Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma uključi se opet u raspravu, da razjasnimo konačno jesu li pitbulovi opasni ili nisu

Ej, ja moram da se ponovim. Po zakonu, SVAKA zivotinja se smatra opasnom i suprotno ne moze da se dokaze ali i pored toga mora stalno da se dokazuje. Moj otac je kao klinac isao sa drugoovima ulicom i jednog od njih je unakazio upregnuti konj dok je rabadzija bio u kafani. Povedem psa u setnju na povodniku a iz ulaza ispred kog prolazimo istrcava doberman dok mu se vlasnica shetka niz stepenice i, naravno, napadne mog psa. Njihovog prethodnog psa je zaklao NO koji je bio pusten s povodnika. Da ne nabrajam dalje.

http://www.well.org.yu/HITNA POMOC.htm
Ovaj sajt je od "centra za razvoj ekoloske svesti", tako pise nemam pojma sta je to, neka sekcija za pruzanje pomoci zivotinjama. Ako neko hoce moze da ode da pogleda njihov stav o ovoj rasi. Kad se udje na sajt ide se na zlostavljanje zivotinja, pa onda nesto o pit bulovima. Nemam pojma dal sam lepo ukucala adresu, to sam slucajno nasla kad sam citala temu pomozite dvonogom zuci, nalazi se adresa sajta na drugoj strani, pa ako ne radi, mozete preko te teme da nadjete.

Borbe, pitovi se spominju samo u tom kontekstu. Odlicno je. Dragojlo, molim te, poseti ovaj sajt, tu ima sasvim dovoljno argumenata bar za edukaciju, ako ne i nesto drugo.

Pit bull lover, dobrodosla ti nama nazad.

ljudi,da li neko zna gde se moze nabaiti staford stene mlado(zbog dresure) u novom sadu?ako neko zna ako moze da napise,imam 16 god i oduvek hocu da imam pit bula,rotvajlera ili staforda,...i naravno cena ...po mogucnosti zenka mi treba jer hocu d imam male stenice :D

Da, oni ako vole ljude, vole celim srcem. Moj pas kad setamo, sve vreme mase repom i vuce ka ljudima da se mazi. Neverovatna stvar. Juce smo imali goste ceo dan, ja mislim da je on upao u trans od srece, danas od umora ceo dan knjava...

@ mimi`s mom
hvala mimi`s mom, bas mi je ucestvovanje nedostajalo

chemu onakav stav prema pitovima od strane dragojla? nije mi jasno....pa ja ako sam budala i od labradora mogu da napravim monstruma,ili od pudle. Nije rasa u pitanju vec razlozi iz kojih se ta rasa uzima.Onaj ko uzme pita da bi imao chudoviste,imace chudoviste,onaj ko uzme pita da bi imao mazu,imace mazu....

Mico, nije te bilo... Moj otac ima slican stav kao Dragojlo i vise sam odustala od ubedjivanja. Jednostavno nema svrhe. Extremi su i oni i oni koji odgovaraju klisheu opakih tipova sa opakim psima. Ne valja ni jedno ni drugo. Sad sam okrenula drugi list pa svom dragom tatici za svako pljuvanje po "opakim" psima nabijem na nos po neki incident sa lupoidnim rasama tipa NO ili haskija. Samo je moj otac mnogo manje zagrizen po pitanju svega toga, Dragojlo je ipak malo i prekopao po statistici i priznao da je veliki procenat napada NO zapravo na decu. Otad se malo i utisao. Ili je mozda zato sto niko vise nece da se svadja s njim. Ne znam, nema svrhe vise. Svi smo rekli sta smo imali i niko nije uspeo da one druge ubedi u svoje stavove.

ali pored vlasnika, postoji i nešto što se zove - geni.

Hoces reci da su pitovi genetski predodredjeni za ubice? Na osnovu cega to tvrdis? Da li oni imaju drugaciji genom od ostalih pasa? Pa nisu oni nastali ukrstanjem lava i leoparda vec dva psa!

Mada, cini mi se da sa tobom nema diskusije na ovu temu, hoces po svaku cenu da dokazes da su pitovi genetski predodredjeni da budu zli, a to je rasizam!!! Jer povezujuci odredjeni fenotip (izgled jedinke ) sa njenim psiholoskim profilom je bas to!

ali pored vlasnika, postoji i nešto što se zove - geni.

Hoces reci da su pitovi genetski predodredjeni za ubice? Na osnovu cega to tvrdis? Da li oni imaju drugaciji genom od ostalih pasa? Pa nisu oni nastali ukrstanjem lava i leoparda vec dva psa!

