Промена имена Министарства одбране САД могла би да кошта 2 милијарде долара

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Превише јефтино за број становника,ипак су они светска сила

glasova: 0 0,0%
  • Превише скупо

glasova: 1 50,0%
  • Не занима ме то

• Кога брига?

• Занимљиво

• Враћају стари назив или стављају нов?

• Ништа чудно

• Народу можда треба нешто друго?

• Не пратим

• Не разумем?

glasova: 1 50,0%

• Ukupno glasova
    2

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
48.920
Промена имена Министарства одбране Сједињених Америчких Држава у Војно министарство (the Department of War) могла би да кошта око 2 милијарде долара, преноси телевизија NBC позивајући се на шест извора.

Према речима извора, промена назива ће захтевати замену хиљада натписа, плаката, службених папира и значки, као и других предмета на војним објектима САД широм света на којима је наведено име Министарства одбране. Само нови службени папири и натписи могу да коштају око 1 милијарду долара.

Процењена цена промене имена Пентагона објављена је у тренутку када председник САД Доналд Трамп најављује смањење федералних трошкова. Од када је преузео дужност, он је одобрио значајно смањење броја државних институција. Министар одбране САД Пит Хегсет планира да у оквиру измене буџета Министарства одбране смањи хиљаде војника и цивилних запослених у Пентагону.

У материјалу телевизије наводи се да се радови на промени имена већ активно спроводе, али да „конечна процена трошкова тренутно није утврђена због замрзавања рада владе“.

У почетком септембра, амерички председник Доналд Трамп потписао је указ о преименовању Министарства одбране у Војно министарство.

В.Т./Васељенска

https://vaseljenska.net/2025/11/13/...ane-sad-mogla-bi-da-kosta-2-milijarde-dolara/

Како вам ово делује и шта мислите колико је реално да коначно има прави назив с' обзиром на то шта их у америци уче да им раде надлежни у свету?
1000000227.jpg

Постоји дискусија да би можда требало обратити пажњу на оно што је битно,тачније на грађане и нека места на пример (све се то може наћи и прочитати кога занима) :

iz nekoliko puta na drugpoj temi sam odogovorio za ministarstvo rata
mi rusiju nismo osudili u sudskom procesu da je agresor, vec su zapadni, citaj fejk njuz preuzeli ulogu sudije samo je satanizujuci, pa ako je vec tako, nama onda ne treba sudska odluka, gustavo petro tu gresi, ili neka medjunarodna koalicija voljnih, kao eu sto glumataju, da joj se dodeljuje "mirovna" misija u nekom laznom mirovnom planu? mi ameri ne lazemo kao eu, i zato smo osnovali ministarstvo za rat, a ne za mir dok huskamo druge u rat - laz ne sme da zavlada ovim svetom makar mi istrebili sve koji nam stoje na putu, shvaticete uskoro, ja vas samo upozoravam na vreme, kako ja sagledavam sve ovo u sirem kontekstu
kad vec ne mozemo ukrajinu, ovo je nase dvoriste, a zamislite da ni ono ne mozemo?
desila se promena paradigme da se nepobedivi RUSI prvo osude - lazno, pa onda kao kazne... a pobeda, ko ce da IH pobedi, to kao da nije bitno? onda su se znaci ukre zrtvovale. prevarene su, a sada vidimo zasto je osnovano ministarstvo za rat: pa upravo jer je djavolska promena paradigme da je dovoljno samo osuditi ruse, medijski, i sanckijama, a sada vidimo da nije; potrebno je ministarstvo za rat, a ne bajdenovo za dezinformacije, koga cemo da cenzurisemo, ili nadglasamo jer je engleski svetski jezik

Što se mene tiče oni to svoje mogu da nazovu i Ministarstvo Za Otimanje Tudjih Resursa ali sa Rusijom nema pogadjanja - onog trenutka kada u Rusiji ne bude bilo dežurnog da obustavi 24h ciklus odbrojavanja - zapadni svet kakav znamo prestaće da postoji.
U holivudskim filmovima ste naučeni da se "postupak pokreće" medjutim u realnosti "postupak se obustavlja" i to na novih 24h...
Sa tim u vezi Rusija nema problema...
A Amerika to zna...

