Pitajte u vezi zdravlja

:lol:Slatkica mala pametna, sama je regulisala svoju ishranu! Sa godinu dana im se ionako izbacuje jedan obrok i ostavlja se samo jedan, obicno onaj vecernji, kao sto je ona i odabrala. A potrebe ze gradivnim materijama joj se smanjuju jer zavrsava period rasta, sad je samo odrzavanje. Imas sve detaljno na temi Ishrana, prelistaj malo ako imas vremena. Ako nisi jos to uradila, predji na adult granule. A sto se tice spreja, ako mozes da ga nadjes, ne skodi da probas.

Нисам баш сигурна за уво, али зар није мало касно за исправљање ушију? Ипак је то уво већ формирано, по мени није баш толико преломљено а далеко од тога и ружно да би га малтретирао операцијом. Да ли то питаш због изложби?

Народе, озбиљно се размишљам око ове теме, шта да радимо са њом? Видим, питања само пљуште, а ветеринара нигде, да немамо Мими била би одавно под катанцем. Опет, не фер је и очекивати да нам она стално одговара на питања, знам да јој није тешко, али мислим и да не треба баш толико да се оптерећује. Срђана нема одавно, па ни оног другог, Бојан беше, те Аом нут, .... да ли има смисла да тема стоји отворена и да људи постављају питања и да на крају схвате да овде, у ствари, и нема ветеринара (ништа лично, Мими, ја сам ти јако захвална на овоме, да знаш).

Hvala puno mimi's mom ja sam se bas zabrinula, Snupi jede jedanput dnevno ali nekad i ujutru, kad je zima pojacam mu ishranu, a Lea je uvek bila "alavica".
Evo jos jedno pitanje, proslo je teranje kao sto rekoh pre dva meseca, sisice su se povikle sem prve dve najblize repu i to su kao kad je zenka skotna, strasno se brinem ona inace nije mnogo promenila ponasanje posle teranja.

Не смета ми ни овако да му остане, него ето паде ми на памет, па да питам ако има неки једноставан начин да се уво исправи, а да се не оперише пас. Стављао сам му ја газу у уво и облепио фластером када сам приметио да је остало спуштено. Носио је то четри пет дана и онда сам му скинуо, пошто сам приметио да му то баш смета. Када сам му скинуо газу уво је стајало усправно цео дан а онда се спустило опет. После тога нисам више ништа покушавао. Не водим га на изложбе, водио сам га пар пута када је изложба у мом граду, не могу са тим да се оптерећујем, једноставно волим да имам пса и ништа више :).

Па чим ти је ветеринар рекао да треба да му ломи хрскавицу све ти је јасно, зар не? Да је могло фишецима, завојима, штапићима за сладолед и шта год, рекао би ти. Колико ми је познато, то се ради кад је пас још штене, док се уво формира. Пас ти је јако леп, уво није толико упадљиво спуштено, а пошто ти изложбе нису битне .... Помази га у моје име!

Чуно је то што сам видео још пар паса којима је исти тај ветеринар радио уши и њима су уши преломљене преко главе, једно или оба. Ветеринар који је одрадио сечење ушију ми каже да је једном псу два пута накнадно оперисао уво и да сада стоји како треба, значи не гарантује ми да ће једном операцијом уво испасти како треба. Ко зна колико пута бих морао да га малтретирам и да га водим на операције.Видећу ових дана да му некако фиксирам уво, и да оставим да сотји тако бар две недеље, па ћемо видети шта ће бити.

hrskavica se formira do 6 meseci,znaci njegova je odavno formirana,kasno je sad da mu stavljas bilo sta,nece uspeti.
znam to,jer imam pit bula sa klempavim usima. A kad sam se odlucila na operaciju bilo je prekasno. Mislim,moze i sad,ali bi bilo veeeeliko mucenje.

Nema svrhe da maltretiras jadnog psa, neces nista postici time. Kao prvo, ne vidim uopste svrhu kupiranja ali to je druga tema, sto neko rece, "svrsenom poslu nema mane". To je vec odrastao, potpuno formiran pas, ne bih rekla da te vet samo zavlaci da bi ti uzeo kintu, stvarno bi morao da se sece i to u totalnoj anesteziji. Uzmi u obzir da nema rutinske operacije i da svaki hirurski zahvat nosi sa sobom gomilu rizika kao sto su infekcija (i pored svih mera predostroznosti), budjenje iz narkoze... Dobro razmisli da li stvarno toliko zelis samo da ti pas izgleda "po JUS-u" ili ga volis i iz drugih razloga.

Hvala puno mimi's mom ja sam se bas zabrinula, Snupi jede jedanput dnevno ali nekad i ujutru, kad je zima pojacam mu ishranu, a Lea je uvek bila "alavica".
Evo jos jedno pitanje, proslo je teranje kao sto rekoh pre dva meseca, sisice su se povikle sem prve dve najblize repu i to su kao kad je zenka skotna, strasno se brinem ona inace nije mnogo promenila ponasanje posle teranja.

