Petarde....

Мсм пуцало се кад год и пре 100 година и више, о Божићу.
Сад је углавном око НГ, али није проблем у петардама које данас преовлађују у пуцачким активностима, већ што се клинчадија између себе и пред девојчицама доказује држећи петарду што дуже у руци да би је бацили тек делић секунде пред експлозију, па некада страдају.
Не знам када је ова глоопос' превладала, ал да је глоопос' из све снаге, јесте.

:evil::evil::evil:
dobro da si me podsetio kakve emocije treba da bacim prema tebi :vudu:

Sto? Zato sto me nije napljuvao pa da se ti ti tvoje mace i kuce osecate sigurnije? Realno, macke ne panice koliko sam video zbog petardi. Macak mog druga spava u svakoj prilici i nista ga ne moze probuditi pa ni petarde. Psi koji laju na pirotehniku su nedresirani i imaju traume od toga jer se sa njima nije radilo. Moj pas nikada nije lajao na petarde niti se plasio. Jedina stvar na koju laje je grom, ali i to se da resiti. pozz

Sto? Zato sto me nije napljuvao pa da se ti ti tvoje mace i kuce osecate sigurnije? Realno, macke ne panice koliko sam video zbog petardi. Macak mog druga spava u svakoj prilici i nista ga ne moze probuditi pa ni petarde. Psi koji laju na pirotehniku su nedresirani i imaju traume od toga jer se sa njima nije radilo. Moj pas nikada nije lajao na petarde niti se plasio. Jedina stvar na koju laje je grom, ali i to se da resiti. pozz

moji psi ne laju, nego se tresu..
a macke iz momenta skoce i traze mesto gde mogu da se sakriju..
i kod mene u kraju klinci ne bace po koju sporadicnu petardu, nego su detonacije u pitanju..posto im je malo da pucketa pojedinacno..

i moj pas vibrira mesec dana pre nove godine i mesec dana posle nove godine, a ja spavam skakajuci u krevetu od osam ujutro, jer klinci bacaju petarde cim oci otvore. ja im zovem pandure, mama im kaze nece se vise ponoviti, i opet svako jutro skakanje.

i tako ja udjem u kuhinju da skuvam kafuu dvoristu zgrade sa prozora mrak, u kuhinji je mrak, stavim dzezvu na ringlu, taman pipnem sporet da ga ukljucim kad ono punkne i blic sve mi osvetli, ja skoro u nesvest da padnem mislila sam da me struja drmnula. nisam matora ne smeta mi buka, ali mi smeta kad me neko konstantno plasi

ja im zovem pandure, mama im kaze nece se vise ponoviti, i opet svako jutro skakanje.

Zar nije malo previse da im zoves pandure? Dosta smo napredovali sto se tice prodaje petardi iako svi kazu da je kao pre deset godina... nije. To sto deca dodju do petardi koje su 2. klasa, to je rupa u sistemu. Tehnicki, oni ne mogu da kupe te jake petarde, samo njihovi roditelji mogu pa im daju. Kazne za onoga ko prodaje na ulici su stroge i to sada mnogo manje njih radi. U army shopovima su stalno na oprezu jer dolaze policajci u civilu i vrse inspekciju. Meni iako nisam punoletan daju da kupim jer poznajem coveka i zna da sa mnogo vise postovanja rukujem petardama i pirotehnikom nego vecina odraslih i nikad nisam imao problema.

A ako psi drhte, to je opet zato sto nisu dresirani. Prerazmazeni su i to je cinjenica... svi hoce da ugode psu i da ga stite, ali mora da se navikne da zivi u okruzenju u kome se nalazi. Kod mene svi skoro imaju pse i nikom ne laju kada se puca. Ludi komsija ima kalasnjikov ali puca corke na srecu. Ima 3 lovacka psa koji su fenomenalni, ne laju, odani, pametni, cuvari... savrseno. Svi psi lutalice uopste ne obracaju paznju na petarde, mozda kad se prvi put sretnu sa tim ali posle se naviknu i boli ih uvo za gruvanje. Mog sam ja razmazio poprilicno, ali samo kad je hrana u pitanju i tu nema popravke. Uvek bi da zdere nesto. Ali zato je sve ostalo ok i ne plasi se nicega. Po pravilu, pas koji te ostavi (npr. koji bezi i drhti kad se puca) te ne smatra gazdom i delom "copora" i na tome se radi intenzivno...

