Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako je sladak zeka, Nebojša :zaljubljena: I ovaj moj obožava šargarepu, ali gledam da mu ne dajem previše jer sam pročitala da ona sadrži dosta skroba i da kunići smeju samo seno da jedu neograničeno.

Za ove koji tupe s terminima: Znamo bre da zec i kunić nisu isto. Mi ih tako zovemo jer nam je lakše, eto meni je baš lepo da kažem 'moj zeka'. To ne znači da nisam svesna kojoj životinjskoj vrsti pripada.

moji zečići obožavaju peršun... znam da ne bi trebalo da jedu zeleno pre 6 meseca... ali oni čim osete peršun polude idu oko nogu sve dok im se ne da... za sada nije bilo nikakvih problema... obožavaju banane (u malim količinama im dajem jer su slatke) i mandarine i naravno šargarepu... ne vole kivi, jabuke ni krastavac...

HW6fM.jpg

cT9WD.jpg

TEeg5.jpg

Dragi vlasnici kunica, napravljen je prvi srpski sajt o kunicima kao kucnim ljubimcima (patuljati zec) gde mozete puuuno toga procitati i nauciti o njima, o prehrani, higijeni, zdravlju, i svemu ostalom, evo vam linka pa pogledajte, http://mojkunic.com/index.php !
Takodje mozete posetiti i nasu facebook stranicu na kojoj takodje imamo puno textova i zanimljivih slika. Tu mozete pitati apsolutno sve sto vas zanima o kunicima, i neko iz naseg tima ce vam odgovoriti, https://www.facebook.com/pages/Moj-kunić/260999377289930
Kunici su predivne zivotinje, o njima nije tesko brinuti, samo treba nauciti z;)
Ja se nadam da ce vam se dopasti nasa stranica i sajt, osecajte se slobodno da nam na fejsu pisete sve sto pozelite, predloge, pohvale, zamerke, pitanja...
Pozdrav od osobe koja voli kunice vise nego 'leba da jede z:poz:

Dobar dan svim kunicarima,pre svega da naglasim da sam ovde prvi put i uopste nisam upoznata sa pravilima foruma tj ne znam kako sta ide ali me zivo interesuje sta se desaa sa malim kunicem tacnije,imam patuljastog kunica sa lavljom glavom,uzela sam ga pre tri dana a ima mesec dana...poceo je da se cese cesto i da se gricka,lize i tako...veseo je i skakuce ali jako cesto ode u neki cosak i tamo provede izvesni deo vremena..,kupili smo ga u PET SHOPU na Novom Beogradu u nedwelju ali je bila ogromna guzva i niko nam nista nije rekao,kupili smo mu piljevinu i eko seno neko za postelju i ishranu...sve mi vuce i podstice da joj je ( zenka ) to seno prebacilo neke vasi ali se uopste en razumem.Zvala sam malopre pet shop i spojili su me sa veterinarkom,ona kaze da to navodno nije zabrinjavajuce ako nema nikakve ospe a nema medjutim on se ubi cesuci,po usima...sapama..stomaku i glavom cesto mase kao da mu ensto smeta.STA DA RADIMO I JELI TO OPASNO???

Imam patuljastog kunica starog tri meseca...veterinarka mi rece da mu dajem dve kasike granula dnevno i sena koliko hoce....e sad ovaj moj poludi kada oseti da mu donosim granule i odmah ih smaze.... a malo pre je nasao celu kesu i samo sto je nije rastrgao...dao sam mu dve tri da ga zavaram dok je sklonim , ali kad je skontao posle da je nema ko lud je trcao po tom cosku i fioci gde je bila, jedva se smirio... koliko hrane vi dajete vasim pacovima?

koliko ja znam na pakovanju hrane piše da im se daje 4 kašike(supene) dnevno... znači ako ga hraniš 4 puta na dan onda jedna kašika ako dvaputa onda po dve... ja tako hranim mojih dvoje mališana, i lepo napreduju... :) ^_^

pa na ovom pise 40 / 80 grama..... gde to da izmerim, stvarno nisu normalni....a kazem veterinarka rece dve kasike,ali on je bas nezasit, kao da mu nije dovoljno to.

Sasvim su normalni, vaga je preciznija od kasike jer kasika ima razlicitih... i izmeris lepo na kuhinjskoj vagici prvi put pa onda vidis recimo koliko kasika tu ide ili koji deo plasticne case od jogurta...

kako dolazi lepo vreme i trava počinje da raste imam neku želju da svoja dva zekana pustim malo na vazduh odnosno na travu... naravno ne mislim odmah to da uradim jer trava nije toliko porasla a i još uvek je hladno za njih, dakle moje pitanje je da li je to pametno. zečići su ceo svoj život (a nije im ni godinu dana) proveli u kući, pa da li je pametno da ih pustim na travu (englesku, u bašti, u dvorištu), naravno napravila bih im prostor kuda mogu da se kreću da ne bi išli svuda po dvorištu. da li će im smetati trava ili zemlja ili sitne bubice ako ih bude bilo...?

Back