Petarde....

Nasilna novogodišnja noć u Austriji
Politika - Pre sat i 2 minuta
Policija, varogasci i hitna pomoć širom Austrije imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći, koja je bila dosta nasilna i pogubna za ljubitelje petardi.

U Gornjoj Austriji su na jednom dočeku čak četiri osobe povređene.

Naime, pošto su rakete, umesto u vazduhu, počele da eksplodiraju na zemlji, parčad koja su letela po dvorištu teže su povredila četiri osobe. U toj pokrajini su još tri osobe zadobile ozbiljne povrede od petardi i raketa.

U Donjoj Austriji hitna pomoć je imala pune ruke posla i 400 puta intervenisala na ulicama.

U Potendorfu je velika petarda otkinula tri prsta jednom muškarcu, koji je spojio pet petardi koje su mu eksplodirale u rukama.

Vatrogasci su u toj pokrajini 48 puta morali da gase vatru.

U Salcburgu je pirotehničko sredsvo povredilo šet osoba. Najverovatnije oštećena petarda je posle ponoći eksplodirala u ruci muškarca koji je želeo da je baci.

U Štajerskoj je jednom muškarcu petarda eksplodirala u rukama i nanela mu teške povrede.

ovo je skinuto sa krstaricinih vesti..
toliko o opravdanom nacinu da se na ovakav nacin obelezava docek nove godine.
ovako unesrecenim ne bi naplatila 3.500eu kaznu za nedozvoljeno koriscenje pirotehnike, nego 350.000eu.

Poslednja izmena:
Па да, ти си кренула ''ђоном'' и она је узвратила. Ништа страшно. Аrwen, да те питам. Абердин, Вашингтон? Или Олимпија у истој држави? :)

Sijetl, Vasington, prestonica pravca koje je Nirvana obelezila... tamo su svirali. Redmond, centar Microsofta, najlepse mesto za stanovanje na svetu... i Olimpija je lepa...
Inace, tvoje Arwen mi godi. :)
Inace, obisla sam sve vece gradove na zapadnoj obali... Ogromna i predivna drzava. Divni ljudi, bar oni sa kojima sam se druzila.
Politicari su druga prica. Izvinite svi ostali sto je ovo bio mali off topic.

To sto ona pise me nimalo ne dotice. Pa toliko sam svoja da znam ko sam i koliko vredim. Sto i ona potencira, sto je za pohvalu.

Poslednja izmena:
gde sam bila za vreme rata i sta sam radila - nema potrebe tebi da objasnjavam..samo cu ti reci da u sklonistu nisam bila i da van zemlje nisam bila..i da nisam imala gde da se sklonim sa adrese na kojoj sam zivela i na kojoj zivim..
i da je moje dete tada imalo 8 godina i sestrino 12.
taman koliko treba da ne mogu da ih lazem o onome sto se desava, a treba da ih kao roditelj zastitim..
i da od svakodnevnih detonacija na strazevici nisam ostala imuna na taj zvuk..
zato mi smeta zvuk petrdi..u naselju u kome zivim..
spomenute dnevnice na kraju posta ne odnose se na one koji su ratovali u srbiji za srbiju, nego se odnose na amerikance koji silom prilika ili dobrovoljno ratuju na ratistima na bliskom istoku..

kneza milosa je gadjana uranijumskim bombama..i jos uvek neke neaktivirane stoje tamo..
o drugim lokacijama necu ni da pricam..ima ih koliko hoces..
savremeni ratovi se ne vode sa pesadijama..
da su hteli, ne bi nas vise bilo..
a nisu hteli jer su postigli svoj cilj..
instalirali su baze na kosovu..svakodnevno izvlace rudu i sve zbog cega su ciljano hteli tu teritoriju..kad izvuku sve sto im je bitno, pokupice se i otici ce..
jedino ces ti jos verovati u bajke..

za tvoju informaciju - cernobiljska nesreca je ostavila vec traga na svakome od nas, a o ozracenosti svakog od nas tokom bombardovanja na ovim prostorima ne treba ni da pricam..
ratovi se ne vode sa vise M48 i bajonetima..

