Petarde....

Ај да ти одговорим пошто за НГ бацам петарде и пуштам ватромете. 'Вако, ове године сам купио два ватромета зову се ''Arctic batery'', један избацује по десет ракета које прскају ледено плаву боју на око 20 метара , укупно трајање 40 секунди. Петарде, стандардно већ трећу годину, ''widowmaker''. Мале, црне са љубичастим врхом, пуцају као топовски удар. :lol:
Све то радим на општу радост своје и комшијске деце. Не на верске празнике.
И није ме срамота уопште.

п.с. Јака си ми ти Arwen, Назгули би те шчепали одмах са таквим ставом. :)

?????
radost komsijske dece???
gde si bio od marta do juna 99.?
pa da vidis kako se deca raduju zbog praska i pucanja..
sto kaze hellen - vucete `obicaje` onih koji su ziveli po najudaljenijim planinama, a ne bi se odrekli urbanih uslova zivota ni za sta na svetu..
sta je tebe briga sto u tvom okruzenju ima onih koji su istraumirani takvim zvukom? tebi lepo..
i tako ce biti sve dok tvoj sebicluk dominira nad tvojim obzirom..

ali si zato veliki vernik - samo onda kada ti to odgovara..
selektivni vernik..

bolja je akustika, pa:

bacaju po hodnicima
bacaju u kontejnere
bacaju u ulicne sahtove..

i nece se opametiti do neko zbog zelje za vecim praskom, ne nastrada.
e sad se pitam - gde li je ta komnalna policija???

dive,
Pa pojavice se komunalna policija kada neko detesce... ostane bez prstica, ne daj Boze.

Tek od pre dve godine na pucnjavu reagujem tako sto zastanem u mestu par sekundi paralizovana a sve do tada sam na svaki pucanj ili prasak bukvalno zalegala iza prvog zaklona. Nije da se plasim da ce mi se nesto desiti, to je jednostavno neki refleks, nemam pojma.Jako sporo se oslobadjam tih, recimo, navika iz rata. Izbegavam skupove gde se ljudi vesele burno (NG na trgu, paljenje Badnjaka i sl.) da ne bih bila smesna ljudima, mada znam da ih vecina na svoj nacin reaguje na to, uglavnom psovkama i preteranim uvredama upucenim deci koja bacaju petarde.
Deca se na srecu ne secaju "prave" pucnjave pa im ove gluposti iz nekih razloga pricinjavaju zadovoljstvo. Moj sin je pre cetiri godine bacio petardu pred jednu baku u komsiluku i ona svaki put kad me sretne od tada kaze: " E znate onaj vas mali..." Njemu smesno a ja zenu razumem potpuno. To joj dodje kao da neko ismejava sve ono sto smo prosli i proziveli.

mrzim petarde :evil:
vatromete volim i oni su mi ok za proslavljanje bilo cega, ranije je spektakl bio vatromet na trgu za ng koji je obavezno uzivo prenosio rts. danas je negde vatromet postao uobicajen ne samo za ng i bozic, vec i za rodjendane, vencanja i td...
sto se petardi tice, ne vidim svrhu. zapalis, bacis, eksplodira. to ako ti je ostala jos koja siva mozdana celija. ako nije, onda petarde koristis u razne debilne svrhe. primer : bila sam klinka, negde 3-4 razred, a klinac od nasih prijatelja je bio godinu dve stariji. igrali smo se napolju, bio je bas dubok sneg secam se, a on se imbecil dosetio da nekoliko petardi poveze i veze komsijinom macku za rep :eek: ja uredno kao svaka mala tuzibaba odem do njegove mame i ispricam joj a ona moronka jos veca od njega umrla od smeha :dash: scena je bila sledeca, muceni macak trci kroz onaj sneg dok petarde pucaju na njegovom repu... :sad2: nije proslo ni par dana, setio se da ih ubaci u plasticnu flasu i baci u dvoriste. zadnja mu je eksplodirala u ruci. na jedno oko ne vidi. na ruci su ostale opekotine... pitam se da li se posle toga njegova glupa mama isto smejala :evil:

?????
radost komsijske dece???
gde si bio od marta do juna 99.?
pa da vidis kako se deca raduju zbog praska i pucanja..
sto kaze hellen - vucete `obicaje` onih koji su ziveli po najudaljenijim planinama, a ne bi se odrekli urbanih uslova zivota ni za sta na svetu..
sta je tebe briga sto u tvom okruzenju ima onih koji su istraumirani takvim zvukom? tebi lepo..
i tako ce biti sve dok tvoj sebicluk dominira nad tvojim obzirom..

ali si zato veliki vernik - samo onda kada ti to odgovara..
selektivni vernik..

