Patuljasti pinč

Pozdrav svima!! Mijona na slikama mi izgleda da ima bas solidnu glavicu cak mislim mnogo bolju od nekih pasa koje izvedu i na izlozbu ...
Bitno je da je pas zdrav i korektan a deluje da jeste jedino sto po meni treba da menjas to je dim u prostoriji! Kod nas u kuci se ne pusi ali kad bas neko zapali vidim koliko to psima smeta. Mislim mnogo vise nego nama barem tako izgleda tako da bi idealno bilo da borave u prostoriji gde se ne pusi, sto je naravno i za Vas bolje..
Svakako zelim Vam puno srece sa kucom i da ispuni vasa ocekivanja!

Puno hvala na lepim recima Mico zr. Sto se tice ocekivanja, svima nam podvukla pod kozu. Ama...z:gs: Jos da se vaspitamo..Ali sve cemo u hodu..Pozdrav:zpozdrav: Inace, kada je bila mladja, licila je na stene sa Vase slicice!

Poslednja izmena:
Nasi su pincevi sa nama u kuci i mogu ti reci sto se tice vaspitanja nismo nikakvih problema imali za bukvalno nekoliko dana su naucili gde se sta radi i ko god nam dodje u kucu a ne vidi njih da ih ne spomenemo ne bi znao da ih drzimo unutra...
Ali sto se tice zabave igre i ludovanja za to su uvek spremni kao i skoro svi ostali koje sam do sada video. :zpozdrav:

E pa to je ono sto ih cini neverovatnim!!! Odusevljava me njihova stalna spremnost na igru. Nisam nigde videla rasu koja je toliko vesela, a da ne izgleda onako blentavo. I neverovatno su okretni sa sve onim skretanjem pod uglom od 90 stepeni i periodicnim slajfovanjem u mestu. :mazipsa:Maza jos uvek nije naucila da vrsi nuzdu napolju, mislim kada je izvedemo zna sta treba da uradi ali joj se desi i u kuci. Valjda je to vezano za to sto je rodjena unutra (kod odgajivaca je bila u toploj prostoriji u kojoj je imala super uslove i brigu), i prvi put je izasla iz kuce tek pre skoro mesec dana, posle svih vakcina i revakcina. A sto se tice ekscesa sa rezanjem i kezenjem o kome sam pisala na prethodnoj strani, mislim da sam sama doprinela tome jer je dobijala grdnju i kada vidimo da se negde upiskila, a ne samo onda kada je "uhvatimo u steti". Inace obozava da se mazi (upravo mi je u krilu i greje kao grejalica), da drema sa svakim ukucaninom posebno. Ama obozavamo je!!! z:poz:

Evo i od nas par slika na tu temu (inace kod nas trenutno dve macke zive sa psima).

b96uy0.jpg

sey2qf.jpg

ja sam se zaljubila,al u patuljastog pinca...do skoro sam imala zenku nem.ovcara uginula je od starosti,puno mi nedostaje.sad imam uslova za neku rasu poput pat.pinca.ovih dana sam u potrazi za istim.elem,meni treba zenkica naravno bez papira samo da je zdrava,boja mi nije bas bitna dal je jelenja ili crna s palezom,mada ova 2 mi je malo draza.ukoliko neko ima da pokloni zensko stene za uzvrat ce dobiti stene ili stence (po zelji) iz prvog a i moze i iz svakog sledeceg.ukoliko niko ne poklanja ja licno mogu da odvojim oko 60 evra za kupovinu.i opet bih dala stene ili stence iz legla.pa molim ukoliko neko hoce to da mi ucini nek mi se javi. e-mail: tamara.damljanovic@gmail.com ili mob: 064\449-77-27 ...u napred hvala!svarno mi znaci!

Imas nameru da nabavis ljubimca ili sta vec!??
Ako je ljubimac u pitanju ,kako to da vec planiras toliko legala ?
Za te pare mozes da nabavis psa koji nema bas veze sa pincerima.
Verovatno nevakcinisanog!
Svaka ljubav kosta pa i prema psu,a oni jedu ,treba ih vakcinisati svake godine,razne druge potrebe ....
Razmisli o psu iz azila .