jedino jos poneko bacanjem petardi leci svoju frustriranost zbog nametnute situacije..i ne obazire se da li time namerno ugrozava nekog u svojoj okolini ili ne..
Lupaš gluposti...zna se koje lokacije u Srbiji su gađane municijom sa osiromašenim uranijumom. Takve tvrdnje o nekim bombama su samo dokaz totalne neobaveštenosti.
- Nijedan objekat u Beogradu, barem koliko smo mi do sada istrazili, nije gadjan municijom sa osiromasenim uranijumom - kaze nas sagovornik. – To naravno ne znaci da opasnost ne predstavljaju gromobrani koji su ostali u
rusevinama pogodjenih objekata.

http://www.mycity-military.com/Avij...rebe-municije-sa-osiromasenim-uranijumom.html
I za tvoju informaciju....vojnički noževi se itekaqko upotrebljavaju u savremenim ratovima. z:poz:

Lupaš gluposti...zna se koje lokacije u Srbiji su gađane municijom sa osiromašenim uranijumom. Takve tvrdnje o nekim bombama su samo dokaz totalne neobaveštenosti.
- Nijedan objekat u Beogradu, barem koliko smo mi do sada istrazili, nije gadjan municijom sa osiromasenim uranijumom - kaze nas sagovornik. – To naravno ne znaci da opasnost ne predstavljaju gromobrani koji su ostali u
rusevinama pogodjenih objekata.

http://www.mycity-military.com/Avij...rebe-municije-sa-osiromasenim-uranijumom.html
I za tvoju informaciju....vojnički noževi se itekaqko upotrebljavaju u savremenim ratovima. z:poz:

i na tarabi pise....pa nije :roll:
a ti si selektivni citac..
a nozevi se koriste naravno..da razmazes pastetu po dvopeku..

Poslednja izmena:
i na tarabi pise....pa nije :roll:
a ti si selektivni citac..
a nozevi se koriste naravno..da razmazes pastetu po dvopeku..
kakav bre Pavković...tebe je trebao Cobe da stavi za načelnika generalštaba
kolo.gif

Jaoj, al´ su se izjadali ovi borci za ljudska i zivotinjska prava, strasno nesto... :zroll:

U Becu bilo pucnjave i vatrometa koliko hoces. Gorelo je nebo. Snimao sam, pa ako uspem da nakacim na net, postavicu link.
Samo da napomenem ovima koji traze zakon blabla...u Austriji postoji zakon da se u gradu uopste ne smeju bacati petarde i paliti rakete. I to ne samo za NG, nego to vazi za svaki dan. Ali u praksi je to samo mrtvo slovo na papiru. Nikom ne bi palo na pamet da dodje i pohapsi pola naselja, koje je nekoliko sati provelo na ulicama paleci rakete i bacajuci petarde.
Eh ta EU, cudo jedno. J*bote, neki od vas su postali veci unionisti od samih njih, u fazonu "veci katolici od Pape". z;)

Zavidim vam inace, jer kod vas pucanje jos nije gotovo. Sledi Bozic, pa "srpska" NG. z:mrgreen:

Nasilna novogodišnja noć u Austriji
Politika - Pre sat i 2 minuta
Policija, varogasci i hitna pomoć širom Austrije imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći, koja je bila dosta nasilna i pogubna za ljubitelje petardi
.
O, Bože, zašto nam se ono Pivo ne javlja iz te proklete Austrije?!? :eek:
Sada sedim i brinem se, znajući ga kakav je impulsivan i temperamentan :D !!!

Jaoj, al´ su se izjadali ovi borci za ljudska i zivotinjska prava, strasno nesto... :zroll:

U Becu bilo pucnjave i vatrometa koliko hoces. Gorelo je nebo. Snimao sam, pa ako uspem da nakacim na net, postavicu link.
Samo da napomenem ovima koji traze zakon blabla...u Austriji postoji zakon da se u gradu uopste ne smeju bacati petarde i paliti rakete. I to ne samo za NG, nego to vazi za svaki dan. Ali u praksi je to samo mrtvo slovo na papiru. Nikom ne bi palo na pamet da dodje i pohapsi pola naselja, koje je nekoliko sati provelo na ulicama paleci rakete i bacajuci petarde.
Eh ta EU, cudo jedno. J*bote, neki od vas su postali veci unionisti od samih njih, u fazonu "veci katolici od Pape". z;)

Zavidim vam inace, jer kod vas pucanje jos nije gotovo. Sledi Bozic, pa "srpska" NG. z:mrgreen:

Nema potrebe da nam zavidis, mozes da proslavis tamo u Austriji i Bozic i srpsku Novu, paleci rakete i bacajuci petarde. Ili ne smes?
I sam kazes da je zakon o zabrani petardi u Becu samo mrtvo slovo na papiru... pa zasto onda ne bi to i ucinio, Ne razumem.

