Петнаест година од петооктобарских промена

Na nesreću nema... nadam se da će Vučko srušiti sam sebe...

Evo ga njihov jadni i bedni politički program, odnosno pokušaj da se narodima u regionu onemogući da imaju svoje države:

1991: Mi nikada nećemo priznati Sloveniju.
1992: Hrvatska nikada neće biti država.
1992: Makedonija nikada neće biti država.
1993: Bosna nikada neće biti nezavisna.
1999: Ne damo Kosovo (a puštamo NATO posle bombi).
2006: Crna Gora mora ostati u SCG.

Na kraju su se svi političari u ovoj zemlji, uključujući i pokojnog patrijarha, zalagali za to da Srbija ne bude država. Samo kad se setim tog 5. juna 2006. godine, kako je “velikosrbin”, odnosno samozvani četnički vojvoda, Tomislav Nikolić, sadašnji predsednik, bivši štrajkač glađu i galamdžija protiv sopstvenih građana, koji je 80% građana nazivao “strani plaćenici” i “domaći izdajnici”, vikao na domara koji je krenuo da skine usranu zastavu SCG sa Skupštine Srbije, i zameni je našom srpskom - “Ne diraj tu zastavu! To je naša zastava! Mi nismo Srbija! Mi smo SCG!” - muka mi pripadne. Kad se samo setim kako je pre toga žalio što Srbija nije ruska gubernija... žubori mi se... Da se on pitao, i da su se ostali degenerici pitali - Srbija nikada ne bi postala država. Pu stoka jedna. Luzeri.

sad kada sagledam njihove reči i (ne)dela i uporedim šta su pričali pre nego se dokopali vlasti,
sve izgledalo kao farsa što i jeste to postala

i sve to nije izdaja, nego veleizdaja..Vuk Branković za njih je bio patriota
doduše, po "novoj istoriji", Brankovići i nije bio izdajnik

Zoran JovSve si lepo pisao iako pojednostavljujes istoriju. Ali sada si sa Cedom Jovanovcem sve us#rao. Podrazavati teskog narokomana koji je smrako kokain sa zemuncima u Silerovoj. Koji je mozda a i verovatno ucestvovao u ubistvu Djindjica.

Taj isti Ceda koji pljuje sve sto je srpsko i kaze da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Taj Cedo starni placenik mozda isi onaj Kurd i Vukovara 1991 kojeg je placao Tudjman.

Sramota...

Teren su pripremili Sloba i oni koji su zajedno sa njim vladali 90ih. Oni koji su na vlast dosli 2000. samo su preuzeli stafetu.

I to je tačno. *******, da sam tada bio nešto stariji, možda sam i mogao to da uvidim, kad već nisam mogao ništa da uradim. Ovako, danas mogu samo da kukam zbog onoga u šta se ova zemlja pretvorila od devedesetih do danas...

sve sto je uradjeno na blakanu na stetu srba uradjeno je dok je usa bila na vrhuncu moci i fakticki ostala jedina supersila
ne bih se slozio da nece biti promjena granica na balkanu
granice na balkanu su neprirodne i neodrzive, stvorene na pogromu nad srbima ,milion i po srba je protjerano sa svojih ognjista iz rsk,federacije bih,kosova itd
ne moze opastati jedna satelitska drzavica koju su vaskrsli ameri nova ndh ili karikatura od drzave bih ili kosovo

ko misli da su granice koje su ameri povukli vjecne taj je budala nek zamisli na sta bi licilo naprimjer da su angloamerikanci i sovjeti ostavili kartu balkana posle ww2 istu ono koju je nacrto hitler

Konstantno se navodi naše greške, samokritičnost nije loša ona je poželjna, ali ne treba ni preterivati. Zanemaruje se uloga zapada u razbijanju Jugoslavije, Srbije. Zanemaruje se zapravo glavni krivac svog zla koje nam se desio. Pa nije Jugoslavija samu sebe bombardovala, niti je Jugoslavija samoj sebi stavila sankcije. U potpunosti se zanemrajue nečija zla namera prema Jugoslaviji, Srbiji.

