Peticija u NS: Vojvodina Republika!

Poruka
19.903
Peticija za Vojvodinu republiku do sada ima 6.000 potpisa

Oko 6.000 građana potpisalo je do sada peticiju za donošenje novog Ustava Srbije, u kojem bi Vojvodina bila definisana kao republika u zajedničkoj državi Srbiji, saopštila je danas vanparlamentarna Vojvođanska partija, koja organizuje potpisivanje te peticije.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da će se aktivnosti na potpisivanju peticije nastaviti i narednih meseci.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/386235/Peticija-za-Vojvodinu-republiku-do-sada-ima-6000-potpisa
-------------------------

Kad moze KiM, moze i Vojvodina. Jel' tako?

Poslednja izmena od moderatora:
6 000 potpisa za skoro mesec dana... ako ovako nastave za 2,5 godine skupice koliko i naprednjaci protiv deklaracije za mesec dana

- - - - - - - - - -

Oko 6.000 građana potpisalo je do sada peticiju za donošenje novog Ustava Srbije, u kojem bi Vojvodina bila definisana kao republika u zajedničkoj državi Srbiji, saopštila je danas vanparlamentarna Vojvođanska partija, koja organizuje potpisivanje te peticije.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da će se aktivnosti na potpisivanju peticije nastaviti i narednih meseci.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/386235/Peticija-za-Vojvodinu-republiku-do-sada-ima-6000-potpisa

a ti si kao potpisao?

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da će se aktivnosti na potpisivanju peticije nastaviti i narednih meseci. Više informacija o samom toku kampanje može se pronaći na sajtu www.vojvodjanskapartija.org.rs, piše u saopštenju.

De ja JAVNA anketa?

PODPIZUJEM

Ti vrlo dobro znaš da kada bi budala Čanak imao gram mozga i tražio da se Vojvodine preimenuje u "Severna Srbija" da bi gro ljudi tražio otcepljenje....

U slucaju da mozemo i mi juznjaci da glasamo za promenu ustava Srbije, koji je ujedno i osnova za odvajanje Vojvodine iz Srbije… I ja potpisujem tu peticiju, samo da vas skinemo vise sa grbace! Dosta je privilegija za vojvodjane, nama nasi rudnici i elektrane a vama vasi troskovi. Pozurite malo sa tim ne zelim da ceo svoj zivot dajem deo svoje plate za usluge koje postoje u Beogradu i Vojvodini. Mnogo lepih pozdrava i puno uspeha iz pokradene Jugoistocne Srbije.

Разумем огорченост овог човека који живи у најсиромашнијем делу Србије, док Војводина добија 7% из буџета и налази се у повлашћеном положају у односу на друге делове Србије.

Иначе не подржавам ни постојање АП, а о републици да не причам, али пошто нисам из Срема, Баната и Бачке, нећу никоме из тих крајева да солим памет.

Ja potpisao, a evo i nekih komentara sa sajta Repoblikanaca Vojvodine. :kpozdrav:

ima i neki od muslimana iz Bosne, taj nisi kopirao... kad pogledas, tu je najmanje Vojvodjana

to i nije toliko cudno, jer tribine o republici Vojvodine drze upravo oni koji su rodjeni van nje: Dinko Gruhonjic (Banja Luka), Teofil Pancic (Skoplje), Mirko Djordjevic (Crna Trava), Latinka Perovic (Kragujevac)

i oni dodjose ovde da nam pune glave kako je za nas najbolje da budemo republika i posle mi separatisti i zdajnici

auuuu celih 6000 potpisa a to je 0,33% stanovništva vojvodine neko počinje da zakuvava ajooj

po nekim starijim anketa republikanaca ima oko 5-6%, a verujem da su i mnogi separatisti potpisali peticiju

videcemo do kog broja ce ovi dogurati

- - - - - - - - - -

Разумем огорченост овог човека који живи у најсиромашнијем делу Србије, док Војводина добија 7% из буџета и налази се у повлашћеном положају у односу на друге делове Србије.

Иначе не подржавам ни постојање АП, а о републици да не причам, али пошто нисам из Срема, Баната и Бачке, нећу никоме из тих крајева да солим памет.

nemoj i ti da lupas gluposti... nismo mi krivi sto se na jugu zivi lose

meni je jedan matori lik sa Novog Beograda pre dva dana u autobusu otvoreno rekao 'Vi Vojvodjani ili ce te se otcepiti ili ce te svi pomreti'

ja ga gledam, smejem se (sta cu sa budalom) i kazem mu necemo se otcepiti, a on meni 'Pa dobro, pomrite onda. Sta me briga' i pocne da se smeje kao lud

Nije pošteno da Kosovo dobije sve, a Vojvodina ništa. I Vojvodina je pokrajina a Vojvođani su dugo ćutali i trpeli kako ih drugi gaze i kradu im novce.

Vojvodjani ne postoje..ja od rodjenja živim u Vojvodini 33 godine i znam da sam Srbin iz Vojvodine kao što je neko Srbin iz Šumadije
Ja ne trpim i ne ćutim, ja gledam da menjam u svojoj okolini nešto (ja pišem mejlove redovno mom gradonačelniku o problemima u om naselju...jedino mi je ovaj poslednji odgovorio) a ti nije oma separatizam i rat...vojvodjane su izmisli oni koji to danas koriste da se bogate na vojvodjanima..shvataš ironiju??ne...a da..onda ok...Vojvodjan je geografsko obeležje a ne nacionalno ili subnacionalno.. ne može se nacija vojvodjan praviti od preko 20 nacija koje zvanično postoje...tj. može ali ne na teritoriji Srbije..nek pronadju novi kontinent, učine genocid nad lokalnim stanovništvom i proglase demokraciju...kao što su to uradili ameri...

Poslednja izmena:
nemoj i ti da lupas gluposti... nismo mi krivi sto se na jugu zivi lose

Ја не окривљујем ни тебе, ни било ког другог Банаћанина, тамо се живи лоше и ништа ви немате од 7%, а вероватно не бисте имали ни од 77% с обзиром на то да су лепљиви прсти политичке елите Републике Нови Сад. Само сам рекао да разумем огорченост човека који живи у најсиромашнијем делу који не добија ни 1%, а стално слуша како политиканти-лоповчине из Новог Сада кмече и траже паре из буџета.

koliko vidim svi ovde osudjuju ovu akciju, osim par spamera tipa Evropende koji su zeljni malo paznje

Та глупост нема никакву подршку у Срему, Банату и Бачкој, али треба бити опрезан, јер жгадија лако може да изманипулише гладне људе, нарочито ако је обилно финасирају америчке фондације у том послу и има подршку медија. Данас 6000, а сутра... Пример је Црна Гора. Ко је могао и да помисли пре само 10 година да ће тамо да зацари антисрпска политика?

Back