Proprati kako ce da se ponasa jos neko vreme, moguce da joj se razvila lazna trudnoca. Pisano je o tome. Jedino sto mogu da dodam je, gde je jedna bice ih jos, bar prema mom iskustvu. Jedina dva nacina prevencije su redovna parenja i sterilizacija. Ninakakvu terapiju ne pomisljaj, gotovo po pravilu hormonske terapije kod mesojeda naprave vise stete nego koristi. Ako se ispostavi da jeste lazna trudnoca, samo je malo baci na dijetu da bi joj se povuklo mleko i izbegao mastitis.

Mili, ako nesto ne znam ili nisam 100% sigurna a Sasa je dobro raspolozen, pitam njega (pitala sam ga i sinoc za tog kupiranog psa) tako da ne moze da se kaze da smo bas totalno bez veta. Ali sta kad zaglavim u bolnicu (a toga ce sigurno biti), ko ce onda da glumi veta? Nut je "bacila kosku" i sad je opet nema, stvarno sam i ja bas u dilemi sta cemo sa ovom temom.

Prvi put pisem na ovu temu,a jedino sto zelim je da znam da li je neko imao slicnu situaciju sa svojim ljubimcem.Najpre imam psa od 11 god i vec nedelju dana ima problema sa disanjem i odlaskom u WC.Nakon dve posete veterinaru i primanja raznih vakcina stanje se pogorssalo,a pored ostalog na savet veterinara dala sam psu povecenu kolicinu masnoce,kako bi resili stvar sa stomakom.
Danas joj je pozlilo,ne moze da hoda,ne jede,samo pije vode,ali najgore je to sto su joj popucali kapilari u ocima.Kaze veterinar od visikog pritiska,tako da je ona masnoca koja je navodno trebala da pomogne samo napravila jos veci haos.Primila je vakcinu za pritisak,protiv pucanja kapilara(posto i po telu ima podlive),i sutra ide do kardiologa jer sumljaju da ima i probleme sa srcem,a inace i dallje tesko dise.
Samo zelim da znam da li se neko susreo sa ovim i kakav je ishod bio.Ja znam da je ona stara ,ali nisam jos spremna

Hvala unapred

Moja maca ima godinu dana. Pre mesec dana vratila se sa povredjenim repom,kao da je bio zagrizen ili pregazen,tuzno je visio.Posle par dana vratio joj se osecaj, ali je sa tog mesta pocela da joj opada dlaka svakim danom sve vise. Sada joj je polovina repa bez dlake, lepo se vidi ruzicasta koza i kao da pomalo krvari,kao da joj je rep izgreban. Prskala sam joj rep Enbecinom, ali stanje se nije popravilo, krvari pomalo i dalje i dlaka otpada u snopicima. Napominjem da je maca u drugom stanju. Sta da radim?:confused:

Moja maca ima godinu dana. Pre mesec dana vratila se sa povredjenim repom,kao da je bio zagrizen ili pregazen,tuzno je visio.Posle par dana vratio joj se osecaj, ali je sa tog mesta pocela da joj opada dlaka svakim danom sve vise. Sada joj je polovina repa bez dlake, lepo se vidi ruzicasta koza i kao da pomalo krvari,kao da joj je rep izgreban. Prskala sam joj rep Enbecinom, ali stanje se nije popravilo, krvari pomalo i dalje i dlaka otpada u snopicima. Napominjem da je maca u drugom stanju. Sta da radim?:confused:

Odvedi je kod veterinara.

Mojoj maci se desavalo da joj visi rep kao da je mrtav ali to prodje.Vazno je da se njoj vratio osecaj u repu a sto se tice dlake mozda nema veze sa tim sto joj je rep bio povijen moze da bude svasta.Mozda je neko kozno obolenje.Odvedi je kod veterinara jer ipak kada se to vidi uzivo lakse je utvrditi sta je u pitanju.On ce je mozda pogledati sa jednom lampom pa ce tako da vidi da li su u pitanju gljivice,a i ispipace joj repic i kicmu mislim da je najbolje da je odvedes.Javi se sta si uradila

Moja kuja pekinezerka trenutno je u teranju.Od pre dva dana dobila je proliv i samo lezi.Da li je moguce da je dobila proliv zbog teranja i kako da je lecim?Sta da joj dajem da jede, posto je navikla na hranu iz konzerve?

Mislim da to nema veze sa teranjem,odvedi je kod vet.i obavezno baci na dijetu sto znaci ne sme masno,sme bareno povrce,supice i tako to.Vazno je da joj pratis boju mokrace.Kada se upiski napolju ti uhvati na malo vate mokracu i nikako ne sme da bude tamna.Da li je imala krpelja?Ako nebude htela da jede bas nista daj joj preko sprica supicu da nebi dehidrirala.I obavezno je odvedi kod veterinara!Javi se i ti.

