Patuljasti pinč

Zavisi koje joj je teranje!
Ako je prvo,najbolje bi bilo da se preskoci (a i konoloski savez to ne dozvoljava) jer pas nije ni fizicki ni psihicki zreo !
Ako je drugo ili trece onda je to po meni najbolje uraditi izmedju 9 i 13 dana !
Mada je prirodni nacin najbolji , ako zenka sama prihvata muzjaka i ne bezi nego se sama namesta onda je to siguran znak da je dan pravi i da 99 posto nece biti promasaja!

Poslednja izmena:
valjda sam uspeo da stavim

Prilozi

• Image022.jpg
    Image022.jpg
    18,3 KB · Pregleda: 18
a moze da bude i puz golac to Zika na primer obozava da jede a onda peni kao da je jeo merix i to onaj sa soda efektom
:hahaha::zcepanje::heart: Tako i moja matora Mrvica, hoce da uhvati zabu i onda takodje izbacuje merix penu:hahaha:

Ipak taj kasalj koji opisuje Marley ne lici na periodicno nalazenje puza ili zabe i sl... vec zaista na nesto nasledno ili infektivno... Ali ako ne znaju veterinari, kako cemo mi?:confused:

Ljudi, moj Kastro ima dosta sedih dlaka... :confused: Mnogo me to brine!
Upravo na licu cesto dobiju ugrize od kuja, ili u igri.... ili od macke, ako je u kontaktu. Moj Samson ima dosta belih dlaka na glavi tamo gde mu je Ilan naneo najteze povrede ali ja ih ne cupam. Jedino, mozda bi crnom psu bas i trebalo jer se ipak vise vidi. Uzmi ti lepo pincetu i pre izlozbe pocupaj. Mogla bih i ja Samsonu...

Pozdrav svima vama sa ove teme, ponosnim vlasnicima pinceva:) Ja nemam pinca, ali moja Zone (mesanac) jako lici na njih i zato ih volim jos vise:heart: Kad gledam ove slike sa izlozbe, a i inace, prosto me odusevljavaju ti mali a tako ponosni i snazni psici kakvi su pincevi:super:

Pozdrav svima vama od mene i moje Zone cije vam slicice postavljam ovde cisto da znate o cemu pricam:heart:

da i ovo je Tara koja liči na to nešto, nisam ni znala, ali totalno nebitno....

Prilozi

• IMG_0039.jpg
    IMG_0039.jpg
    49,3 KB · Pregleda: 18
Trebalo bi da jeste! Lici !
Ne vidi se bas najbolje sa ove fotke !
A sta ti znaci da li je pravi pinc ?
Zbog cega sumnjas u to?
Gde je pas nabavljen ?(iz koje odgajivacnice?)
Da li pas ima rodovnik?
(Mada ovo sa rodovnikom nije bas pravilo jer se kod nas pod nazivom patuljasti pinc( sa rodovnikom) prodaju psi koji su mesanci sa civavom i ko zna cime jos i koji su po pravilu slabog zdravlja i lose konstitucije jer dolaze iz nekontrolisanih odgajivacnica( citaj farmi ) i cesto su produkt parenja u jako bliskom srodstvu jer ti nazovi odgajivaci ne vode racuna sta se sa cime pari )
Kako je jednom rekla jedna moja prijateljica (inace ,jedan od najboljih odgajivaca patuljastih pincera kod nas) ,svaki pas bez rodovnika je mesanac bez obzira da li je u rasi ili ne !
Zato i dolazi do ovakvih pitanja !

Poslednja izmena:
Cena nije merilo kvaliteta!
Postoji jedna "odgajivacnica" koja vec godinama uvaljuje ljudima mesance (naravno sa sve papirima)i to za ne male pare (koliko a znam ,zadnji put su stenci tamo kostali oko 250 e)!
A za te pare (i jos malo da dodate) moze se kupiti jako kvalitetno stene !
LJudi nasedaju na zvake tih nazovi odgajivaca(kao mali su psi,ispod 3 kg(a zna se dobro da pravi Ptp nikako ne moze da ima ispod 3 kg),te roditelji sampioni( ko zna kad i ko zna gde i kako su dobili titule(ako i imaju uopste))najpoznatiji odgajivac u Srbiji...i sl!
Naravno, moze se kupiti pas i za manje para !
Problem je nastao kada su ljudi koji su u stvari zeleci chivavu ,nemajuci para ,kupovali nesto slicno !
A ti muchitelji pasa ,su ih do krajnjosti izrabljivali i razmnozavali do u besvest!
Kada se tako radi,stvari lako izmaknu kontroli !
Tako se sada vise ne zna ko je tu kome otac,majka,ko je kome sin itd!
A sve se to oslikava na zdravlju pasa !
Ali dok je ovaca bice i shishanja !
Postoji jedna prica koja se odnosi na rasu SHAR PEI ,a koja glasi otprilike ovako :
Kupac placa samo prvu ratu kada kupi stene shar pei-a,ostale rate naplacuju veterinari !
Slicna stvar je i sa tim chichi michi pincevima,
jer su skloni neuroticnom ponasanju,demodeksu,lomovima nogu,epilepsiji i sl...
Pa ko voli nek izvoli !
p.s. meni taj pas sa slike lici na Ptp ,druga stvar je kvalitet !
p.p.s. Ko zeli da kupi civavu , tj da ima nervoznu zivu igracku bolje je u svakom slucaju da kupi pravu chivavu ! Patuljasti pinc je ozbiljna rasa pasa ,nije igracka i zbog toga se i nalazi u najbrojnijoj FCI grupi pasa( drugoj )!
p.p.p.s. Kupovinom pasa bez pedigrea i od sumnjivih "odgajivaca " samo doprinosite unistavanju rase i sponzorisete nesavesne odgajivace(ako vec moram da ih nazivam odgajivacima) !
Razmislite o tome!

Poslednja izmena:
potpis na perunov post, kupujte od proverenih odgajivaca ili od ljudi kojima verujete.Pocitajte standard i ovu temu.Malo surfujte po netu pa onda kupite psa.
Da bi pomogao ako vec kupujete od ljudi koji imaju jednu zenku tj nisu odgajivaci nego su parili ljubimca trazite rodovnik na uvid ako u rodovniku (narocito u prvom kolenu ) su psi iz ledecih odgajivacnina kupite psa:
Mali Zmaj, GDS, DSG (Del Sadis Grande), Toća (totya) Barkmaker, Masterhoff,
a dalje u rodovniku naidjete na ove;
Me Beit Hamaayan,Di Kristianden, van Dolear.......
Onda kupite psa.Imena ovih odgajivacnica sto sam naveo su jedne od najboljih na svetu i daju sigurnost da je to pravi Ptp kada ga kupite.
Izbegavati pse od Budisave je l to nisu pravi Ptp, kao i Black Reas( ovi ljudi imaju i prave Ptp ali obican i prosecan kupac tu ne vidi razliku) i od Bakica Umka

eto nadam se da sam pomogao

p.p.s. Ko zeli da kupi civavu , tj da ima nervoznu zivu igracku bolje je u svakom slucaju da kupi pravu chivavu ! Patuljasti pinc je ozbiljna rasa pasa ,nije igracka i zbog toga se i nalazi u najbrojnijoj FCI grupi pasa( drugoj )!

Neko vli civave, meni su ne jako simpaticne i kod njih sve zavisi kako se odgaje, ali ta rasa je i dalje u IX FCI grupi tj pas za pratnju i razonodu dok Ptp nije samo pas za pratnju i razonodu a evo i zbog cega

Ptp radi odbranu i napad

Poslednja izmena:

Back