Peti okrtobar je bio državni prevrat, nasilno preuzimanje vlasti. Peti oktoar je podržan od stane zapada, podržani su lopovi i prevaranti, koji na vlast dolaze rušenjem, palenjem i pljačkanjem.

Srbija je grdno pogrešila zbog petog oktobra. Vreme je da taj datum završi na djubrištu istorije i ukaže budučim generacijama, kako ne treba raditi i postupiti....

Ovo posebno. Stvarno više ne vidim nikakvu svrhu obeležavanja i slavljenja tog datuma...

Gospodar Vucic je postao najveci postovalac lika Zorana Djindjica. Na Zoranovom pomenu Vucko najvis place.

Nebi me cudilo da Vucko vec sledece godine bude najveci postovalac 5 oktobra. Vucko krene da taj datum obelezava i slavi.

Gospodar Vucic je postao najveci postovalac lika Zorana Djindjica. Na Zoranovom pomenu Vucko najvis place.

Nebi me cudilo da Vucko vec sledece godine bude najveci postovalac 5 oktobra. Vucko krene da taj datum obelezava i slavi.

Otprilike samo još to fali pa da Vučić do kraja pokopa sve šatro demokrate u Srbiji i uđe u istoriju kao najveći konvertit otkada je sveta i veka...

Konstantno se navodi naše greške, samokritičnost nije loša ona je poželjna, ali ne treba ni preterivati. Zanemaruje se uloga zapada u razbijanju Jugoslavije, Srbije. Zanemaruje se zapravo glavni krivac svog zla koje nam se desio. Pa nije Jugoslavija samu sebe bombardovala, niti je Jugoslavija samoj sebi stavila sankcije. U potpunosti se zanemrajue nečija zla namera prema Jugoslaviji, Srbiji.

Peti okrtobar je bio državni prevrat, nasilno preuzimanje vlasti. Peti oktoar je podržan od stane zapada, podržani su lopovi i prevaranti, koji na vlast dolaze rušenjem, palenjem i pljačkanjem.

Srbija je grdno pogrešila zbog petog oktobra. Vreme je da taj datum završi na djubrištu istorije i ukaže budučim generacijama, kako ne treba raditi i postupiti....

Mi smo samokritičan narod,ali i dosta uporan.Koliko nas je koštala ta Jugoslavija,a mi navalili Jugoslavija pa Jugoslavija,po svaku cenu.

Zašto misliš da bi nam sad bilo bolje da je na vlasti ostao Milošević i njegova kamarila?

Мој коментар се налази у овом тексту :D

Poštovani gospodine dr Koštunica,

Bio sam u iseljeništvu neprekidno od 16. novembra 1992. do juna/ jula 2002. Tamo sam bio preko e-pošte obavešten da ste Vi dobili ustavnu većinu državljana SRJ za izbor za predsednika SRJ. Tome sam bezrezervno verovao.

Donja prepiska pokazuje kako je došlo i šta me navodi da Vam se obratim s molbom da javno razjasnite sledeća pitanja:

- Kakav je bio tačan izveštaj SIK o rezultatima predsedničkih izbora održanih 24. septembra 2000. godine:

1. Koliko ste glasova dobili Vi, koliko Slobodan Milošević, a koliko je po Ustavu bilo potrebno najmanje glasova za izbor u prvom izbornom krugu i koji dokument te podatke utvrđuje (iz priložene kopije knjige od Milene Arežine to ne može da se utvrdi)?

2. Jesu li poništeni rezultati izbora na Kosovu i Metohiji?

3. Je li utvrđeno da su izbori završeni u prvom krugu ili da treba da se ponovi glasanje na Kosovu i Metohiji ili da treba da se održi drugi krug?

- Ko se sve u Vaše ime, ili Vi lično,na šta, na osnovu čega, kada, i kome (SIK-u i/ili Ustavnom sudu) žalio, na taj izveštaj?