Mada, cini mi se da sa tobom nema diskusije na ovu temu, hoces po svaku cenu da dokazes da su pitovi genetski predodredjeni da budu zli, a to je rasizam!!! Jer povezujuci odredjeni fenotip (izgled jedinke ) sa njenim psiholoskim profilom je bas to!

ne ja kažem da ako na određenoj deonici autoputa gine više ljudi nego na ostalima, onda kada govorimo o saobraćajnim nesrećama ne možemo reći da je krivica samo do vozača, nego ima nešto i u putu....

ako me razumeš

E dragojlo nemoj vise, keve ti. Svesni smo toga sta hoces da kazes! Kraj diskusije. Malopre mi je psa napao napuljski mastif( ono ogromno flegmaticno miroljubivo tromo kuce), i napravio mu ranu na nozi. Moj pas je sve vreme mahao repom. Jeste da je bila u pitanju zenka, ali dajte...i pudlica bi itekako pokazala zube

ne ja kažem da ako na određenoj deonici autoputa gine više ljudi nego na ostalima, onda kada govorimo o saobraćajnim nesrećama ne možemo reći da je krivica samo do vozača, nego ima nešto i u putu....

ako me razumeš

Bas tako, a svetske statistike u vezi pita i broja napada na ljude ne idu u korist tvojoj teoriji, ma koliko se trudio da to dokazes!

Evocati, sto rece jedna jako pametna zena (pokojna baba mog muza), pusti kraja. Ne vredi se raspravljati. Dragojlo jednostavno cita i registruje samo ono sto njemu odgovara. Vec sam negde napisala da je jednog dobermana zaklao jedan NO. Navodno fini psi. Posle su ti isti ljudi nabavili novog dobermana i hushkali ga na macke i male pse. Taj je iz nekog razloga uginuo pa su nabavili treceg. Ni taj ne moze da prodje pored nas ili cak suprotnom stranom ulice a da ne vuce iz sve snage rezeci na mog Gizma. A prvak srbije je. I prenece gene na masu stenaca. Njegov vlasnik ima na nozi istetoviranu glavu dobermana. JA svog psa volim do besvesti, samo jos svoje dete volim vise pa nemam na nozi istetovirano GIZMO. I taj ce nekog da leci jednog dana, kad mu isplacaju jos to malo ispita sto mu je ostalo na medicinskom u KG! A onaj NO sto im je zaklao prvog psa je poceo da trenira na macicima, jadnim, bespomocnim, jedva mesec dana starim. Posle izvesnog vremena uopste nisu smeli da ga izvode preko dana, poceo je da nasrce na decu. Ne znam vise koliko sam puta izvlacila Gizma ispod njega. Kod NKD mog devera ne smem ni da pomislim da ga odvedem, jednom sto smo bili tamo, malo je falilo da progrizu ograde na boxevima, sva trojica. Kokerka mog strica ga je redovno klala sve dok se nisu odselili u strinino rodno selo. Haski mog ujaka je morao da bude uspavan posto je izujedao sve koje je znao i na kraju zamalo ubio zenku s kojom je ziveo, sto koljuci je, sto izgladnjujuci je. Znam jos masu primera.

Pa Dragojlo i dalje napada pitove!

Mozda statistike ne idu u korist, ali bas i nisam uverena u to.
Ali dovoljno govori to da je u Beogradu, kao i odredjenom broju zemalja Evrope zabranjeno drzati pit bull-a, negde i staforda.

I ja nisam neki strucnjak, ali nisam videla psa druge rase koji je u stanju da visi obesen o granu drzeci se samo misicima svoje vilice. Ne volim ni da zamislim sta bi bilo da je umesto grane u tim ustima necija noga/ruka/vrat.

Samo da se razumemo, postoji puno pitova koji su umilni i mazni. U krajnjem slucaju, pa nisu svi koji ih drze agresivni, ima toliko primera,cak i ovde na forumu.
Ali moje je misljenje da treba biti jako obazriv sa tim rasama, da treba da postoji kontrola ko sme da ih cuva (ko je dovoljno kvalifikovan/ima uslove) i da svakako treba da nose korpu i da idu na povodcu.

nešto mi mnogo lako odustaješ za jednog pit bull lovera...
e a tvoj pas mi baš i ne liči na pitbula, neki miks je? na onoj prvoj fotki ko labradora da gledam

Eto koliko poznajes ovu rasu - ne znas cak ni kako fizicki treba da izgledaju. Njen pas je jedan od retkih koji se tacno uklapa u profil pita.
One zveri koje mogu da se vide ponekad od 50kg i 50cm u sirinu su izrodi koje je ljudski bolesni mozak stvorio samo da bi napravili neko zlo. Znam jer imam u komsiluku jednog takvog koji je prvo napadao pse pa je sad presao i na ljude, a njegovi vlasnici ga i dalje opusteno setaju bez povoca (samo ne zalaze vise u nas parkic od kad su se sreli on i cane corso koji zivi u zgradi prekoputa).

@pit bull lover
Kako je Dzipsi? Jel nije jos negde ranjen? Zasto ga je napala ta zenka??

