PC vs PS3 vs XBOX360

Sine,imam odlican komp koji tera vecinu igrica na high (osim GTA IV naravno) tako da ne sopas gluposti bezveze.
Ti lepo cekaj 4 god da izadje emulator pa pici do mile volje igrice koje su vec prosle.
Postoji tastatura i mis za PS3 (ima da se kupi adapter) tako da i tu nisi u pravu.
Pre nego sto pocinjete sa pametovanjem,iznajmite konzolu na jedan dan i odigrajte malo pa onda iznosite misljenja.
Takodje se malo bolje informisite o mogucnostima konzola,a ne ovako napamet da govorite.
@Sentimentalna budala a kakve vi argumente imate za PC gaming?
GTA IV su uprskali za PC losom optimizacijom (treba ti zver od kompa da bi igrao na potpunom high podesavanju).

Ok,cekacu 4 godine.
Sto se tice tastature i misa,procitaj dobro moj post koji si citirao.Ja sam ih pomenuo
A ko da konzole imaju bog zna kakve mogucnosti,pa da sad treba da se informisem...dovoljno je znati da sluze uglavnom za igre...nema tu nikakvog posebnog informisanja...nisu nimalo slozenije od PC-a.

Evo,reci cu ja nesto umesto Sedimentalnog
Da,uprskali su GTA IV,ali dal si ti uopste probao patcheve koji su se pojavili u medjuvremenu?Sa njima je igra mnogo manje zahtevna+se ceka peti patch koji ce biti badass.
Oces argument za PC gaming?
World of Warcraft,online suteri,World Cyber Games...
Da.
1:Igras na tv-u sa 5-6m razdaljine i stedis sebi vid.
2:Tuce, voznja, sportske simulacije, avanture, akcije... bolje je na Joystick-u i konzoli neuporedivo.
3:Ekskluzivne igre za konzole
4:Moze da se igra multiplayer do 4 igraca na jednoj konzoli
5:Konzole su bolje za igranje u drustvu
6:Nema nadogradjivanja, ubaci Igru i vozi...
7:Nema sanse da igra ne radi osim ako je CD ostecen, dok kod PC-a ima 100 razloga (driveri,graficka,patch,crack...)
8:Konzolu mozes da nosis na kod ortaka, na zurke, na bleju... samo spakujes i to je to.
9:Grafika! Kod 90% igraca u svetu ovo je najbitniji faktor.
I jos mnogo prednosti. Ovo se odnosi samo na gaming deo izmedju konzola i PC-a. Uopsteno PC je mnogo bolja stvar jer mozes da koristis programe, rezes medije, lakse surfujes... Na kraju krajeva igre za konzole se i prave na PC-u! Zato je i ova cela tema glupa jer se porede babe i zabe...
1.Mozes i PC da povezes na TV,jest da je zahebano ali se trud isplati,posto mozes da igras i u visokoj rezoluciji,sto je jos jedna velika prednost PC-a
2.Imas Djojtik i za PC
3.jbga,ima i PC ekslkuzive,vi cete tek sad moci da vidite Crysis
4.Tu ti skidam kapu,mada to i nije neki argument(da se svi igraju na istom sistemu)
5.Da li?Imaju li konzole Wow,CS(ne racunajuci port za prvi Xbox koji niko ne igra)
6.Zavisi na kakvo nadogradjivanje mislis.Nije toliki problem naci drivere i crackove kao sto se cini
7.Isto kao i za 6
8.Mozes i PC nositi,pa LAN partiji su cuveni u celom svetu...uostalom imas i igraonice,moraces da platis,ali ces se i dobro zabaviti
9.Da,kod 90% igraca KONZOLA.Osim ako je neko bas razmazen
Za DirectX 10,jbga to je opet PC nije DIrectX 10 konzola.Uvek su tu patchevi...
A da ova tema nema svrhu,to se slazem...mada je ovo lepa rasprava

Poslednja izmena od moderatora:
Alo klinac,nisam rekao da je zahtevan emulator nego treba dosta toga da se podesi.Citaj malo bolje!
PS3 ima 7 procesora na 3.2GHz,uopste se ne razlikuje od racunara.
Pogledaj kada je PS3 pusten u prodaju,tada nije bilo ni quad core procesora kod nas.
Kao sto rekoh,ti cekaj patcheve i emulatore a ja cu da ubacim disk i da igram bez problema.
A sad tisina,pokazao si svoje (ne)znanje.

