e sad cju da te napucam

kad bih imao SARKASTO-METAR koji meri sarkazam, mislim da bi eksplodirao kad bih pokushao da izmerim njegovu kolichinu u tvojim postovima.

....volim alice in chains koji su se inache raspali od "drogice".... i takve stvari

tako da, poshto cju ja sad biti izrazito ironichan i sarkastichan u odgovoru, nemoj mi zameriti - ti si me zarazio ;-)
ajmo redom 8)
nikodim:
Sto se kvaliteta benda tice (prvenstveno misli na muzicki jer su textovi vec uveliko klasika tog muzickog zanra), za gitarske pocetnike ovaj bend je pravi "uaaauuuu" komplikovani bend, posto je poznato da svi koji se interesuju za takve pravce kod kuce "orgijaju" na nekim jeftinim "lesevima" od gitara i misle da su gitarski "profesori" i tako dalje...
prvo, ja definitivno "orgijam" na "leshu" od gitare ne zato shto mislim da sam "kul" iliti "grandzij" (losh, prim.prev.) vecj zato shto mi se ne baca novac na skupe "dzitre" koje kad svirash imash bolji "filing" jer znam da dobar "uaaaaaaau filing" ne dolazi iz "dzitre" vecj iz duha. i daleko od toga da mislim da sam "profesor", mada bih totalne pochetnike mogao nauchiti kako se "przhi".
tako da, rushim ti tvoju generalizaciju No1. svi koji se interesuju za ovaj pravac sviraju na loshim gitarama i misle da su profesori? dechko, gde ti zhivish? eeeeeeej... pozdrav za drugu galaksiju i poljubi E.T.-ija u du.pe za mene

zatim, rushim tvoju predrasudu No2 - PJ je pravi "uauuuuu komplikovani bend". slushaj vamo. ne znam na shta se lozhish, dal se palish na satrijanija, veja i ostale face koje svrshavaju dok piche hiljadu nota u sekundi i koji su zbog toga "yebote komplikovani", ali moram da ti poruchim da probash da izmislish jedan riff kao shto je npr. pochetni za pesmu "Alive", a zatim da probash napraviti pesmu od toga pa cjesh videti kako je to "uaaaauuuu" komplikovano.
nikodim:
Mislim na zajednicki projekat koji se opet retko slusa iz meni nepoznatih razloga, a to je Temple Of The Dog (fantastican album), posle koga je i objavljen legendarni Ten. Vecinu kompozicija sa ovog albuma radio je Cris naravno, muzika i text, dok je Veder samo vokalno obojio bend.
Eddie bend boji pre svega emotivno. bez njega bi zvuchali kao yebeni ColdPlay il tako neshto. jesi ti neki muzichki robot? jel svirash? ja tebe keve mi zamishljam kao zhivi dzuboks. samo prichash o nekom kvalitetu, zahtevnosti, "vokalno obojio bend"...... kod PearlJama se radi o yebenoj emociji, filingu.
nikodim:
Drugari... kada porastete (muzicki) zaboravicete na Pearl Jam, ne kazem da ge necete slusati, naprotiv naravno da hocete i ja ga ponekad ubacim u Player mada jako retko. Vec cete jednostavno, ukoliko zaista volite kvalitetnu muziku i uzivate u emocijama koje ista proizvodi (izuzimajuci textove jer to nikako nije muzika vec text kako to sama rec i govori), doci do neceg daleko bogatijeg i boljeg pa ce vam sadasnje "zaklinjanje" u sve ove "cudake" biti i vise nego smesno.
ti nisi normalan. ajd posavetuj me kako muzichki da porastem. jel da jedem "rastimo" margarin dok slusham Pink Floyd??? i shta znachi yebena "kvalitetna" muzika? shta znachi taj termin? jel se tu radi o vesh mashini, o mikseru, o shporetu ili chemu? kvalitet se koristi kao termin za neke materijalne stvari koje treba da zadovolje odredjenu funkciju, i kvalitet je merilo stepena zadovoljenja tih odredjenih funkcija. muzika nije materijalna stvar koja se "proizvodi" (druga po rangu rech koju mrzim u muzici - kad neko kazhe "proizvodnja pesama", a ti si izmislio neshto josh gore - "proizvodnja emocija" :shock: eeeeeeej....

), muziku jednostavno uzmu da sviraju neke batice i sekice iz nekih dubljih duhovnih razloga no shto je to zadovoljenje odredjenih funkcija a mi to slushamo i nadjemo se na manje vishe istim talasnim duzhinama, i shta ti ja znam.
a shto se dalje tiche rasta, shta mi je sledecje na lestvici muzichkog rasta? jel cju ako se budem razvijao precji na neshto "kvalitetnije" kao shto je recimo Pink Floyd? e pa Floyde sam pocheo slushati posle PJ-a, i zavrshio sa slushanjem pre PJ-a. jeste, muzika je svemirska, sudar galaksija i sve to, al yebiga kad nema veze sa mnom, kad ja ne mogu uz nju da se osetim srecjan ili tuzhan, kao ni uz svu tu gomilu "kvalitetnije" i "zahtevnije" muzike raznorazno "obojene" nekakvim "zahtevnim" vokalima i "virtuoznijim" solazhama.
i o tome se radi, Dzuboksu.
ajd odsviraj mi jednom "state of love&trust", molim te. siguran sam da ti nije problem jer pesma nije "zahtevna" a tako je savrshena i tako RAZVALJUJE :wink: Pis brada, i Samo Rokaj u Slobodnom Svetu 8)