Kakve veze ima navedeni vremenski period sa vatrometom? Ko bre ne voli vatromet? Ostavlja bez daha. :)
S tim sto ne bi trebalo da se prodaje na svakom cosku, sumnjivog kvaliteta i bilo kome...

Pa, jel ti krivo?
Uopste te ne razumem.
Na kraju krajeva, ko ti brani da slavis ovaj Bozic na kraju godine???z:lol:
Ostali Srbi i Rusi ce onaj na pocetku...PRAVI.

Božić je KOD SVIH na kraju godine i KOD SVIH na isti dan, samo što nemaju svi sinhronizovan tika-taka z;)
Nema veze sa temom, ali to bi svako ko se tripuje o "pravim" i "nepravim" Božićima trebalo da zna z;)

Ukinuše Odbranu u srednjoj gde se pucalo, ukinuše vojsku, još da zabrane petarde pa će srpski mladići da piju bensedine kad čuju zvuk pucnja ko sekaperse :zskace:

Хехе, подсети ме на један стари братство-јединствени виц из предратних дана...

Имао Хрват ловачког пса који се јако плашио пуцњаве и самим тим у лову није био ни за шта. Како би се запуцало, он би се прекрио шапама по ушима и јуначки збрисао у први жбун. Пожалио се он Србину и овај му рече:''Дај га мени на дресуру! Ми смо ти јуначки народ, борбени, код нас ће навићи на пуцњаву!''
И Хрват га да...
После неколико месеци враћа Србин пса и каже да је све ок, да је излечио пса од фобије.
Поведе га Хрват у лов, запуца....а кер одједном подиже шапе увис и запева френетично:''Данас, мајко, жениш свога сина, женииииш свога синаааааа!'' z:mrgreen:

Хехе, подсети ме на један стари братство-јединствени виц из предратних дана...

Имао Хрват ловачког пса који се јако плашио пуцњаве и самим тим у лову није био ни за шта. Како би се запуцало, он би се прекрио шапама по ушима и јуначки збрисао у први жбун. Пожалио се он Србину и овај му рече:''Дај га мени на дресуру! Ми смо ти јуначки народ, борбени, код нас ће навићи на пуцњаву!''
И Хрват га да...
После неколико месеци враћа Србин пса и каже да је све ок, да је излечио пса од фобије.
Поведе га Хрват у лов, запуца....а кер одједном подиже шапе увис и запева френетично:''Данас, мајко, жениш свога сина, женииииш свога синаааааа!'' z:mrgreen:
Na taj vic sam i mislio kad sam komentarisao ove kučiće na bensedinima z;)

mene izludjuje fin set dvostrukih standarda ...roditelji majmuna koji sad rokaju po hodnicima, mackama pod repove i staricama pod noge su nekada, dok su ti isti bili bebe zvali policiju za svaku glasniju muziku u ulazu.
pre xy godina sam pravila diplomsku zurku...i kao osoba odrasla u zgradi, smatrala sam da je nuzno obavestiti komsije da ce muzika biti malo glasnija i koji je povod. i svi mi klimnuse glavom,kao u redu je, prezivecemo. u 23h mi majka buduceg piromana bez sivih celija mi zvoni na vrata...predomislila se, preglasno joj je. ja utisam, ***, beba ipak ima 2 meseca. nakon sat vremena dolazi policija ... kaze komsinica se zali na glasnu muziku, dete ne moze da spava.
sinoc izleteh na prozor posle 7me detonacije ... bosko buha u pokusaju je on...tadasnja beba od 2 meseca, sadasnji punoletni pojedinac bez mozga...samo sad moje dete poskakuje u krevetu ali to nije bitno previse.

nemam ja nista protiv brdjanskih obicaja, al idi na brdo pa ih drzi ... kud si se i skotrljao

bolja je akustika, pa:

bacaju po hodnicima
bacaju u kontejnere
bacaju u ulicne sahtove..

i nece se opametiti dok neko zbog zelje za vecim praskom, ne nastrada.
e sad se pitam - gde li je ta komunalna policija???

Kako gde je? Brije one neobrijane ljude koji su krenuli tako neuredni po hleb.Ili mozda identifikuje pekinezera od bakice iz komsiluka.

Vi'š ti kako planinska dečica maltretiraju jadne gradske gospođe i njihove kučiće...stvarno strašno...:(

Ja bih te planinare sve pobio, ili vratio tamo odakle su došli :(

A i Turke bih vratio u Beograd...mora se proces migracija okrenuti, ne može više ovako :(

Pa, ja ne bih baš rekao da su 'brDŽani' svukli međ' 'graDŽane' te nakaradne običaje...
Stvar je u mentalnom sklopu, nevezano za geografsko poreklo. Idiot je idiot, deseto koleno ili ne...

Back