Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Keeper:
znam da Patriot nije njihovo, na tom CD-u je sve shto nije njihovo, al ja sam se pozhalio samo da ne znam da prepoznam shta je sve to :( ima "break on through", "light my fire" i "roadhouse blues" od pogodite koga? :)

ehhehe ja to imam na VHS-u, to je svirao SA Doorsima, znaci svi sem Jima Morrisona :D :D (ja sam ih ranije dosta slusala i kad sam davno naisla na to sam bila potpuno odushevljena :))

recimo ja te pesme sto nisu njihove imam na "PJ vs the world"...
a i na "Lost dogs" ima dosta slicnih stvarchica :)

Aj sad opet…hteo sam da kazem da By the way yeste dobar ali jako odskache od stila Peppersa.
Nisam mislio da bash uporedjujesh sa Riot act,nego sam ti naveo primer da je svaki album Pearl Jam-a jedna posebna celina za sebe,ali da se u svakom nalazi ono neshto njihovo,jedinstveno I da se tacno vidi njihovo razvijanje…blah blah…a peppersi su tako niotkuda ubacili By the way…. Mada ni Californication nije ono njihovo-dobar je !!!dobar!!!ali se vidi da je pravljen za Mtv….
Ni One hot minute nije slican onome shto su pre radili,ali tu je opet drugi gitarista(Dave)pa se mozhe time objasniti…

Nadia aj’ mosh mi narezhesh to na dvd(i ja bi tebi ali ga nemam(mislim na dvd rezac)pa tju ti na obicne,stavicu ti josh neke pesme koje sam skidao sa interneta….i ak’ nadjem josh neshto).
Ne morash rearviewmirror…nisam ni ochekivao da ce biti neshta posebno ti remixi(svarno je glupo da tako nazovu)u tim pesmama stvarno nema shta da se dira…

E da , citao sam da je Mike rekao da su na pola puta do zavrshavanja albuma…da ce biti jako dobar… da ne znaju kako ce se zvati…ima jacih pesama,ima balada…

Pearl Jam je jedan od moja 3 omiljena benda (pored A.I.C. i Nirvane). Izvanredni su. Najvise mi se svidja Vs. Mada su i drugi albumi super. Npr. Betterman, Immortality, Cordyroy sa Vitalogy, onda Off He Goes..... GRUNGE. Pozdrav svima koji vole tu vrstu muzike!

Vidim da ovde ima daleko vise ljubitelja benda nego onih drugih, i znam da ce ovo sto cu napisati biti zestoko kritikovano... ali ovo je ipak:"Javno igraliste..." :P
Sto se kvaliteta benda tice (prvenstveno misli na muzicki jer su textovi vec uveliko klasika tog muzickog zanra), za gitarske pocetnike ovaj bend je pravi "uaaauuuu" komplikovani bend, posto je poznato da svi koji se interesuju za takve pravce kod kuce "orgijaju" na nekim jeftinim "lesevima" od gitara i misle da su gitarski "profesori" i tako dalje...
Verujem da dosta vas zna da je band nastao (mislim na ovu prepoznatljivu formu u kojoj je poznat u sirim medijskim krugovima) zahvaljujuci muzicki daleko kvalitetnijem i zahtevnijem bandu, naravno u pitanju je Soundgarden (koji se daleko manje slusa jer je manje melodican i samim tim i daleko tezi za slusanje od raspevanog "Federa"). Mislim na zajednicki projekat koji se opet retko slusa iz meni nepoznatih razloga, a to je Temple Of The Dog (fantastican album), posle koga je i objavljen legendarni Ten. Vecinu kompozicija sa ovog albuma radio je Cris naravno, muzika i text, dok je Veder samo vokalno obojio bend.
Mada sto se tice Sijetl scene Nirvana je ipak Nirvana mada je nikada nisam voleo, kako kaze inspektor Besevic:"To su opasne frekvencije..." Naravno u "megacarskim" i "nekomercijalnim" okvirima originalnih tipova Nirvana je "keva" svih "keva" i ne bih na tu temu jer sam suvise mali da im otimam tu titulu zasluzenu teskim radom, teskim spricanjem, smrkanjem i naravno sacmarom (kao tackom na "I").
Pearl Jam ima sjajan Unplugged koji volim da cujem, narocito zbog stvari State Of Love And Trust. Na tom kao i na predhodnom izdanju (za dalje zaista ne znam) "cukao" je jedan cova bas po mom ukusu (zaboravio sam njegovo ime...a nije ni bitno). Mada, sto se samog vokala tice on je i vise nego "nemocan", mada ipak dovoljno sladak da osvoji srca mladih i originalnih "megacarica" srednjoskolki i osnovaca, koje su bile (koliko me secanje sluzi, do groba verne pomenutom "artisti"). Moj favorit je, sto se pomenute scene tice, iz cuvene Sijelt "arhive" ipak Soundgarden, volim i Alice In Chains (koji su se zivi raspali od drogice), zatim Pearl Jam (NARAVNO) :D a Nirvana nikako jer je isuvise opasna za "zadrte balkanske usi".
Drugari... kada porastete (muzicki) zaboravicete na Pearl Jam, ne kazem da ge necete slusati, naprotiv naravno da hocete i ja ga ponekad ubacim u Player mada jako retko. Vec cete jednostavno, ukoliko zaista volite kvalitetnu muziku i uzivate u emocijama koje ista proizvodi (izuzimajuci textove jer to nikako nije muzika vec text kako to sama rec i govori), doci do neceg daleko bogatijeg i boljeg pa ce vam sadasnje "zaklinjanje" u sve ove "cudake" biti i vise nego smesno.
Pretpostavljam da ce cool i opusteni "metalci" i "rokeri" i oni gitaristi koji umiru za Pearl Jam-om sa svojim kopijama i gitarskim "lesevima" od "koji evric", malo biti isprovocirani. To naravno nije bio cilj sa kojim je post pisan, jer kao sto sam rekao i sam ponekad slusam Jam, samo ne bi trebalo preterivati sa uzdizanjem i velicanjem... jednostavno nema potrebe jer nema ni razloga.

