PDF - pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smeh

Veoma poznat
Poruka
13.755
Ovo nikad nisam radila, pretpostavljam da nekako moze, ali pojma nemam kako...
Banka mi izvode salje u PDF formatu, sve jednostavno, ali se ukazala potreba da jedan malo ispravim :rumenko:, a pojma nemam kako?
Mislim da je nasjjednostavnije da jednoj od postojecih tabela dodam jos jednu kolonu, ili, neku vec postojecu, malo "modifikujem".
Ja se bas ne doznajem, neko sigurno zna, pa bih mu bila vrlo zahvalna da mi otkrije postupak...

Banka mi izvode salje u PDF formatu, sve jednostavno, ali se ukazala potreba da jedan malo ispravim :rumenko:, a pojma nemam kako?
Mislim da je nasjjednostavnije da jednoj od postojecih tabela dodam jos jednu kolonu, ili, neku vec postojecu, malo "modifikujem".
Ja se bas ne doznajem, neko sigurno zna, pa bih mu bila vrlo zahvalna da mi otkrije postupak...

E vidis to je malo z...

Moras prvo da prebacis taj fomular nekako recimo u .doc ili .rtf pa onda da editujes ;)

Ili, mozes i kao sliku, pa da crtas tabelu u nekom foto editoru.

Znam da ti nisam mnogo pomogao, ali eto teme za razmisljanje ;)
Nije fora da ti sve sazvacem.

E vidis to je malo z...

Moras prvo da prebacis taj fomular nekako recimo u .doc ili .rtf pa onda da editujes ;)

Ili, mozes i kao sliku, pa da crtas tabelu u nekom foto editoru.

Znam da ti nisam mnogo pomogao, ali eto teme za razmisljanje ;)
Nije fora da ti sve sazvacem.
Jeste, fora je bas u tome! :klap:
Ja sam jednu noc vec izgubila... :dash:

Može to da odradi i Adobe Acrobat. Open File > Advanced > Forms > Make Form Fillable in Adobe Designer (ili Open Form in Adobe Designer). Kad ti otvori fajl u Designer-u, onda u paleti alata sa desne strane pod Library > Standard (ili Insert > Standard iz Toolbara) izabereš Line (za crtanje linija) i Text (za pisanje).

Jedan od najboljih programa za pretvaranja u PDF i naravno PDF-a u druge formate je "Nitro PDF Profesional". Ja ga koristim vec duze vreme i nemam zamerki, radi idealno.

Veoma lako ces se snaci u njemu, budi bez brige.

Back