Nema potrebe da nam zavidis, mozes da proslavis tamo u Austriji i Bozic i srpsku Novu, paleci rakete i bacajuci petarde. Ili ne smes?
I sam kazes da je zakon o zabrani petardi u Becu samo mrtvo slovo na papiru... pa zasto onda ne bi to i ucinio, Ne razumem.

Nisi izgleda pratila svoju temu. U vise navrata sam napisao da nisam kupio ni jednu petardu, a kamoli rakete i ostalo. Ali meni ne smeta i ne pros*ravam se bezveze. Neka se ispucaju oni koji to zele i cao. z;)

p.s.: ja cu proslaviti Bozic i "srpsku" NG, ne brini, ali cu ih proslaviti onako kako ja to zelim. Necu paliti petarde i rakete. z:poz:

Poenta je u tome da se neki prave veci Evropljani od samih Evropljana. U uredjenim zemljama niko ne dize toliku frka, kao vi koji zivite u jednoj Srbiji (a znamo koliko je ona daleko od uredjene drzave).

Nisi izgleda pratila svoju temu. U vise navrata sam napisao da nisam kupio ni jednu petardu, a kamoli rakete i ostalo. Ali meni ne smeta i ne pros*ravam se bezveze. Neka se ispucaju oni koji to zele i cao. z;)

p.s.: ja cu proslaviti Bozic i "srpsku" NG, ne brini, ali cu ih proslaviti onako kako ja to zelim. Necu paliti petarde i rakete. z:poz:

Poenta je u tome da se neki prave veci Evropljani od samih Evropljana. U uredjenim zemljama niko ne dize toliku frka, kao vi koji zivite u jednoj Srbiji (a znamo koliko je ona daleko od uredjene drzave).

e pa vidis, neko je izabrao da zivi u zemlji u kojoj je rodjen i da ne bezi kao mis sa broda koji pocinje da tone..
i da se bori da u toj zemlji svi zive, kao u bilo kojoj drugoj, na kontinentu koji zajedno dele..
(i da pri tom sa bezbedne daljine ne podbada pomuklim `dosetkama`, kao neki, postujuci zakone zemlje u kojoj je nasao bezbedno utociste za sebe i porodicu)..
i ne moras da mi verujes - ali se osecam kao evropljanka od kada sam rodjena..
i ni jedne sekunde nisam prestala da se osecam kao da tu ne pripadam..
zato se i protivim sto sacica brdjana svojim necivilizovanim ponasanjem namece nesto cemu mesto ovde nije.

e pa vidis, neko je izabrao da zivi u zemlji u kojoj je rodjen i da ne bezi kao mis sa broda koji pocinje da tone..
i da se bori da u toj zemlji svi zive, kao u bilo kojoj drugoj, na kontinentu koji zajedno dele..
(i da pri tom sa bezbedne daljine ne podbada pomuklim `dosetkama`, kao neki, postujuci zakone zemlje u kojoj je nasao bezbedno utociste za sebe i porodicu)..
zato se i protivim sto sacica brdjana svojim necivilizovanim ponasanjem namece nesto cemu mesto ovde nije.

Hvala Bogu da mi je majka bila mis i da je odlucila da bezi odatle. Beskrajno sam joj zahvalan na tome. :zcool: z;)
A ima i onih koji su nesposobni, uplaseni, pa su kivni na svakog ko je uspeo da ode, ali o tome smo pisali u drugoj temi. I kao sto sam ocekivao, tamo se niko nije nasao da tvrdi nesto suprotno. Verovatno sam opisao mnoge onakve kakvi su. Ucutali se svi kao p*ckice. z:poz:

Sacica brdjana? Ma daaaa...kako da ne. Svi ti koji su palili rakete i bacali petarde, i to ne samo u Srbiji, nego i u Nemackoj, Engleskoj, Francuskoj....to su sve sami brdjani i debili, koji plase nas postene. Uh uh...jeste se isplakali sad konacno? z:mrgreen:

dive, htela sam da Ti posaljem pp, ali to nije moguce...