Poslednja izmena:
Ok matori,ako ti je toliki problem da guglas posto si lenj ne zanima me.Na vecinu mojih stavova nisi nasao odgovor,tako da cuti.
Uzgred,oduvek je postojao overckloking,mnogo pre PS3-a i njegovih 3.2GHz

Poslednja izmena:
1.Mozes i PC da povezes na TV,jest da je zahebano ali se trud isplati,posto mozes da igras i u visokoj rezoluciji,sto je jos jedna velika prednost PC-a
2.Imas Djojtik i za PC
3.jbga,ima i PC ekslkuzive,vi cete tek sad moci da vidite Crysis
4.Tu ti skidam kapu,mada to i nije neki argument(da se svi igraju na istom sistemu)
5.Da li?Imaju li konzole Wow,CS(ne racunajuci port za prvi Xbox koji niko ne igra)
6.Zavisi na kakvo nadogradjivanje mislis.Nije toliki problem naci drivere i crackove kao sto se cini
7.Isto kao i za 6
8.Mozes i PC nositi,pa LAN partiji su cuveni u celom svetu...uostalom imas i igraonice,moraces da platis,ali ces se i dobro zabaviti
9.Da,kod 90% igraca KONZOLA.Osim ako je neko bas razmazen
Za DirectX 10,jbga to je opet PC nije DIrectX 10 konzola.Uvek su tu patchevi...
A da ova tema nema svrhu,to se slazem...mada je ovo lepa rasprava

1:Seci usi krpi dupe.
6: Pre svega materijalna ulaganja, dakle: graficka, procesor, maticna, ram...
Poenta ja da ti za 300e koliko das za nov Xbox360 u full opremi mozes da odigras najnovije igre sa full grafikom dok na PC-u za koji si dao 300e ili neces uopste moci da pokrenes najnovije igre (GTA4,RE5,NFS...) ili ces ih odigrati sa uzasnim seckanjem,frame-om,teksturama... i na kraju odustanes od igre jer je jedva pokrenes. Odo sad stvarno ste me vise smorili.

Poslednja izmena:
Sta vredi 7 procesora?Igre za PS3 uopste ne koriste toliku snagu,odnosno sve bi to podneo i PC-jev procesor.Cist su ti primer GTA IV,ili Star Wars Force Unleashed.Da ljudi iz EA Sportsa nisu p!cke videli bismo FIFIN next gen endzin u punom sjaju na PC-ju,sa sve visokom rezolucijom ,o cemu konzole mogu (govorim o rezoluciji)samo da sanjaju(bar zasad)...
@Edward Pa u PC se ulaze postepeno...ako stedis i pravilno odredis kad ces i sta da kupis od komponenti,sastavices savim ok kompjuter

I sto sad trazite lock?!Kako se samo ranije niste setili...

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pomoc,danas mi je stigao xbox 360 elite iz Amerike...Prikljucio sam sve dobro i sad kad ga upalim on krene da radi par sekundi i onda se ugasi...E sad kabal koji ide u struju nije isti kao ovaj nas samo ga gurnes u uticnicu i radi nego imam neku kutiju ili adapter nemam pojma pa prikljucim u to pa onda u struju......POMOC!!!!!!

Onda kontaktiraj cika hakere da ti naprave emulator koji bi radio na racunaru.
Naravno,oterace te u p***** m******* jer to nije moguce niti ce biti u sledecih par godina.

Pazi. Za sada jos uvek nema PCa za siru upotrebu koji bi mogao da emulira direktno igru sa PS3. Za sada su uspesno emulirani PS2, Xbox i ostale konzole proslih generacija. E sad to sto savremeni racunari jos uvek ne mogu da emuliraju PS3, ne znaci da PC ne moze da pruzi isti graficki ugodjaj kao PS#. To je sve stvar optimizacije. Pogledaj na primer RE5. Razlike u grafici na PS3 i na PCu nema...

Ljudi treba mi pomoc,danas mi je stigao xbox 360 elite iz Amerike...Prikljucio sam sve dobro i sad kad ga upalim on krene da radi par sekundi i onda se ugasi...E sad kabal koji ide u struju nije isti kao ovaj nas samo ga gurnes u uticnicu i radi nego imam neku kutiju ili adapter nemam pojma pa prikljucim u to pa onda u struju......POMOC!!!!!!

Brate, Srbija i generalno kontinentalna Evropa koristi drugaciji sistem napajanja od Amerike, Britanije i Japana. Uticnice su drugacije...

Cekaj jesu li ti dali NTSC ili PAL verziju????

A jel ti postujes na ovaj forum sa Xboxa? Naravno da ne. Uz Xbox imas i kompjuter. Sto i to ne uracunas. Prava racunica je :
Xbox + televizor + kompjuter Vs . Kompjuter.

PS: Halo Wars je go ***** od strategije...

Pa cekaj, ne mozes ici cas ovde cas onde. Prvo hvalis cenu Xboxa ovo, ono a onda ubacujes PS3 u igru. Ako si poceo da argumentujes s jednom konzolom. onda se moras nje drzati do kraja.