Na kraju, nadam se da post niko nece doziveti kao napad jer zaista nije, to je samo jedno razmisljenje.

Pozdrav... :wink:

nikodim:
Drugari... kada porastete (muzicki) zaboravicete na Pearl Jam, ne kazem da ge necete slusati, naprotiv naravno da hocete... bla bla

Hm, sve je bilo oki sto si napisao, sve do OVOG dela... ovo je pljuvanje i nametanje svog stava, govoreci da je jedino tvoj dobar i da si ti najpametniji i da si, nazovi, odrastao, a mi smo kao neki klinci...
btw kladim se da si mladji od mene....

Pametovanje je suvisno.

Voli Pearl Jam ili ga ne voli, ne zanima me, ali mi nemoj govoriti kakva sam ja i sta radim.

e sad cju da te napucam :lol: kad bih imao SARKASTO-METAR koji meri sarkazam, mislim da bi eksplodirao kad bih pokushao da izmerim njegovu kolichinu u tvojim postovima. :)
....volim alice in chains koji su se inache raspali od "drogice".... i takve stvari :lol:
tako da, poshto cju ja sad biti izrazito ironichan i sarkastichan u odgovoru, nemoj mi zameriti - ti si me zarazio ;-)

ajmo redom 8)

nikodim:
Sto se kvaliteta benda tice (prvenstveno misli na muzicki jer su textovi vec uveliko klasika tog muzickog zanra), za gitarske pocetnike ovaj bend je pravi "uaaauuuu" komplikovani bend, posto je poznato da svi koji se interesuju za takve pravce kod kuce "orgijaju" na nekim jeftinim "lesevima" od gitara i misle da su gitarski "profesori" i tako dalje...

prvo, ja definitivno "orgijam" na "leshu" od gitare ne zato shto mislim da sam "kul" iliti "grandzij" (losh, prim.prev.) vecj zato shto mi se ne baca novac na skupe "dzitre" koje kad svirash imash bolji "filing" jer znam da dobar "uaaaaaaau filing" ne dolazi iz "dzitre" vecj iz duha. i daleko od toga da mislim da sam "profesor", mada bih totalne pochetnike mogao nauchiti kako se "przhi".
tako da, rushim ti tvoju generalizaciju No1. svi koji se interesuju za ovaj pravac sviraju na loshim gitarama i misle da su profesori? dechko, gde ti zhivish? eeeeeeej... pozdrav za drugu galaksiju i poljubi E.T.-ija u du.pe za mene :)
zatim, rushim tvoju predrasudu No2 - PJ je pravi "uauuuuu komplikovani bend". slushaj vamo. ne znam na shta se lozhish, dal se palish na satrijanija, veja i ostale face koje svrshavaju dok piche hiljadu nota u sekundi i koji su zbog toga "yebote komplikovani", ali moram da ti poruchim da probash da izmislish jedan riff kao shto je npr. pochetni za pesmu "Alive", a zatim da probash napraviti pesmu od toga pa cjesh videti kako je to "uaaaauuuu" komplikovano.

