Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, zaboravljam stalno da napisem: moja drugarica ima muzjaka pit bulla starog godinu dana, to je najbolji Dzipsijev drug, prava je maza, slaze se sa psima, neverovatno je privrzen, voli ljude...ma slatkis nevidjen. E sad, njegova gazdarica sledeci mesec ide u inostranstvo da zivi i ne moze da ga povede sa sobom. Htela bi da ga udomi, ali je veliki problem sto niko nece pita od godinu dana,razumem ljude,plase se, ali ja garantujem za njega da je bolji cak i od Dzipsija. Neverovatno je poslusan. Jos jedan problem je taj sto je oduvek ziveo u stanu, tako da ko ga uzme ne bi mogao da ga drzi napolju. Ja bi ga uzela, ali imam mali stan. Ko bi hteo, neka se javi...evo je i slika, malo je cudno ispao, ali je jako lep...

:grin: Sto se tice ponuda za parenje, :oops:, pa saljite slicice pa ce vidimo, neko je tu rekao da pas sam bira tako da .....
Devojka je cudo kad su nepoznati muzjaci u pitanju tako da bi bilo dobro predhodno druzenje hehe, neka vecera :grin::grin:....
Inace Mrvica se prima na Nemackog ovcara, pas moje drugarice tako da momci ...
@ Mackic sad videh tvoj komentar.. ne mislim da su gazde retrivera opasne nego sam to uopsteno rekla, vise se bojim vlasnika pasa nego pasa...njih se ne bojim..
Inace ta zenka koja je ujela Mrvicu za glavu je super pas luda je ko struja.Druzim se sa njenim gazdom, a njih dve se postuju :? deo su vec pomenutog copora iz Karadjordjevog parka8-)8-)
Pozz svima

Ma znam na sta si mislila, samo sam se salila ;):D
Bila je do pre par meseci jedna ženka retrivera (nažalost morali su da je uspavaju, imala je 8 godina, i dalje mi je žao, mnogo mi je bila draga) kod mene u kraju koja je druge ženke totalno prezirala. Da ne poveruješ kako jedan pas može da se ponasa - ako se nije tukla sa njima onda ih je totalno ignorisala. Kuca koju sam imala pre Tedija, zvala se Mrvica, nije htela ni da pogleda. Kad bi se našli u setnji, vlasnik bi normalno ragovarao samnom a ona bi sedela negde i ignorisala i mene i Mrvu. E kad je došao Tedi na scenu promenila se totalno - radovala se kao blesava i meni i njemu. Šta da ti kažem kad nisam znala ni kog je pola dok nisam uzela Tedija, a onda mi je postalo sve jasno.

@ Nastasa
Kako ne, ja sam pratila Askinu pricu do kraja, stvarno mi je bilo zao, htela sam ja da je usvojim, ali nisu dali u Orki, jao bas mi je drago da je ona njena cerka. Dzipsijev tata je zut, a majka crna, bilo je 4 stenca u njegovom leglu, 2 crna, jedan cokoladni i jedan zuti...
Sto se tice te agresije tokom teranja, cula sam da u pocetku teranja zenka izbegava muzijaka i ne da mu, ali posle valjda u drugoj polovini teranja, pristaje. Mada, s obzirom na to da Dzipsi ne odustaje, ne verujem da bi to ikad bio problem!!!! On je jednom smarao zenku staforda, koja cak nije ni imala teranje, nego tek sto joj je proslo, ona ga je urnisala, grizla po celom telu, raskrvarila mu njusku... ma jok, nema sanse da odustane!
A ako hoces, mogu da se upoznaju pre njenog teranja, kad malo otopli, pa da vidimo kako ce to sve ici. I naravno, ti da ga vidis uzivo, pa ako ti se svidi...

Nema sanse bilo ko da napadne nekog. Zenka muzijaka nikad ne bi napala ozbiljno, nego samo da ga otera, kao sto ni muzijak ne bi napao zenku. To vazi za sve pse, ne samo za pitove...normalno, sem ako pas nije degenerik, a ima i toga...to je jednostavno tako u psecem svetu... A id da ga ona napadne ozbiljno, on se ne bi branio nego bi se sklonio od nje, jer jednostavno tako to ide. Mada koliko je glup (da ne kazem nesto drugo), verovatno bi u tom slucaju ostao do smrti :)

Slatkica mala! I trebalo bi stvarno da ih upoznate pre teranja, to obicno pomaze. Mi smo jednu Sivku-ulicarku upoznali ovako pa posle, kad god je u teranju, ona dodje pred nasu zgradu. (Posle smo joj placali alimentaciju u vidu salamica isl. i pokusavali da pomognemo u udomljavanju stenaca.)

