Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ga opasni pit bul
064.jpg

Inace, to je bila malo slobodnija formulacija. Radi se o tome da se svaka zivotinja smatra opasnom i da je obaveza vlasnika da rizik po okolinu svede na minimum.
pitam zato sto mi prvo, zvuci malo neverovatno da se svaka zivotinja smatra opasnom
a drugo, jer znam recimo koja bi odredba mogla da dodje u obzir i njen smisao...a smisao je da su opasne stvari (i zivotinje) sve one cije osobine, položaj, upotreba ili samo njihovo postojanje predstavljaju povecanu opasnost za okolinu....pa i saksija lose postavljena na prozoru
a naravno da je moguce dokazivati da je steta npr nastala iz nekog drugog uzroka

Ja sam cula da se u nekoj zemlji posedovanje rasa pit bul i jos nekih slicnih navodi kao posedovanje smtronosnog oruzja, a kad psa napujdate na nekog to je onda napad smrtonosnim oruzjem!!!
Dragojlo ne teram te sa teme, pisi slobodno, samo nemoj toliko da mracis statistikom, vec smo ti dokazali da postoji i protiv-statistika koja ide u prilog pitovima, tako da ja ne verujem ni u jednu od njih. A sad postoji i tema na kojoj mozes da pises o tome koliko hoces, neveazno samo za pitove nego i sve ostale po tebi opasne rase. A ovde dodji ako bi da kazes nesto lepo ili makar neutralno o oim psima.

Pit Bul Lover zao mi je sto se to desilo Gipsiju nadam se da je ok i da nece ostati neke posledice. Mrvicu je ujela zanka retrivere za glavu kad je bila stene od 6 meseci.. Retriveri spadaju u grupu bezobasnih pasa, ja to ne osporavam, ali svaki pas moze da ujede.
Iskreno vise se plasim vlasnika hehehee

Kojih vlasnika? Retrivera? Ma nismo mi tako opasni....:lol::lol::lol:

Spomenula si da imas i rota - muzjaka ili zenku? Napisi nesto i o njoj/njemu, ima tema o rotu, samo malo prekopaj.

@pit bull lover
Juce sam videla jednog pita, ma isti je kao Dzipsi, odmah sam se setila tebe.:D I mahao je repom na mene i Tedija, bas je izgledao kao da hoce da se igra ali svejedno nisam smela da pustim Tedija, ko zna kako bi reagovao. Malo dalje od njega smo naleteli na stafa i argentinca, e njih sam vec zaobisla sa Tedijem na kratkom lancu. Mislim da ga je argentinac malo i provocirao.

Ej ljudi, pa je uopste ne vidim one poruke koje je Nastasa poslala, tek sad vidim sliku, a ovo sto mi je rekla za Dzipsija, sto si ti Mackic citirala, nigde ne vidim!!!
@ Nastasa
zenkica ti je preslatka, bas ima lepu glavicu, a spava isto ko Dzipsi, sa zadnjim nogama ispruzenim do glave. Ma dobro je Gzipsi sto se tice one rane, njemu sve to jako brzo zaraste. Jedino sto ga dugo nisam pustala da se igra sa drugim psima(sem njegovog najboljeg drugara, ali on se ne vazi), pa nemam pojma kako bi reagovao na muzijaka. Recimo da se nije igrao mesec dana, mozda i vise. Svi sklanjaju svoje pse, uopste, u celom kraju ne mogu nikog da nadjem. A hitno mu treba neko drustvo, ne zelim da postane agresivan,mora da se socijalizuje, posebno u ovim godinama "puberteta".
Nastasa ucinilo mi se danas da sam te videla kod Hrama, ali je bio mrak, pa nisam sigurna.
Danas me neki covek pitao dal bi mu prodala njegovo stene :). Trebalo je da se pari sad ovog meseca sazenkom iz kraja, mada je to njoj tek prvo teranje, pa sam im rekla da zbog nje sacekaju jos par meseci, pa cemo onda sledeci put...
Inace, Mackic, taj pit sto lici na Dzipsija, gde3 si ga videla, kod tebe u kraju pretpostavljam. Ima dosta crnih pitova u poslednje vreme, pre ih nije bilo toliko...

Pit Bul Lover nadam se da ce se gledamo na prolece u Karadjordjevom sa nasim kucama, Mrva treba da udje u teranje, mozda je i parim samo da nadjem nekog lepog deckonju.
8-)8-)
E,sad vidim poruku :oops:
Pa i ja se isto nadam, posto on cezne za drustvom...Ako ne nadjes nikog za parenje, mi smo ti uvek na raspolaganju :D
On stvarno lepo izgleda, svaki "pitadzija" ga hvali (i oni dobri i oni koji ih koriste za borbe), malo se ubucio u poslednjih mesec dana(tesim se ja:zbog zime je, pa da mu ne bude hladno:D),ima bas veliku glavu koja treba jos da poraste i razvijace se jos godinu dana, roditelji su mu jako lepi sa slika i tako...evi i slicice na kojoj je malo cudnije stao, i cela njuska mu svetli od blica, al dobro...