- Kako je glasilo rešenje SIK-a od 30. septembra 2000. godine?

- Kako se proces dalje odvijao:

1. Koliko je konačno glasova utvrđeno da ste dobili Vi, koliko Slobodan Milošević, i ko ih je i kada utvrdio?

2. Je li SIK zasedala posle odluke Ustavnog suda od 4. oktobra 2000. i kada?

3. Pošto je Ustavni sud bio poništio rešenje SIK od 30. septembra zar nije bilo neophodno da se ponove izbori na Kosovu i Metohiji?

4. Ko je od merodavnih organa utvrdio pre 5. oktobra 2000. da ste Vi ustavno izabrani?

5. Ko je osporio tu odluku, na osnovu čega i kome je uputio prigovor?

6. Šta je dovelo do masovnog bunta 5. oktobra 2000; je li on nastao zbog nepoštovanja Ustava (od strane koga) i/ili iz drugih (kojih) razloga?

Prema tvrđenju u knjizi Milene Arežine, ni Vi ni Slobodan Milošević niste dobili ustavnu većinu za izbor u prvom krugu. Slobodan Milošević je predsedničkom zakletvom bio obavezan da štiti Ustav, i u takvoj situaciji kako je opisuje Arežina, bio je obavezan da zahteva od svih institucija, organizacija i državljana potpuno poštovanje Ustava: proveru svih rezultata izbora i delovanje po Ustavu.

- Je li predsednik Milošević tražio posle odluke Ustavnog suda od 4. oktobra od svih institucija, organizacija i državljana potpuno poštovanje Ustava: proveru svih rezultata izbora i delovanje po Ustavu?

- Jeste li prihvatili samo na osnovu usmenog obaveštenja, a ne na osnovu pismene odluke Ustavnog suda, Vaše inaugurisanje za predsednika Republike?

- Poznavajući Vašu privrženost poštovanju prava, a pošto ste prihvatili da ste izabrani za predsednika SRJ, molim Vas, da na kraju objasnite činjenično i pravno na osnovu čega ste to prihvatili.

Nadam se da ćete javno da odgovorite na ova pitanja (koja sam Vam postavio jer sam Vam javno iz iseljeništva neprekidno pružao potpunu podršku), te Vam se unapred zahvaljujem.

Од 2000. па на овамо све је у држави Србији ФАЛСИФИКАТ!!!

Коштуница ће морати кад тад да ово ОБЈАСНИ пред судом, али не овим са страним судијама, него када ова власт оде у заборав и када буду постављене српске судије:rtfm:

Које наказе

otpor_freeyourmind_mtv_jesen2000-1.jpg

vreme je pokazalo da si u pravu.

mislim za one koji tada nisu znali ko su i sta su pa su pohrlili u ralje demokracije

Мој коментар се налази у овом тексту :D

Од 2000. па на овамо све је у држави Србији ФАЛСИФИКАТ!!!

Коштуница ће морати кад тад да ово ОБЈАСНИ пред судом, али не овим са страним судијама, него када ова власт оде у заборав и када буду постављене српске судије:rtfm:

Тројански коњ, Војислав Коштуница, добио је, према званичним подацима СИК-а, која је једина овлашћена да
објављује коначне резултате, 48, 22% гласова, што није било довољно за победу у првом кругу. Овај резултат
СИК је објавио 26.9.2000.

Веома важну улогу у завери чији је циљ био свргавање Милошевића, да би касније био изручен Хагу, одиграо је, несвесно,
и Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, саопштивши да је Коштиница победио у првом кругу.
Непосредно после тога, радикалски и досовски чланови СИК-а повлаче се из даљег рада Комисије, што је унело додатну конфузију.