Промена имена Министарства одбране Сједињених Америчких Држава у Војно министарство (the Department of War) могла би да кошта око 2 милијарде долара, преноси телевизија NBC позивајући се на шест извора.

Према речима извора, промена назива ће захтевати замену хиљада натписа, плаката, службених папира и значки, као и других предмета на војним објектима САД широм света на којима је наведено име Министарства одбране. Само нови службени папири и натписи могу да коштају око 1 милијарду долара.

Процењена цена промене имена Пентагона објављена је у тренутку када председник САД Доналд Трамп најављује смањење федералних трошкова. Од када је преузео дужност, он је одобрио значајно смањење броја државних институција. Министар одбране САД Пит Хегсет планира да у оквиру измене буџета Министарства одбране смањи хиљаде војника и цивилних запослених у Пентагону.

У материјалу телевизије наводи се да се радови на промени имена већ активно спроводе, али да „конечна процена трошкова тренутно није утврђена због замрзавања рада владе“.

У почетком септембра, амерички председник Доналд Трамп потписао је указ о преименовању Министарства одбране у Војно министарство.

В.Т./Васељенска

https://vaseljenska.net/2025/11/13/...ane-sad-mogla-bi-da-kosta-2-milijarde-dolara/

Како вам ово делује и шта мислите колико је реално да коначно има прави назив с' обзиром на то шта их у америци уче да им раде надлежни у свету?
Pogledajte prilog 1817433

Није 'ВОЈНО' ...него 'РАТА'

Što se mene tiče oni to svoje mogu da nazovu i Ministarstvo Za Otimanje Tudjih Resursa ali sa Rusijom nema pogadjanja - onog trenutka kada u Rusiji ne bude bilo dežurnog da obustavi 24h ciklus odbrojavanja - zapadni svet kakav znamo prestaće da postoji.
U holivudskim filmovima ste naučeni da se "postupak pokreće" medjutim u realnosti "postupak se obustavlja" i to na novih 24h...
Sa tim u vezi Rusija nema problema...
A Amerika to zna...

Много ти знаш причаш за једнога магационера

Много ти знаш причаш за једнога магационера
Mi smo u stalnom kontaktu sa raznim dobavljačima robe, domaćim i stranim.
Stalno usavršavamo svoja znanja zbog potrebe posla i zadovoljstva mušterija.

Постоји дискусија да би можда требало обратити пажњу на оно што је битно,тачније на грађане и нека места на пример (све се то може наћи и прочитати кога занима) :

Била једна таква конференција новинарска са Трампуром

Трамп је одговорио просто

' Колика је цена земље' око Њу Ореланса у копну...'Мала' ...'Ето прилике за развој...Градиће се нови граови путеви '

Сваки РАТ који је УСА финасирала ..као задњи у Европи ..је само прилика за УСА да заради на пропасти имовине и људи

Тако да минстарство ГРАДЊЕ..ћеда руши ...министарство ЗДРАВЉА ће да прави нове сојеве вируса ...

@38imak

Била једна таква конференција новинарска са Трампуром

Трамп је одговорио просто

' Колика је цена земље' око Њу Ореланса у копну...'Мала' ...'Ето прилике за развој...Градиће се нови граови путеви '

Сваки РАТ који је УСА финасирала ..као задњи у Европи ..је само прилика за УСА да заради на пропасти имовине и људи

Тако да минстарство ГРАДЊЕ..ћеда руши ...министарство ЗДРАВЉА ће да прави нове сојеве вируса ...

@38imak
Obrati se Kini, koja stampa trilione u svoje gubitaske programe izgradjne infrastrukture.

Back