Joj covece, imam vec 4 osobe koje bi kupili njegovo stene, sad mi krivo sto nije bre zensko, pa da ja mogu da odlucujem i on da bira partnera, a ne partner njega...:wink:

Баш је леееееп! Свиђа ми се што није од оних "сувљих" типова, ако знаш на шта мислим! Често су јако мршави и имају уску главу, овај твој је баш складан.

Hvala!!!!!On nije visok kao neki pitovi, sto bi rekao jedan moj ortak "dzigljav", nego je nizak, a nabijen, a opet nije ni previse, ma bas sam zadovoljna kako je gradjen. I nije suv, jer je dosta aktivan i jede ko svinja, na amu vuce ko som, pa siri grudi i jaca noge. Ima bas velike zadnje butkice, na toj slici se nevidi. Ko god ga vidi kaze da ima veliko dupe, a ustvari ima uzak struk, pa mu onda debele noge dolaze do izrazaja. :) A i roditelji su mu lepi, posebno otac, on je skroz zut, imam sliku samobilnog, videcu da je postavim...mama je na slici malo mrsavija, zato sto je u "pitu" ako znate na sta mislim.
Evo sad cu da probam da nadjem sliku.

E, imam jednu sliku njegovog oca, na kojoj se uopste ne vidi, tako da nema svrhe postavljati. Imam i video klipove,ali je fajl 3gp i nikako ne mogu da skinem sliku sa videa pa da vidite kako je prelep. Ma nebitno...
Mackic, ja kad sam kupovala Dzipsija bio je jedini crni pit u kraju,a sad ih ima 3 zenke i 2 muzijaka, ukljucujuci njegovog druga.

Pozdrav svim ljubiteljima pit bul terijera!!! Jedva sam pronasao forum na kome mogu da procaskam o pomenutoj rasi. Imam pita starog 8 meseci crn sa belim palezom na grudima i belim sapicama. Vec sutra cu pokusati da ga slikam i da vam ga predstavim jer je veliki zivac samo bi se igrao pa ne mogu da ga uhvatim u lepoj pozi za slikanje. Inace pre njega sam imao nemackog ovcara i bio sam prezadovoljan, uginuo je sa 10 godina greskom veterinara pa zato pazite koji veterinar ce vam pregledati i leciti psa da vam se ne desi zlo kao i meni.
Sasvim slucajno sam pita uzeo kada je imao samo 2 meseca i pored svih prica i novinskih naduvavanja nisam imao straha da ga ne uzmem. Misljenja sam da kako psa vaspitas takav ce i biti. Imam cerkicu 17 meseci i kada je izvedem u dvoriste da malo seta, Geri (pit) kako ga zovemo ja i supruga se obraduje njoj vise nego meni i suprugi. Veoma intelegentna rasa pasa koliko sam uspeo primetiti za vreme koje ga imam i verujem da se necu u buducnosti pokajati sto sam ga uzeo.
Za sve vas imam jedno pitanje, ali ja licno mislim da sam zakasnio. Da li mogu sa njegovih 8 meseci koliko je star da mu kupiram usi? Mnogo mi je klempav ne svidja mi se to. Savet.:)

Pozdrav i tebi. Optimalno vreme za kupiranje usiju je oko 4-5 meseci, bez obzira na rasu tako da bi ti i tvoj Geri sad verovatno imali problema dok mu se usi podignu. Inace, to je intervencija koja se izvodi u totalnoj narkozi (pa samim tim nosi i neke rizike) a pritom se radi iskljucivo u estetske svrhe. I sam si rekao da je mnogo klempav. A sta fali sto je klempav?! Ima tek 8 meseci, ima jos vremena da se formira, raskrupnja... Nisam vlasnik psa doticne rase ali su mi dragi i simpaticni (ne veruj novinarima, nema sta nece da urade zbog tiraza). Imam neki utisak da je na celom ovom podforumu po pitanju pitova najkompetentnija Pit bull lover, citaj pazljivo njene postove. Bilo je jos nekih likova ali se nisu uklopili, ovde se okupljaju uglavnom iskreni ljubitelji zivotinja.