nikodim:
Mislim na zajednicki projekat koji se opet retko slusa iz meni nepoznatih razloga, a to je Temple Of The Dog (fantastican album), posle koga je i objavljen legendarni Ten. Vecinu kompozicija sa ovog albuma radio je Cris naravno, muzika i text, dok je Veder samo vokalno obojio bend.

Eddie bend boji pre svega emotivno. bez njega bi zvuchali kao yebeni ColdPlay il tako neshto. jesi ti neki muzichki robot? jel svirash? ja tebe keve mi zamishljam kao zhivi dzuboks. samo prichash o nekom kvalitetu, zahtevnosti, "vokalno obojio bend"...... kod PearlJama se radi o yebenoj emociji, filingu.

nikodim:
Drugari... kada porastete (muzicki) zaboravicete na Pearl Jam, ne kazem da ge necete slusati, naprotiv naravno da hocete i ja ga ponekad ubacim u Player mada jako retko. Vec cete jednostavno, ukoliko zaista volite kvalitetnu muziku i uzivate u emocijama koje ista proizvodi (izuzimajuci textove jer to nikako nije muzika vec text kako to sama rec i govori), doci do neceg daleko bogatijeg i boljeg pa ce vam sadasnje "zaklinjanje" u sve ove "cudake" biti i vise nego smesno.

ti nisi normalan. ajd posavetuj me kako muzichki da porastem. jel da jedem "rastimo" margarin dok slusham Pink Floyd??? i shta znachi yebena "kvalitetna" muzika? shta znachi taj termin? jel se tu radi o vesh mashini, o mikseru, o shporetu ili chemu? kvalitet se koristi kao termin za neke materijalne stvari koje treba da zadovolje odredjenu funkciju, i kvalitet je merilo stepena zadovoljenja tih odredjenih funkcija. muzika nije materijalna stvar koja se "proizvodi" (druga po rangu rech koju mrzim u muzici - kad neko kazhe "proizvodnja pesama", a ti si izmislio neshto josh gore - "proizvodnja emocija" :shock: eeeeeeej.... :idea: ), muziku jednostavno uzmu da sviraju neke batice i sekice iz nekih dubljih duhovnih razloga no shto je to zadovoljenje odredjenih funkcija a mi to slushamo i nadjemo se na manje vishe istim talasnim duzhinama, i shta ti ja znam.
a shto se dalje tiche rasta, shta mi je sledecje na lestvici muzichkog rasta? jel cju ako se budem razvijao precji na neshto "kvalitetnije" kao shto je recimo Pink Floyd? e pa Floyde sam pocheo slushati posle PJ-a, i zavrshio sa slushanjem pre PJ-a. jeste, muzika je svemirska, sudar galaksija i sve to, al yebiga kad nema veze sa mnom, kad ja ne mogu uz nju da se osetim srecjan ili tuzhan, kao ni uz svu tu gomilu "kvalitetnije" i "zahtevnije" muzike raznorazno "obojene" nekakvim "zahtevnim" vokalima i "virtuoznijim" solazhama.

i o tome se radi, Dzuboksu.
ajd odsviraj mi jednom "state of love&trust", molim te. siguran sam da ti nije problem jer pesma nije "zahtevna" a tako je savrshena i tako RAZVALJUJE :wink: Pis brada, i Samo Rokaj u Slobodnom Svetu 8)

Nadya:
Hm, sve je bilo oki sto si napisao, sve do OVOG dela... ovo je pljuvanje i nametanje svog stava

Nije to pljuvanje ni nametanje svog stava, jednostavno nisi upravu kada to kazes jer nigde ne pise da su budale svi oni koji ne misle kao ja. Muzicki ukus je bas kao i sve ostalo, krajnje individualna stvar i to sto se neko ne slaze sa tobom ili sa mnom ne znaci da namece svoje misljenje kao jedino pravo. Ako si to tako dozivela, a ponovicu da zaista nije to nije bio cilj, imas moje izvinjenje, mada ako bolje procitas post videces da se radi o misljenju koje se ni u jednom delu texta ne forsira kao jedino ispravno.

