PC vs PS3 vs XBOX360

Igre koje se rade za konzole one se optimizuju za postojece,znaci najnovije efekti i napredovanje u grafickim tehnoligijama prvo ce se pokazati na PC.Najnoviji directx11 se ne podrzava na nijednoj konzoli dok na PC vec su izale graficke kartice sa directx11 podrskom.
Uvek ce biti ljepsa grafika i bolji efekti na PC nego na bilo kojoj konzoli.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Igre koje se rade za konzole one se optimizuju za postojece,znaci najnovije efekti i napredovanje u grafickim tehnoligijama prvo ce se pokazati na PC.Najnoviji directx11 se ne podrzava na nijednoj konzoli dok na PC vec su izale graficke kartice sa directx11 podrskom.
Uvek ce biti ljepsa grafika i bolji efekti na PC nego na bilo kojoj konzoli.
Koliko kosta takva jedna graficka karta?
I jesi li uopste ti video kakva je grafika nekih najnovijih igara koje su izasle na Xbox ili PS3,posebno na PS3?
Ne osporavam da je grafika na PCu losa,naprotiv ali konzole ne zaostaju ni malo za PC-jem

Koliko kosta takva jedna graficka karta?
I jesi li uopste ti video kakva je grafika nekih najnovijih igara koje su izasle na Xbox ili PS3,posebno na PS3?
Ne osporavam da je grafika na PCu losa,naprotiv ali konzole ne zaostaju ni malo za PC-jem

Ne moze da se meri grafika sa konzola sa najnovijim PC,obe konzole su izasle pre dve godine i tada su bile vrh ali danas PC ima najbolju grafiku i efekte,sto directx11,sto nvidia physx itd.U pravu si sto se tice cene graficke i procesora da bi se to ispoljilo.Vecina igara se danas pravi za konzole zbog vece zarade a kada se portuju na PC ispadne sr.nje!
Primer je Crysis i Crysis Warhead igre trenutno sa najboljom grafikom i one su ekspluziva za windows,jednostavno da su bile za konzole ne bi bilo nista od onakve grafike i kada bi se portovale na PC bile bi uzas kao i svi portovi.

p.s - ne kazem ja da je grafika losa ,ona je odlicna pogotovo na PS3

Poslednja izmena:
Problem sa kompjuterima je shto izdavachi vishe ne zele da izdaju igre za PC ili probaju to da zaobidju zbog masovne piraterije,tako da na zalost PC gubi skoro na svim frontovima u poredjenju za konzolama.

Apsolutno si u pravu da gubi zbog piraterije,dok na konzolama je daleko visa zarada.Moja poenta je samo u tome da konzole ne mogu da pariraju trenutnim racunarima po pitanju grafike i tako ce biti sve do pojave PS4.
Ako gledamo iz drugog ugla PC gaming ne moze nikad izumreti a razlog su NVIDIA i ATI (kome bi prodavali najnovije graficke kartice ako ne bi izlazile sve zahtevnije igre ).

Primer:
http://translate.google.de/translat...leich/PC/Special/&sl=de&tl=en&history_state0=

Poslednja izmena:
Bez obzira na pirateriju,igra se skoro uvek najbolje proda na PC-ju,odnosno razvojni timovi su svesni da bez PC-ja nema zarade(sto zaista i jeste).Te fore zna se za sta su konzole a za sta je PC...gluposti totalne...pa konzole sve vise i vise pokusavaju da kopiraju PC i nacin na koji se igra na njemu(multiplayer na primer)sto govori ko je glavni.
Ja mislim da ovo treba zakljucati,bezvredno je,pricacemo ovako do besvesti.Stvar je u tome da svako ima svoje misljenje,vidjenje stvari i gotovo.Zbog ovakvih tema ovaj podforum i propada-ovde su najcesci sukobi,vredjanja,najcesce dolazi do kartona(do sad ih nije bilo posto smo se nekako i kurtalisali ali opet).
Ali,to je moje vidjenje stvari,ostavicu taj posao Borisu:whistling:(kao sto sam svojevremeno rekao da treba taj posao ostaviti njemu)

Poslednja izmena:
Bez obzira na pirateriju,igra se skoro uvek najbolje proda na PC-ju,odnosno razvojni timovi su svesni da bez PC-ja nema zarade(sto zaista i jeste).Te fore zna se za sta su konzole a za sta je PC...gluposti totalne...pa konzole sve vise i vise pokusavaju da kopiraju PC i nacin na koji se igra na njemu(multiplayer na primer)sto govori ko je glavni.
Ja mislim da ovo treba zakljucati,bezvredno je,pricacemo ovako do besvesti.Stvar je u tome da svako ima svoje misljenje,vidjenje stvari i gotovo.Zbog ovakvih tema ovaj podforum i propada-ovde su najcesci sukobi,vredjanja,najcesce dolazi do kartona(do sad ih nije bilo posto smo se nekako i kurtalisali ali opet).
Ali,to je moje vidjenje stvari,ostavicu taj posao Borisu:whistling:(kao sto sam svojevremeno rekao da treba taj posao ostaviti njemu)