Ne brini za usi, one vise ne rastu, a glava ce mu, s obzirom da je muzijak biti velika. Sad ti je kasno za usi, i ja se setila sa njegovih 9 meseci da mu kupiram , medjutim rekli mi da ne moze. Ne brini videces, kad odraste, usi se nece ni primecivati!!! I moj pas je crn sa belim palezom na grudima, ima tu slika dosta, pa mozes da vidis. pozdrav :)
bas mi drago sto se jos jedan vlasnik pridruzio forumu...

Dobrodosao ti nama!:D
Moram odmah da ti kazem da mi se mnogo svidja kako si nazvao svog psa, vrlo je originalno!:D
Ako hoces moje misljenje nemoj nikako da mu kupiras usi, uopste ne izgledaju tako klempavo, meni se bas dopada kako mu stoje.:)

Uopste nisu klempave, treba da vidis mog psa sa 8 meseci, e to se zove klempavo. Ima prelepu glavicu, bice bas lep kad potpuno odraste. Evo slika Dzipsija sa 8 meseci, cisto da uporedis...
Koliko vidim, nisu ista linija, imaju potpuno razlicit oblik glave. Da ne znas mozda koja linija je Geri?

Inace, ne vidi se dobro i nijedna slika ne moze normalno da ispadne, jer je on zvrk, nikad ne stoji mirno...
na ovoj slici ima 7 meseci, vidis kako mu cudnostoje usi, jedno ide u ruzu, a drugo klempavo. E tu sam se zeznula, umesto da sam mu tad stavila flastere, pa da mu se lepo formiraju, ja mislila "ma prirodnoce to", i evo ga sad ...

Rekao sam da sam sasvim slucajno uzeo tu rasu pasa za kucnog ljubimca. Avgusta prosle godine bio sam u Beogradu u ulici tosin bunar i kod hale vizura ima jedan decko koji odgaja pitove i staforde. Na preporuku tog momka uzeo sam Gerija koji je tad imao 2 meseca i od svih stenaca u boksu on mi je prvi zapao za oko i sad je kod mene he he;). Nikakvi papiri mi nisu bili bitni da imam bitno mi je bilo samo da ga uzmem. Sto se tice njegove linije stvarno ne znam, mozda mi je decko i rekao ali meni se on toliko svideo da ga vise od pola stvari koje mi je tad precao o pitovima nisam ni rezonovao.
PS. ostace mu ovakve usi!!!!!!!

evo ja se dobrovoljno javljam da mi dragojlo nabavi pita ciji su roditelji borbeni psi. Nabavi mi takvo stene i ja cu ti godinama dokazivati da gresis,ajde,nabavi mi psa. Ali zenku,ne volim muzijake toliko kao zenke.

ovo nisam znao -

Pitbulovi zabranjeni u Novom Sadu, Apatinu, Zrenjaninu, Kuli...

Osim Novog Sada, odluku o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja doneli su i Zrenjanin, Apatin i Kula. Ona obavezuje da svaki pas tokom šetnje mora imati zaštitnu korpu na njušci i biti na povocu koji ne sme biti duži od metra. Ta odluka posebnom stavkom zabranjuje držanje i šetanje pitbul terijera. Odlukom o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja u Novom Sadu zabranjeno je držanje, šetanje i izvođenje pasa rase pitbul terijer. Za one koji se ogluše o tu odluku predviđena je novčana kazna od 250 do 25.000 dinara.

pitam se koliko se ovaj zakon sprovodi, i da li ovde na temi imamo vlasnike pitbula iz novog sada?

Decko koji je meni prodao pita koristi oca mog pita za borbe, a moj je pravi maza. Inace opet napominjem, da kako ga vaspitas takav ce i da bude. Znam slucaj za nemackog ovcara pre 15-ak godina u sremu kada je unuka od oko 7-8 godina starosti sedela svom dedi u krilu, mala je izgubila ravnotezu i da ne padne rukom se uhvati za dedino rame, a nemacki ovcar koji je lezao pored njih odgrize joj ruku. Tada mediji nisu posebno digli buku oko toga, zasto? Pa zato sto nema organizovanih i izvikanih borbi rase tih pasa!!!

ovo nisam znao -

Pitbulovi zabranjeni u Novom Sadu, Apatinu, Zrenjaninu, Kuli...

Osim Novog Sada, odluku o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja doneli su i Zrenjanin, Apatin i Kula. Ona obavezuje da svaki pas tokom šetnje mora imati zaštitnu korpu na njušci i biti na povocu koji ne sme biti duži od metra. Ta odluka posebnom stavkom zabranjuje držanje i šetanje pitbul terijera. Odlukom o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja u Novom Sadu zabranjeno je držanje, šetanje i izvođenje pasa rase pitbul terijer. Za one koji se ogluše o tu odluku predviđena je novčana kazna od 250 do 25.000 dinara.

pitam se koliko se ovaj zakon sprovodi, i da li ovde na temi imamo vlasnike pitbula iz novog sada?