Заверници, инфилтрирани у СИК, били су управо његови челници, Боривоје Вукићевић – председник СИК-а,
који је свесно одуговлачио читав поступак и одбијао било какав контакт с медијима, а све са циљем да се у
јавности створи утисак како се у СИК-у одвијају махинације; Милисав Мленковић – секретар СИК-а,
и Вукићевићева «десна рука» и Милован Живковић – директор Савезног завода за статистику.
Ови људи су постављени на челна места у СИК-у по директном налогу Милана Милутиновића,
тадашњег председника Србије.

Представници радикала и ДОС-а у СИК-у, оправдано су изразили сумњу у резултате избора који су пристигли
са Косова и Метохије. Зато је Савезни уставни суд, 4.10.2000. «једногласно одлучио да поништи ДЕО избора
за председника СРЈ који се односи на гласање, утврђивање и објављивање резултата гласања од 24. септембра 2000. године.»

Дакле, ДЕО изборног процеса је ПОНИШТЕН, што значи да је морао да се ПОНОВИ.

Међутим, пучистима то није падало ни на крај памети. Седмог октобра, два дана након извршеног пуча,
СИК поново заседа и противуставно и противзаконито доноси следећу Одлуку:

«Комисија се упознала са Одлуком Савезног уставног суда ПП бр. 33/2000 и 33-1-2000 од 4. октобра 2000. године којом је
Суд утврдио да записници које је СИК добила од изборних комисија изборних јединица 24 – Прокупље и 26 – Врање, нису
били у складу 59. Закона о избору посланика у Веће грађана Савезне скупштине, зато што бирачка места на територији
АП Косово и Метохија нису била отворена од 7.00 до 20.00 часова, већ од 7.00 до 16.00 часова.»

Дакле, Савезни уставни суд је донео Одлуку да је било неправилности да се избори морају поновити. Међутим, СИК даље каже:
«Сагласно томе, на основу утврђених резултата, СИК констатује да је др Војислав Коштуница добио већину гласова
бирача и да је изабран за председника Републике.»

Ово нема никакве везе са Одлуком Суда! Војислав Коштуница заиста јесте добио већину гласова, али не надполовичну!
Одлука СИК-а је ФАЛСИФИКАТ!

Још једну ствар треба имати на уму. На седници СИК-а на којој је донета ова Одлука, НИЈЕ БИЛО КВОРУМА,
премда је један члан, Милена Арежина, поднела оставку у којој се каже:

«Ја, Милена Арежина...7. октобра 2000. године у 16.30 часова дајем оставку на ову функцију...Због одлуке Савезног уставног суда,
не могу се утврдити никакви, а поготово не коначни резултати за председника Републике, јер их једноставно у овој фази нема,
а без могућности да се поново утврде.»

Милени Арежини никада није била опроштена ова одлука, као ни она о не подношењу оставке на место председника Привредног суда,
па је зато брутално испребијана 9. октобра 2000. године од стране револуционара који су јој, такође, демолирали канцеларију и стан.

Дакле, «велики легалиста», Војислав Коштуница, НЕЛЕГАЛНО је постао председник СРЈ!

Ниједан документ не иде њему у прилог. Он и остали пучисти, према речима Елмара Шмелинга, бившег немачког адмирала
и посматрача на изборима 2000. године, примили су 70 милиона долара помоћи од америчког Конгреса,
намењених за свргавање Слободана Милошевића

Milosevic je zapoceo urusavanje Jugoslavije, a DOS-ovci su dokrajcili i unakazili ostatak Jugoslalvije i totalno urnisali i opustosili Srlbiju. Lopovi, mafijasi i korumpirani pucisti, takozvana politicka i nazovi intelektualna elita, su se obogatili na racun naroda koga su zajasili i ne nameravaju da mu olaksaju zivot. To je nama vasa pljackaska borba dala.

