MOram sa se nadovezem na neke komentare protiv pitova i rotova koje su neki ovde izneli..kao vlasnica obe rase, valjda nesto vise znam od onih koji su o njima samo citali..
Kazete po statistikama pitovi najcesce napadaju bla blabla, ali niste ni svesni da vecina ljudi ne zna ni kako pit izgleda, kod nas, a nije retkost ni u svetu da ljudi misle da je svaki pas koji je agresivan pit bul.Kod nas ni policajci ne znaju kao pit izgleda .
Prosle godine sam setala psa sa sa prijateljima koji imaju mesanca i shar peja.
Dosla je policija da nas legitimise, naravno morali smo da vezemo pse i ako je bilo pola dva nocu , nigde zive duse u Karadjordjvom parku.Moja Mrvica i taj mesanac su tad imali nesto vise od godinu dana i svadjali su se oko nekog drveta, nasta je pandur rekao da ih pustimo, a ovom pit bulu, uperio prst u shar peja stavite korpu....
Sta reci????????
To da su pitovi predodredjeni da budu ubice ni to nije tacno.. Kao prvo ta rasa je pravljene za porodicu i obozava ljude, zbog njihovih fizickkih sposobnosti i visoke tolerancije na bol ljudi su poceli da ih koriste prvo za lov, a kasnije i za borbe...
Neko je spominjao gene... to nema blage veze, moj pas je iz legla ciji su roditelji psi za borbe, pa nesto ne vidim te agresivne gene, naprotiv vrlo je umiljata i hoce da se igra i sa zenkama i sa muzjacima, osim kad je u teranju, ali to je normalno, potvrdice svi vlasnici zenki
Pit Bul Lover zao mi je sto se to desilo Gipsiju nadam se da je ok i da nece ostati neke posledice. Mrvicu je ujela zanka retrivere za glavu kad je bila stene od 6 meseci.. Retriveri spadaju u grupu bezobasnih pasa, ja to ne osporavam, ali svaki pas moze da ujede.
Iskreno vise se plasim vlasnika hehehee
Pit Bul Lover nadam se da ce se gledamo na prolece u Karadjordjevom sa nasim kucama, Mrva treba da udje u teranje, mozda je i parim samo da nadjem nekog lepog deckonju.
8-)8-)