Petarde....

i veoma je mudro i nadasve korisno da vidis da nekome nesto smeta pa da to uzinat radis 10 puta jacim intenzitetom.
to ce usreciti tvoju nesrecnu dusu

Da, mirabel, upravo ce tako i da bude, nazalost.
Ali, to je tako na ovim prostorima. Sve iz inata. Jadni su oni kada ih to usrecuje. Lepo si to rekla u tvom prvom postu na ovoj temi. Kompenzacija za mali polni organ.
Sada su krenuli u talasima, ko nemacke ``stuke``... ili ``Milosrdni andjeli``...

pa da...vas je veoma potreslo saznanje da glasna muzika na žuraji smeta komšijama...i sigurno bi se obazirali da nije pretnje milicijom.

Е, *** сад! Мени је комшиница бесно лупала на врата и хистерисала у 7 увече јер су деца на рођендану гласно певала:''Данас нам је диван дан...'':zroll:
Мислим, свако пар пута годишње има неко славље, дечији рођендан, журку...или хоблује паркет и реновира купатило... Онда основна култура налаже да се комшилук обавести о томе да ће тог и тог дана бити буке... Јбг, те ствари се не могу обавити у тишини. а комшилук може да издржи тај дан, или може да оде негде док траје бука. Али, ако је то сваки дан, без реда, без обавештења....е онда је у питању безобразлук и бахатост!

Kao da taj isti glič u mozgu nemaju i oni iz kruga dvojke...

Još jednom: idiot je idiot, bez obzira na meridijan. Nit' opravdavam jedne, nit' druge. Samo mrzim generalizacije.

i za to sam ti priznala da si u pravu.
opet, tacna formulacija je "obicaj" a ne cinjenica rodjenja ovde ili tamo

i jel sad ja treba da posizim jer se dete svodi na kuce ili sta?
bitno je da nekom smeta neko tvoje ponasanje, pa kad vec zivis u gusto naseljenom mestu trebalo bi da imas neki obzir prema tome. nista drugo.

ako ti vec sreca u zivotu zavisi od slobode da prangijas, idi negde gde nema drugih ljudi ili tamo gde tim drugim ljudima to prija
al ebes ga, bojim se da bi opet bio nesrecan jer tvoj bezobrazluk nikoga ne ugrozava

Poslednja izmena:
Е, *** сад! Мени је комшиница бесно лупала на врата и хистерисала у 7 увече јер су деца на рођендану гласно певала:''Данас нам је диван дан...'':zroll:
Мислим, свако пар пута годишње има неко славље, дечији рођендан, журку...или хоблује паркет и реновира купатило... Онда основна култура налаже да се комшилук обавести о томе да ће тог и тог дана бити буке... Јбг, те ствари се не могу обавити у тишини. а комшилук може да издржи тај дан, или може да оде негде док траје бука. Али, ако је то сваки дан, без реда, без обавештења....е онда је у питању безобразлук и бахатост!
Srećom u zgradi sam živeo samo tri godine. I jedino oko čega su svi bili tolerantni je buka. Mogao si da praviš žurku (što je moj sin nekoliko puta i radio) i niko ti neće zazvoniti na vrata. Ali i ti nemaš pravo da se buniš ako ne možeš da spavaš. I skidam im kapu na tome.

Da, mirabel, upravo ce tako i da bude, nazalost.
Ali, to je tako na ovim prostorima. Sve iz inata. Jadni su oni kada ih to usrecuje. Lepo si to rekla u tvom prvom postu na ovoj temi. Kompenzacija za mali polni organ.
Sada su krenuli u talasima, ko nemacke ``stuke``... ili ``Milosrdni andjeli``...

pa da...al bar da raste od toga, pa da razumem...nego ostane mali ... i onda u krug

Мислим, свако пар пута годишње има неко славље, дечији рођендан, журку...или хоблује паркет и реновира купатило...
Zato komsiluk treba da se dogovori... komsija sa prvog sprata da renovira kupatilo, komsija sa drugog hobluje parket a komsija sa petog da se izivljava sa hiltijem, dok na trecem spratu blizanci imaju rodjendansku zurku, a na cetvrtom pas od muke pije bensedine :)

to niko nije sugersisao. ono sto se sugerise je nedostatak svesti o zivotu van pustare

Aha...:mrgreen:

Sigurno to dijete (mada ti reče da je i punoljetan, tako da nije ni dijete) rođeno u gradu, u toj istoj zgradi u kojoj i danas živi, nema predstavu o ''životu van pustare''...to što tu istu pustaru najvjerovatnije nije ni vidio...nema veze.

i za to sam ti priznala da si u pravu.
opet, tacna formulacija je "obicaj" a ne cinjenica rodjenja ovde ili tamo

i jel sad ja treba da posizim jer se dete svodi na kuce ili sta?
bitno je da nekom smeta neko tvoje ponasanje, pa kad vec zivis u gusto naseljenom mestu trebalo bi da imas neki obzir prema tome. nista drugo.

ako ti vec sreca u zivotu zavisi od slobode da prangijas, idi negde gde nema drugih ljudi ili tamo gde tim drugim ljudima to prija
al ebes ga, bojim se da bi opet bio nesrecan jer tvoj bezobrazluk nikoga ne ugrozava

I opet kažem da bi isto bio nesrećan i onaj iz kruga dvojke, i onaj iz Usranog Potoka...
Pričamo o istom...

Aha...:mrgreen:

Sigurno to dijete (mada ti reče da je i punoljetan, tako da nije ni dijete) rođeno u gradu, u toj istoj zgradi u kojoj i danas živi, nema predstavu o ''životu van pustare''...to što tu istu pustaru najvjerovatnije nije ni vidio...nema veze.

