Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po meni najbolji bend koji je ikada krocio ovom zemljom. Kao sto je jedan kolega na pocetu diskusije rekao, PINK FLOYD JE INSTITUCIJA. Razmislite samo o tekstovima njihovih pesama i samim albumima, kao sto su Dark side of the moon, gde se kritikuje rasipanje novaca, gde se opisuje znacanje vremena u tadasnjem i danasnjem drustvu, i bolesnim mozgovima i generalno zlobi koja hara medju ljudima, pa Animals, gde se kroz nazive zivotinja kriju manifesti drustvenih slojeva, gde su na primer Psi tajkuni i stvarni mocnici i upravitelji drustva, gde su ovce obicni ljudi, gde su svinje politicari, a da ne pricam o albumima Final Cut i Division Bell, koji govore o posledicama rata i o samoj kritici istog, odnosno o nedostatku komunikacije i razumevanja medju ljudima. Manifesti pesama sa tih albuma se danas mogu sresti u svakom drustvu, i zato su besmrtni njihovi tekstovi. A sto se tice njihovim dugih instrumentala,to ih cini upecatljivim i jedinstenim bendom u svetu muzike. NAJBOLJE BEND NA SVETU!!!!!!

Po meni najbolji bend koji je ikada krocio ovom zemljom. Kao sto je jedan kolega na pocetku diskusije rekao, PINK FLOYD JE INSTITUCIJA. Razmislite samo o tekstovima njihovih pesama i samim albumima, kao sto su Dark side of the moon, gde se kritikuje rasipanje novaca, gde se opisuje znacanje vremena u tadasnjem i danasnjem drustvu, i bolesnim mozgovima i generalno zlobi koja hara medju ljudima, pa Animals, gde se kroz nazive zivotinja kriju manifesti drustvenih slojeva, gde su na primer Psi tajkuni i stvarni mocnici i upravitelji drustva, gde su ovce obicni ljudi, gde su svinje politicari, a da ne pricam o albumima Final Cut i Division Bell, koji govore o posledicama rata i o samoj kritici istog, odnosno o nedostatku komunikacije i razumevanja medju ljudima. Manifesti pesama sa tih albuma se danas mogu sresti u svakom drustvu, i zato su besmrtni njihovi tekstovi. A sto se tice njihoviH dugih instrumentala,to ih cini upecatljivim i jedinstenim bendom u svetu muzike. NAJBOLJI BEND NA SVETU!!!!!!

• Podržavam
Reactions: GiT
Moja omiljena! .. A verovatno sam najmladja osoba ovde koja je zaljubljena u PF, i njihovu muziku, talenat, pojavu.. Takvi ljudi i taj sastav vise nikada nece postojati ..

Poslednja izmena:
Bio sam na Brit Floyd u Sarajevu. Karta samo 15e za parter. Došao sam pola sata ranije i izabrao super mjesto. U parteru su bile stolice. Mada, u drugom dijelu koncerta, dosta njih je ustalo i stajalo između redova sa stolicama. U odnosu na Pulse samo su laseri falili, svaki ton izvode kao pravi Floydi. Nisu svirali "High Hopes" i "Mother", ali su svirali "See Emily Play","Echoes", "Have A Cigar", "Pigs", "Hey You", "Is There Anybody Out There", "Nobody Home", "Vera", "Bring The Boys Back Home" i "The Fletcher Memorial Home". Vokali su bili odlični, nikad bolje osvjetljenje nisam gledao. Koncert je trajao tačno 3 sata, uz pauzu na polovini koncerta od 20 minuta. Na bis su izveli "Run Like Hell". Kad već uživo nikad nisam gledao Floyde, ovo je odlična satisfakcija.

Poslednja izmena:

Back