Milosevic je zapoceo urusavanjem Jugoslavije, a DOS-ovci su dokrajcili i unakazili ostatak Jugoslalvije i totalno urnisali i unakazili Srlbiju. Lopovi, mafijasi i korumpirani pucisti, takozvana politicka i nazovi intelektualna elita, su se obogatili na racun naroda koga su zajasili i ne nameravaju da mu olaksaju zivot. To je nama vasa pljackaska borba dala.
НЕЗНАЛИЦЕ, не хабај тастатуру улудо! Књигу у шаке и научи нешто о стварним узроцима
разбијања Југославије! ПОСЛЕДЊИ који су је растурали, били су Срби и Србија, незналице!

Веома важну улогу у завери чији је циљ био свргавање Милошевића, да би касније био изручен Хагу, одиграо је, несвесно,
и Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, саопштивши да је Коштиница победио у првом кругу.
Непосредно после тога, радикалски и досовски чланови СИК-а повлаче се из даљег рада Комисије, што је унело додатну конфузију.
Šešelj nikad nije radio ništa nesvesno, a mnogo puta je radio bahato i neodgovorno, čak je svojom neodgovornošću uspeo da do dna sroza svoju partiju.

НЕЗНАЛИЦЕ, не хабај тастатуру улудо! Књигу у шаке и научи нешто о стварним узроцима
разбијања Југославије! ПОСЛЕДЊИ који су је растурали, били су Срби и Србија, незналице!
P

Tvoje velicanje Milosevica je odraz tvoje politicke indoktrinancije. Milosevic je bio izraziti politicki sarlatan umisljen da ima Titovu karizmu i politicku kulturu. On je sa "Osmom sednicom" zapoceo urusavanje obe Jugoslavije, a potom i Srbije.

Poslednja izmena od moderatora:
P

Tvoje velicanje Milosevica je odraz tvoje politicke indoktrinancije. Milosevic je bio izraziti politicki sarlatan umisljen da ima Titovu karizmu i politicku kulturu. On je sa "Osmom sednicom" zapoceo urusavanje obe Jugoslavije, a potom i Srbije.

Твој покушај да Милошевића представиш као кривца за разарање Југославије говори о томе колико си антисрпски настројен и колико се држиш зацртане усташке приче којом они скидају одговорност за тај чин са себе.

Mi smo samokritičan narod,ali i dosta uporan.Koliko nas je koštala ta Jugoslavija,a mi navalili Jugoslavija pa Jugoslavija,po svaku cenu.

Zašto misliš da bi nam sad bilo bolje da je na vlasti ostao Milošević i njegova kamarila?
Ne zahvalno je tako pitati niti reći da bi bilo bolje da je sada ostao Sloba na valsti. Ono što je potpno tačno i što je apsurdno, jeste da je posle sankcija i bombardovanja, dolazi peti oktobar posle kojeg je gore nego za vreme sankcija i bombardovanja.

Kako je moguće da u miru i slobodi bude gore nego u ratu i snakcijama ???

vreme je pokazalo da si u pravu.

mislim za one koji tada nisu znali ko su i sta su pa su pohrlili u ralje demokracije

Требало је бити јачи морон и слепац код очију па не видети одмах шта је то и ко су те креатуре.

- - - - - - - - - -

Туђман и Изедбеговић су криви за распад државе, али њихова кривица не оправдава Цобета Милосевича који је све наопако радио.

Реци нам како би ти урадио.

Туђман и Изедбеговић су криви за распад државе, али њихова кривица не оправдава Цобета Милосевича који је све наопако радио.

за распад државе је крив запад и ммф. да је србија иза леђа имала уса и ммф, туђман и изетбеговић би могли само да га дувају.
усташки лоби је давних дана остварио своја права на западу, подршку су имали и од дојучерашњих налогодаваца - немачке, тако да су мирно ошамарили по србима из крајине. муслимани су прошли слично, само колико их данас сви воле имамо прилику да видимо.
југославија се као вештачка творевина морала распасти, јер није природно и нормално да живимо у истој држави са кољачима. е сад, слоба се нашао ту у најгорем могућем тренутку са гомилом полуписменог света око себе. шта би свако од нас радио у таквој ситуацији, запитате ли се понекад?

Back