Samo da se razumemo, postoji puno pitova koji su umilni i mazni. U krajnjem slucaju, pa nisu svi koji ih drze agresivni, ima toliko primera,cak i ovde na forumu.
Ali moje je misljenje da treba biti jako obazriv sa tim rasama, da treba da postoji kontrola ko sme da ih cuva (ko je dovoljno kvalifikovan/ima uslove) i da svakako treba da nose korpu i da idu na povodcu.

da, to i Klifton kaže - oprez, oprez, oprez, ako već baš želite pitbula ili rotvajlera....
jer kad im pukne film po razmeri štete koju načine lako dospevaju do novinskih stubaca za razliku od drugih rasa koje ne idu, ili ređe idu, toliko daleko u krvavom piru....
što ne znači da su oni uvek takvi ili da su svi takvi itd.... mogu biti i umilni, što kažeš, ali treba biti svestan rizika! negiranje istog je ne samo pogrešno već i opasno....

što se mene tiče, vlasnik intimno može verovati šta god hoće, da njegov pas nije opasnost, da je mala beba itd, ali nezavisno od toga mora da se ponaša na sasvim suprotan način, da maksimalno poštuje i sprovodi propisane zakonske odrednice i da se zalaže da i drugi poštuju.... a za tako nešto treba ga motivisati visokim zaprećenim kaznama

@ mackic
ma ok je sad. Zgranula sam se kad sam videla sta mu je uradila, odrala mu parce koze, bas je bilo ruzno, ali krv je brzo prestala i stvorila se krasta. A sta mislis, zasto ga je napala? Ah ti muskarci, nedokazani, trebalo mu je nesto tako da mu pokaze da zenke nece samo da stoje dok ih on naskace.:)

E dragojlo, sto se tice mog psa, on je potpuno po "standardu" ako ta rec za pita postoji.Nemoj da mislis da sam nesto umislila, znam kako pit treba da izgleda, a i ljudi koji se razumeju u njih kazu mi da savrseno izgleda, samo je malo debeo i trebalo bi da smrsa 2-3 kg, ali tad mu se vide rebra sto se meni ne svidja. Sad ce da ispadne fazon "ciganin hvali svoga konja", ali sta da radim.To sto mu nisu kupirane usi, to je moj licni izbor, zato sto nisam htela da prolazi kroz to. A ocigledno se ne razumes u pitove i njihov izgled, kad ne znas kako pravi pit izgleda. Mogao bi malo da prelistas prosle postove, mislim da ces se iznenaditi.
A evo i jedne slike gde ne lici na laba. Mozda se ucini da je slika razvucena u sirinu, ali nije, takav je kad sedne.

@ dragojlo
pogledaj na 17. i 18. strani, imas detaljan opis pit bula, i slike kako treba da izgleda, i sta ljudi od njega prave. ako te interesuje da saznas
a to sto si napisao da ti je cudno sto tako brzo odustajem od razgovora i rasprave, to je zato sto cekam da se skines sa teme, pa da nastavimo normalno. Ili barem nesto novo da napises

MOram sa se nadovezem na neke komentare protiv pitova i rotova koje su neki ovde izneli..kao vlasnica obe rase, valjda nesto vise znam od onih koji su o njima samo citali..
Kazete po statistikama pitovi najcesce napadaju bla blabla, ali niste ni svesni da vecina ljudi ne zna ni kako pit izgleda, kod nas, a nije retkost ni u svetu da ljudi misle da je svaki pas koji je agresivan pit bul.Kod nas ni policajci ne znaju kao pit izgleda .
Prosle godine sam setala psa sa sa prijateljima koji imaju mesanca i shar peja.
Dosla je policija da nas legitimise, naravno morali smo da vezemo pse i ako je bilo pola dva nocu , nigde zive duse u Karadjordjvom parku.Moja Mrvica i taj mesanac su tad imali nesto vise od godinu dana i svadjali su se oko nekog drveta, nasta je pandur rekao da ih pustimo, a ovom pit bulu, uperio prst u shar peja stavite korpu....
Sta reci????????
To da su pitovi predodredjeni da budu ubice ni to nije tacno.. Kao prvo ta rasa je pravljene za porodicu i obozava ljude, zbog njihovih fizickkih sposobnosti i visoke tolerancije na bol ljudi su poceli da ih koriste prvo za lov, a kasnije i za borbe...
Neko je spominjao gene... to nema blage veze, moj pas je iz legla ciji su roditelji psi za borbe, pa nesto ne vidim te agresivne gene, naprotiv vrlo je umiljata i hoce da se igra i sa zenkama i sa muzjacima, osim kad je u teranju, ali to je normalno, potvrdice svi vlasnici zenki:D
Pit Bul Lover zao mi je sto se to desilo Gipsiju nadam se da je ok i da nece ostati neke posledice. Mrvicu je ujela zanka retrivere za glavu kad je bila stene od 6 meseci.. Retriveri spadaju u grupu bezobasnih pasa, ja to ne osporavam, ali svaki pas moze da ujede.
Iskreno vise se plasim vlasnika hehehee
Pit Bul Lover nadam se da ce se gledamo na prolece u Karadjordjevom sa nasim kucama, Mrva treba da udje u teranje, mozda je i parim samo da nadjem nekog lepog deckonju.
8-)8-)

Back