Zar nije malo previse da im zoves pandure? Dosta smo napredovali sto se tice prodaje petardi iako svi kazu da je kao pre deset godina... nije. To sto deca dodju do petardi koje su 2. klasa, to je rupa u sistemu. Tehnicki, oni ne mogu da kupe te jake petarde, samo njihovi roditelji mogu pa im daju. Kazne za onoga ko prodaje na ulici su stroge i to sada mnogo manje njih radi. U army shopovima su stalno na oprezu jer dolaze policajci u civilu i vrse inspekciju. Meni iako nisam punoletan daju da kupim jer poznajem coveka i zna da sa mnogo vise postovanja rukujem petardama i pirotehnikom nego vecina odraslih i nikad nisam imao problema.

A ako psi drhte, to je opet zato sto nisu dresirani. Prerazmazeni su i to je cinjenica... svi hoce da ugode psu i da ga stite, ali mora da se navikne da zivi u okruzenju u kome se nalazi. Kod mene svi skoro imaju pse i nikom ne laju kada se puca. Ludi komsija ima kalasnjikov ali puca corke na srecu. Ima 3 lovacka psa koji su fenomenalni, ne laju, odani, pametni, cuvari... savrseno. Svi psi lutalice uopste ne obracaju paznju na petarde, mozda kad se prvi put sretnu sa tim ali posle se naviknu i boli ih uvo za gruvanje. Mog sam ja razmazio poprilicno, ali samo kad je hrana u pitanju i tu nema popravke. Uvek bi da zdere nesto. Ali zato je sve ostalo ok i ne plasi se nicega. Po pravilu, pas koji te ostavi (npr. koji bezi i drhti kad se puca) te ne smatra gazdom i delom "copora" i na tome se radi intenzivno...

sad ces ti tako maloletan da mi prosipas pamet ovde na forumu samo zato da bi opravdao svoju bahatost!
bacaj petarde tati i mami u sobi kad su te tako vaspitali.

Cemu takav odgovor? Zasto mislis da se bahato ponasam ako volim pirotehniku?

Није проблем што ти волиш пиротехнику, воли је, брате, тако да ником другом не сметаш, и мирна Бачка!
Изађи на њиву ван града па уживај до миле воље!
Нико није обавезан да трпи твоју љубав према пиротехници!

Cemu takav odgovor? Zasto mislis da se bahato ponasam ako volim pirotehniku?

voli pirotehniku u svojoj sobi..
to bi bilo kao kad bih se ja usunjala u tvoju sobu kad spavas najdubljim snom i onda poklopcima i serpama pocela iz sve snage da ti lupam pored glave!
da li ti pada na pamet da dok se ti bahatis, neko umire od bolova u krevetu i smeta mu i zvuk vazduha, a kamo li etonacija na ulici..
jel ti pada na pamet da probudis neciju bebu, a koju su su neispavani roditelji uspavljivali bog te pita koliko dugo?
zasto bi kad ti uzivas u pirotehnici!
zato si bahat!

:rtfm: :rotf::rotf::rotf:

pyro.jpg

Ja vise volim vatromete koji lepo izgledaju i ne prave neku preveliku buku. Obicno svi dodju da gledaju, zajedno sa decom... A te budale sto bacaju petarde po autobusu, sa njima treba da poprica neko, ali neki psiholog ili slicno. Ako im roditelji samo zabrane, oni ce jos vise zeleti da se dokopaju petardi.

hahahahah beer =)

Ja se rijetko vozim autobusom i bila sam vise nego zaprepascena ponasanjem djece. Osim petardi...msm petarde u tako malom prostoru i guzvi :mrgreen: oni i pljuju po podu i guraju se i deru! Uzas, uzas, uzas! U autobusima je prije pisalo "zabranjeno pljuvanje po podu"...kad ljudi dodju iz druge sredine, smiju se tome ko ludi! Ali to je nasa realnost! Sve u skladu sa kulturom i ponasanjem pa i natpisi po autobusima.

Мада, не може се оспорити ефикасност топовских удара приликом растеривања паса луталица.
Којекаква збуњена баба или слична персона при томе, дође му као колатерална штета.

Куче моје другарице кад је напољу и чује петарду, одмах трчи кући. Остави газдарицу насред улице саму и ухвати штуру.... Храбривоје :lol:

Почела рокачина..клинци већ почели да се снабдевају. Бокте, па већ је 13. децембар..

Back