@ Pit Bul Lover
MOzda izadjemo i veceras do Karadjordjevog parka ako stignem..
A sto se tice Aske , Ja jedino sto znam da je bila u nekom azilu, kad sam pokusala preko Orce da saznam gde nisu mi rekli. Znam da je bila osudjena na smrt, sta se dalje desavalo sa njom nazalost ne znam.Ako imas neku informaciju javi.
Inace u Orki su nam rekli da ce nas posecivati da vide kao je pas smesten i tako te gluposti, nikad nisu dosli 2 puta su zvali i to je to..sam da saznam sta se desilo i sa ostalim stencima jer koliko sam upoznata svi su narednog dana vraceni osim Mrve...Uzas. Posle su kao udomljeni ,ali kome???
Nadam se da su nasli dobre i normalne ljude za te male nesrecnike koji su vec bili na samrti , mi smo Mrvicu izvukli a kako su ostali zavrsili???
Joj jos mi je tesko kad se setim kakko je bila u jadnom stanju i puna glista, i slaba..
Moram da nadjem sliku bila je i u novinama bas Mrvica sa crvenom masnom oko vrata.. ko pokloncic...

@ Mackic Mrvice su zakon :):):):)

Procitao sam ceo post, i postavio bih ti Natasa pitanje!
Imam odgaivacnicu AST-a i zeleo bih da te pitam kako to tvrdis da je Mrvica pit?! Kada je rec o mesancu. Znajuci pricu o Aski znam da se ne zna tacno ko je otac, a primetio sam da si napisala da je Mrvicin otac crn!
Dosta je ljudi koji kvare rasu, iskreno Mrvica je veoma lepa, ali nije pit. Ima u sebi pita ali NIJE cist pit, tj. mesanac je.
Ja imam prelepe muzijake AST-a ali nekada ih ne bi pario sa tvojim psom, ma koliko neodoljivo delovala.
Izvini u koju svrhu zelis da je paris?
LJudi pa zar nije dosta mesanaca?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

12. avgust 2005.
PIT-BUL U AZILU ZA ŽIVOTINJE
Aska, ženka pit-bul terijera, koja je prekjuče izujedala troje ljudi, uspavana i prebačena u azil Društva za zaštitu životinja "Orka"
VALJEVO - Aska, ženka pit-bul terijera, koja je prekjuče izujedala troje ljudi, prebačena je u azil za pse lutalice u Beogradu. Nju su preksinoć prvo uspavali, a onda sa svih šest štenadi prebacili u privremeni azila za pse-lutalice u Mrčiću kod Valjeva. Odatle su je preuzeli članovi Društva za zaštitu životinja "Orka". Kuja Aska nastanila se u dvorištu valjevskog vrtića "Naša radost", gde su je pronašla i čuvala deca iz komšiluka.

Oni su brinuli i o njoj i o njenih šest kučića. Ženku pit-bula danima niko nije primetio, dok nije napala radnike vrtića. Ona je ujela Žarka Vasiljevića, šefa Službe za održavanje objekata, a nasrnula je i na Radu Križan, koordinatorku aktivnosti u obdaništu. Aska je ujela i radnika valjevskog "Vidraka" Živorada Cvetkovića, koji je pokušao da je uhvati i prebaci u azil za životinje. Keruša je ispoljila i neviđenu agresivnost kada su novinari došli da je snime. "Zakačila" je i novinara Kurira, a snimatelju valjevskog dopisništva RTS-a skočila je na prsa i ujela ga za stomak.

Otežavajuća okolnost za šintere bilo je i prisustvo dece koja su branila Asku. Kad god su šinteri pokušali da je uspavaju, klinci iz komšiluka počeli bi da plaču i vrište. Konačno, prekjuče kasno popodne Aska je uspavana. Hvatanje psa obavili su radnici firme iz Lajkovca. Uspavali su je specijalnim metkom, i to ne izlazeći iz automobila. Zajedno sa kučićima odveli su je u privremeni azil za pse-lutalice u Mrčić kod Valjeva. Odatle su je juče preuzeli članovi "Orke".

Načelnik komunalne inspekcije u Valjevu Branko Lazić rekao je za Kurir da je ovo jedini slučaj da se primerak te rase pasa našao na ulicama grada. Kako Kurir saznaje u SUP-u, policija je na pragu nesavesnom vlasniku koji je skotnu kuju pustio na ulicu. Predsednik Društva za zaštitu životinja u Valjevu Ruža Brajković rekla je da je troškove akcije odvoženja kuje i štenadi u azil u Beogradu finansirao grad Beograd iz fondacije "Brižit Bardo".

Aska će u azilu ostati šest-sedam meseci, koliko je potrebno da se mladunčad odvoje od nje, a zatim će pokušati da je udome. Kako nezvanično saznajemo, svi ljudi koje je kuja napala mogli bi da odgovaraju, jer je Društvo za zaštitu životinja "Orka" najavilo podnošenje krivičnih prijava zbog uznemiravanja životinja.

(R. K.)
Ne znam, meni je jedna devojka iz Orke rekla da ona ne moze biti usvojena, jer se desilo to sa novinarima, ali da je nece uspavati, nego ce ostati kod njih. Ne znam sta je pod tim "njih" mislila.
OBRATITE PAZNJU na poslednji pasus, ovi iz Orke su stvarno carevi, sta im je palo na pamet!!!