Ko o чему, баба о уштипцима!:roll:
Да, знамо за тај закон још и пре него што си га ти открио. Видиш да су наши пси ок?
И да ... ајде пробај да препознаш питбула на улици и да његовом власнику уручиш казну.

Што се тиче осталог (корпа и поводац) слажем се са једном напоменом - сваки пас треба да има исто, а не да ја ставим мом псу корпу а залети се други који је пуштен и без корпе и нападне га. Друго, ко нас брани од луталица? Опет, наши пси носе корпе, залети се чопор и ето проблема. Да се разумемо - закон је труо и пун рупа, треба ту много порадити ако ће већ да се примењује, да бар личи на нешто.

dragojlo zakon o zabrani drzanja pit bullova postoji i na teritoriji bg-a,evo ga jedan deo koji sam izvukla isa sajta za razvoj ekoloske svesti:
Zakonska regulativa ne može zabranjivati rase (kako su neke zemlje nestručno pokušale), jer rase pasa nisu uzrok, nego je to obuka podzemlja.
Kao što se bilo koja rasa ljudi može zlostavljanjem od detinjstva obučiti da počini zločin (setimo se Turaka Janjičara koji su decu Srba obučavali za klanje roditelja), tako se i BILO KOJA RASA pasa zlostavljanjem može obučiti za borbe.
Regulative koje nestručno zabranjuju rase uvek se mogu izigrati mešanjem rasa i prikazivanjem kao mešanac (što čak po kinologiji i same rase jesu-mešanci ukrštani u srodstvu radi ispoljavanja naslednih osobina).
Pri Evropskoj kinološkoj federaciji FCI, pitbull i nije priznat kao rasa, pa se stoga i ne može pravno zabraniti!
U odluci grada Beograda se čak nestručno navodi da je u pitanju VRSTA, a ne rasa - pitbull i zabranjuje se držanje iste. Vrsta može biti jedino domaći pas - canis familiaris, a rasa bi mogla, ali po FCI nije biti pitbull, što je biološki i pravno glupost, najblaže rečeno...tako da se takava odluka može osporiti.Zabrani "rase pitbull", priznate samo u USA koja nema načela kinologije Evrope, doskočilo se stvaranjem psa za borbu sa makazastim zubalom koje ne stvara ujed već odgriza deo mesa i psa koji je znatno veći i teži.Ban-doga odlikuje mirnoća, prejaka građa i nažalost često deformitet vilice, tako da se zubi lome i troše neobnovljivo, tj. gornji deo vilice o donji (makazasto zubalo).
Makazasto zubalo nije ništa nenormalno, javlja se kod dosta deformisanih "rasa", negde je po kinologiji nedopustivo, a negde se toleriše.
Psa su stvorili neonacisti u slivu reke Rajne.
Pas je dobio ime BanDog(BAN*zabranjen, Dog*pas), zabranjen pas.
Takve jedinke su prisutne i na teritoriji Republike Srbije.
Srbija je jedina zemlja gde se štampa ilegalan časopis "Srčanost" koji promoviše ilegalne borbe pasa i iz Republike Srbije se časopis ilegalno distribuira na EU i Balkan kućnom dostavom.

@ Pit Bul Lover. E bas sam mislila da Mrvici nadjem crnog decka,a tvoj Gipsi je stvarno presladak...
Bilo bi dobro da se upoznaju pre njenog teranja da vidimo kako ce to ici jer do sada nikome nije dala da joj pridje:-?:-?
Inace i njen tata je crn, a majka je ista ona , tj obrnuto hehe.U njenom leglu je bilo 3 crna i tri zuta steneta. Ja sam nju usvojila na Orcinom standu, jer je njena mama ozloglasena Aska koja je napala novinare , itd....Sigurno ste culi za tu pricu preko novina.

@ MAckic. imala sam rota, zenku prelepu, ali je uginula krajem 2004, uzasno smo patili i moj decko i ja, nije nam padalo na pamet da uzimamo drugog psa, Mrvicu smo slucajno uzeli na sajmu cveca:D:D:D Zaljubila sam se u nju na prvi pogled samo je spavala u uglu kutije. Bas me je bilo briga sto je pit, mada tad i nisam znala mnogo vise nego da su "OPASNI", pocela sam da istrazujem po netu i totalno sam se iznenadila :lol::lol:
Nisam se pokajala ni jednog trenutka sto sam je uzela za ove 2 ipo godine

E da sto se tice kupiranja, pa zar nisu preslatki "klempavi" a stenci inace dok se razvijaju su nesrazmerni i klempaviji, tako da kad poraste sve dodje na svoje mesto.:lol:

Back