Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je stvarno neko od vas isao na koncert Pink Floyda??! Da li neko moze nekako da mi posalje pesme sa Zabriski point? Ili jos bolje da li neko ima film? Da li neko ima knjigu INSIDE OUT?
Ja obozavam PF. Bila sam na koncertu turneja In the flash u Budimpesti 2002,Rogera Watersa. To mi je bio najbolji dan u zivotu. Da li je bio jos neko od vas?

ne, htedoh da odem prosle godine u budimpestu na watersov koncert, ali nikako da se organizujem...gledala gilmoura u londonu prosle godine (sa ostalim clanovima floyda), pa k'o velim da ih kompletiram, ali nije se moglo. Inside out imam - nije losa knjiga. Zabriskie point nemam film, ali mislim da mozes da ga skines sa neta, a ako ti treba muzika, organizovacemo se....;)

Imala sam zabriski point na ploci koju sam pozajmila komsiji koji se odselio zajedno sa mojom plocom :-(
u medjuvremenu i ja se preselila,sad nemam internet pa ne mogu nista da skidam,za sad. Srecom imam operu mini na telefonu!
Knjigu moram da nabavim, a ono sto me najvise zanima je KAKO JE SLUSATI IH UZIVO?! Ne mogu to da zamislim.

meni je bolja knjiga A saucerful of secrets. Inside out mogu da ti dam da procitas
Sto se tice zvuka uzivo, slusajuci gilmour-a sam dobila poprilicno dobru ideju kako su zvucali floyd-i tokom osamdesetih i devedesetih. Nikad bolji zvuk na koncertu nisam cula, sa odlicnim pratecim bendom, sa phil manzanerom iz roxy music na celu...
E, sad....tokom sedamdesetih to je zvucalo malo drugacije, daleko od perfekcije, ali opet zanimljivo - ali to samo znam zahvaljujuci bootleg izdanjima koje skupljam k'o veverica lesnike ;)

Super,to je verovatno neopisivo iskustvo. Ja bih naravno volela da sam rodjena jedno 30-40 godina ranije,sigurno bi ih slusala uzivo.. To bi tek bilo iskustvo...
A ovaj koncert na kome sam bila je bio skroz dobar,najbolji ikada. Ne zbog dobrog ozvucenja,nego zato sto je bio na malom stadionu,bila sam blizu bine,bila je intimna atmosfera..nesto o cemu sam ranije mislila da mogu samo da sanjam. Waters mi je neverovatan lik,obozavam ga (sin mu svira klavijature,mnogo je sladak,ni malo nalik na tatu). Kad se setim...
A knjigu bih htela naravno da procitam,pa mi pozajmi ako ne nabavim do tad,mada ne znam kako cu to izvesti. A ko je pisao S of S? Jel imas i nju? Ti sigurno imas svasta,naslucujem!
Jedva cekam da dobijem internet.
Pozdrav

knjigu je pisao nicholas schaffner, odlicna je...dobro je da su resili da nastupaju na manjim mestima gde cak i mozes da ih vidis na sceni...
@ryan - veruj mi, nije toliko nemoguca misija koliko ti se cini...a u medjuvremenu uzmi i pogledaj gilmourov dvd remember that night. snimljen je prosle godine na koncertu u londonu. veruj mi na rec, zvuk je isti kao na kancertu, sa sve greskama :-D

Nemoj pogresno da me shvatis,ali po onom sto sam cuo i video ona svirkica na Live 8 nije ni blizu npr ''Puls-u'',mada po meni ni jedan koncert ikada odrzan mu i ne moze prici.Da sam kojim slucajem bio na njemu mislim da ne bih ni sa kim pricao jedno deset dana,dok se ne saberem i oduzmem.Ludilo!

live 8 je znacajan po tome sto su prvi put posle 25 godina bili zajedno sa waters-om na sceni...pa taman da nisu nista ni svirali....vise je to bila poruka u stilu - kad ovi mogu da se pomire, nista nije nemoguce...
pulse je odlican koncert i hvala bogu da su ga posle 12 godina izdali na dvd-ju....kaseta mi se vec izlizala...:D. mada mi nije jasno zasto nisu medju one silne bonus stvarcice stavili Douglas Adams-a koji je sa njima svirao na jednom od tih koncerata...
pompeii je i dalje neprevazidjen...uskoro ce valjda i dvd sa watersove proslogodisnje tureneje (to ce morati da se kupi ;) ) odlican je i gilmour meltdown (neka vrsta unplugged koncerta - svirao je samo na akusticnoj gitari)...srecom, jos nisu resili da se penzionisu :D

Slazem se za live 8,to je neverovatno,zato sto su se okupili! Svaka vam cast ljudi,meni je potpuno nestvarno da pomislim koncert pink floyda u Londonu,ili live 8.. Dospeti tamo je za mene maltene nemoguca misija.. I blago vama.
Pulse je cini mi se najomiljeniji snimak uglavnom svih obozavaoca PFloyda,i slazem se da je fenomenalan,ali su Pompeji meni omiljeniji. ...nikad nemam dovoljno vremena da otkucam celovitu poruku!

I što je najbolje, i pored sve njihove veličine, slave i harizmatične muzike, oni izgledaju i ponašaju se sasvim NORMALNO ! Ne hvataju poene na krpicama, tračevima, sexi izgledu..

Odmah mi padne napamet onaj kreten Menson, a ima ih još doooosta! :twisted:

Back