih na špric mlekom par puta dnevno. Ne znaju drugačije da jedu. Pitanje je: da li treba da im dodamo još nešto u ishranu? Takođe jedno mače je sitnije i slabije i ima krmelje.

cao drugari i pozdrav doktoru.

Imam tigricu "Sokola" :) od kraja 20033 godine. Nikada nije naucio da leti zbog cega mi je valjda josh drazi jer je kao mala kokoska koja tumara unaokolo. Kad se uplashi ili skoci sa krevea samo prhne krilima chisto da se ne razbije o pod :)
Medjutim u poslednje vreme sam primetio da chesto shkripi dok dishe, i pocelo je da mu se osipa perje prvo oko levog, a sada malo i oko desnog oka. To izgleda jako ruzno, jer bez perja oko oka, kada shtrchi onako, izgleda kao da cje da mu ispadne. Imao je i neku izraslinu iznad levog oka pre nekog vremena, koja e ubrzo sama povukla.
Molio bih Vas za savet shta bi to moglo da bude (za osipanje perja oko ociju i za shkripanje), kako da tretiram jedno i drugo, i da mi predlozite nekog veterinara u Beoguradu kod kog bih mogao da ga odnesem na preventivni pregled.
Hvala vam najlepshe unapred.
Soko i Cvija :)

dobro vece srdjane.
imam jedan problem,zelela bih da cujem tvoje misljenje.imam zenku zlatnog retrivera,staru 6 meseci.pre par dana sam primetila oteklinu sa desne strane na rebru.vodila sam je veterineru,dobila je amoxicilin .to se sada smanjilo ali se pretvorilo u loptu velicine manje sake i na dodir tvrdo.veterinar mi je rekao da je tumor i predlaze operaciju.interesuje me koliko je uspesno lecenje?
inace se ona odlicno seca,puna je energije ,vesela.

Jedno malo kučence drži zadnju nogu uz sebe i kad se malo pomeri cvili, nismo smeli da ga pomeramo. Ja bih rekla da je iščašio kuk. Može da je spusti ali ne može da se osloni na nju!!
Jer znate koji vet u BG-u zna da namešta kukove ili to ume svaki vet. Hitno je!!!!

dobro vece srdjane.
imam jedan problem,zelela bih da cujem tvoje misljenje.imam zenku zlatnog retrivera,staru 6 meseci.pre par dana sam primetila oteklinu sa desne strane na rebru.vodila sam je veterineru,dobila je amoxicilin .to se sada smanjilo ali se pretvorilo u loptu velicine manje sake i na dodir tvrdo.veterinar mi je rekao da je tumor i predlaze operaciju.interesuje me koliko je uspesno lecenje?
inace se ona odlicno seca,puna je energije ,vesela.

srdjan nije vec dugo ovde, ali mozda ti odgovori neko ko ima iskustva, a imamo i veterinarskog tehnicara...

jadranka,ako se smanjilo posle antibiotika....
da li je veterinar ubo iglom u tu dzombu?
mozda je neko udario(neki pas u igri) i napravio joj hematom....
ako je hematom,kada se ubode igla,krene krv da curi...
probaj sa drugim vetom,neka ispitaju sta je to....
ne znam kakav je taj vet sto je rekao da je tumor ali ima svakakvih....
ja bih trazila mishljenje drugog veta...
kazem to za hematom posto sam imala kujicu staru 5 ili 6 meseci koju je jedan pas udario i napravio joj hematom,pa je veterinarka da bi znala sta je tachno,ubola iglom u to i krenula je krv kroz iglu...tako je znala da treba da joj da antibiotike i sve je ispalo ok...
isto je bilo tvrdo kada je primila antibiotik...