Nekako smo se iskontrolisali a uz to smo jos i Srbi :eek:
:hahaha::hahaha::hahaha:

Sad vec preterujes.Bez uvrede ali je tako.
Da li si pogledao neke statistike kada si zakljucio to?Ili bezveze govoris?
Evo pogledaj kako PC vodi protiv konzola.:rotf:
nb2li1.png

Druga stvar,Multiplayer za PC i XBOX (posto sam siguran da o tom kopiranju govoris) je radila jedna ista firma tj Microsoft.Normalno je da ce liciti mreze jer su iz iste kompanije,mislim to je glupo i komentarisati.I Live je pokrenut jos 2002 godine i to za prvi XBOX,dok je Windows live pokrenut tek 2005 godine.Objasni mi kako moze da se kopira Windows Live na XBOX live sa 3 godine kasnjenja?
Problem je to sto je Windows Live kopija XBOX live sistema,ako cemo tako.
Mislim sta da ti kazem,informisi se pre nego sto izneses bilo kakvo misljenje,ovako se vidi na kilometar da iz tebe izbija fanboy-izam.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome da bez PC-a nema zarade razvojnim timovima,a ta tvoja tabela ne mora nista da znaci.Mani se tih statistika,prosetaj malo shopovima(nasim)videces da se najvishe traze PC igre.A to govori vishe od svih tih tabela slicica i raznih cuda.

Hteo sam da kazem da multiplayer igranje POTICE sa PC-a.Konzole su tek kasnije pocele da ga koriste u tolikoj meri da su ravnopravne za PC-jem,i to tek sadasnja generacija konzola(u najvecoj meri Xbox o kome ti govoris).A multiplayera na PC-ju je bilo mnoogo pre Windows Live-a a postojali su i servisi slicni njemu(Gamespy na primer).
Nadam se da me neces pogresno shvatiti,ja nisam nikakav fanboy,to je jednostavno moje misljenje

Poslednja izmena:
Stvar je u tome da bez PC-a nema zarade razvojnim timovima,a ta tvoja tabela ne mora nista da znaci.Mani se tih statistika,prosetaj malo shopovima(nasim)videces da se najvishe traze PC igre.A to govori vishe od svih tih tabela slicica i raznih cuda.

Hteo sam da kazem da multiplayer igranje POTICE sa PC-a.Konzole su tek kasnije pocele da ga koriste u tolikoj meri da su ravnopravne za PC-jem,i to tek sadasnja generacija konzola(u najvecoj meri Xbox o kome ti govoris).A multiplayera na PC-ju je bilo mnoogo pre Windows Live-a a postojali su i servisi slicni njemu(Gamespy na primer).
Nadam se da me neces pogresno shvatiti,ja nisam nikakav fanboy,to je jednostavno moje misljenje
Znas ko zaradjuje dobro na igrama za PC?Izdavachi koji prave MMO igre ili ti ga multiplayer online igre,jer one imaju poseban sistem registracije i plus sto se placa mesecno,jesi se zapitao zasto mnogi izdavachi prvo izbace igru na konzolu a tek posle nekoliko meseci na PC?
A ovaj shto je rekao da ima piraterije i na konzolama,ima ali kao prvo moras da chipujes konzolu da bi mogla da prepozna piratske igre,drugo je to shto vishe ne mozes da prikljucis tu konzolu na internet,barem ne Xbox jer Microsoft ima lovca koji prepozna dal je igra chipovana i dal je igra pirat ili ne.Tako da vrlo mali broj se bavi piraterijom na konzolama.

1257960245564.png

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ova tema je jos ziva ! Cak i posle 6 strana raspravljanja sta je bolje vi ocete jos ....

Konzolasi nikad nece priznati da je komp bolji za igranje , Kompjuterasi nikad nece priznati da su konzole bolje za igranje ... tako da ova tema ide u beskonacnost.Cak je i bilo zanimljivo u pocetku , ali sad ste ga stvarno ubili ...

Poslednja izmena:
I zaboravih reci,nema potrebe temu zakljucavati kad nema teskih reci,ako svako iznese validan argument na protiv argument tu nema svadje nego chisto iznoshenje cinjenica.
Teme neka shto mislim da ce se i Boris sloziti.

Sigurno...potpuno se slazem sa MASTEROM.
Tema je krajnje fer i korektna.
Nema vrrijedjanja i kao sto sam nekoliko puta rekao je jago lijepa za posmatranje diskusije koja je na zavidnom nivou.

Svaka vam cast.

Back