Pasat Tdi ulje iznad nivoa šipke

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Pomoć braco mehaničari i poznavaoci prilika sa pumpa dizna motorima Tdi pasatima.
Nivo ulja mi danima iznad maximuma.(150 grama)
Jesu li dizne rikavela?Auto lepo ide ne trza kompresija ok.
IIi sta drugo?
Glavu motora sam radio pre 4 god i antifriz mi ne pije.
Samo ulje nabija.

Pomoć braco mehaničari i poznavaoci prilika sa pumpa dizna motorima Tdi pasatima.
Nivo ulja mi danima iznad maximuma.(150 grama)
Jesu li dizne rikavela?Auto lepo ide ne trza kompresija ok.
IIi sta drugo?
Glavu motora sam radio pre 4 god i antifriz mi ne pije.
Samo ulje nabija.
Ne nabija ulje nego ti ubacuje dizel .. Dilution ..mogu biti dizne ,dizel pumpa ,cilindar ili DPF ..Koji passat je u putanju ?

Ne nabija ulje nego ti ubacuje dizel .. Dilution ..mogu biti dizne ,dizel pumpa ,cilindar ili DPF ..Koji passat je u putanju ?
ok ne izrazim se dobro hvala na popravci.
Tdi pumpa dizna resio problem.Tandem pumpa+dizne zamenjene.Verovatno zbog km dotrajalo.
20 god star auto zahteva promene.
Samo da mi i turbina ne rikne...zasada radi.

Poslednja izmena:
Možda si previše sipao na topao motor pa preterao. Ulje treba da se ocedi u karter pa na ladan motor meriš i dosipaš.

Dizne ako loše rade onda auto i dimi a višak završi u karteru.
Cega da sam sipao previse na topao?
Ulje bi dolevao nekada na hladan motor ako padne na minimum.
Vrlo retko ali na hladan sam 200 grama ponekad dosuo.
Riknula tandem pumpa i dizne promenise.

Eto ja uzeo auto sa 200.000 km(ako nije vracao)sad skoro 600.000 i sad promenio dizne i tandem pumpu.Isprobao i koči u mestu i još bolje ide.
Mora se ulagati u stara auta još kad ih puno voziš ništa to nije strasno.I kad noviji rikne još veća ulaganja.
aha, a nisi promjenio glavu motora :think: :zper: Ti 2.0 PD motori uglavnom prelaze 300 000 km uz masu problema, ali eto kod Juke to ide ko podmazano 600000km(barem):hahaha:

Back