Jedno malo kučence drži zadnju nogu uz sebe i kad se malo pomeri cvili, nismo smeli da ga pomeramo. Ja bih rekla da je iščašio kuk. Može da je spusti ali ne može da se osloni na nju!!
Jer znate koji vet u BG-u zna da namešta kukove ili to ume svaki vet. Hitno je!!!!

pa moze da bude kuk,ali meni vise lichi na prelom....
vodi ga u ordinaciju ROT oni su odlichni za te stvari
i neka ga pregleda vlada a ne zoran

pa ne znam koliko moze da kosta iskreno...
a sto se tiche preloma,nije uvek natecheno....
a mozda je i nesto ischasheno...ili kuk ili koleno....ko zna...
jedino vet moze da zna sta je...zato i kazem da ga vlada pregledfa,posto je vlada odlichan za takve stvari.
obavezno nam javi sta je u pitanju...

Ako neko zna odgovor nek mi javi za ovo: skoro sam u selu nasla stene od komsija koji ga uopste nisu hranili. na to sve pocelo je da povraca i jako je smrsavilo. nakon sto smo mu dali tabletu protivglista pocelo je pomalo da jede i za dvadesetak dana se veoma popravilo, nije za prepoznati. kada je bila bolesna primjetili smo da joj na dva mjesta opada dlaka, izgledalo je kao da ima tu bradavicu i kao da tu ima perut. sada se to prosirilo na nekoliko mjesta i koza joj je malo potamnila (nema na glavi vec ispod vrata malo vece, na stomaku, nogici je jako malo a sa strane ima malo vece). prvo je nismo vodili veterinaru jer je s njom bila njena sestra i non stop su se igrale i grickale, pa smo mislili da joj je ona otkinula dlaku. juce je isla veterinaru koji kaze da je to gljivicno oboljenje i da mazemo dva puta dnevno. mislila sam da je suga jer dok je nismo uzeli zivjela je kod komsija koji je nisu ni hranili, ni davali joj vode (nevjerovatno ali istinito) dok su njena majka i sestrice stalno bili kod nas pa su ih hranili. ove simptome smo uocili samo na njoj, njene sestre nemaju taj problem a non stop je bila i sa mojim 1 i po godisnjim mjesancem i nismo uocili nikakve promjene kod njega. ako neko zna sta je nek javi jer ja vise ne znam sta da mislim.

Interesuje me koliko cesto se desava da psi lutalice imaju displaziju i kako da je prepoznam? Citala sam nesto na netu i izmedju ostalog nasla da takvi psi obicno sede nakrivljeno, sto je slucaj sa tim psom za kog sam zabrinuta. Kad hoda, hoda jako sporo ali ce desava i da potrci kad se igra sa drugim psima i tu ne vidim nikakve cudne pokrete. U principu dosta je lenj pa ne znam da li je to do karaktera ili do displazije. Ima oko godinu dana

Mislim da je godinu dana rano za neku ozbiljniju displaziju ali to će Mačkić bolje znati, to je više nje fah. U principu su joj skloniji veći psi nego oni manji i psi koji su brzo izrasli u visinu i ne mogu da ponesu masu na zglobovima. Ali svi znamo da je nasleđe jedan od najbitnijih faktora u prenošenju.

Selena, uzmite kuci bris da bi se znalo šta je u pitanju, da je ne bi na pamet lečili.

Cao.Imao bih jedno pitanje u vezi moje mace.Pre nedelju dana palo mi je mace sa zida i povredilo je sapicu,bilo je vrlo bolno za nju.Polako je pocela posle par dana da se oslanja na nju ali je imala problema i dalje sa tom sapom.Juce je pala ponovo i sada je jos gore ne moze da se osloni ni malo na nju.Ja zivim na selu u okolini Panceva i ovde bas nemaju razumevanja za kucne ljubimce.Uputilu su me na Veterinarski fakultet kako bi macetu snimili to.Moze li mi neko reci moze li se to snimiti jos na nekom mestu u nekoj privatnoj stanici ili cu morati na veterinarski i koliko kosta to snimanje tek da znam orjentaciono jel stvarno zelim da pomognem mom ljubimcu.Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:

Back