Prvi put pisem na ovu temu,a jedino sto zelim je da znam da li je neko imao slicnu situaciju sa svojim ljubimcem.Najpre imam psa od 11 god i vec nedelju dana ima problema sa disanjem i odlaskom u WC.Nakon dve posete veterinaru i primanja raznih vakcina stanje se pogorssalo,a pored ostalog na savet veterinara dala sam psu povecenu kolicinu masnoce,kako bi resili stvar sa stomakom.
Danas joj je pozlilo,ne moze da hoda,ne jede,samo pije vode,ali najgore je to sto su joj popucali kapilari u ocima.Kaze veterinar od visikog pritiska,tako da je ona masnoca koja je navodno trebala da pomogne samo napravila jos veci haos.Primila je vakcinu za pritisak,protiv pucanja kapilara(posto i po telu ima podlive),i sutra ide do kardiologa jer sumljaju da ima i probleme sa srcem,a inace i dallje tesko dise.
Samo zelim da znam da li se neko susreo sa ovim i kakav je ishod bio.Ja znam da je ona stara ,ali nisam jos spremna

Hvala unapred

Mozda ima astmu koja kod njih moze da se javi dok su jos vrlo mladi.Problem sa odlaskom u wc moze da izazove hrana kojom je hranis a kada nemoze da izbaci fekalije samim tim nemoze da hoda od bolova.Ako je hranis granulama vrlo je moguce da je zbog toga.Obavezno promeni vet.dok jos nije kasno.Javi se

Dobila sam musko mace staro mesec i pet dana.Zanima me koliko puta dnevno i cime da ga hranim?Kada ce biti dovoljno veliko da jede cvrstu hranu i koja hrana je najbolja za njega?Kada cu moci da ga vakcinisem i mikrocipujem?Kada da mu dam tabletu protiv parazita i glista...malo sam uspanicena posto je mace mnogo malo i plasim se da nesto necu da uradim kako treba.Nadam se da nece imati nekih velikih posledica posto je tako rano odvojeno od mame.:confused::confused:

Imam srednjeg snaucera starog 8 godina, na donjem delu stomaka bas uz polni organ mu se pojavilo nesto oblika lopte a velicine klikera i nije sraslno sa kozom vec kao na peteljki visi. Juce sam ga vodila na sisanje tako da pre toga to nije ni moglo da se vidi od dlake. Covek koji ga je sisao kaze da je to tumor i da ga netreba dirati ako ne raste. Molim vas recite mi da li to moze biti tumor i sta bi trebalo uraditi? On se ponasa kao i obicno veseo je, jede normalno i ne primecujem nista ne uobicajeno. Mislim da ga cak i ne boli jer kad sam ga pipnula na to mesto nije se bunio a ni cvileo.

Dobila sam musko mace staro mesec i pet dana.Zanima me koliko puta dnevno i cime da ga hranim?Kada ce biti dovoljno veliko da jede cvrstu hranu i koja hrana je najbolja za njega?Kada cu moci da ga vakcinisem i mikrocipujem?Kada da mu dam tabletu protiv parazita i glista...malo sam uspanicena posto je mace mnogo malo i plasim se da nesto necu da uradim kako treba.Nadam se da nece imati nekih velikih posledica posto je tako rano odvojeno od mame.:confused::confused:

coka,pa on je bas mali,ali na forumu postoji jedan recept za tako male mace:) "Једно жуманце, чаша млека и кашика шећера. " to je recept veterinara i namenjen je bas bas malim macama,pored toga za nedelju dana mozes da mu dajes i whiskas kesice za juniore ili royal canin mleko za mace,koje je malo skuplje(ali mislim da ti pored onog recepta nece trebati to mleko)
za vakcinu najbolje pozovi veterinara i dogovori se sa njim i za revakcinu i za vakcinu protiv besnila(koja koliko znam dolazi malo kasnije)...i uzivaj sa macom:D

Imam dve tigrice vec nekoliko godina. Muzjak i zenka. Zenka u poslednjih pola godine ima kuglicu na stomaku, prekrivenu perjem, i nema nikakve druge simptome, normalno se ponasa, peva vesela je i normalno leti. Drugi papagaj je bio jako zdrav, medjutim u poslednje vreme pojavila se i njemu kuglica ( izraslina) koja je veca nego kod zenke. I on se za sad normalno ponasa. MOLIM VAS odgovorite mi sta bi to moglo da bude, sugestija, strucno misljenje bilo sta.
P.S. ja sam iz Bora a ovde i nemamo bas nesto dobrih veterinara.
Puno pozdrava!!!!

Proprati kako ce da se ponasa jos neko vreme, moguce da joj se razvila lazna trudnoca. .

.

moja una ima laznu trudnocu i kada je to uhvati,imam problema sa njenim jedenjem....ne jede joj se njena hrana,dok je za moj tanjir vrlo zainteresovana....ali ja teram po svom i jelo joj stoji u chiniji dok ne pojede....proslu laznu trudnocu sam joj davala ono sto je htela da jede(moju klopu) pa se navikla i imala sam problema da je vratim na njenu hranu

Back