Keeper:
tako da, poshto cju ja sad biti izrazito ironichan i sarkastichan

Moguce... teskoje biti objektivan kada bilo sta pricas i pises, a iznosis svoje misljenje, drugim recima tu gotovo da i nema objektivnosti jer samo misljenje kao takvo i jeste subjektivno.

Keeper:
prvo, ja definitivno "orgijam" na "leshu" od gitare ne zato shto mislim da sam "kul" iliti "grandzij"

Vidis da se ta pretpostavka obistinila... to naravno nije nista lose.

Sto se tice kvaliteta gitare koju ti sviras (verujem da je u pitanju neka kopija Gipsona ili Fendera), mozda ti ta gitara i ne kotira bas najbolje a da nisi u stanju to da primetis.

Keeper:
mislim da sam "profesor", mada bih totalne pochetnike mogao nauchiti kako se "przhi".

Kao sto i sam vidis i pretpostavka o przenju i profesoru je ipak veliki deo istine... Naravno, ako imas nekog koga mozes uciti kako se „przi“, samo napred bolje je to nego da postane muzicki „nastran“.

Keeper:
, ali moram da ti poruchim da probash da izmislish jedan riff kao shto je npr. pochetni za pesmu "Alive",

Ako su izmislili jedan rif onda se povlacim, i za kaznu istetoviracu clanove benda po celom telu...
Cekaj, sta to znaci ako su izmislili jedan pa i deset rifova ?

Keeper:
Eddie bend boji pre svega emotivno

Ne bih se slozio sa ovim, ne znam kojim muzickim znanjem raspolaze ali nisam video da je potpisao bilo koju pesmu na tom albumu. Emocije koje svojim pevanjem proizvodi su za mene jednostavno nevidljive, pogledaj njegovo lice i pokrete tela dok peva, taj grc na licu i konstantno krivljenje i uvijanje... meni to vise govori da je njegov glas isuvise nemocan da bi otpevao „ponesto“ i da je ta gestikulacija i lica i tela samo odraz iste.

Keeper:
kod PearlJama se radi o yebenoj emociji, filingu.

Naravno da su emocije u pitanju, i svako trazi i slusa ono sto u njemu izaziva bilo kakve emocije...

Keeper:
ajd posavetuj me kako muzichki da porastem.

Bilo bi isuvise glupo da ti dajem neke savete, vec sam napisao da je to ipak individualno i da se svako muzicki razvija na neki svoj nacin.
Mogu reci samo da sam kao srednjoskolac umirao za Sepulturom, Pro-Pain-om,Biohazard-om, Tool-om, Tiamat-om... dok danas jako retko, gotovo i da ih ne slusam. Sve to je bila samo odskocna daska ka muzickom vremeplovu u koji sam kasnije sasvim spontano uplovio, vracajuci se unazad. Naravno to nije i ne moze biti sablon, ali vecina ljudi koju poznajem ima ista ili slicna iskustva.

Keeper:
i shta znachi yebena "kvalitetna" muzika? shta znachi taj termin?

Muzika je definitivno vrsta umetnosti, a umetnost se ne gradi na „pricam ti pricu“ vec na kvalitetu.

Keeper:
kvalitet se koristi kao termin za neke materijalne

???????????????

Keeper:
jel cju ako se budem razvijao precji na neshto "kvalitetnije" kao shto je recimo Pink Floyd? e pa Floyde sam pocheo slushati posle PJ-a, i zavrshio sa slushanjem pre PJ-a. jeste, muzika je svemirska, sudar galaksija i sve to, al yebiga kad nema veze sa mnom, kad ja ne mogu uz nju da se osetim srecjan ili tuzhan

Slazem se u potpuosti, jeste to dobar bend ali je mracan i tezak za slusanje.

Keeper:
a ti si izmislio neshto josh gore - "proizvodnja emocija"

Keeper:
kad ja ne mogu uz nju da se osetim srecjan ili tuzhan

Keeper:
satrijanija, veja i ostale face koje svrshavaju dok piche hiljadu nota u sekundi i koji su zbog toga

Mozda hiljadu tonova ali ne i nota, posto sviras gitaru trebalo bi da znas sta su note a sta tonovi.
Ne volim ih, to je vise „izdrkavanje“ nego bilo sta drugo. Ritam sekcija je totalno uproscena da bi se pomenuti sto bolje culi i bili sto upadljiviji, ne dopada mi se takav pristup. Sto se tog poredjenja tice Pearl Jam je po mom ukusu daleko bolji band od bilo kog gitariste tog tipa, jer u Jamu su svi ujednaceni i daleko prijatniji za slusanje od ovih manijaka.