То што није видео пустару не значи аутоматски да има изграђену свест о животу у урбаној заједници.
Дакле, СВЕСТ је у питању, а не место рођења или боравка....

То што није видео пустару не значи аутоматски да има изграђену свест о животу у урбаној заједници.
Дакле, СВЕСТ је у питању, а не место рођења или боравка....

Da, i?
Čemu onda ''vraćanje na brdo sa kojeg je sišao''?

Sa kojeg se skotrljao, tačnije.

Svake Nove Godine na ocnoj klinici u Beogradu zavrsi nekoliko dece sa ozbiljnim povredama od petardi, ukljucujuci gubitak oka. Verovatno slicno vazi i za druge gradove u Srbiji, a povrede naravno nisu ogranicene samo na oci. O tome se svake godine pise u novinama, slusa na vestima i upozorava, pa ipak, na ulicama u po bela dana i dalje stoje prodavci sa omanjim arsenalom i cenama koje svako dete moze da plati od nedeljnog dzeparca. Da ne govorim o tome da pojedini roditelji i sami vode svoj podmladak u novogodisnju nabavku pirotehnike, a da masa oceva svojim naslednicima ostavlja u amanet tradiciju zapucavanja, sto petardama, sto "porodicnim pistoljem", na svaku iole "radosniju priliku" ukljucujuci derbi i pobedu omiljenog tima. I uvek se zapitam-gde je tu policija, koja ume da bude itekako agilna kada se radi o nezakonitoj prodaji gaca i nes kafe po haubama automobila??Zasto uz novcanu kaznu prodavci automatski ne dobiju 30 dana zatvora? Verujem da bi sledece Nove Godine petrade zamenili novogodisnjim svecicama. Pravim, od voska.

Naravno da ''brdo'' može biti i neko selo u Vojvodini, ne mijenja se činjenica da se na glupav način pokušava objasniti nečija bahatost.

naravno da moze biti i selo u Vojvodini ili bilo gde. moze biti i usred bilo kog velikog grada. moze biti bilo gde...to ne menja cinjenicu da divlji maltretiraju pitome. i u cemu je inace tvoj problem sa brdom? izvini ako sam te nehotice prozvala, nisam pratila tvoj lik i delo

Svake Nove Godine na ocnoj klinici u Beogradu zavrsi nekoliko dece sa ozbiljnim povredama od petardi, ukljucujuci gubitak oka. Verovatno slicno vazi i za druge gradove u Srbiji, a povrede naravno nisu ogranicene samo na oci. O tome se svake godine pise u novinama, slusa na vestima i upozorava, pa ipak, na ulicama u po bela dana i dalje stoje prodavci sa omanjim arsenalom i cenama koje svako dete moze da plati od nedeljnog dzeparca. Da ne govorim o tome da pojedini roditelji i sami vode svoj podmladak u novogodisnju nabavku pirotehnike, a da masa oceva svojim naslednicima ostavlja u amanet tradiciju zapucavanja, sto petardama, sto "porodicnim pistoljem", na svaku iole "radosniju priliku" ukljucujuci derbi i pobedu omiljenog tima. I uvek se zapitam-gde je tu policija, koja ume da bude itekako agilna kada se radi o nezakonitoj prodaji gaca i nes kafe po haubama automobila??Zasto uz novcanu kaznu prodavci automatski ne dobiju 30 dana zatvora? Verujem da bi sledece Nove Godine petrade zamenili novogodisnjim svecicama. Pravim, od voska.
Kako odredi baš 30 dana? Što ne bi za male petarde jedan prst a one što navataju sa onim velikim...ruku do lakta :zcool:
A ovo za porodične pištolje nije ič tačno...pucalo se iz pištolja devedesetih. Ustvari iz sveg raspoloživog. Odavno toga nema...puca se samo pirotehnikom

naravno da moze biti i selo u Vojvodini ili bilo gde. moze biti i usred bilo kog velikog grada. moze biti bilo gde...to ne menja cinjenicu da divlji maltretiraju pitome. i u cemu je inace tvoj problem sa brdom? izvini ako sam te nehotice prozvala, nisam pratila tvoj lik i delo

Zanimljivo, i ja sam htio tebe da pitam koji imaš problem sa brdom...?

A ne možeš me prozvati na temi o ljudskoj bahatosti i patardama :)

goxy, puno te pozdravljam!
Srecni predstojeci praznici.
Sve najlepse i najbolje od mene.
Meni je i juče bio praznik:)
Fala,takođe:)
69706_1504247611588_1396187657_31108092_7052479_n.jpg

E sad da vam ja svima nesto kazem, i vama katolicima i pravoslavcima.

Zasto morate da pucate, da senlucite na ovaj porodicni i Boziji praznik????????????????????
Zar vam je malo bilo pucanja poslednjih godina, pa ne mozete bez petardi, topova, pistolja???????????????????

Kako vas bre nije sramota od vasih porodica, pa zar ne znate koliko ste jada naneli nekome ko se boji pucnjave, ko ima fobije, ko ima malu decu, kucne ljubimce, bebe koje reaguju placem na takvu pucacinu.
Zar je to nacin da se proslavi Praznik???????????
Razmislite malo. Mislim da nije.
U svakom slucaju, ako vam se puca ima hvala Bogu, takvi isti kao vi su se postarali da na svetu postoje drzave gde se ratuje, pa idite tamo i pucajte do mile volje.
A najbolje pucajte sebi u glavu.
Eto, mozete da me banujete, ali dosta mi je primitivaca koji su jedino hrabri kada uzmu pistolj u ruke i pucaju.
Sram vas bre bilo.
I katolike i pravoslavce koji na ovakav nacin proslavljaju Bozic i Novu godinu.

Slazem se sa tobom,i ja sam protiv koristenja petardi za vrijeme praznika.

Back