Pit-bulovi su NAJVEĆE maze na svetu i moja porodica jih obožava.Držimo jih već godinama.Imam troje dece koja su bukvalno prohodala sa njima i nikada ali nikada ni jedan pit bulova nije pokazao ni mrvicu agresivnosti prema njima.Da ne kažem koliko su strpljivi sa decom.Mogu da jih gnjave do mile volje.IMala sam pudlicu pre nekoliko godina koja nije dozvolila deci ni da joj priđu a kamoli da se igra sa njima. Ne kažem da su sve pudlice takve ali eto...ova je bila vrlo neprijateljski raspoložena prema deci.Uvek ću stati u odbranu Pit-bula jer su mnoge rase i te kako agresivnije prema ljudima nego oni!

Procitao sam ceo post, i postavio bih ti Natasa pitanje!
Imam odgaivacnicu AST-a i zeleo bih da te pitam kako to tvrdis da je Mrvica pit?! Kada je rec o mesancu. Znajuci pricu o Aski znam da se ne zna tacno ko je otac, a primetio sam da si napisala da je Mrvicin otac crn!
Dosta je ljudi koji kvare rasu, iskreno Mrvica je veoma lepa, ali nije pit. Ima u sebi pita ali NIJE cist pit, tj. mesanac je.
Ja imam prelepe muzijake AST-a ali nekada ih ne bi pario sa tvojim psom, ma koliko neodoljivo delovala.
Izvini u koju svrhu zelis da je paris?
LJudi pa zar nije dosta mesanaca?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Ej, ovo za nove mesance se slazem. Ne mislim konkretno na neko tamo kvarenje rase, ali tvrdim da je psa lakse prodati po basnoslovnoj ceni nego udomiti-pokloniti. Makar bio i rasan. Sto kaze neki Japanac koji je poceo kao trgovac ribe, "zasto ova riba smrdi?" A i ja sam shvatila iz postova (nisam od ranije upoznata sa slucajem) da se za kuju zna da je pit ali su stenci vec bili tu a tata je nepoznat. Znam za masu rasnih zenki koje su se parile sa raznim sumnjivim psima i onda bile izbacene ili su stenci baceni, jedan lovac je svoju kuju cak i ubio posle godina i godina pokusaja da je spreci da se pari sa lutalicama. A navodno je jako voleo i bila je odlican radni pas. U to vreme sterilizacija jos nije bila zazivela a nije vise imao kome da uvaljuje polutane. Racunao je da je manja steta da ubije jednu vec prilicno matoru kuju nego tih nekoliko legala koliko bi jos ostenila. A bio je jedan film u kom su se njih dvoje dogovorili da nece da donose nove zivote na ovj grozni svet pa su usvojili devojcicu da bi makar nekome ko je vec tu bar malo olaksali boravak na tako nepravednom mestu.

pa kad njega setas, treba da si svestan da ces doziveti puuuuno neprijatnosti....prvo sto vuce kao nenormalan, pa ni muskarci ne mogu normalno da ga setaju( mene vuce malo manje, jer ne sme bas toliko da ne bi dobio batine), drugo sto mora da onjusi svakog prolaznika, pa me ljudi najcesce zaobilaze jer izgleda ko da nije normalan...zna on dosta komandi, ali poslusa samo kad hoce. Zna sedi, cekaj, dodji, fuj to, idi spavaj,cekaj pa hop( to kad mu drzim stap, pa onda drhti od uzbudjenja dok mu ne kazem da sme da skoci), naucila sam ga i par gluposti( kao sto su sedi pa daj sapu, pa onda drugu)... Pored toga zna brdo stvari kad mu kazem, sto se ne moze bas svrstati u komande, a to su : " hocemo brm, brm" za voznju kolima, " gde je kuca/maca", hoces da jedes, hoces da se kupas, ko je to napolju( onda napravi tupav izraz lica i naculji usi). Onda kad napravim fazon sa drustvom, kao imitiramo da se bijemo, ja mu kazem "drzi ruznog ciku" a on se sav nakostresi i ispusta neke cudne zvuke, i vidi se da bi me branio kad bi stvarno bilo potrebe. Zna sve moje prijatelje, ukucane i njegove drugare pse po imenu. Zna po imenu i pse koje ne voli, isto. Al da jos jednom napomenem, naredbe slusa samo kad njemu odgovara.
Pitove dresirati je zadovoljstvo, oni hoce sve da urade ali morate istrpeti nestasluke i tvrdoglavost nikako ih ne treba tuci samo nagrada nagrada nagrada, moja zenka ne njusi prolaznike ali je medo do 12 meseca skakao na zadnje noge i stajao u mestu po nekoliko sekundi cim vidi dete, coveka... voli da se igra i imam problem kada ga dresiram gubi dosta energije u igri cim vidi povodac skace u boxu koliko moze tako da sada povodac drzim u dzepu dok idem prema boxu ali kurvar zna da ide usetnjuon je kuce zvano sreca.

Back