Keeper:
ajd odsviraj mi jednom "state of love&trust"

Ranije sam mogao da je odsviram, iako za sebe nikada nisam rekao da sam gitarista vec samo da pokusavam da sviram gitaru. Sada ta gitara nije kod mene, dao sam je bratu kojije resio da malo zasvira.

Keeper:
Pis brada, i Samo Rokaj u Slobodnom Svetu

I mi sno najzad postali demokratsko drustvo, potrebno je samo da se odreknemo balkanske zatucanosti i ideje da smo jezivo pametni.

@nikodim... ponasao si se onako kako sam rekla, ali to nije sad bitno. Rekao si svoje mishljenje, kao i ostali i eto.
Ne vidim cemu nastavljanje ove rasprave...

Guys, common, normalizujte nivo testosterona :wink: :lol:

bah
napisao sam kompletan odgovor al me je glupi komp zayebo. invalid_session? ma 'ajde :)
no dobro. mozhda je tako i bolje.
gospodina nikodima bih samo pozdravio i rekao mu da chak i Eddie pishe textove za pesme koje Pearl Jam izvodi, poshto vidim da je to sasvim nova informacija za njega. zatim, poshto je rekao da mu je "ten" legendaran, preporuchujem mu da proba sa "yield"om da vidi shta je vrhunac. sve mi se chini da imamo posla sa nekim ko je preslushao jedan il dva albuma i donosi mishljenja o bendu.
ajd vozdra.

Keeper:
bah
napisao sam kompletan odgovor al me je glupi komp zayebo. invalid_session? ma 'ajde :)
no dobro. mozhda je tako i bolje.
gospodina nikodima bih samo pozdravio i rekao mu da chak i Eddie pishe textove za pesme koje Pearl Jam izvodi, poshto vidim da je to sasvim nova informacija za njega. zatim, poshto je rekao da mu je "ten" legendaran, preporuchujem mu da proba sa "yield"om da vidi shta je vrhunac. sve mi se chini da imamo posla sa nekim ko je preslushao jedan il dva albuma i donosi mishljenja o bendu.
ajd vozdra.

Nije ni bitno, ne mislim da je Jam los band, bas danas sam slusao State Of... i ponovo sa istim odusevljenjem kao i ranije... samo mislim da nema potrebe dizati ih previsoko.

Nego zna li neko sta se desilo sa Alice In Chains... posle istoimenog albuma bilo je govora o novom ali od tada tajac...

nikodim:
Vidim da ovde ima daleko vise ljubitelja benda nego onih drugih, i znam da ce ovo sto cu napisati biti zestoko kritikovano... ali ovo je ipak:"Javno igraliste..." :P
...
Pretpostavljam da ce cool i opusteni "metalci" i "rokeri" i oni gitaristi koji umiru za Pearl Jam-om sa svojim kopijama i gitarskim "lesevima" od "koji evric", malo biti isprovocirani. To naravno nije bio cilj sa kojim je post pisan, jer kao sto sam rekao i sam ponekad slusam Jam, samo ne bi trebalo preterivati sa uzdizanjem i velicanjem... jednostavno nema potrebe jer nema ni razloga.

Na kraju, nadam se da post niko nece doziveti kao napad jer zaista nije, to je samo jedno razmisljenje.

Shto se tiche Temple of the dog - to je projekat koji su napravili u secanje na Endrju Vuda njegovi prijatelji(Mike,Stone,Jeff(Pearl Jam),Mat i Chris(Soundgarden)),A inache su Stone i Jeff svirali sa njim u Mother Love Bone,i ustvari je Endrju taj koji je pokrenuo Grunge,Eddie ga nije poznavao i u tom projektu je uchestvovao samo u jednoj pesmi,jer se u to vreme prikljucio u Pearl Jam...