Hvala Bogu da mi je majka bila mis i da je odlucila da bezi odatle. Beskrajno sam joj zahvalan na tome. :zcool: z;)
A ima i onih koji su nesposobni, uplaseni, pa su kivni na svakog ko je uspeo da ode, ali o tome smo pisali u drugoj temi. I kao sto sam ocekivao, tamo se niko nije nasao da tvrdi nesto suprotno. Verovatno sam opisao mnoge onakve kakvi su. Ucutali se svi kao p*ckice. z:poz:

Sacica brdjana? Ma daaaa...kako da ne. Svi ti koji su palili rakete i bacali petarde, i to ne samo u Srbiji, nego i u Nemackoj, Engleskoj, Francuskoj....to su sve sami brdjani i debili, koji plase nas postene. Uh uh...jeste se isplakali sad konacno? z:mrgreen:

Smrc, smrc, gotovo...evo zavrsili smo sa plakanjem. Kraj.

vidis, ja sam imala prilike da odem i nisam htela..
ne zato sto sam glupa, nego zato sto mislim da sam sposobna da ne idem linijom manjeg otpora, i da se u zemlji u kojoj zive oni koje zelim svakodnevno da vidjam umem svojim radom da obezbedim egzistenciju sebi i svom detetu..
i pazi sad, nisam u problemu i jako lepo saradjujem sa kanadjinima, maltezanima i francuzima..
i ni jedne sekunde kod njih nisam primetila da me tretiraju drugacije zato sto sam iz srbije..
naprotiv..
i to je zato sto saradjujem sa ljudima..u pravom smislu te reci..

na zalost, svuda po evropi i svetu ima i onih koji citav svoj zivot provedu iscekujuci da komsiji crkne krava..
pa su negativnije naklonjeni od bilo kog `milosrdnog andjela` cekajuci da vide propast zemlje iz koje su pobegli..ne bi li konacno mogli da smire svoju savest i da kazu - eto, u pravu sam sto sam otisao!
jer da nije tako, odavno bi zaboravili sve sto ih vezuje za zemlju iz koje su pobegli..i odavno bi se infiltrirali u sredinu u koju su pobegli..
a ovako..vise na forumima svoje ex otadzbine i pokusavaju da nahrane svoj ego..jer su zbog svog izbora samo neprihvaceni gastarbajteri u sredini kojoj su i nista vise od toga..
ps. moje dete je u decembru dobilo poziv sa americkog univerziteta da bude stipendirano za skolovanje.
mislim da ne treba ni da ti kazem da je ponudu odbila bez mnogo razmisljanja.
but,j6g..ti to ne mozes da shvatis..posto se neke stvari nikada ne vide iz misje rupe.

Poslednja izmena:
Ahahahahaha.... pazi neprihvaceni gastarbajteri??? :zcepanje:
Em sam vec pisao kad i kako sam dosao ovde gde sam, em se ne osecam neprihvacen - ni najmanje. Sad da objasnjavam po sezdeset osmi put znacenje reci gastarbajter...iskreno me mrzi. Dovoljno je reci da ne nameravam da se vratim u Srbiju. Pametnom dosta. Toliko o temi neprihvaceni gastarbajteri. z:poz:

Samo onaj ko je nesposoban, nema mooda i petlju i onaj kome je u Srbiji dobro, ne odlaze iz iste. Ovih prvih je na pretek, ovih drugih je jako malo. Ako se ubrajas u ove druge - cestitam ti. Mojne samo ostalima da nabijas komplekse. z:mrgreen:

Vratimo se temi, ako je moguce. Manite se mog nesrecnog zivota u siromasnoj Austriji. z;)

Neko beše ovde tvrdio da će Srbija imati samo profesionace u vojsci :znamiguje:
Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da ukidanje obaveze služenja vojnog roka ni na koji način neće ugroziti funkcionisanje sistema odbrane.

"U Srbiji ima oko 1,7 miliona građana koji su služili vojni rok i koji su još uvek spremni da, ako je neophodno, obuku uniformu", rekao je Šutanovac.

Back