A sto ste tice VHS, DVD, Blue Ray i ostalih sranja koje mogu izmisliti u buducnosti. Druze, nije kvalitet snimka to sto cini film kvalitetnim ili ne. Film je pre svega umetnost. Imaj to u vidu ;)

Pa sto onda kad si pravio onu racunicu nisi uracunao cenu PS3? Isto i ja mogu napraviti racunicu i navesti cenu najjeftinije racunarske konfiguracije kod nas (200 evra) da ispadne da je komp daleko najekonomicniji, a posle dodati argument da se samo na PCu moze igrati Crysis (za koji treba komp od barem 600-700 evra).

Blu Ray nije ekskluziva za konzole.... To je univerzalni format. Ne znam sto to uvodite u raspravu...

Alal vam Vera...dal da zakljucavam ili da jos malo ostavim :mrgreen::mrgreen::mrgreen:?
Volim posmatrati ovakve DISKUSIJE...na nivou...bez vrijedjanja.

Iskreno, mislim da imas veliki problem. Stvar je u tome sto se NTSC format primenjuje u Americi, Kanadi i Japanu. U Evropi se koristi PAL ... Sustina problema jeste da tvoj televizor (koji je PAL) nece moci da prima signale koje mu salje konzola.

Poslednja izmena:
Iskreno, mislim da imas veliki problem. Stvar je u tome sto se NTSC format primenjuje u Americi, Kanadi i Japanu. U Evropi se koristi PAL ... Sustina problema jeste da tvoj televizor (koji je PAL) nece moci da prima signale koje mu salje konzola.

E svašta , moraće samo da koristi NTSC igre na konzoli tj ako je flešovana konzola neka samo reže NTSC ili region free, ako nije onda će morati da kupuje( naručuje) origanale iz zemalja gde je zastupljen format NTSC,
Najbolje neka odnese negde da je flešuje i nek uživa.

Ljudi problem je u adapteru izgleda a ja sam imao onaj sto od 220w pretvara u 110w,ali mi se ugasi xbox...Sad moram da cekam ponedeljak da odnesem u neku radnju da pogledaju ali nema je u Cacku;))))...Umrecuuu
Stvar je u tome sto nije samo adapter problem nego reprodukcija slike na TV jer NTCS i PAL rade na razlicitim frekvencijama,tako da nema sanse da pokrenes bilo koju igru na tom Xboxu.
Jedino ako promenis komponente u Xboxu onda tako mozes da ga igras u Evropi,nikako flasovanje ti nece pomoci jer je problem "hardverski".

Stvar je u tome sto nije samo adapter problem nego reprodukcija slike na TV jer NTCS i PAL rade na razlicitim frekvencijama,tako da nema sanse da pokrenes bilo koju igru na tom Xboxu.
Jedino ako promenis komponente u Xboxu onda tako mozes da ga igras u Evropi,nikako flasovanje ti nece pomoci jer je problem "hardverski".

Ma šta pričaš bre, svaki iole noviji televizor ima i NTSC i PAL, kada kažem noviji mislim na 2000 godinu i sve što je kasnije proizvedeno. Njemu treba samo AC adapter od PAL konzole ili neki kvalitetan transformator. Na konzoli može da igra samo NTSC igre ili region free koje su doduše retke i to nema nikakve veze sa televizorom već sa konzolom, kada sam spomenuo flešovanje mislio sam na to da flešovanje samo služi da bi mogao da igra piratske igre.

IIIKARTMENIII
Ako se ne budeš u međuvremenu snašao za neki transformator, mogu da ti pošaljem broj preko privatne poruke jednog tipa koji prodaje xbox konzole i opremu ili možeš da pogledaš na http://www.ebay.com/ tu imaš sigurno pa naruči, jedino što ćeš morati da se strpiš par dana dok ti stigne

Ma šta pričaš bre, svaki iole noviji televizor ima i NTSC i PAL, kada kažem noviji mislim na 2000 godinu i sve što je kasnije proizvedeno. Njemu treba samo AC adapter od PAL konzole ili neki kvalitetan transformator. Na konzoli može da igra samo NTSC igre ili region free koje su doduše retke i to nema nikakve veze sa televizorom već sa konzolom, kada sam spomenuo flešovanje mislio sam na to da flešovanje samo služi da bi mogao da igra piratske igre.

IIIKARTMENIII
Ako se ne budeš u međuvremenu snašao za neki transformator, mogu da ti pošaljem broj preko privatne poruke jednog tipa koji prodaje xbox konzole i opremu ili možeš da pogledaš na http://www.ebay.com/ tu imaš sigurno pa naruči, jedino što ćeš morati da se strpiš par dana dok ti stigne

Meni je stigao iz Amerike,sta da radim sad sa njim...?

Back