Znachi Stone i Jeff su svirali zajedno,kasnije su oformili Pearl Jam(Stone je poznavao Mike a sa Eddijem ih je upoznao Jack Irons)shto se ne uklapa u tvoju pricu da je Soundgarden stvorio Pearl Jam.
Nadam se da nisi mislio na TEN kada si rekao da je Chris sve uradio...poshto to bi bila glupost.
A i za Temple shta je imao on da komponuje kad je on vokal,a tu su Stone i Mike da odsviraju svoje,nisu debili da neko drugi svira za njih…otkud ti to?

Kod nas se jedino zna za Nirvanu jer se Grunge uzdigao i propao dok smo mi bili izolovani od sveta a Kurt je stvorio od sebe neki kult jer se upucao,i onda kao svi su culi za Nirvanu...a u to vreme je PJ bio mnogo popularniji...Nevermind i Ten su izasli iste godine i Nevermind je prodat u 5 000 000 a Ten u 11 000 000 primeraka iako su jedan od najantikomercijalnijih bendova svih vremena,Nirvana jeste pocela pre ali ima i onih koji su poceli pre njih...
A da - Pearl Jam nije tesko svirati ali je Nirvana “keva svih keva”….BRAAAVOO !!!!!Stvarno.Bravo. Treba biti genije…

Pear Jam i nije toliko komplikovan(istina)ali to ne znaci da nemaju kvalitet,to sto rade(aranziranje tri gitare,tako da nazovemo...) ipak rade na najbolji nacin i shta god ti mislio oni su jedan od najuticajnijih bendova ikada.A ti si zakljucio da je Eddijev glas “nemocan” zato sto se on grci dok peva.... :shock: :x :roll:
Eddie se grci i uvija jer je u tu muziku uneo sebe i svoj zivot(koji je bio prilicno tezak), shto se vidi I po tekstovima,koji su mnogo vishe od klasike,i zato shto oseca ono sto peva,bez foliranja,a ta tvoja definicija njegovog glasa je pomalo i bezobrazna.

Bash bi voleo da znam shta ti,o uzdignuti slusash...

U jednom clanku je pisalo da uprkos svemu(a bilo je mnogo toga u njihovoj karijeri) muzika Pearl Jam nalazi nekim tajnim kanalima put do onih kojima je i namenjena...znachi tome se predash ili ne,a ti izgleda nisi...

Inache Layne Staley(pevach Alice in Chains)je umro 2000.godine...bukvalno se raspao od droge…

moze poshtarom...
daj mi adresu na pm, pa da ja njemu dam da ti vrati...

moram da vidim neku inicijativu sa tvoje strane, ako ne poshtarom, onda da ostavim ja na nekom mestu, recimo klub/kafic i posle ti dodjes na to isto mesto i trazis to sto sam ja ostavila...bla bla... e smorena sam...

sad ide "wishlist"... ja to znam da sviram, samo pocetak na gitari :D a ne znam inace da sviram gitaru :) evo jedne anegdote iz moga zivota... nije ni anegdota, ali nazovimo je tako... kada je trebala da bude neka svirka sa mojim bendom, i isli smo van bg-a... i prespavali kod ortaka... igrom slucaja je gitara jedna ostala kod mene u sobi i ujutru prvo sto sam uradila je da sam uzela tu gitaru.... i magijom pocela da sviram "corduroy" :D :D

...ehhhh , to je bilo vreme 8)
sto znaci da je moje jedino iskustvo sa gitarom sviranje Pearl Jam-a hahahah al ko se zhali :twisted: 8)

mp3 soundgarden? eeee... mozhe 8)
ja bih trebao sledecje nedelje docji u bgd. otvoren sam za sve kombinacije. predlozhi. mozhesh mi lichno dati, a mozhesh i ostaviti negde pa cju ja pokupiti ako ti je to jednostavnije.

Hej, ako je nekom potreban Soundgarden (svi albumi+par kompilacija), Cris ili Audioslave (mp3/audio... kako hocete)... nikakav problem, spreman za sve moguce kombinacije. 8)

5359.jpg

Pearl Jam 8)

4) Why Go
Time: 3:19 Vedder, Ament
According to the liner notes this song is for "Heather." Rumor has it that she was put into an insane hospital because her mom caught her smoking pot. She knows that there is nothing wrong with her but to get out she has to admit to something. Even though she has become stronger they want her to be a week, obedient, individual. Someone who agrees with, and follows every rule of, society. Whatever they want to hear, she will tell them. She wonders why she should go home to the person who put her there.

Back