Pezo 206 problemi sa paljenjem

Dihtung glave je veoma jeftin deo, ne znam zasto si toliko platio taj rad ajde razumem da mehanicari insistiraju da se i glava poravna mada ne vidim neki razlog sem ako motor nije pregrevan.
Kad mene pukla glava i pusta ulje na patos.Nije pregrevan.I svaki mehaničar bi glavu ravnao itd itd.Ne gubi antifriz.Pukotina ga sjebala.
 

Prilozi

  • IMG_20240204_122423.jpg
    IMG_20240204_122423.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Na kurs za generalke pa onda fušerišitevi vozite na rezervi, bez velikog i malog servisa :mrgreen:
Ja na 9000 km uvek ulje menjam ali pre mene ko zna šta je bilo.
A slušaj, brušenje glave, novi remen, novo ulje i antifriz, satnica malo veća nego kod tebe vjerojatno i skupi se. Osim toga eto već 11- eto godinu nema problema pa mislim da i nije toliko skupo.
4 stoje eurica ali posle mir.Glava 50 eur,ravnanje 50 eur,ruke mehanicara 120 eur traze.Ostalo delovi za glavu i zubcasti remen,zatezaci itd.I to ide u paketu.
 
Ti si već naveo u uvodnom poštu da su se bavili s pumpom od goriva i rezervoarom pa pricekaj malo s veseljem. Da je to čak riješeno, imaš sad drugu brigu koja nije baš jeftina. Koliko si ti spreman za..baviti se s starim automobilom, to ti sam procijeni. Mene nije toliko puno ni zezao pežo, ali jednostavno dodje vrime za novo ili novije?
A drug dodje ali opet ovde znam sta sam ulagao.U novi polovan krs opet silna ulaganja pojma nemas sta kupis.
 
Jeli tankaš na istoj benzinskoj? Jeli to bila originalna pumpa goriva? Voziš i na rezervi?

Ja sam prominio na 206 dihtung glave motora, ti čitavu glavu? Koliko je ta "tuga"? Mene je moj popravak izaša 320 evropskih novaca 2013.
Oko 350 eur je ta avantura sa rukama novom glavom,brusenjem mehanika ruke,delovi itd ,zubcasti usput promenit.A tankam Nis,omv pumpe,mol.Lose gorivo u Srbiji.
 
Nikakvo varenje nađeš drugu glavu, promeniš gumice, obradiš glavu i to samo montiraš. Drugar kupio bmw kupe ovo ono skidaj glavu a ona pukla neko je zamazo silikonom.

Kupio auto u Pančevu kada nema pojma budala. Ubrzo počeo i git sa krova da otpada dakle i prevrtan. U međuvremenu crko i automatski menjač pa ugradio manuelni :mrgreen:
 
Krajem 90tih je postignut maksimum kada su sus motori u pitanju a danas se to namerno degradira kako bi se uništili.
Posle 2000 i neke je cak i opadao kvalitet u izradi sus motora, ubrizgavanje jeste bilo usavrseno ali sami materijali su losijeg kvaliteta, evo primer Jukinog 206 u sustini to je dobar motor ali su isfusarili upravo glavu motora, tj. materijal od koje je izradjen.
 
Posle 2000 i neke je cak i opadao kvalitet u izradi sus motora, ubrizgavanje jeste bilo usavrseno ali sami materijali su losijeg kvaliteta, evo primer Jukinog 206 u sustini to je dobar motor ali su isfusarili upravo glavu motora, tj. materijal od koje je izradjen.
Druže s tamne strane Mjeseca, da li je to čest problem na PSA 1.4 8v oko 2000-e? Znam za dihtung, nego mislim ba kompletnu glavu motora.
 

Back
Top