Poslednja izmena:
naravno da razmatram tu opciju.imala sam ja psa,doduse ne iz azila spasila sam je sa ulice..sredila sam je i ocistila..licila mi je na mesanku terijera i jazavicara...bila je divna.i lepo sam se brinula o njoj..imala je jedan problem jurila je za svacim..bicikl kola dete koje trci i bila je veoam brza.jednom prilkiom su je udarila kola...borili smo se za njen zivot ali nismo uspeli.ne planiram legla nego nudim nesto za uzvrat..sta drugo?!i da treba mi kao kucni ljubimac...i opet rado bih uzela psa iz azila ali nemogu naci nekog interesantnog malog rasta...patuljasti pinc mi je veoma draga rasa i moja tiha patnja.

pre te mesanke kao sto sam rekla imala sam zenku nemackog ovcara.zenku takodje.ja sam je platila te 1998\1999 godine veoma povoljno jer smo znali te ljude od kojih smo je kupili.ona je imala sve papire,i bila je zdrava.1 put kad sam je parila rodila je 11 zdravih stenaca ,cistokrvnih..i ja sam ih sve poklonila!druga dva puta se zaljubila u nekog haskija i te mesance sam sve uspesno udomila.ona je uginula letos i bila je najbolji pas na svetu.prepametna sve bih dala da je vratim.ali to je ne moguce.

Ako stvarno zelis pravog patuljastog pinca ,onda je bolje da sakupis vise para i kupis psa sa pedigreom iz neke od odgajivacnica nego da ti neko uvaljuje "pincera" za 50 - 60 evra!
Mislim da za 200 -300 evra mozes da kupis solidnog psa !
Izlozbeni psi malo vise kostaju!
Pedigre nije samo parce papira (kako kazes ,nije ti bitan) nego ti je to neka vrsta garancije da imas pravu rasu,da vidis roditelji koji su ,ostali preci i td...
Ne nasedaj na price o titulama i sampionima , nego pogledaj malo sajtove odgajivacnica pincera kod nas i u svetu i posle odluci sta ti se najvise dopada !
Evo ti neki linkovi odgajivacnica kod nas:
www.malizmaj.co.rs
www.kennel-gds.rs
www.delsandisgrande.com
www.barkmaker.com

Na svakom od ovih sajtova imas i linkove ka najboljim svetskim odgajivacnicama pincera!

Moram dopuniti Peruna ima u nasoj zemlji jos odgajivacnica a i individualnih odgajivaca pinceva gde takodje mozete nabaviti PP!
Recimo:
Masterhoff
Totya
Quelebris....
i dosta pojedinaca koji imaju dobre pincere bitno je paziti na standard barem malo se sa rasom upoznati pre kupovine pogledati ako ne uzivo onda barem slike roditelja i kupiti svog buduceg ljubimca....
Sve navedene odgajivacnice imaju kvalitetne i uspesne pse i kod nas a i u inostranstvu ali takodje mozete naci kvalitetno stene i da nije iz ovih odgajivacnica ili samo potice iz istih....

pozzz svima, cisto iz radoznalosti hocu da postavim slike patuljastog pinca moje drugarice, doduse slike su napravljene letos. posto vidim da ste na forumu jako objektivni, sto je i u neku ruku i jako dobro, pa cisto da mi kazete kakva je ovo stene. uglavnom, citao sam ovde na forumu sta sve sverceri rade, a mozda bih u nekoj ne dalekoj buducnosti nabavio ovog malog stvora, pa cisto da znam da je pas u redu. rekla mi je ta drugarica da ce mi verovatno pokloniti jednog, mada ima jos vremena, ne moram uzeti stene odmah iz prvog legla. a sad mi recite sta mislite o maloj Lolly :)

Poslednja izmena:
I sta je sad? Pojela maca jezik???
Svi bi nesto da saznaju a niko nece da odgovori na pitanje ?
Muka mi je vec od tih pasa sumnjivog porekla !
Tj.nisu psi krivi , nego vlasnici , koji cim nabave zensko stene odmah vec planiraju buduca legla !

Back