Patuljasti pinč

ja sam vishe pristalica duzih imena za psa barem u rodovniku jer su zvuchnija! a inache svaki moj pas ima i "svetovno i duhovno" ime!
recimo deda po ocu ovog malog se zove MULTATULI BUM -BAM SPASIBO MAM a zovu ga BOSS!
Zamisli da se svaki pas zove Riki,Miki,Kiki...

Moja pinchica je malo bucka... Koliki je to problem? Ja bi je izvela chisto da se oceni, ne zanimaju me nagrade.
Shto se tiche debljine to jeste problem za dobijanje ocene na izlozbi-pas mora da bude u izlozbenoj kondiciji -znachi utegnut !
Ali ti mozesh da dodjesh sa svojim psom i kao posetilac !
Onda ti treba samo potvrda o vakcinaciji protiv besnila(ako uopshte bude iko kontrolisao na ulazu) !
Dovedi lepo svoju"zver'';) na izlozbu pa ce ti neko od iskusnijih odgajivacha reci shta misli !
Taman da znash shta da ochekujesh na sledecoj izlozbi i sta da popravish na psu (ako je moguce)!Mislim da su odgajivachi merodavniji nego sudije pa samim tim cesh vishe saznati o svom psu !

Zakasnila si za prijavu,ali vec u martu ce opet biti izlozba u Beogradu.

A od uslova ti treba,ring dresura,rodovnik,prijava,vakcinacija protiv besnila i vreme koje ces tamo provesti.
Chek, a gde uzimam tu prijavu? :confused: I shta je ring dresura? Sve ostalo imam...
Shto se tiche debljine, ona ima 4,5 kile i visoka je oko 27 cm...
I da, gde se to tachno odrzava, u koliko sati? Povela bih ovu moju da se malo druzi... :)

Poslednja izmena:
Chek, a gde uzimam tu prijavu? :confused: I shta je ring dresura? Sve ostalo imam...
I da, gde se to tachno odrzava, u koliko sati? Povela bih ovu moju da se malo druzi... :)

Odrzava se u najvecoj hali na Sajmu,ocenjivanje pocinje u 10h i mozes povesti svoju curu.
Sto se same prijave tice,skoro svih za sve izlozbe ima u ZOVU:ok:

Srecno na izlozbi! :) Evo slike mog malog najdrazeg,kome je sada 11 meseci,i koji je sav u pubertetu, samo su mu zenke na pameti:)
CopyofFotografija222-1.jpg

Poslednja izmena:
Da se razumemo,debljina psa nema veze sa visinom,pas mora biti skladan ,pas od 4,5 kilograma uopshte nije debeo(tezak) vec spada u lakshe pinchere!
Jedino ako ti nisi merila psa kako treba,recimo merila si psa u visini glave a pas se meri od grebena do nivoa tla !
znachi od tachke A do tachke B kao na ovoj slici,bi trebao da bude od 25 do 30 cm(plus 2cm)
delhxx.jpg

Pa da, promenila sam joj ishranu. Sad jede samo granule, koliko ogd mi to teshko pada. I ne dajemo joj vishe uopshte nashu hranu, ono, da chapne. I ide u shetnje, al ne znam kako cemo kad krene hladno vreme i sneg. :confused:

Hvala Perune, i Rubina i mali buduci Klark su preslatki,super izgledaju tako zajedno crni sa palezom i smedji:)
Sto se tice odrzavanja linije pinca, ja mislim da mom Amosu nisu dovoljne samo setnje
(3xdnevno),nego i svakodnevno istrcavanje,na livadi sa drugim psima,ili ga odvedem na vikendicu pa mu bukvalno 2 sata bacam lopticu;) da nije toga,mislim da bi bio kao loptica,a ovako je dosta zategnut,i ima tacno 6kg(vagala ga na digitalnoj):)

super je to kad imash gde da pustish psa da se istrchava!
ali obrati paznju da se ne uplashi jer pincher kad se uplashi bezi ko zec i moze da nestane!
mi pse vodimo kod zeninih roditelja jer tamo imamo veliki travnjak ,i da vidish onda to ludilo od jurnjave!

Back