dragojIo
Aktivan član
- Poruka
- 1.612
a gde je pit bull lover?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a gde je pit bull lover?
Nista cudno za pita vecina je halapliva i stalno gladna mene nerviraju ovi drugi koji nece da jedu stalno im ostaje u porcijiDa cujem vase misljenje. Pit mi je star 8 meseci i hranim ga 2 puta dnevno, ujutro i uvece. U taj obrok spada kako kad (slezina, jezici teleci i svinjski, grkljani, srce, hleb po malo, povrce a na svaka 3 dana malo corbasto). Taj dnevni obrok u kolicini iznosi od 600-900 grama. Sta se desava??? Imao sam razne rase pasa, gledajuci i druge rase koje nisam imao a imali ih moji prijatelji, PIT BUL TERIJER u ovom slucaju moj, je jako nervozan pred spremanje hrane (ne moze da doceka, balavi) i koliko mu god das malo mu je. Jednom sam ga toliko napucao hranom (test) i kesu za smece ostavio tako da on moze da joj pridje i posmatrao ga. I pored toga sto samo nije povratio od tolikog jela koje sam mu dao taj dan on je pokusao da kopa po kesi sa smecem (ne bi li jos jeo) ali sam ga ja u tom sprecio. Da li se i vasi ovako ponasaju kad je u pitanju hrana???? Imam osecaj da glad nikada ne mogu da utole. Testirajuci druge rase koje sam imao pre njega, kesu sa smecem nisu ni primetili u svojoj blizini koliko su se najeli onog sto sam im dao na testu.![]()
Nema to veze i bolje sto je dobro jeo kao mali lako ti njemu mozes da regulises ishranuUpravu ste, ja mislim da nema veceg zderaca od mog psa. Covece, to nije normalno. Kad mu spremam hranu, on pocne da se trese od uzbudjenja, balavi na sve strane (inace ne balavi uopste), i kad mu stavim u ciniju, on to proguta za 20-ak sekundi.
Dajem mu ili 300 gr Royal Kanina ili pola kile mesa iz Matijevica (znate ono za pse i macke sto imaju). POred toga dobija i dzigericu, kuvano meso, pilece grudi, bareno povrce i sve ostalo sto se u kuci ne pojede. Znaci jede ko stoka, mislim da dnevno pored svoje hrane iskamci jos barem pola kile svakojakih gluposti. I pored toga, dok ga setam, njemu je njuska zabijena u pod i trazi nesto za jelo. Juce sam ga pustila u parkic i on je ladno progutao kesu (znate onu u kojoj se pakuje salama u maxiju, ostavili zidari djubre od rucka). Ej ljudi KESU!!!! Coveku mirisalo, pa reko, nema veze sto nije organsklog porekla, video da dolazim pa se utronjao da cu da je uzmem i progutao u sekundi. Ja bi dala sve samo da ga odviknem od tolike prozdrljivosti.
Kad je imao 8 meseci, rekoh ja da napravim test, da vidim koliko moze da jede, sipala mu ogromnu kolicinu hrane u ciniju, on to zgutao, pa posle opet toliko i opet. Na kraju je povratio, i opet nastavio da jede gde je stao. Jednom mi je neki dekica na ulici rekao da sam ga kao malog hranila puno, pa je "razvalio" zeludac, i sad zbog toga jede puno. Ne znam, cini mi se da je glupost, mada sam to posle cula jos od jedne osobe. Kao "razvali"im se zeludac i creva, pod tim misle prosire se od tolike hrane, pa posle imaju potrebu da stalno jedu toliku kolicinu. Ne znam, deluje mi to malo glupavo.
A opet, njegov drug, nema sanse da uzme nesto sa poda, bira meso, hoce samo sunku...ni to opet nije dobro.
Nema to veze i bolje sto je dobro jeo kao mali lako ti njemu mozes da regulises ishranu
To jeste problem kad su halapljivi ja imam zenkicu koja isto ide i samo sunja sta ce da nadje da pojede zgrabi i zapali smaze i dodjema mogu da mu regulisem, nije to problem, nego sto ne mogu da ga pustim sa lanca, jede sve zivo i nezivo, na kraju ce da zavrsi na nekoj operaciji ili otrovan:-|
... i da se voliteMnogo je lep...pi bre, gde su bile te boje kad sam kupovala svog psa, bile su sve neke crne i zute...nema veze...
I meni je receno da je moj pas 50% bulison, a 50% snuti, mada to nikad nije sigurno, ali sad je nebitno, porastao je u lepog kucova i to je najbitnije
Naravno, to se podrazumeva!!!!!;-)... i da se volite![]()
Odkud znas da je bulison- snutiMnogo je lep...pi bre, gde su bile te boje kad sam kupovala svog psa, bile su sve neke crne i zute...nema veze...
I meni je receno da je moj pas 50% bulison, a 50% snuti, mada to nikad nije sigurno, ali sad je nebitno, porastao je u lepog kucova i to je najbitnije
Sve si lepo napisao samo ovo 80tih neide krajem 80tih su prvi pitovi stigli kod naspa de ste ljudi? sta ima?sta se radi? kad vidim sve ove komentare...svaka cast vlasnicima sto glupacima i zatucanima pokusavaju da objasne da je pitbull u 99%slucajeva onakav kakvim ga gazda napravi!!!i to garantujem! a kod onih 1% agresivnost se primeti do nekih 7-8 meseci, jedini problem je to sto pit ni u jednom trenutku ne treba da shvati koliko je jak!prvi put BUDE NAPADNUT A DALJE NAPADA SAM!!! inace imam cerkicu(2god) i kad sam svog pita-stene vodio na vakcinaciju kod veterinara guska me napala sto nisam detetu kupio labradora ili retrivera A NE TU ZVER?! inace pitove mi je drzao i pokojni ujak kom su sluzili za borbu jos od 80tih! i od njegovih 50ak pasa koje je imao do 2000te dva puta je bio ujeden, jednom prilikom treninga(al njegovom krivicom jer nije dovoljno podigao zastitu) a drugi put ga je ujeo pas koji je jos od 6og meseca bio agresivan NA SVE STO SE KRECE!!!
ZNAS KAKO KOD KOGA MI SMO IH U LICI(okolina Gospica) IMALI MEDJU PRVIMA JER SU IH LICNO NASI SELJACI KORISTILI U TANDEMU KAKO ZA VUKA TAKO I ZA MEDVEDA!!!!(a da ne pricam o borbama koje su jos tada krenule-CIJI SAM LICNO PROTIVNIK)Sve si lepo napisao samo ovo 80tih neide krajem 80tih su prvi pitovi stigli kod nas